Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- spreca
#202 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
OhR vec odavno neradi nistaBodkin wrote:Pa neka natjeraju ali sistemski i fa se ovo vise ne ponavlja ali sve i da moraju jel trebaju roditelji sa djecom da sjede tamo ili treba neko drugi da se ozabavi sa timspreca wrote:zar nije njihova duznost da pomognu ili natjeraju da se zakon sprovodiBodkin wrote:Da natjera politicare da ovo sistemski rijese i da je nemoguce doci u ovu situaciju. Mislim i to je u opisu posla politicara ali eto..
-
Bodkin
#203 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Znam i cemu onda ono sve? Bolje da peotestuju ispred sda i sdp centrala..spreca wrote: OhR vec odavno neradi nista
- uglavnomja
#204 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
ohr je davno trebao otici, da su domaci politicari poceli da rade svoj posao.
- area51
#205 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Naravno,oni su dobili najveći dio glasova bošnjačkog narodaBodkin wrote:Znam i cemu onda ono sve? Bolje da peotestuju ispred sda i sdp centrala..spreca wrote: OhR vec odavno neradi nista
- spreca
#206 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Ipak im treba skrenuti paznju na to da je to i nihova duznostBodkin wrote:Znam i cemu onda ono sve? Bolje da peotestuju ispred sda i sdp centrala..spreca wrote: OhR vec odavno neradi nista
-
Basvod
#207 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Sta predlazes? Sta je rjesenje?LBVIEW wrote:Nemoj samo ti o pameti, postovi su ti tako koherentni da covjek ne zna jesi li poso' i l' doso', zastupas jedan princip koji, kad se drugi pozovu na isti, sam negiras.XeuX wrote:Aha znači svi znamo da su laži ali ćemo se svejedno boriti da ih naša djeca slušaju?.Koja pamet upm.LBVIEW wrote: Mani se demagogije i trolanja, hoces li mozda orden sto si nam ovdje otkrio "ultimativnu istinu", da tebe nije nebi ni znali kako "historiju pise kako je kome volja "i kako u ovoj zemlji ima i vecih problema, mrznje medu narodima i sl.
To nikakve veze s temom diskusije nema, a ponovit cu, jer tebi i istomisljenicima ne ulazi u glavu prvi put, radi se o sistematskom krsenju prava djece bosnjackih povratnika na nastavu na bosanskom jeziku i na "nacionalnu grupu" predmeta koja im po zakonu pripadaju.![]()
Opet ti kazem, trolas bezveze, tema je jasna:.sistematska diskriminacija djece bosnjackih povratnika u skolstvu.
Cak i da je istina da ce ta djeca uciti lazi, a nece i po tom pitanju se svakako federalni nastavni program ne moze porediti s onim u sumskoj, to upoce nije relevantno za ovu diskusiju.
-
Basvod
#208 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Osjecao bih se odgovornim za svoje dijete kao i svaki roditelj. Kad su se odlucili za povratak znali su gdje idu.veljaca wrote:Zalosno je da velika vecina diskutanata ovdje nema pojma o problemu .......![]()
Neki to rade zbog politike, neki zbog neznanja, neki zbog zlobe, a neki zbog zadatka ....
Postavljam pitanje svima:
KAKO bi se vi osjecali da su VASA djeca u slicnoj situaciji ? ( jer ovdje se niko nije javio od tih roditelja i da diskutuje ) .....
Btw - ako mogu odgovori bez nacionalizma ili mlacenja prazne slame ...... ( mada je to ovdje nemoguce )
U BiH ne postoji fair play.
- Danguba
#209 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
toga ovdje odavno nema.veljaca wrote:Zalosno je da velika vecina diskutanata ovdje nema pojma o problemu .......![]()
Neki to rade zbog politike, neki zbog neznanja, neki zbog zlobe, a neki zbog zadatka ....
Postavljam pitanje svima:
KAKO bi se vi osjecali da su VASA djeca u slicnoj situaciji ? ( jer ovdje se niko nije javio od tih roditelja i da diskutuje ) .....
Btw - ako mogu odgovori bez nacionalizma ili mlacenja prazne slame ...... ( mada je to ovdje nemoguce )
-
Basvod
#210 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Zato sto nisu ravnopravni.cetmi wrote:Član 1.
Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i građani,
ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.Ne razumijem zašto neki ovdje pokušavaju pojedincima koji su to sa jasnom namjerom dokazati da ovi ljudi u Konjević polju imaju prava koja im se grubo krše više od 10 godina. U toj svoj propagandi oni ne prezaju da druge optuže za ekstremizam, šovinizam, nacionalizam i ostale debilizme. A naljute se kada im se i indirektno kaže da zastupaju četničku politiku.Član 7.
Službeni jezici Republike Srpske su: jezik srpskog naroda, jezik bošnjačkog
naroda i jezik hrvatskog naroda. Službena pisma su ćirilica i latinica.
Iz ova gore dva člana je vidljivo da bošnjačka djeca i roditelji u Konjević polju imaju pravo organizirati nastavu na svom jeziku, svojim pismom, sa prosvjetnim kadrom koji nije biran po principu "samo nek je Srbin, pa makar iz Ljubovije".
Oni koji smatraju drugačije su oni koji smatraju da je Republika Srpska - država isključivo srpskog naroda, bez obzira što je nastala na genocidu i etničkom čišćenju, protjerivanju i opstruiranju povratka.
Kratko i jasno, makar bio ja banovan, oni koji misle da Bošnjaci u Konjević polju u školi u kojoj se školuju samo njihova djeca nemaju isto pravo kao srpska djeca u Papraći su nacionalisti, fašisti, i njegovatelji četničke politike o etnički čistoj Republici Srpskoj.
Ako je Republika Srpska enitetit u kojem su Bošnjaci, Srbi i Hrvati ravnopravni zašto se onda nameće Bošnjacima u Konjević polju sve ovo što je nametnuto, od direktora iz Kravice, jezika koji nije naš, ruskog jezika kao stranog jezika kojeg više ne uči niko osim bošnjačka djeca u genocidnom entitetu, historije u kojoj se govori o građanskom ratu, negiranju genocida koji je počinjen nad njihovim djedovima, amidžama i ostaloj rodbini.
Koje pravo ova djeca u Konjević polju imaju, osim da idu u školu, a da im nije oduzeto? Pa i domar dolazi iz Milića koji su udaljeni bar 15 km, a stotine nezaposlneih Bošnjaka u okolini.
-
grkgrk
#211 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
jel to bosnjaci izmislili Novo zanimanje zvaNo profesorica EKAVSKOG

- travnik
#212 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Konjević polje je mjesto gdje se veliki patrIDIOTI iz politike trebaju pokazati. Tu do izražaja dolazi borba za državu, za ravnopravnost, za poštivanje Ustava i sl.Međutim, kao što su se S zacementirali u RS-u, bilo ih briga za S u FBiH i samo gledaju kako očuvati teritorij i ingerencije, Čović & Co. u Hercegovini,boli ih briga za Središnju Bosnu i Posavinu i samo vrebaju da slučajno ne iskrsne šansa za trećim, tako su se i B političari, inače samoprozvane "probosanske stranke", fokusirale na FBiH, RS zapostavili i nadaju se transformaciji FBiH u jedan umjereniji oblik RS-a.
- DoZeN
#213 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Problem je mnogo veci nego ono sto treba dati Bosnjacima u Konjevic Polju,problem je sto ce ovo produbiti podjelu drustva u BIH.
- O'zone
- Globalni moderator
#214 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Podrška je podrška pa neka je i jalova. Odnijeti ljudima nešto da pojedu i/ili popiju stati dvije tri minute progovriti sa njima,daleko su od kuće a ni kod kuće nije zlatna atmosfera.Bodkin wrote:Dzaba. Kako rekph to je politicko pitanje i ohr nece i ne treba nista raditi kao sto nije u slucaju dvije skole pod jednim krovom. Politicke stranke su te koje se trebaju boriti. Ne glasas za ohrO'zone wrote:Umjesto plamuđenja ovdje fino bi bilo pružiti podršku djeci i njihovim roditeljima koji su pred OHR-om
Pošto se Europljani zauzimaju za zaštitu ljudskih prava (mada to ljigavo zvuči iz njihovih usta jer se dobro zna kako ih i oni poštuju) jedna od lokacija za traženje intervencije jeste i OHR. Znaju i roditelji koji su tamo a znamo i mi svi da niti će vlada rs ni njihovo ministarstvo za nauku,obrazovanje i kulturu a niti njihove kolege iz ovog našeg "savršenog" dijela BiH neće učiniti ništa da pomognu tim ljudima da dobiju osnovna prava koja ih sljeduju. Vjerovatno su i zbog toga pred OHR-om misle da će se barem stranci počešati po guzici-nadaju se a svjesni su da će se vratiti kući i da će se nastaviti sve po starom
Tuga čovjeka uhvati kad shvati koliko je bespomoćan u sistemu koji ima pogrešno vrednovanje i u kome vladaju podobni a ne sposobni. Niko više ni glasa ne diže vidi nema fajde nego ovako kukamo on line ili negdje uz kaficu olakša se duša i nastavi se po starom.
-
palermo
#215 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Pa OHR može da radi ali neće.Ili sam ja prespavao neko oduzimanje ovlasti OHR-u.Bodkin wrote:Znam i cemu onda ono sve? Bolje da peotestuju ispred sda i sdp centrala..spreca wrote: OhR vec odavno neradi nista
Da se ja pitam, svake demonstracije bi išle ispred OHR_a.....
- Paranoid
#216 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
...ili brisanje unutarnjih podjela...DoZeN wrote:Problem je mnogo veci nego ono sto treba dati Bosnjacima u Konjevic Polju,problem je sto ce ovo produbiti podjelu drustva u BIH.
-
VjecitiStudent
#217 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Ja se opet pitam šta su radili Bošnjaci u parlamentu RS 2008. godine kada je donešen Zakon o obrazovanju RS?
- O'zone
- Globalni moderator
#218 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
SpavaliVjecitiStudent wrote:Ja se opet pitam šta su radili Bošnjaci u parlamentu RS 2008. godine kada je donešen Zakon o obrazovanju RS?
-
Bodkin
#219 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Pa koji ce ti kurko onda izbori, stranke ili drzava? Sto oni plate dobijaju? A i dobro je iznad @vjeciti napomenuopalermo wrote:Pa OHR može da radi ali neće.Ili sam ja prespavao neko oduzimanje ovlasti OHR-u.Bodkin wrote:Znam i cemu onda ono sve? Bolje da peotestuju ispred sda i sdp centrala..spreca wrote: OhR vec odavno neradi nista
Da se ja pitam, svake demonstracije bi išle ispred OHR_a.....
- uglavnomja
#220 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
ohr je trebao da bude privremeno rjesenje, kako jaca demokratija, politika itd ... da se njegove funkcije gase.
i ljudi to pokusavaju, da natjeraju domace politicare da urade SVOJ posao. samo slabo
i ljudi to pokusavaju, da natjeraju domace politicare da urade SVOJ posao. samo slabo
-
palermo
#221 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
To ti mene zajebavaš. Čak i pod uslovom da su SDA i SDP sjajni (a znamo kakvi su) , šta mogu u ovom slučaju ????.....Pardon, mogu....ali bi ti onda mene proglasio ratnohuškačemBodkin wrote:
Pa koji ce ti kurko onda izbori, stranke ili drzava? Sto oni plate dobijaju? A i dobro je iznad @vjeciti napomenuo
- O'zone
- Globalni moderator
#222 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Naše muflone na vlasti samo narod može natjerati da radi a narod neće da talasa.uglavnomja wrote:ohr je trebao da bude privremeno rjesenje, kako jaca demokratija, politika itd ... da se njegove funkcije gase.
-
Bodkin
#223 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Ne zajebavam. Mogu, to im je posao da naprave.palermo wrote:To ti mene zajebavaš. Čak i pod uslovom da su SDA i SDP sjajni (a znamo kakvi su) , šta mogu u ovom slučaju ????.....Pardon, mogu....ali bi ti onda mene proglasio ratnohuškačemBodkin wrote:
Pa koji ce ti kurko onda izbori, stranke ili drzava? Sto oni plate dobijaju? A i dobro je iznad @vjeciti napomenuo
-
palermo
#224 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
A posao OHR-a je ...?????????.....Bodkin wrote:
Ne zajebavam. Mogu, to im je posao da naprave.
Inače, slažem se ja da je SDP-u i SDA mandat i posao treba da bude između ostalog i zaštita prava ove djece......
Na bilo koji način.....
-
VjecitiStudent
#225 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Amandmani na zakon. Ako ne prodju, onda su mogli to proglasiti vitalnim nacionalnim interesom. Ako to ne prodje, mogli su tuziti RS u Strazburu ...Bodkin wrote:Ne zajebavam. Mogu, to im je posao da naprave.palermo wrote:To ti mene zajebavaš. Čak i pod uslovom da su SDA i SDP sjajni (a znamo kakvi su) , šta mogu u ovom slučaju ????.....Pardon, mogu....ali bi ti onda mene proglasio ratnohuškačemBodkin wrote:
Do sada je moglo biti davno rijeseno.