Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
smartXL

#19801 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Pa evo pitam i za bojenje, zasto se svake godine boji a garancija na boju 2 godine. Bulevar je ocrtan nekad u septembru pa mu boja otisla? Zasto? Izvodjac fuseri a naplati il garancija nije valjana.

Halo ba, nece fudo svoje ljude postavljat, negp cemo birat mi clanovi. Clanovi su najvjerniji navijaci. Niko od nas ne zeli celiku lose, kako to vas par predstavlja samo zato sto se iznose lose strane uprave.

Nisu nista radili sto nisu prethodni, nastavili gomilat dugove.

A glede tih prostora, pa u zadnje vrijeme celik nije mkga njima raspolagat, pare nisu isle u kasu, tako da im to uopste nije nikakav problem

Za 5 mjeseci su dobili 250 000 plus sredstva od sponozora, kojih do sad nije bilo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19802 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nista glasajte za ezdea iduce izbore. Oni su bar farbali grad i popravljali rasvjetu, a ni Celik nije bio pred gasenjem...
Casual's

#19803 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:Nista glasajte za ezdea iduce izbore. Oni su bar farbali grad i popravljali rasvjetu, a ni Celik nije bio pred gasenjem...
Dobro Bata, bolje i za ta govna, nego za ova što su sad.
cvijet s reverom

#19804 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

_BataZiv_0809 wrote:Nista glasajte za ezdea iduce izbore. Oni su bar farbali grad i popravljali rasvjetu, a ni Celik nije bio pred gasenjem...
Isplivati će neko drugi.Mora isplivati.SDA isprdak prepada Grad svojom bivšom partijom dok se ponaša isto kao i oni.I dok s njima i dalje krmči naše pare.
E pa neće da može.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19805 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Lako vi halalite 25 godina, ali dobro, vase demokratsko pravo.
Not My Idea

#19806 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Smart, ti ni ne trolas, nego si ustvari jednostavno glup :-?

Bobi,daj mi ovlasti na nekih par minuta :mrgreen:
cvijet s reverom

#19807 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Pa čim se bavilo vakufsko tele u zadnjih 25 godina? Naučnoistraživačkim radom?
Ja_Ja

#19808 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

cvijet s reverom wrote:
Isplivati će neko drugi.Mora isplivati.SDA isprdak prepada Grad svojom bivšom partijom dok se ponaša isto kao i oni.I dok s njima i dalje krmči naše pare.
E pa neće da može.
Ja sam bio ubjedjen da ce ove izbore neko isplivati, da ce se naci kvalitet u ovih 100 i kusur hiljada, ali ono od zla oca i jos gore matere. Ranije sam pisao o tome i stvarno se nadam da ce ljudi progledati i MIJENJATI. Ne treba nikom dati vise od pola mandata ako nema 10 kvalitetnih stvari za koje moze da kaze evo uradio sam ovo i gradjanima je bolji zivot zbog toga.
smartXL

#19809 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Not My Idea wrote:Smart, ti ni ne trolas, nego si ustvari jednostavno glup :-?

Proslo je vrijeme cenzurisanja, ako na to aludiras. Demokratija je.

Odgovori barem ti na pitanja, bez vrijedjanja, il te sda tako naucila.

Hoces i ti samo o fudi... I ja cu o drugoj strani. Moze mi se

Evo nr pricam sad o upravi nego o gradu. Zasto su se svake godine farbale ulice ako je garancija na boju 2 godine. Koliko kosta jedno bojenje?

Bulevar u septemru obojen, a nigdje boje, zasto?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19810 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ne moramo ici skroz do abecede. Svi mi znamo ko je ko i ko nam se nudio kao izbor.

Glasali smo, dali smo covjeku 4 godine da radi. Na osnovu 8 mjeseci se ne pravi nijedan ozbiljniji izvjestaj, a kamoli sta drugo.

Brzo ce 2020, isplivat ce neko novi, ali ezdea ce lako pobijediti kako stvari stoje.

Pa ce opet bit 12 godina joj seljak zavlado, da ih hoce ko skinut :-)
notsure

#19811 Re: Zeničani

Post by notsure »

smartXL wrote:Pa evo pitam i za bojenje, zasto se svake godine boji a garancija na boju 2 godine. Bulevar je ocrtan nekad u septembru pa mu boja otisla? Zasto? Izvodjac fuseri a naplati il garancija nije valjana.
1. Farba se prljava cesta (ne operu je prije farbanja) pa se onda brzo odguli
2. Farba se nekvalitetnom bojom
3. Više se nataloži prašinčine po farbi nego što se farba iscufa. Godinama nisam vidio u Zenici pravu boju asfalta, sve je crvenkasto od prašine iz aglomeracije
smartXL

#19812 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Druze, nije to obicna farba, pa ne treba impregnacija. Kad se farba, koristi se komprimiran zrak koji ujedno i raspuse. Btw, inace se ulice peru.

Saam peoizcodjac daje garanciju od 2 godine. Mozda garancija nije validna, mozda izcodjac fuseri, razrjedjuje vise nego sto teeba pa onda imamo ovakaf efekat, a uredno se naplati.

Evo alba pocla redovnije da kosi travu, vec treci put ove godine a tek juni mjesec. Malo im se zaprijetilo jer istice ugovor i odmah su poceli bolje radit
phillie

#19813 Re: Zeničani

Post by phillie »

smartXL wrote:
Not My Idea wrote:Smart, ti ni ne trolas, nego si ustvari jednostavno glup :-?

Proslo je vrijeme cenzurisanja, ako na to aludiras. Demokratija je.

Odgovori barem ti na pitanja, bez vrijedjanja, il te sda tako naucila.

Hoces i ti samo o fudi... I ja cu o drugoj strani. Moze mi se

Evo nr pricam sad o upravi nego o gradu. Zasto su se svake godine farbale ulice ako je garancija na boju 2 godine. Koliko kosta jedno bojenje?

Bulevar u septemru obojen, a nigdje boje, zasto?
Nije je Fudo blagosiljao.
smartXL

#19814 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Nije ni tvoj huso :thumbup:
Ajatolah_

#19815 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

A čekaj malo, ti praviš razliku između SDA mentaliteta i primitivizma, i onog što nudi KF? Gledaš ga kao na neko osvježenje na političkoj sceni - ipak je jadan bio samo pišljivih 20-tak godina vezan uz njih dok se nije tamo zakačio s nekim?

Pa ništa onda, glasaj ti sljedeće godine za neke od tih Ezdeaoida što se nude - eno Šepić, Mehmedović, prava osvježenja i alternativa, treba im dati priliku...

Ja sam već nekoliko puta pisao na ovom forumu, nije stvar u stranci SDA i to je poprilično površno i plitko gledati isključivo kroz njih; problem je čitav taj krkanski ezdea mentalni sklop i modus operandi, a koji ćeš sigurno naći i u A-SDA, BPS-u, a i u ovim Ezdeaoidima koji ko biva "dolaze tobe"... Takvima se možeš nadati samo istom što si i dosad imao, jer i jesu isto.
Last edited by Ajatolah_ on 08/06/2017 19:19, edited 1 time in total.
N.N.

#19816 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Sta se koljete jbte, jos ova rece liku da je glup samo sto su im stavovi dijametralno razliciti :D :lol:

Gdje nam je @kameni drug, sta je sa njim :)

Grad je prljav, Babina rijeka kao dzungla, trava pola metra. Ljudi sa kosama kose travu, ALBA nesto malo oko penzionerskog dole :-)
Hoprizontalna signalizacija nula bodova, obicno je to svako proljece radjeno.

A Celik, pa vidjet cemo sta ce sada biti. Kakav Zuban i ostale pipi materine :D
Mislim da su sada sve nagadjanja, niko se nije oglasio. A mozda i nece...kakvi smo nakaradni :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19817 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ajatolah_ wrote:
A čekaj malo, ti praviš razliku između SDA mentaliteta i primitivizma, i onog što nudi KF? Gledaš ga kao na neko osvježenje na političkoj sceni - ipak je jadan bio samo pišljivih 20-tak godina vezan uz njih dok se nije tamo zakačio s nekim?

Pa ništa onda, glasaj ti sljedeće godine za neke od tih Ezdeaoida što se nude - eno Šepić, Mehmedović, prava osvježenja i alternativa, treba im dati priliku...

Ja sam već nekoliko puta pisao na ovom forumu, nije stvar u stranci SDA i to je poprilično površno i plitko gledati isključivo kroz njih; problem je čitav taj krkanski ezdea mentalni sklop i modus operandi, a koji ćeš sigurno naći i u A-SDA, BPS-u, a i u ovim Ezdeaoidima koji ko biva "dolaze tobe"... Takvima se možeš nadati samo istom što si i dosad imao, jer i jesu isto.
Dobro i sta je rjesenje?
kamen spoticanja

#19818 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

N.N. wrote:Sta se koljete jbte, jos ova rece liku da je glup samo sto su im stavovi dijametralno razliciti :D :lol:

Gdje nam je @kameni drug, sta je sa njim :)

Grad je prljav, Babina rijeka kao dzungla, trava pola metra. Ljudi sa kosama kose travu, ALBA nesto malo oko penzionerskog dole :-)
Hoprizontalna signalizacija nula bodova, obicno je to svako proljece radjeno.

A Celik, pa vidjet cemo sta ce sada biti. Kakav Zuban i ostale pipi materine :D
Mislim da su sada sve nagadjanja, niko se nije oglasio. A mozda i nece...kakvi smo nakaradni :D
Tu sam...
Citam vas uglavnom...nemam vise zivaca
A i ne znam bil se nasladjivo,ili bi plako ili bi ost'o u Cirihu...
Nek nam je Bog na pomoci
Ajatolah_

#19819 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

_BataZiv_0809 wrote:
Ajatolah_ wrote:

Dobro i sta je rjesenje?
Možda dolazak na vlast nekog ko nije Ezdeaoid, a možda i nemamo dovoljno normalnih i pametnih ljudi koji su voljni ući u politiku pa da rješenja i nema.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#19820 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Jedva cekam zimu kad na -15 crkne Grijanje

Kako cu se samo u facu smijat ovima sto su za pokop Celika, sto su pametni, sve znaju i pljuju onako zlatne momke

Kako cu samo zdusno branit Fudu i ostale uhljebe :evil:

A jedva cekam i nove izbore da na svim listicima zaokruzim SDA pa da crknemo svi a i ja zajedno sa vama
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19821 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ajatolah_ wrote: Možda dolazak na vlast nekog ko nije Ezdeaoid, a možda i nemamo dovoljno normalnih i pametnih ljudi koji su voljni ući u politiku pa da rješenja i nema.
I da dodje takav, uz najbolje preduslove, trebalo bi mu brat bratu 10 godina da koliko toliko dovede stvari u red. A stprljenja koliko vidimo nemamo.
Ajatolah_

#19822 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

_BataZiv_0809 wrote:
Ajatolah_ wrote: Možda dolazak na vlast nekog ko nije Ezdeaoid, a možda i nemamo dovoljno normalnih i pametnih ljudi koji su voljni ući u politiku pa da rješenja i nema.
I da dodje takav, uz najbolje preduslove, trebalo bi mu brat bratu 10 godina da koliko toliko dovede stvari u red. A stprljenja koliko vidimo nemamo.
Po čemu vidiš, po strpljenju prema KF-u? Opet kažem, ti ga vidiš kao nekog novog kome treba dati šansu, ja ga vidim kao SDA-ovca, samim tim on za mene troši moje (nepostojeće) strpljenje prema SDA.
smartXL

#19823 Re: Zeničani

Post by smartXL »

_BataZiv_0809 wrote:
Dobro i sta je rjesenje?
Mozda dovesti ove iz NGG-a, jednim potezom dvije muhe. Imali bi pare, rijesili bi sve probleme celika i sve probleme grada.
Jimmy McNulty wrote:Jedva cekam zimu kad na -15 crkne Grijanje

Kako cu se samo u facu smijat ovima sto su za pokop Celika, sto su pametni, sve znaju i pljuju onako zlatne momke

Kako cu samo zdusno branit Fudu i ostale uhljebe :evil:

A jedva cekam i nove izbore da na svim listicima zaokruzim SDA pa da crknemo svi a i ja zajedno sa vama
iako jenproblem grijanja vec duzi niz godinja, iako nije najvljeno rjesavanje ni ove sezone, ti ces nastavit po starom. Sutio si za ktg i tu toplanu od 2009.

Zanimljivi ste vi vas par, bez argumenata branite zlatne momke zasluzni za statut ali samo za statut...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#19824 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Kralju čitamo se u januaru na -20 :D

Nadam se da ovisiš o grijanju i da imaš malu bebu u stanu :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19825 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ajatolah_ wrote: Po čemu vidiš, po strpljenju prema KF-u? Opet kažem, ti ga vidiš kao nekog novog kome treba dati šansu, ja ga vidim kao SDA-ovca, samim tim on za mene troši moje (nepostojeće) strpljenje prema SDA.
Ne, Fuad je tu sasvim nebitan.

Citam vas i ponekad se pitam koliko imate godina....pa zar vi mislite da se najvecih 5 problema Zenice moze rijesiti za jedan mandat? Uz najbolju volju i najstrucnije ljude, 10 godina je minimum minimuma.

Prema tome, ako cemo i o Fuadu, mozemo reci da je jos uvijek frisak.

I da se ne lazemo stao vam je na zulj sa ovom nejasnom pricom oko Celika, pa sad odjednom nista ne valja...
Post Reply