IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

suplja

#201 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by suplja »

frngla wrote:ma džaba mu 7 fakulteta u maleziji, kad mu vidim ovu njonju loše mi

De mi reci koja je ljepsa'' njoja'' -kako ti kazes :lol:

Napomena : Aner je 1980. godiste, a Semir 1983.
Image Aner
ImageSemir :thumbup:
frngla

#203 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by frngla »

raždago :lol:
Doktor29

#204 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
madner wrote:Pa gdje je rodjen coek?
http://www.sda-novigrad.com/index.php/i ... -nacelnika
:thumbup:
Doktor29

#205 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

frngla wrote:raždago :lol:
Podijeli sa nama Sumanovu biografiju ljepotane
madner

#206 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by madner »

Pa dobro, bar je u Bosni. :D

Kontam sta je problem sa facom, ali opet ne mozes mu to uzeti za zlo.
Doktor29

#207 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

madner wrote:Pa dobro, bar je u Bosni. :D

Nije problem u faci, nitko od nas ne moze na to utjecati, problem je primitivizam i malogradjanstvo pojedinih forumasakoji se iz sigurnosti svoje anonimnosti hvataju za neciji izgled, postavi svoju sliku pa da vidis komentara na tvoj racun :-)
frngla

#208 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by frngla »

Image

Mjesto rođenja Sarajevo :-D
Doktor29

#209 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

frngla wrote:Image

Mjesto rođenja Sarajevo :-D
Ni humor te ne moze spasiti od cinjenice da si ispao siromasan duhom, da si ogranicem i da se nisi pomakao od izgleda :thumbup:
frngla

#210 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by frngla »

Iskreno brate, j**e se meni šta ti misliš o meni, ja svoje mišljenje ne mijenjam isto k'o što 5 (slovima: pet) fakulteta u Maleziji ne može promijeniti njegovo mjesto rođenja i papansku čehru... Kontaš sad?
madner

#211 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by madner »

Doktor29 wrote:

Nije problem u faci, nitko od nas ne moze na to utjecati, problem je primitivizam i malogradjanstvo pojedinih forumasakoji se iz sigurnosti svoje anonimnosti hvataju za neciji izgled, postavi svoju sliku pa da vidis komentara na tvoj racun :-)
Politika je takva, licni dojam odnosno harizma igra ulogu.
Forum je takav kakav jeste, besplatna reklama a bome i blacenje.

Kada se kandidiram bice :D
Doktor29

#212 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

frngla wrote:Iskreno brate, j**e se meni šta ti misliš o meni, ja svoje mišljenje ne mijenjam isto k'o što 5 (slovima: pet) fakulteta u Maleziji ne može promijeniti njegovo mjesto rođenja i papansku čehru... Kontaš sad?
Ja samo kontam da si ti papak, vjerujem da nisam jedini, ti si sve rekao o sebi ovim sto si napisao jer ti fali sve ono sto ti trazis na njegovoj "cehri", kulture, odgoja, postovanja i sl. i da ti ponovim primitivizam je stanje duha, nije adresa rodjenja, zapamti to zbog sebe
P.S.
Sumnjam da si ljepsi ( ne vjerujem da sam na tvom nivou) i pametniji od ovoga a to ne moze promjeniti da si rodjen na plocniku Ferhadije a ne na Jezeru

http://www.youtube.com/watch?v=sO8a7XyF8hY
Doktor29

#213 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

madner wrote:
Doktor29 wrote:

Politika je takva, licni dojam odnosno harizma igra ulogu.
Forum je takav kakav jeste, besplatna reklama a bome i blacenje.

Kada se kandidiram bice :D
Od ozbiljnih ljudi nece, kompleksasi se bave izgledom
madner

#214 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by madner »

Nazalost to nije tako. Samo da ne bude zabune to nije pitanje ljeposti ili ruznosti, nego dojma preko izgleda.

Recimo Dodik ostavlja dobar dojam mada sigurno nije ljep, a Tihic ima uzasan govor tijela itd...

Ne znam sto se palis, neko zbog njegovog izgleda nece glasati za njega, neko ce bas zbog njegovog izgleda glasati.
frngla

#215 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by frngla »

Doktor29 wrote:
frngla wrote:Iskreno brate, j**e se meni šta ti misliš o meni, ja svoje mišljenje ne mijenjam isto k'o što 5 (slovima: pet) fakulteta u Maleziji ne može promijeniti njegovo mjesto rođenja i papansku čehru... Kontaš sad?
Ja samo kontam da si ti papak, vjerujem da nisam jedini, ti si sve rekao o sebi ovim sto si napisao jer ti fali sve ono sto ti trazis na njegovoj "cehri", kulture, odgoja, postovanja i sl. i da ti ponovim primitivizam je stanje duha, nije adresa rodjenja, zapamti to zbog sebe
P.S.
Sumnjam da si ljepsi ( ne vjerujem da sam na tvom nivou) i pametniji od ovoga a to ne moze promjeniti da si rodjen na plocniku Ferhadije a ne na Jezeru

Ma brate bicu radje sarajevski papak nego gospodin iz gorazda, da sam rodjen u tramvaju, rodjen sam u sarajevu...
On ima veze sa Sarajevom k'o ja sa Budimpeštom i on da mi bude načelnik opštine? Ma ćao!
suplja

#216 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by suplja »

Doktor29 wrote:
frngla wrote:raždago :lol:
Podijeli sa nama Sumanovu biografiju ljepotane
Kako ce podijeliti kad je kriju ko zmija noge :)
Rođen je 1980.godine, u ratu bio vani-zavrsio srednju skolu u Mađarskoj,zanimanje dipl.politolog.
Evo par podataka sa foruma:
''Ono što je tačno i provjerljivo je sljedeće:
Šuman je dva puta smjenjivan sa mjesta predsjedavajućeg u općinskom vijeću-ako nije uspio da vodi vijeće kako će tek općinu?
Šumana je Damir postavio nasilnički (sjećate se izjava oko kupljenih glasova za 100 KM kad su pojedini vijećnici okrenuli leđa SDP,a poslije najednom eto ovi shvatili grešku pa se vratili u večinu?!), spriječio vanredne izbore (javno poznato-CIK pokrenuo proceduru i najednom se stišalo sve) i predstavili svaki put novu cifru koliko bi to koštalo da bi prepali narod ( 500 000 Km,pa 450000, pa 300 000 ), pa se malo pogubili u tome-imate članke u novinama kada su davali izjave a stvarno je koštalo 150 000 KM. ( tolko oni podijele svojim ''nevladinim''org.)
Vozač Šumana je Pipa -pljačka Interex
Sredstva nevladinim organizacijama koja se dodjeljuju za projekte idu samo SDP-ovim koja su fiktivna, tačnije osnovana par mjeseci prije dodjele sredstava i do 30% od sume ide vijecniku koji ga gura ( vrte se uvijek isti i zna se ko ,ak treba ime napisat ću)
Gimnazija Dobrinja-Peta gimnazija su finansirane od strane kantona a ne općine ( a Damir i Šuman predstavljaju ko da su oni to sami napravili), kao i kružni tok na Dobrinji.
Budžet općine je socijalni a ne kapitalni što je apsurdno.

SDP je 12 godina vodio općinu u propast ( nelegalna gradnja,afere, građani bez vode,bez asfalta) i vrijeme je za nove ljude'' :D
r_faruk

#217 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by r_faruk »

definitivno ne SDP, takodjer ni SDA.

SDP je upropastio alipasino polje sa ovim zgradama koje nicu na zelenim povrsinama, vise automobila ima ispred zgrade nego na parkingu, ulice su propale, igralista zapustena. ljudi otvaraju kafice ispred zgrada, u smetljarnicima itd.

a kako vidim, prema anketi, narod se jos uvijek nije opametio.
addy_sa

#218 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by addy_sa »

nemam ništa protiv Goražda, ali, načelnik Novog Grada bi makar morao biti rođen tu.. kako voditi opštinu koju ne poznaješ cijeli život..

Još jednom ponavljam, generalno, izbori se dobijaju preko razgranate mjesne baze, kandidat je tu manje bitan..
frngla

#219 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by frngla »

addy_sa wrote:nemam ništa protiv Goražda, ali, načelnik Novog Grada bi makar morao biti rođen tu.. kako voditi opštinu koju ne poznaješ cijeli život..

Još jednom ponavljam, generalno, izbori se dobijaju preko razgranate mjesne baze, kandidat je tu manje bitan..
U boldiranom je suština svega :thumbup:
novi.dan.nova.nafaka

#220 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by novi.dan.nova.nafaka »

frngla wrote:Ma brate bicu radje sarajevski papak nego gospodin iz gorazda, da sam rodjen u tramvaju, rodjen sam u sarajevu...
Ama dobro, kad' si upro toliko, majka mu stara, što neko reče - dovoljno je par postova da se vidi ko si i šta si, ne moraš sad o detaljima. :-D
addy_sa

#221 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by addy_sa »

o godinama vlasti SDA i SDP najbolje govori to što vidite kad uđete u zgradu opštine i vidite ko tu sve radi..
moj lični dojam je da je većina nekakvih papansko-provincijskih faca, isto k'o da u Novom Gradu nema mlade i pismene face.. ima, naravno, ali ne mogu doći na red od zavičajnih klanova ...
Doktor29

#222 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

frngla wrote:
Doktor29 wrote:
P.S.

Ma brate bicu radje sarajevski papak nego gospodin iz gorazda, da sam rodjen u tramvaju, rodjen sam u sarajevu...
On ima veze sa Sarajevom k'o ja sa Budimpeštom i on da mi bude načelnik opštine? Ma ćao!
Meni je zao ali ti ne znas ispravno napisati ime grada kojim se ponosis, ti nekim cudom znas da je on papak i nastavljas vrijedjati nekoga koga i ne poznajes vjerovatno, fali tebi sve Sarajevsko, vjeruj mi
frngla

#223 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by frngla »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Ama dobro, kad' si upro toliko, majka mu stara, što neko reče - dovoljno je par postova da se vidi ko si i šta si, ne moraš sad o detaljima. :-D
Evo smijem se, i meni je smiješno
Doktor29

#224 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

addy_sa wrote:nemam ništa protiv Goražda, ali, načelnik Novog Grada bi makar morao biti rođen tu.. kako voditi opštinu koju ne poznaješ cijeli život..

To isto vazi i za opstinu Centar, koliko znam i taj je rodjen u Gorazdu samo je on SDP pa to i nije tako lose :D
madner

#225 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by madner »

Nego doktore, ako pobjedis na izborima sta ces uraditi prvo? :D
Post Reply