Kosarka - London 2012 Olympics

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Ko ce osvojiti zlatnu medalju :D

Poll ended at 12/08/2012 18:46

egzoticna zemlja :D
7
13%
Litvanija
3
5%
Francuska
0
No votes
Argentina
3
5%
Brazil
2
4%
Rusija
1
2%
Spanija
2
4%
USA ( Nba )
38
68%

Total votes: 56

LSD

#201 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by LSD »

leet wrote:Što je zabiberio. :-? Iskazao poštovanje prema najvećem ikada i meni porastao u očima, neću ga više zvati LeChoke :mrgreen:
e pa sad buraz - najvecem ikad :shock: de malo to odvadi , puno je kume...ne znam više u cemu najveci pošto se ispucalo sve u vezi Kobea :-) , bez obzira što ga toliko cijeniš....možda si mislio najveci potrošać lopti u NBA ikad :mrgreen:
hrastov žižak

#202 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by hrastov žižak »

leet wrote:Pa jeb'ga, onda da umanjimo i Melove trice ?

Al' jebaji ga, ja nisam sekunde objektivan kada se priča o Kobiju :D
Ma meni su one njegove trojke skroz čudna pojava. Prvo, zato što je kroz karijeru slab tricaš za tako sjajnog šutera, a drugo, zato što često kada hoće da brzo ispuca ne ispruži sasvim izbačajnu ruku, ostane napola savijena, a bilo je i nekoliko takvih protiv Nigerije (može se vidjeti na jutjubu ovo o čemu govorim). To ne bi bilo toliko čudno da mu je mehanika šuta uvijek takva, nego zavisi od toga koliko brzo želi da ispuca loptu. Zbog ovih faktora mi je i dalje ono nevjerovatno. Čak i da igrač ispred tebe samo stoji, opet nije mala stvar onoliko trčat i onda ispucavat trojke. A sad na temu :D Ma ne umanjujem ja vrijednost tih poena, nego mi čudno što LeBron navodi baš tu utakmicu gdje su svi haman ubacivali i poderali protivnika, a on izdvaja Kobijev učinak kao ogledalo njegove veličine. Možda mu je bila najfriškija, pa to naveo. :mrgreen: Ma nebitno, ne znam ni ja što zapeh za ovako trivijalnu stvar.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#203 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by Velkoski »

Ma može se mnogo stvari uporediti.. Što se tiče asistencija, ima prosjek 5+ po tekmi kroz čitavu karijeru a znaš i sam na kojoj poziciji igra. :roll:

Al' nećemo o ovome, previše subjektivna tema za mene :mrgreen:

@zizak

Ma prosralo ga, nije ništa fulao. :D
hrastov žižak

#204 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by hrastov žižak »

fosil wrote:http://www.nbcolympics.com/basketball/m ... index.html

Ne mogu da vjerujem da Spanija i Italija nikad nisu uzele olimpijsko zlato.
Što to? Španija tek zadnju deceniju košarkaška sila, a Italija je vazda bila dobra, ali nikad odlična.
LSD

#205 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by LSD »

leet wrote:Ma može se mnogo stvari uporediti.. Što se tiče asistencija, ima prosjek 5+ po tekmi kroz čitavu karijeru a znaš i sam na kojoj poziciji igra. :roll:

Al' nećemo o ovome, previše subjektivna tema za mene :mrgreen:

@zizak

Ma prosralo ga, nije ništa fulao. :D
Fino je to, mislim to 5+ asistencija kroz karijeru....samo da bi bio najveci ikad, mora prvo biti najveci jezeraš ikad - a kako da to bude pored Magica i Jabbara :?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#206 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by Velkoski »

cindrlimindrli

#208 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by cindrlimindrli »

A da je mene neko pitao koliko je puta yuga uzela olimpijadu ja bih k`o iz topa lupio minimalno cetiri puta :D ,
a samo jednom bili zlatni :shock: . I nisu valjda srbi sve iz bivse drzave sebi pripisali, vidim nema srbije na listi?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#209 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by Velkoski »

Ma jesu, neki dan "proslaviše" medalju nambr 100 :lol:
cindrlimindrli

#210 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by cindrlimindrli »

leet wrote:Ma jesu, neki dan "proslaviše" medalju nambr 100 :lol:
Fakat supacki, ne znam kako im je to upalilo, pogotovo za kosarku kad se zna da je Kresimir Cosic nakon
povratka iz amerike preporodio ovaj sport kod nas.
fosil

#211 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by fosil »

hrastov zizak wrote:

Što to? Španija tek zadnju deceniju košarkaška sila, a Italija je vazda bila dobra, ali nikad odlična.
Mislio sam da su Corbalan i San Epifanio uzeli bar jedno zlato, ali nije se moglo od Yuge.
just principe

#212 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by just principe »

Odmah u početku Olimpijskih igara badminton je doživio veliku sramotu. Dva južnokorejska, jedan indonezijski i jedan kineski ženski par izbačeni su iz Londona jer su sebi namještali protivnika u narednoj rundi. Osramoćene badmintonašice vratile su se kući, obilježene za cijeli život.

Danas je istu stvar napravila košarkaška reprezentacija Španjolske i nitko je zbog toga neće izbaciti s olimpijskog turnira. Naravno da to Španjolci nikad neće priznati i naravno da im to nikad nitko neće dokazati, ali Španjolska je tri četvrtine vodila, čak i uvjerljivo, protiv Brazila, a onda u posljednjoj četvrtini potpuno nejasno i čudnovato - stala. I izgubila utakmicu, čime su, vidi vraga, izbjegli Amerikance sve do finala.

Kakva je razlika između izbačenih badmintonašica i španjolskih košarkaša? Samo u tome što brazilski košarkaši nisu htjeli sudjelovati u igri "tko manje", makar bi i njima bilo "korisnije" izgubiti i izbjeći Amerikance u eventualnom polufinalu.

Španjolci su jednako osramotili olimpijski duh i sportsko poštenje kao i izbačene badmintonašice. Nažalost, njih nitko nema "muda" šupirati iz Londona kući. Jer nisu iz Južne Koreje, Indonezije ili Kine, nego iz "sportske velesile". A takvi uvijek imaju "drugačiji" tretman.
ultima_palabra

#213 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by ultima_palabra »

Pa šta ste se uzbihuzurili, odmah sam vam rekao šta će se desiti :D
Better Man

#214 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by Better Man »

Doda37 wrote:
Better Man wrote:Samo je jedan orginalni Dream Team, a to je onaj iz 1992. godine! Svaka čast ovoj sad generaciji, ali ono su bili vanzemaljci koje će teško ikad iko dostići! I kada bi ona generacija u top formi igrala protiv ove sad glat bi ih dobila! Zamislite da se SFRJ nije raspala i da su se u Barceloni sudarili sa Amerima! To bi bio spektakl stoljeća!
Prosli bi kao i Hrvatska +30
Mislim da ne bi baš tako bilo, jer bi imali širi izbor vrhunskih košarkaša!
cindrlimindrli

#215 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by cindrlimindrli »

Better Man wrote:Mislim da ne bi baš tako bilo, jer bi imali širi izbor vrhunskih košarkaša!
Tadasnjoj reprezentaciji Hrvatske dodaj Divca, Paspalja i Zdovca...to je to. Opet +30 k`o od sale.
Better Man

#216 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by Better Man »

cindrlimindrli wrote:
Better Man wrote:Mislim da ne bi baš tako bilo, jer bi imali širi izbor vrhunskih košarkaša!
Tadasnjoj reprezentaciji Hrvatske dodaj Divca, Paspalja i Zdovca...to je to. Opet +30 k`o od sale.
Zaboravio si Aleksandra Đorđevića i Predraga Danilovića! I puno bolje bi se nosili od same Hrvatske!
Romanista 101%

#217 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by Romanista 101% »

sad zasad jaci Rusi posebno pod kosem
hrastov žižak

#218 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by hrastov žižak »

ladno preko Litvanije, a moralo je bit još ladnije. Kiriljenko ol raund ko Skoti Pipen. Šved zadnje dvije ne more ništa pogodit, a moraće se priključit protiv Španije, doduše dobro je igro pikenrol s Mozgom. Monja i Hriapa rutinerski, Fridzon standardica.
ultima_palabra

#219 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by ultima_palabra »

Smetljari
hrastov žižak

#220 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by hrastov žižak »

Ajmo Francuzi, olakšajte poso za iduću.
LSD

#221 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by LSD »

Parker ce silovati Calderona koja ga ne može cuvati, samo pitanje je hoce li on sam moci povuci francuze do pobjede :roll:
LSD

#222 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by LSD »

Španci se namjestili da ih francuzi bocnu, sad je sve do galskih pjetlova....hoce li znati im ga pristaviti ili ce se pogubiti kasnije, ostaje da vidimo...uglavnom, moraju nastaviti sa ovakvom odbranom...Navara izlijepiše bananama kao amatera, Gasolovi zakočili, Rudy ispucavanje trica bez efekta....ovo je rijetka ponuda koju francuzi nebi smjeli odbiti.
ultima_palabra

#223 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Parker ce silovati Calderona koja ga ne može cuvati, samo pitanje je hoce li on sam moci povuci francuze do pobjede :roll:
Može Llull 8-)
LSD

#224 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Parker ce silovati Calderona koja ga ne može cuvati, samo pitanje je hoce li on sam moci povuci francuze do pobjede :roll:
Može Llull 8-)
Može Llull, dobro si :thumbup: ...izdržljiv igrac, plus ukoljica koja se ne boji duela...samo pitanje je koliko ga može usporiti do kraja tekme....od Calderona nemaju koristi u odbrani, ocito.
hrastov žižak

#225 Re: Kosarka - London 2012 Olympics

Post by hrastov žižak »

Navaru je ovo definitvno prelomna sezona. Spao je na razinu ispod. Jedan od razloga ovako blijede igre Španije na turniru. Ovaj klaun Ljulj i sve slabiji Rudy teško da će u budućnosti moći nadomjestit njegov učinak. Realno, trebali bi dobit Francusku, i ovi su u slabijoj formi.
Post Reply