Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#201 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by pici »

Image

:(
spreca

#202 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by spreca »

Bodkin wrote:
spreca wrote:
Bodkin wrote:Da natjera politicare da ovo sistemski rijese i da je nemoguce doci u ovu situaciju. Mislim i to je u opisu posla politicara ali eto..
zar nije njihova duznost da pomognu ili natjeraju da se zakon sprovodi
Pa neka natjeraju ali sistemski i fa se ovo vise ne ponavlja ali sve i da moraju jel trebaju roditelji sa djecom da sjede tamo ili treba neko drugi da se ozabavi sa tim
OhR vec odavno neradi nista
Bodkin

#203 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Bodkin »

spreca wrote: OhR vec odavno neradi nista
Znam i cemu onda ono sve? Bolje da peotestuju ispred sda i sdp centrala..
uglavnomja

#204 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by uglavnomja »

ohr je davno trebao otici, da su domaci politicari poceli da rade svoj posao.
area51

#205 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by area51 »

Bodkin wrote:
Naravno,oni su dobili najveći dio glasova bošnjačkog naroda
spreca

#206 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by spreca »

Bodkin wrote:
Ipak im treba skrenuti paznju na to da je to i nihova duznost
Basvod

#207 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Basvod »

LBVIEW wrote:
XeuX wrote:
LBVIEW wrote: Mani se demagogije i trolanja, hoces li mozda orden sto si nam ovdje otkrio "ultimativnu istinu", da tebe nije nebi ni znali kako "historiju pise kako je kome volja "i kako u ovoj zemlji ima i vecih problema, mrznje medu narodima i sl.
To nikakve veze s temom diskusije nema, a ponovit cu, jer tebi i istomisljenicima ne ulazi u glavu prvi put, radi se o sistematskom krsenju prava djece bosnjackih povratnika na nastavu na bosanskom jeziku i na "nacionalnu grupu" predmeta koja im po zakonu pripadaju.
Aha znači svi znamo da su laži ali ćemo se svejedno boriti da ih naša djeca slušaju?.Koja pamet upm.
Nemoj samo ti o pameti, postovi su ti tako koherentni da covjek ne zna jesi li poso' i l' doso', zastupas jedan princip koji, kad se drugi pozovu na isti, sam negiras. :lol:
Opet ti kazem, trolas bezveze, tema je jasna:.sistematska diskriminacija djece bosnjackih povratnika u skolstvu.
Cak i da je istina da ce ta djeca uciti lazi, a nece i po tom pitanju se svakako federalni nastavni program ne moze porediti s onim u sumskoj, to upoce nije relevantno za ovu diskusiju.
Sta predlazes? Sta je rjesenje?
Basvod

#208 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Basvod »

veljaca wrote:Zalosno je da velika vecina diskutanata ovdje nema pojma o problemu ....... :?

Neki to rade zbog politike, neki zbog neznanja, neki zbog zlobe, a neki zbog zadatka ....

Postavljam pitanje svima:

KAKO bi se vi osjecali da su VASA djeca u slicnoj situaciji ? ( jer ovdje se niko nije javio od tih roditelja i da diskutuje ) .....

Btw - ako mogu odgovori bez nacionalizma ili mlacenja prazne slame ...... ( mada je to ovdje nemoguce )
Osjecao bih se odgovornim za svoje dijete kao i svaki roditelj. Kad su se odlucili za povratak znali su gdje idu.
U BiH ne postoji fair play.
Danguba

#209 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Danguba »

veljaca wrote:Zalosno je da velika vecina diskutanata ovdje nema pojma o problemu ....... :?

Neki to rade zbog politike, neki zbog neznanja, neki zbog zlobe, a neki zbog zadatka ....

Postavljam pitanje svima:

KAKO bi se vi osjecali da su VASA djeca u slicnoj situaciji ? ( jer ovdje se niko nije javio od tih roditelja i da diskutuje ) .....

Btw - ako mogu odgovori bez nacionalizma ili mlacenja prazne slame ...... ( mada je to ovdje nemoguce )
toga ovdje odavno nema.
:(
Basvod

#210 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Basvod »

cetmi wrote:
Član 1.
Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i građani,
ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.
Član 7.
Službeni jezici Republike Srpske su: jezik srpskog naroda, jezik bošnjačkog
naroda i jezik hrvatskog naroda. Službena pisma su ćirilica i latinica.
Ne razumijem zašto neki ovdje pokušavaju pojedincima koji su to sa jasnom namjerom dokazati da ovi ljudi u Konjević polju imaju prava koja im se grubo krše više od 10 godina. U toj svoj propagandi oni ne prezaju da druge optuže za ekstremizam, šovinizam, nacionalizam i ostale debilizme. A naljute se kada im se i indirektno kaže da zastupaju četničku politiku.
Iz ova gore dva člana je vidljivo da bošnjačka djeca i roditelji u Konjević polju imaju pravo organizirati nastavu na svom jeziku, svojim pismom, sa prosvjetnim kadrom koji nije biran po principu "samo nek je Srbin, pa makar iz Ljubovije".
Oni koji smatraju drugačije su oni koji smatraju da je Republika Srpska - država isključivo srpskog naroda, bez obzira što je nastala na genocidu i etničkom čišćenju, protjerivanju i opstruiranju povratka.

Kratko i jasno, makar bio ja banovan, oni koji misle da Bošnjaci u Konjević polju u školi u kojoj se školuju samo njihova djeca nemaju isto pravo kao srpska djeca u Papraći su nacionalisti, fašisti, i njegovatelji četničke politike o etnički čistoj Republici Srpskoj.
Ako je Republika Srpska enitetit u kojem su Bošnjaci, Srbi i Hrvati ravnopravni zašto se onda nameće Bošnjacima u Konjević polju sve ovo što je nametnuto, od direktora iz Kravice, jezika koji nije naš, ruskog jezika kao stranog jezika kojeg više ne uči niko osim bošnjačka djeca u genocidnom entitetu, historije u kojoj se govori o građanskom ratu, negiranju genocida koji je počinjen nad njihovim djedovima, amidžama i ostaloj rodbini.
Koje pravo ova djeca u Konjević polju imaju, osim da idu u školu, a da im nije oduzeto? Pa i domar dolazi iz Milića koji su udaljeni bar 15 km, a stotine nezaposlneih Bošnjaka u okolini.
Zato sto nisu ravnopravni.
grkgrk

#211 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by grkgrk »

jel to bosnjaci izmislili Novo zanimanje zvaNo profesorica EKAVSKOG :mrgreen: :mrgreen:
travnik

#212 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by travnik »

Konjević polje je mjesto gdje se veliki patrIDIOTI iz politike trebaju pokazati. Tu do izražaja dolazi borba za državu, za ravnopravnost, za poštivanje Ustava i sl.Međutim, kao što su se S zacementirali u RS-u, bilo ih briga za S u FBiH i samo gledaju kako očuvati teritorij i ingerencije, Čović & Co. u Hercegovini,boli ih briga za Središnju Bosnu i Posavinu i samo vrebaju da slučajno ne iskrsne šansa za trećim, tako su se i B političari, inače samoprozvane "probosanske stranke", fokusirale na FBiH, RS zapostavili i nadaju se transformaciji FBiH u jedan umjereniji oblik RS-a.
DoZeN

#213 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by DoZeN »

Problem je mnogo veci nego ono sto treba dati Bosnjacima u Konjevic Polju,problem je sto ce ovo produbiti podjelu drustva u BIH.
O'zone
Globalni moderator

#214 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by O'zone »

Bodkin wrote:
O'zone wrote:Umjesto plamuđenja ovdje fino bi bilo pružiti podršku djeci i njihovim roditeljima koji su pred OHR-om
Dzaba. Kako rekph to je politicko pitanje i ohr nece i ne treba nista raditi kao sto nije u slucaju dvije skole pod jednim krovom. Politicke stranke su te koje se trebaju boriti. Ne glasas za ohr
Podrška je podrška pa neka je i jalova. Odnijeti ljudima nešto da pojedu i/ili popiju stati dvije tri minute progovriti sa njima,daleko su od kuće a ni kod kuće nije zlatna atmosfera.

Pošto se Europljani zauzimaju za zaštitu ljudskih prava (mada to ljigavo zvuči iz njihovih usta jer se dobro zna kako ih i oni poštuju) jedna od lokacija za traženje intervencije jeste i OHR. Znaju i roditelji koji su tamo a znamo i mi svi da niti će vlada rs ni njihovo ministarstvo za nauku,obrazovanje i kulturu a niti njihove kolege iz ovog našeg "savršenog" dijela BiH neće učiniti ništa da pomognu tim ljudima da dobiju osnovna prava koja ih sljeduju. Vjerovatno su i zbog toga pred OHR-om misle da će se barem stranci počešati po guzici-nadaju se a svjesni su da će se vratiti kući i da će se nastaviti sve po starom :(

Tuga čovjeka uhvati kad shvati koliko je bespomoćan u sistemu koji ima pogrešno vrednovanje i u kome vladaju podobni a ne sposobni. Niko više ni glasa ne diže vidi nema fajde nego ovako kukamo on line ili negdje uz kaficu olakša se duša i nastavi se po starom.
palermo

#215 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by palermo »

Bodkin wrote:
Pa OHR može da radi ali neće.Ili sam ja prespavao neko oduzimanje ovlasti OHR-u.
Da se ja pitam, svake demonstracije bi išle ispred OHR_a.....
Paranoid

#216 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Paranoid »

DoZeN wrote:Problem je mnogo veci nego ono sto treba dati Bosnjacima u Konjevic Polju,problem je sto ce ovo produbiti podjelu drustva u BIH.
...ili brisanje unutarnjih podjela...
VjecitiStudent

#217 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by VjecitiStudent »

Ja se opet pitam šta su radili Bošnjaci u parlamentu RS 2008. godine kada je donešen Zakon o obrazovanju RS?
O'zone
Globalni moderator

#218 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:Ja se opet pitam šta su radili Bošnjaci u parlamentu RS 2008. godine kada je donešen Zakon o obrazovanju RS?
Spavali
Bodkin

#219 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Pa OHR može da radi ali neće.Ili sam ja prespavao neko oduzimanje ovlasti OHR-u.
Da se ja pitam, svake demonstracije bi išle ispred OHR_a.....
Pa koji ce ti kurko onda izbori, stranke ili drzava? Sto oni plate dobijaju? A i dobro je iznad @vjeciti napomenuo
uglavnomja

#220 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by uglavnomja »

ohr je trebao da bude privremeno rjesenje, kako jaca demokratija, politika itd ... da se njegove funkcije gase.

i ljudi to pokusavaju, da natjeraju domace politicare da urade SVOJ posao. samo slabo :-?
palermo

#221 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by palermo »

Bodkin wrote:
Pa koji ce ti kurko onda izbori, stranke ili drzava? Sto oni plate dobijaju? A i dobro je iznad @vjeciti napomenuo
To ti mene zajebavaš. Čak i pod uslovom da su SDA i SDP sjajni (a znamo kakvi su) , šta mogu u ovom slučaju ????.....Pardon, mogu....ali bi ti onda mene proglasio ratnohuškačem
O'zone
Globalni moderator

#222 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by O'zone »

uglavnomja wrote:ohr je trebao da bude privremeno rjesenje, kako jaca demokratija, politika itd ... da se njegove funkcije gase.

i ljudi to pokusavaju, da natjeraju domace politicare da urade SVOJ posao. samo slabo :-?
Naše muflone na vlasti samo narod može natjerati da radi a narod neće da talasa.
Bodkin

#223 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
To ti mene zajebavaš. Čak i pod uslovom da su SDA i SDP sjajni (a znamo kakvi su) , šta mogu u ovom slučaju ????.....Pardon, mogu....ali bi ti onda mene proglasio ratnohuškačem
Ne zajebavam. Mogu, to im je posao da naprave.
palermo

#224 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by palermo »

Bodkin wrote:
A posao OHR-a je ...?????????.....

Inače, slažem se ja da je SDP-u i SDA mandat i posao treba da bude između ostalog i zaštita prava ove djece......

Na bilo koji način.....
VjecitiStudent

#225 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi

Post by VjecitiStudent »

Bodkin wrote:
palermo wrote:
Bodkin wrote:
Amandmani na zakon. Ako ne prodju, onda su mogli to proglasiti vitalnim nacionalnim interesom. Ako to ne prodje, mogli su tuziti RS u Strazburu ...
Do sada je moglo biti davno rijeseno.
Post Reply