Opsesivno-posesivne veze.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- tinkerbell09
#201 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Kavez bio željezan ili zlatan ostaje kavez. Eto, reče mi ta prijateljica koja me ponukala na ovu temu. Valjda je shvatila da je bolje bez njega.

-
Walther
#202 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Daleko smo dosli kad "zabrana" izlaza, sminkeraja in kiceraja predstavlja "psihicko nasilje"tinkerbell09 wrote:Po mom mišljenju vrijeme kada su muškarci bili dominantniji nad ženama bi trebalo da je daleko iza nas. Međutim, danas sam svjedok sve više nasilja u vezama mladih. (iako vjerujem da ima i onih starijih) Sada, kada spominjem ovo nasilje, mislim isključivo na psihičko nasilje. Ne znam koliko ste upoznati sa tim, ali sve je više veza gdje su muškarci ti koji djevojkama zabranjuju da npr. izlaze, da se napadno šminkaju, nose kratke suknjice i sl. Također, sve je više nekih ograničenja u vezama, stalnih javljanja partneru i sl. Ne mogu da se načudim koliko djevojaka danas pita momka za dopuštenje izlaza, boravka na facebooku, odabira prijatelja i sl. Naravno, ima i primjera gdje su djevojke te koje to rade muškarcima. Mnogi nažalost nisu ni svjesni da je to sve jedan vid nasilja, iako je riječ pregruba.
Zanima me vaše mišljenje glede ovog? Susrećete li se vi sa ovakvim vezama? Kako reagovati kada imate prijatelje koji su u takvoj vezi? Koje su granice uopšte normalne? I kakva bi veza ustvari trebala biti i na čemu se ona treba graditi?
Curice gledajo previse Hurem pa bi da malo budu vezi a malo da vise u Elementu... Sa "prijateljima" naravno. Normala. Dok mama sprema rucak one ganjaju igrice...
Da se razumijemo, ono sto se nekad podrazumjevalo se danas smatra "psihickim nasiljem"
- Capajebo
#203 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Sta je "psihicno nasilje" ako bi ja rekao curi da necu da se tako i tako oblaci, ili to i to radi ako zeli da bude sa mnom?
Takav vakat dodje da nikome nista ne smijes reci, odma neko nasilje, odma neka prava...
Kad je sve tako slobodno, sto onda ikako birate partnere, vec budes sa prvim koji naidje, svejedno ti je, svakako on moze (a i ti) raditi sta god hoce, inace je to nasilje
Takav vakat dodje da nikome nista ne smijes reci, odma neko nasilje, odma neka prava...
Kad je sve tako slobodno, sto onda ikako birate partnere, vec budes sa prvim koji naidje, svejedno ti je, svakako on moze (a i ti) raditi sta god hoce, inace je to nasilje
- JThomas
#204 Re: Opsesivno-posesivne veze.
slaba je fajda od tih "zabrana" gdje će ko izaći i kako će se obući. kad zajebe babu i obuče minjak u grmlju, zajebaće i tebe. ako imate iste vizije šta bi ona trebala u vezi, dobro i jeste, a ako nemate nije se rodio taj ko će zabraniti...bez da je dovede u kuću i stavi pod ključ, ali mislim da ta vrsta odnosa nije tema

i da, ovo bukvalno jeste vrijeme i mjesto gdje niko nikome više ništa ne može zabraniti. tražite nekoga sa sličnom vizijom, a na to da ćete vi nekome nešto zabraniti ili nekoga promijeniti nemojte računati. zajebaćete se, stavićete sebi kamen oko vrata. vrijedi i za žene i za muškarce.
i da, ovo bukvalno jeste vrijeme i mjesto gdje niko nikome više ništa ne može zabraniti. tražite nekoga sa sličnom vizijom, a na to da ćete vi nekome nešto zabraniti ili nekoga promijeniti nemojte računati. zajebaćete se, stavićete sebi kamen oko vrata. vrijedi i za žene i za muškarce.
Last edited by JThomas on 05/01/2014 20:26, edited 1 time in total.
- Gretta
#206 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Jednostavno postoje djevojke koje vole da im se naređuje, izmišljaju neko "strahopoštovanje" pred svojim "muškarcem". Misle da imaju "najmuževnijeg" muškarca pored sebe i to ih čini sretnima. Meni to ukazuje na nedostatak muške glave u kući, ali ne mora značiti. Najviše mi ukazuje na nizak nivo inteligencije i labav karakter (a nisam planirala reći šta mislim o takvim djevojkama, al me očito to mnogo nervira)tinkerbell09 wrote:Po mom mišljenju vrijeme kada su muškarci bili dominantniji nad ženama bi trebalo da je daleko iza nas. Međutim, danas sam svjedok sve više nasilja u vezama mladih. (iako vjerujem da ima i onih starijih) Sada, kada spominjem ovo nasilje, mislim isključivo na psihičko nasilje. Ne znam koliko ste upoznati sa tim, ali sve je više veza gdje su muškarci ti koji djevojkama zabranjuju da npr. izlaze, da se napadno šminkaju, nose kratke suknjice i sl. Također, sve je više nekih ograničenja u vezama, stalnih javljanja partneru i sl. Ne mogu da se načudim koliko djevojaka danas pita momka za dopuštenje izlaza, boravka na facebooku, odabira prijatelja i sl. Naravno, ima i primjera gdje su djevojke te koje to rade muškarcima. Mnogi nažalost nisu ni svjesni da je to sve jedan vid nasilja, iako je riječ pregruba.
Zanima me vaše mišljenje glede ovog? Susrećete li se vi sa ovakvim vezama? Kako reagovati kada imate prijatelje koji su u takvoj vezi? Koje su granice uopšte normalne? I kakva bi veza ustvari trebala biti i na čemu se ona treba graditi?
Kako reagovati kada imate prijatelje koji su u takvoj vezi? - teško je s takvim prijateljima, na kraju moraš učestvovati u njihovom prešućivanju detalja ili u njihovom sakrivanju. I da, moraš ponekad trpiti njihove svađe ili prenose, jer ovakvi parovi znaju da izgube kontrolu. Imam i svjež primjer od Nove godine-iako odrasli ljudi. Zato kažem da je teško sa ovakvim prijateljima. Za izlete, druženja i izlaske su jako nepouzdani, jer su često u prepirci, ili pod zabranom (šta god to značilo), pa im se nikad ne zna kad su u dobrim odnosima, ne znaš kad da ih planiraš. Princijelnost i ponos su tu loši saputnici.
Istooo, postoje i momci koji kažu "Moja se žena pita za sve", i zaista, ona donosi sve odluke, stalno se dokazuje svojim naređenjima, to je čini veličanstvenom.. Neko reče da previše gledaju Hurem:) , pa se kasnije ta podređenost popne na veći nivo itd.. On često predmet ismijavanja.. Eh za mene su ovakvi momci---- mlakonje. Toliko.
I kakva bi veza ustvari trebala biti i na čemu se ona treba graditi? Zdrava veza između dvoje normalnih ljudi-povjerenje i poštivanje u prvom planu. RAVNOPRAVNOST POLOVA također. I ljubav je valjda tu negdje. I eto, nema nasilja , svi sretni
-
sha_ba
#207 Re: Opsesivno-posesivne veze.
kako ja tek sad vidjeh ovo...... 
- tinkerbell09
#208 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Pa očito ne znaš baš puno, ustvari skoro ništa o tome. Psihičko nasilje je danas najzastupljenije među mladima (imaš dosta o tome čak i na internetu). Radi se o tome da je cilj nasilja zadobijanje moći i održavanje kontrole nad drugom osobom u odnosu mladih. I to nasilje uključuje:purifier wrote:Sta je "psihicno nasilje" ako bi ja rekao curi da necu da se tako i tako oblaci, ili to i to radi ako zeli da bude sa mnom?
- Vrijeđanje
- Ponižavanje
- Kritiziranje
- Zastrašivanje prekidom veze
- Stvaranje osjećaja krivnje kod partnera
- Namjerno uzrujavanje partnera
- Verbalne i emocionalne prijetnje
- Izolaciju od prijatelja i porodice
- Kontrolisanje odijevanja, ponašanja i kretanja
Kad malo bolje razmisliš to je tako jednostavno i tačno. Udara na našu psihu i kraj priče.
-
Walther
#209 Re: Opsesivno-posesivne veze.
ono sto si ti gore navela nije moguce svrstati u taj spisak..... u biti ona prica je uvredljiva za sve one zenske koje zaista trpe nasiljetinkerbell09 wrote:Pa očito ne znaš baš puno, ustvari skoro ništa o tome. Psihičko nasilje je danas najzastupljenije među mladima (imaš dosta o tome čak i na internetu). Radi se o tome da je cilj nasilja zadobijanje moći i održavanje kontrole nad drugom osobom u odnosu mladih. I to nasilje uključuje:purifier wrote:Sta je "psihicno nasilje" ako bi ja rekao curi da necu da se tako i tako oblaci, ili to i to radi ako zeli da bude sa mnom?
- Vrijeđanje
- Ponižavanje
- Kritiziranje
- Zastrašivanje prekidom veze
- Stvaranje osjećaja krivnje kod partnera
- Namjerno uzrujavanje partnera
- Verbalne i emocionalne prijetnje
- Izolaciju od prijatelja i porodice
- Kontrolisanje odijevanja, ponašanja i kretanja
Kad malo bolje razmisliš to je tako jednostavno i tačno. Udara na našu psihu i kraj priče.
-
HASKO ZBJELAVA
#210 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Odma stocem ako ne slusa drugi put provjereno slusa.
Ako ja djevojci moram objasnjavat da nije ok da nosi dopicnjak i da se oblaci ko kurva zajebi tu vezu onda. Ako ti radis sta hoces i ja cu radit sta hocu a to ce nas odvest u tri lijepe.
Ako ja djevojci moram objasnjavat da nije ok da nosi dopicnjak i da se oblaci ko kurva zajebi tu vezu onda. Ako ti radis sta hoces i ja cu radit sta hocu a to ce nas odvest u tri lijepe.
- tinkerbell09
#211 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Uljepšano je samo.Walther wrote:ono sto si ti gore navela nije moguce svrstati u taj spisak..... u biti ona prica je uvredljiva za sve one zenske koje zaista trpe nasilje
-
dudlov
#212 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Kakva opsesija,kurac palac. To je sve gluma i liječenje sopstvenih kompleksa. Sve izađe na vidjelo pa i ta gluma, pogotovo nakon tarabe.
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
-
Walther
#213 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Nije... ono sto si ti navela je normalno u vezi tj. trebalo bi biti normalno. Zivimo u vremenu kad u vezi znaci biti pola dana na FB a drugu polovinu u dopicnjaku na kafi sa jaranicama gdje se filozofira o krsenju ljudskih prava. Kome je do stvari koje si ti navela nema sta traziti u vezi... To je u biti dobar test jer bi danas 99% curica prije dalu ruku nego FBtinkerbell09 wrote:Uljepšano je samo.Walther wrote:ono sto si ti gore navela nije moguce svrstati u taj spisak..... u biti ona prica je uvredljiva za sve one zenske koje zaista trpe nasilje
-
HASKO ZBJELAVA
#214 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Walter
Moja cura jedan dan na kafu s ovim jaranom drugi s onim trecu noc s drugaricama u Pirate a ja budala kontam fina. Jos se obuce ko da ide na konkurs za najvecu kurvetinu.
Onda poslije kuknjava kad sam je marsno.
Moja cura jedan dan na kafu s ovim jaranom drugi s onim trecu noc s drugaricama u Pirate a ja budala kontam fina. Jos se obuce ko da ide na konkurs za najvecu kurvetinu.
-
Walther
#215 Re: Opsesivno-posesivne veze.
a jesi neki... opsesivno-posesivan.... a ona se uljepsava za tebeHASKO ZBJELAVA wrote:Walter![]()
- Lakat Jebić
#216 Re: Opsesivno-posesivne veze.
sve bi ja vas s ove teme u rudnik... ni osovat vise coek ne moze, odmah neko zlostavljanje
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#217 Re: Opsesivno-posesivne veze.
HASKO ZBJELAVA wrote:Walter![]()
- gnjev
#218 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Hahah al cuj jaran i jaranica. Iz toga ne moze nista dobro ispast. U mene hanuma I jaran = veliko I boldirano ne . Tamo neko drugo jaranstvo izmedju muska i zenska = bujrum .
-
brave heart
#219 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Ja opet nesto kotam da ti ljudi ustvari traze takve. Zasto neke cure uvijek 'nalete' na te tipove koji ih kontrolisu? Ja sebi ne bih dopustila situaciju u kojoj me neko treba kontrolisati.Afanasi_94 wrote:Ja nazalost znam za jedan brak kao ovaj u videu.sherbett wrote:ma ne vjerujem jaAfanasi_94 wrote:Ma ima takvih u BiH što je najgore. Da nije tužno bilo bi smiješno.![]()
- gnjev
#220 Re: Opsesivno-posesivne veze.
I vi zene mjesate postovanje I tu kontrolu kako je vi vec nazivate
- Afanasi_94
#221 Re: Opsesivno-posesivne veze.
U ovom braku što ja znam muž tuče ženu i dvoje male djece. Nedavno je polupao pola kuće sjekirom, a djeca su pala u nesvjest. Žena otišla u sigurnu kuću i nakon par dana se desilo pogodite šta? Ona mu se vratila.
Pa ja ne znam ko je tu više lud.
- gnjev
#222 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Ne zna za bolje
-
Ujedam
#223 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Tuga.. nije mi nje žao ni sekunde, nek'je ubije golim rukama, žao mi je djece koja su istraumirana do kraja života..Afanasi_94 wrote:U ovom braku što ja znam muž tuče ženu i dvoje male djece. Nedavno je polupao pola kuće sjekirom, a djeca su pala u nesvjest. Žena otišla u sigurnu kuću i nakon par dana se desilo pogodite šta? Ona mu se vratila.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#224 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Čuj istraumirana, samo naučena da je muška ruka glavna u kućnoj atmosferi.
- Zatamnjena stakla
#225 Re: Opsesivno-posesivne veze.
Čim u kuću uđem odma' šamar, vojnički da se razumijemo!