Svjetski bošnjački kongres

Locked
Samir_01

#201 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

Amy-Mia wrote:
Revoltage wrote:Kazem ja. Država Bosna je još samo privremena država. "Nastaju" neke nove nacije. Borili smo se za podjelu Bosne i pripajanje Sandžaka! Hvala Cericu...sugo jedna izdajnicka!
tačno, na žalost. na popisu će ljudi kao naciju zaokružiti bošnjak, srbin ili hrvat... a nacija ima pravo na samoopredjeljenej i na odvajanje. baš, sluge izdajničke
Pocinjen je genocid nad Bosnjacima i zbog toga su Srbi izgubili svako pravo na secesiju.

Dok jedan jedini BOSNJAK hoda ovim Balkanom Bosna ostaje jedinstvena.
Samir_01

#202 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

Revoltage wrote:Nadam se da ste svjesni sta se ovdje dešava!!! Žele da nam raskomadaju državu! Željko pravi tu stranku pogledaj sta gubad radi!
:lol: :lol: :lol:

Pomagaj Pedja... :lol:
fatamorgana

#203 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by fatamorgana »

Samir_01 wrote: Dok jedan jedini BOSNJAK hoda ovim Balkanom Bosna ostaje jedinstvena.
:thumbup: Trst je naš!
junkers

#204 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by junkers »

Amy-Mia wrote: tačno, na žalost. na popisu će ljudi kao naciju zaokružiti bošnjak, srbin ili hrvat... a nacija ima pravo na samoopredjeljenej i na odvajanje. baš, sluge izdajničke
ja dobre zajebancije
Amy-Mia

#205 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Samir_01 wrote:
Amy-Mia wrote:
Revoltage wrote:Kazem ja. Država Bosna je još samo privremena država. "Nastaju" neke nove nacije. Borili smo se za podjelu Bosne i pripajanje Sandžaka! Hvala Cericu...sugo jedna izdajnicka!
tačno, na žalost. na popisu će ljudi kao naciju zaokružiti bošnjak, srbin ili hrvat... a nacija ima pravo na samoopredjeljenej i na odvajanje. baš, sluge izdajničke
Pocinjen je genocid nad Bosnjacima i zbog toga su Srbi izgubili svako pravo na secesiju.

Dok jedan jedini BOSNJAK hoda ovim Balkanom Bosna ostaje jedinstvena.
ja mislim, da dok i jedan bosanac hoda bosnom, bosna je jedinstvena. samo bosanci mogu spasiti bosnu od podjele. konstitutivni žele podjelu. predstavnici bošnjaka bi pristali na 24% pod uslovom da je čisto muslimanska država.
Amy-Mia

#206 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

junkers wrote:
Amy-Mia wrote: tačno, na žalost. na popisu će ljudi kao naciju zaokružiti bošnjak, srbin ili hrvat... a nacija ima pravo na samoopredjeljenej i na odvajanje. baš, sluge izdajničke
ja dobre zajebancije
nemoj zezat. baš je onako smješno hahaha :roll: nisi nikad čuo za to ? ozbiljno ? OZBILJNO ? :shock:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#207 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:
-LIBERO- wrote:@Sabina, bilo je vec pokretanih peticija i inicijativa za spomenike i Tvrtku i kraljici Katarini. A sigurno se mozes sjetiti koje je reakcije imao, evo konkretno, Bakir izetbegovic (jer licno sam ga slusao na nekom TV intervjuu), a sasvim sigurno nije usamljen u tom svom stavu. A stav je bio da je kontra dizanja spomenika, u vidu statua..kipova...silueta..jer je to u protivljenju sa stavovima islama po tom pitanju.

To su odprilike ti koji sada se otimaju za ljiljane i stit drzavni, bas od onih u ciju je cast grijeh dizati spomenike i statue.
U Tuzli stavili Tvrtka, pored povelju Kulina Bana... Na kojoj su izostavili neke "sitnice"... tipa "Uime Oca, i Sina i Svetog Duha" :lol:
@libero...s obzirom da je Zukorlić taj koji odlučuje u "ime bošnjačko" sigurna sam da će on zastupati interese Bosne i Hercegovine dobro i kvaltitetno te da će najistaknutije i najsvijetlije ličnosti iz historije Bosne i Hercegovine uvijek i neumorno promovirati jer je njegov simbol grb bosanskih vladara.....ovo za "Princa" sam mogla i pretpostaviti
@alfons..u .Makedoniji su dobro pretjerali sa spomenicima. Zemlja im gladuje a oni milione potrošiše na promjenu jezgre Skoplja i izgradnju silnih "aleksandrovskih spomenika". Činjenica je da falsificiraju historiju jer su današnji Makedonci Slaveni koji nose grčko ime. Dakle sa antičkom Makedonijom nemaju nikakve veze. Doduše ni današnji moderni Grci nemaju "genetski" mnogo veze sa antičkim Grcima ali žive na teritoriju koji je bio centar te države i ne mogu nešto mnogo prigovarati Makedoncima. Slično dakle.
Kod nas u Sarajevu se trebalo napraviti nešto na tu temu , ni izbliza kao u Makedoniji ali na nekom centralnom trgu svakako. Ili ga pokušati "uklopiti" negdje.....Najbitnije je pogledati historijske knjige i utvrditi stvarnu Tvrtkovu poziciju i ulogu. Ma šta o njemu pisali i jedni i drugi i treći i ma koje on religije ili nacije bio , on je prevashodno Tvrtko bosanski kralj, a svaki falsifikat toga ide na dušu tvorcima falsifikata i našu djecu uči pogrešno....
Meni je kao osobi kojoj je religija nevažna i nebitan taj detalj ali se ponavljam , zbog naše djece mora se jasno utvrditi i isticati historijska činjenica ma kakva bila..bitno je da se utvrdi
ps..docrtaj grafitom :-D ;-) (ups , skrnavljenje - zaboravi , nesmotren pokušaj šale :roll: )
Last edited by sabina1 on 29/12/2012 21:58, edited 1 time in total.
mekaba

#208 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by mekaba »

MuaDib wrote:Bošnjaci kao narod nakon ovog današnjeg kongresa, trebaju da se zapitaju ko ih vodi kao narod. Bošnjački narod zadnjih 20 godina vode vrlo ograničeni ljudi, koji bošnjački narod nisu bili u stanju adekvatno postaviti prema izazovu postkomunističke prekretnice i raspada Jugoslavije, što je Bošnjake odvelo u tragediju. Kao šti nisu u stanju postaviti odnos Bošnjaka prema izazovima današnjeg vremena i današnje stvarnosti. Upravo ta zapuštenost naroda, dovodi do fragmentacije naroda gdje se odnos prema islamu postavio kao temeljni identitetski orjentir. Zbog čega ljudi koji imaju indolentan stav prema islamu sve više zaziru od bošnjaštva, priklanjajući se ideji nadnacionalnog bosanstva. I tu leži glavni problem unutarbošnjačke konfuzije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samir_01

#209 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

Amy-Mia wrote:predstavnici bošnjaka bi pristali na 24% pod uslovom da je čisto muslimanska država.
Haj navedi jednog "predstavnika Bosnjaka" koji bi pristao na podjelu Bosne... samo jednog.

I odakle ti taj broj 24% ?
memić memo

#210 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by memić memo »

tvsabina wrote:..s obzirom da je Zukorlić taj koji odlučuje u "ime bošnjačko" sigurna sam da će on zastupati interese Bosne i Hercegovine dobro i kvaltitetno te da će najistaknutije i najsvijetlije ličnosti iz historije Bosne i Hercegovine uvijek i neumorno promovirati jer je njegov simbol grb bosanskih vladara.....

Kako je Zukorlić mogao dobiti BiH državljanstvo i pasoš Bosne i Hercegovine?
Gradski

#211 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Gradski »

Samir_01 wrote:
Amy-Mia wrote:predstavnici bošnjaka bi pristali na 24% pod uslovom da je čisto muslimanska država.
Haj navedi jednog "predstavnika Bosnjaka" koji bi pristao na podjelu Bosne... samo jednog.

Zato što imamo toliko ono baš Bosne da možeš reći da je bosna 24 % taman. :x
Revoltage

#212 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Revoltage »

Genocid je počinjen nad Muslimanima zato što su muslimani! Ubijali su nas jer smo druge vjere, ne zato što smo bili bosnjaci, jugosloveni, bosanci ili sl.!
Gradski

#213 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Gradski »

memić memo wrote: Kako je Zukorlić mogao dobiti BiH državljanstvo i pasoš Bosne i Hercegovine?
I ja se to pitam ma mogao je ko je htio očito neki nisu ni stanovali tu oko mene gledam sad svi tu kao da su stanovali i prije 1991, a nisu to svako zna ali kod je sve na prodaju.
Amy-Mia

#214 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Samir_01 wrote:

sasvim sigurno bakir izetbegović. ne 100% nego 1000%. ne mora on to direktno reći, ali je očito. tihić takođe.
čujem svi govore 24% pa hajd reko da i ja.
agnostic_front

#215 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by agnostic_front »

Amy-Mia wrote:
junkers wrote:
ja dobre zajebancije
nemoj zezat. baš je onako smješno hahaha :roll: nisi nikad čuo za to ? ozbiljno ? OZBILJNO ? :shock:
Ja nisam. Ozbiljno?! Ozbiljno! Ozbiljno! De pojasni.
agnostic_front

#216 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by agnostic_front »

Amy-Mia wrote:
Samir_01 wrote:

sasvim sigurno bakir izetbegović. ne 100% nego 1000%. ne mora on to direktno reći, ali je očito. tihić takođe.
Kako je očito?
Amy-Mia

#217 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

očito je zbog njegove ideologije, koja vjeroispovjest stavlja na prvo mjesto.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#218 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by KatarinaKosaca »

memić memo wrote:
tvsabina wrote:..s obzirom da je Zukorlić taj koji odlučuje u "ime bošnjačko" sigurna sam da će on zastupati interese Bosne i Hercegovine dobro i kvaltitetno te da će najistaknutije i najsvijetlije ličnosti iz historije Bosne i Hercegovine uvijek i neumorno promovirati jer je njegov simbol grb bosanskih vladara.....

Kako je Zukorlić mogao dobiti BiH državljanstvo i pasoš Bosne i Hercegovine?
Zanimljivo pitanje... Zato što je vrlo zeznuto to dobiti. Od testa na sidu do zakletve da će ga netko hraniti i izdržavati plus jedno 1000000000000 papira, potvrda i dozvola se mora izvaditi. Ipak, možda po zemljačkoj liniji , u odjelu za strance sve sami bivši državljani Srbije :D
Samir_01

#219 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

Amy-Mia wrote:
Samir_01 wrote:

Znaci tvoje misljenje bez ikakvih dokaza?

Isto kao sto ja imam misljenje da bi 100% vas koji se izjasnjavate kao Bosanci i Heercegovci sutra dozvolili da se stvori nova Jugoslavija i da Bosna udje u savez sa Srbijom i Hrvatskom u neku novu Srboslaviju. Ali to je samo moje misljenje.
Last edited by Samir_01 on 29/12/2012 21:59, edited 1 time in total.
mekaba

#220 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by mekaba »

Asamoah Gyan wrote:
Amy-Mia wrote:bošnjaci za vrijeme tvrtka i ovi sad bošnjaci od '93-e veze nemaju jedni s drugima.
Prošao je vakat kada su Bošnjacima drugi govorili ko su i šta su. To zaboravi.
SBK :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Njbolje bi bilo da nazovemo SANU i pitame sta cemo sad???? :lol:
fatamorgana

#221 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by fatamorgana »

mekaba wrote:
Asamoah Gyan wrote:
Amy-Mia wrote:bošnjaci za vrijeme tvrtka i ovi sad bošnjaci od '93-e veze nemaju jedni s drugima.
Prošao je vakat kada su Bošnjacima drugi govorili ko su i šta su. To zaboravi.
SBK :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Njbolje bi bilo da nazovemo SANU i pitame sta cemo sad???? :lol:
Pa bio je Aljo kod Dobrice ...
agnostic_front

#222 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by agnostic_front »

Amy-Mia wrote:očito je zbog njegove ideologije, koja vjeroispovjest stavlja na prvo mjesto.
Šta? :?
junkers

#223 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by junkers »

Amy-Mia wrote:
junkers wrote:
ja dobre zajebancije
nikad,valjda ne pohodim naučne skupove na hreši
Amy-Mia

#224 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

samoopredjeljenje je princip međunarodnog prava prema kojem svaka nacija ima pravo odrediti vlastiti suvereni status i međunarodni politički status. ako se u popisnom listiću ne razdvoji pitanje na nacionalno i etničko, ispast će da su srbi, hrvati i bošnjaci nacije, a dalje je jasno šta slijedi...
Samir_01

#225 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

Amy-Mia wrote:samoopredjeljenje je princip međunarodnog prava prema kojem svaka nacija ima pravo odrediti vlastiti suvereni status i međunarodni politički status. ako se u popisnom listiću ne razdvoji pitanje na nacionalno i etničko, ispast će da su srbi, hrvati i bošnjaci nacije, a dalje je jasno šta slijedi...
A sta slijedi dalje?
Locked