Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- phillie
#19776 Re: Zeničani
Sto ti ne odes u klub pa trazis odgovore na svoja pitanja ? Clan si, imas legalno pravo a i dovoljno si pametan.
- Oi
#19777 Re: Zeničani
A kako ti znad sta je isplaceno, a sta ne, kad nemas finansijski izvjestaj?
- phillie
#19778 Re: Zeničani
Na san mu izasloOi wrote:A kako ti znad sta je isplaceno, a sta ne, kad nemas finansijski izvjestaj?
-
smartXL
#19779 Re: Zeničani
Nema informacija prije sjednice, kriju a sve kao transparentno.
Imas sindikat, koji zastupa prava fudbalera, vidis da imaju sve podatke, ljudi bez placa, bez stanarina, bez doprinosa...
Ne znam zasto toliko dizete ovu upravu, pa ljudi, nista nisu uradili, osim statuta.
Imas sindikat, koji zastupa prava fudbalera, vidis da imaju sve podatke, ljudi bez placa, bez stanarina, bez doprinosa...
Ne znam zasto toliko dizete ovu upravu, pa ljudi, nista nisu uradili, osim statuta.
- Oi
#19780 Re: Zeničani
Ako su tolika dugovanja prema igracima, kako klub prodje na licenciranju?smartXL wrote:Nema informacija prije sjednice, kriju a sve kao transparentno.
Ti ocigledno imas neke informacije koje mi nemamo, jedino da nuhagic u kafani ne drzi vazove...?
-
smartXL
#19781 Re: Zeničani
Cekaj, kako je svih ovih prethodnih godina dobivana licenca? Jel to znaci da ni tad nisu bila velika dugovanja?
Pojasni malo
Pojasni malo
- Kikibombona
#19782 Re: Zeničani
Kako nisu?smartXL wrote:Nema informacija prije sjednice, kriju a sve kao transparentno.
- izborili se za ststut u teskoj i dugogodisnjoj borbi
- spasili su Celik od ispadanja
- vratili Robijase na jug, posjeta treca u ligi
Ukratko, uradili su dosta a nista nisu uzeli. Od mene, veliko hvala. Kamo srece da smo svi angazovani kao ti momci, drzava bi licila na nesto.
Otjerali su SDA iz Celika. Izborili se za demokratski statut. Vratili me na Bilino nakon 10 i kusur godina. Ucinili da se na utakmici protiv Zrinjskog osjecam ponosno. Ucinili da se nakon izborenog opstanka u Sirokom osjecam ponosno. I sada su se povukli, nisu zrtvovali klub radi licnih ambicija i ega. Odlaze cista obraza. Grijesili su, sigurno, kao sto svi grijesimo, ali je namjera bila iskrena.
Dosta su uradili, puno vise nego nego sam uradio ja ili vecina nas koji ovdje pisemo. Mislim da nisu zasluzili da ih pljujemo.
- phillie
#19783 Re: Zeničani
a gdje je transparentnost,gdje su potrosili 250.000 KM...sto nisu prikazali 70.000 KM koje su u maju dobili....i vi ste se okoristili cim pisete ovdje i velicate ih. A ovo sto si pobrojao, to je Fudino djelo...
da covjek ne mora kucati, nek odmori evo ja cu za njega

da covjek ne mora kucati, nek odmori evo ja cu za njega
- Oi
#19784 Re: Zeničani
Sacekajmo finansijski izvjestaj, pa cemo sve znatismartXL wrote:Cekaj, kako je svih ovih prethodnih godina dobivana licenca? Jel to znaci da ni tad nisu bila velika dugovanja?
Pojasni malo
- Ja_Ja
#19785 Re: Zeničani
Sigurno da si upravu N.N., no pare ne mogu doci (legalno) u klub u kojem su racuni blokirani. Da bi klub krenuo naprijed reprogram se mora napraviti. Klub moze jos neko vrijeme kuburiti sa dugovima ali ce to biti kratkog zivota i definitivno je kao takav podlozan razno raznim manifetlucima. Bez obzira sta XL pricao klub je transparentniji nego je ikada bio. Ono sto on trazi u vidu mjesecnih izvjestaja poslovanja je nerealno, i ne radi se nigdje. Godisnja skupstina kluba postoji za to da se rezimira poslovanje i udje u detalje finansijskih knjiga. Tehnicki odbor kluba je 8 maja zatrazio te izvjestaje i nema sumnje da bi oni bili spremni za skupsinu u julu da se ove stvari ne desavaju.
Mi smo u ovih zadnjih sest mjeseci dobili strukturu duga Celika, dobili smo novi statut, dobili smo preko 800 clanova, i mnogo stosta sto nismo imali do sada. Ne znam koliko ste pratili predhodne skupstine Celika, a ja sam bio na nekim od njih, NIKADA, i ovo odgovorno tvrdim NIKADA nije bilo ove vrste detalja oko strukture duga koju danas imamo. Svaku skupstinu se izlazilo sa PROCJENOM duga koja je bila kako danas vidimo daleko od cinjenicne. Pored toga ljudi su obznanili kako su potrosili prvu transu koju je grad dostavio u januaru u iznosu od 50,000KM i po njoj se vidi koliki je otprilike mjesecni trosak. Ova informacije je objavljena nakon prve transe koju je grad uradio u ovoj godini zajedno sa presjekom kako je novac potrosen (objavljeno 16 februara na fb stranici kluba). Cak sta vise na istom postu su se ljudi bunili sto se troskovi objavljuju tako javno na sto im je odgovoreno iz kluba da se radilo o privremenoj praksi i da ce ubuduce izvjestaji biti podnoseni samo na skupstinama kluba i dostupni samo clanstvu.
Mi teretimo sadasnji UO koji je bez obzira sta XL pricao apsolutno i 100% legalan i legitiman kako po statutu kluba tako i zakonski za nemoc u pribavljanju sponzora i nemoc da stabilizuju klub u roku od 6 mjeseci i naprave ga samoodrzivim, zaboravljajuci dvije od nekoliko veoma vaznih stvari: U zadnjih 20 godina klub nikada nije bio samoodrziv, citavo vrijeme je u gotovo 100% iznosu finansiran od strane grada kako doznakama, tako i kroz prihode od stele, i zakupa prostora. Tek mali dio se pribavljao marketingom (a solidan dio pozajmnicama). Sve to im je OTETO! Dato im je 250,000 maraka od kojih je 50 utroseno kako sam gore naveo. Ostatak novac je potrosen na obezbjedjivanje licence za slijedecu sezonu. Nije niko presutio da je grad dao 70,000KM vec te pare nisu trebale ici za licencu, radilo se o regularnoj doznaci poput one iz januara. No posto se dodatna sredstva nisu mogla skupiti oni su odlucili da daju i ta sredstva za licencu i fino su naveli da nisu dali dvije poslijednje plate igracima zbog toga, kao ni premije za ostanak u ligi. Molim te XL potrazi malo ove informacije kunem ti se da su dostupne na internetu. Ako ovo sve gore navedeno nije transparentnost onda ja stvarno ne znam sta je?!
Iskren da budem razvojni plan nisam vidio, ali sam pricao sa ljudima koji tvrde da jesu. Receno mi je da se plan cak sta vise i udruzenju Robijasa prezentirao tokom nekih razgovora. Mozda je plan bio da se isti ponudi na uvid clanstvu na skupstini (po meni logicno). Tako da o tome ne mogu vise da napisem.
XL trola bezveze i pise stvari o kojim ne samo da nema pojma vec nije nasao za shodno da se potrudi i procita ono sto je dostupno. Necu da prejudiciram ali je moguce da se radi o nekom iz klana kabadahija ili vulkanizera ko je tu da omalozava odlican i opsezan posao koji se do sada uradio.
Grad je mora i mora biti garant povrata duga naseg Celika. Cak sta vise bolja opcija bi bila da su se slozili da finansijraju povrat duga 2 godine, da umanje direktna davanja Celiku za tu sumu kroz doznake ili prostor na stadionu i da nakon 2 godine odrade analizu poslovanja kluba i da vide da li je stalni UO koji bi bio izabran u julu uradio posao koji je trebao da uradi. No na srecu XL, Fude i ljudi poput njih te zbog raznoraznih potpetljavanja do toga nije doslo i veoma je uptino da li ce doci. Moje licno misljenje je da je moguce da je jedan od najvecih razloga ovoj vrsti sabotiranja kluba strah gradonacelnika da bi i on mogao doci na red tuziteljstvu kada se budu polagali racuni za dugove kluba.
Mi smo u ovih zadnjih sest mjeseci dobili strukturu duga Celika, dobili smo novi statut, dobili smo preko 800 clanova, i mnogo stosta sto nismo imali do sada. Ne znam koliko ste pratili predhodne skupstine Celika, a ja sam bio na nekim od njih, NIKADA, i ovo odgovorno tvrdim NIKADA nije bilo ove vrste detalja oko strukture duga koju danas imamo. Svaku skupstinu se izlazilo sa PROCJENOM duga koja je bila kako danas vidimo daleko od cinjenicne. Pored toga ljudi su obznanili kako su potrosili prvu transu koju je grad dostavio u januaru u iznosu od 50,000KM i po njoj se vidi koliki je otprilike mjesecni trosak. Ova informacije je objavljena nakon prve transe koju je grad uradio u ovoj godini zajedno sa presjekom kako je novac potrosen (objavljeno 16 februara na fb stranici kluba). Cak sta vise na istom postu su se ljudi bunili sto se troskovi objavljuju tako javno na sto im je odgovoreno iz kluba da se radilo o privremenoj praksi i da ce ubuduce izvjestaji biti podnoseni samo na skupstinama kluba i dostupni samo clanstvu.
Mi teretimo sadasnji UO koji je bez obzira sta XL pricao apsolutno i 100% legalan i legitiman kako po statutu kluba tako i zakonski za nemoc u pribavljanju sponzora i nemoc da stabilizuju klub u roku od 6 mjeseci i naprave ga samoodrzivim, zaboravljajuci dvije od nekoliko veoma vaznih stvari: U zadnjih 20 godina klub nikada nije bio samoodrziv, citavo vrijeme je u gotovo 100% iznosu finansiran od strane grada kako doznakama, tako i kroz prihode od stele, i zakupa prostora. Tek mali dio se pribavljao marketingom (a solidan dio pozajmnicama). Sve to im je OTETO! Dato im je 250,000 maraka od kojih je 50 utroseno kako sam gore naveo. Ostatak novac je potrosen na obezbjedjivanje licence za slijedecu sezonu. Nije niko presutio da je grad dao 70,000KM vec te pare nisu trebale ici za licencu, radilo se o regularnoj doznaci poput one iz januara. No posto se dodatna sredstva nisu mogla skupiti oni su odlucili da daju i ta sredstva za licencu i fino su naveli da nisu dali dvije poslijednje plate igracima zbog toga, kao ni premije za ostanak u ligi. Molim te XL potrazi malo ove informacije kunem ti se da su dostupne na internetu. Ako ovo sve gore navedeno nije transparentnost onda ja stvarno ne znam sta je?!
Iskren da budem razvojni plan nisam vidio, ali sam pricao sa ljudima koji tvrde da jesu. Receno mi je da se plan cak sta vise i udruzenju Robijasa prezentirao tokom nekih razgovora. Mozda je plan bio da se isti ponudi na uvid clanstvu na skupstini (po meni logicno). Tako da o tome ne mogu vise da napisem.
XL trola bezveze i pise stvari o kojim ne samo da nema pojma vec nije nasao za shodno da se potrudi i procita ono sto je dostupno. Necu da prejudiciram ali je moguce da se radi o nekom iz klana kabadahija ili vulkanizera ko je tu da omalozava odlican i opsezan posao koji se do sada uradio.
Grad je mora i mora biti garant povrata duga naseg Celika. Cak sta vise bolja opcija bi bila da su se slozili da finansijraju povrat duga 2 godine, da umanje direktna davanja Celiku za tu sumu kroz doznake ili prostor na stadionu i da nakon 2 godine odrade analizu poslovanja kluba i da vide da li je stalni UO koji bi bio izabran u julu uradio posao koji je trebao da uradi. No na srecu XL, Fude i ljudi poput njih te zbog raznoraznih potpetljavanja do toga nije doslo i veoma je uptino da li ce doci. Moje licno misljenje je da je moguce da je jedan od najvecih razloga ovoj vrsti sabotiranja kluba strah gradonacelnika da bi i on mogao doci na red tuziteljstvu kada se budu polagali racuni za dugove kluba.
-
smartXL
#19786 Re: Zeničani
Eto opet vrtite pricu u krug bez odgovora na lagana pitanje.
Obecali su radit transparentno, drugovi moji, mi nikakvih podataka nemamo. Sve se i dalje krije a pare redovno dobijaju iz budzeta.
Mi smo i prije znali koliki je dug prema poreskoj, to niko nijr mogao sakrit, a taj dug je najopasniji. Tako da ni s te strane nisu nista uradili.
Trolate i spinujete jednu stranu a sa drugom se ne smijete suocit, vjerovatno ste dio nje. Evo ja_ja govori u ime uprave ali oslovljava sa mi, o tome i govorim
Za rqzliku od vas ja imam muda da pricam o svemu, ma koliko to vas bolilo, i znam da opet pokusavata modifikovat stvari, izvrtat.
Gdje su pare, na sta je otisla onolika lova.
Oi, opet nisi odgovorio na pitanje, kako je do sad prolazila licenca, jel nije bilo dugovanja? Kako?
Sto se bojite pricat o tim stvarima. Uradjena je demokratizacija kluba, slobodno pisite
Obecali su radit transparentno, drugovi moji, mi nikakvih podataka nemamo. Sve se i dalje krije a pare redovno dobijaju iz budzeta.
Mi smo i prije znali koliki je dug prema poreskoj, to niko nijr mogao sakrit, a taj dug je najopasniji. Tako da ni s te strane nisu nista uradili.
Trolate i spinujete jednu stranu a sa drugom se ne smijete suocit, vjerovatno ste dio nje. Evo ja_ja govori u ime uprave ali oslovljava sa mi, o tome i govorim
Za rqzliku od vas ja imam muda da pricam o svemu, ma koliko to vas bolilo, i znam da opet pokusavata modifikovat stvari, izvrtat.
Oi, opet nisi odgovorio na pitanje, kako je do sad prolazila licenca, jel nije bilo dugovanja? Kako?
Sto se bojite pricat o tim stvarima. Uradjena je demokratizacija kluba, slobodno pisite
- avenija
#19787 Re: Zeničani
Zao mi je ovih koji odvoje svoje vrijeme i napisu ovako kvalitetan post da bi uputili placenike koji su na radnom zadatku.
Sta god uradite , niste podobni i tu je kraj price
Hajde da pricamo o Gradu Zenica kojeg je Fuad ugrozio jer nije sposoban da vodi mjesnu zajednicu Vakuf a kamoli grad od 120 000 stanovnika.
Bata se naljuti kada sam ja napisao u sali da je SDA bolje vodila grad , kralju moj dodji, prosetaj malo , pa vidi rukopis neodrzavanja i zapustenosti.
Ne mozes vise mrziti SDA od mene ali ovo je nivo ispod njih .
Sta god uradite , niste podobni i tu je kraj price
Hajde da pricamo o Gradu Zenica kojeg je Fuad ugrozio jer nije sposoban da vodi mjesnu zajednicu Vakuf a kamoli grad od 120 000 stanovnika.
Bata se naljuti kada sam ja napisao u sali da je SDA bolje vodila grad , kralju moj dodji, prosetaj malo , pa vidi rukopis neodrzavanja i zapustenosti.
- Casual's
#19788 Re: Zeničani
Baš tako. Priča se po PP klubu da se već znaju kadrovska rješenja...avenija wrote:Zao mi je ovih koji odvoje svoje vrijeme i napisu ovako kvalitetan post da bi uputili placenike koji su na radnom zadatku.
Sta god uradite , niste podobni i tu je kraj price![]()
-
smartXL
#19789 Re: Zeničani
Hajte opet o Fudi, svejedno nemate odgovore na panja
Koma
Koma
- Casual's
#19790 Re: Zeničani
Kalušić je to bolje radio od Fuada čim nisi kreativan kao u decembru?!smartXL wrote:Hajte opet o Fudi, svejedno nemate odgovore na panja
Koma
- Kikibombona
#19791 Re: Zeničani
Od SDA ne moze gore. Ne moze Fudo za par mjeseci rada/nerada prestici SDA po losem. Na skali zla, kada je Zenica u pitnju, SDA suvereno drzi prvo mjesto.avenija wrote:Zao mi je ovih koji odvoje svoje vrijeme i napisu ovako kvalitetan post da bi uputili placenike koji su na radnom zadatku.
Sta god uradite , niste podobni i tu je kraj price![]()
I taj Fudo je SDA izdanak. Puno je obecavao a za sada malo uradio. Celik - prevara, pausali - prevara, psi - prevara, kladionice - nesposobnost i prevara. Za sada je pao na svakom ispitu. Raja polako mijenja pricu nakon pocetne euforije.
A da je grad zapusten - jeste. Ne znam ko je za to odgovoran, ali se primjeti nerad.
XL, burazeru, pusti NGG. Momci su otisli. Vec se opasno ponavljas.
Daj nam radije pisi o buducnosti, proslost je takva kakva je, ne moze se mijenjati.
Sta ocekujes u buducnosti?
Sta Fudo zeli, Celik pod svojom kontrolom ili?
Ima li istine u tome da zeli u klub uvaliti tog Percu i jos neke svoje ljude?
Sta sada kada se povukao NGG?
- Oi
#19792 Re: Zeničani
Ja_Ja je sve objasnio.smartXL wrote:Eto opet vrtite pricu u krug bez odgovora na lagana pitanje.
Trolate i spinujete jednu stranu a sa drugom se ne smijete suocit, vjerovatno ste dio nje. Evo ja_ja govori u ime uprave ali oslovljava sa mi, o tome i govorim![]()
- Kikibombona
#19793 Re: Zeničani
NGG je proslost. Momci su otisli.smartXL wrote:Hajte opet o Fudi, svejedno nemate odgovore na panja
Koma
Sta sada slijedi?
Kakve su namjere Fude i Perce?
Hajmo malo o sadasnjosti i buducnosti, NGG je proslost, ljudi se povukli.
- notsure
#19794 Re: Zeničani
Naravno da je zapušten kad se ništa živo ne plaća. Ceste nisu krpljene (počeće valjda u novembru), horizontalna signalizacija se izlizala i niko je još ne farba, a sve te poslove rade "javna" preduzeća, kojima još uvijek upravlja SDA. Kao da su dobili naredbu "ne radi ništa da FK bude kriv za poganluk, a uvijek imate izgovor da ne plaća fakture". JP groblja su trebala mijenjati ploče u Titovoj, Komgrad krpiti udarne rupe, Parkinzi markiranje, Alba zelenilo, Arena (JP za sportske objekte) rasvjetu...Casual's wrote:Je l' iko primjetio da nam je grad postao pravo zapušten ?
Ploče u Titovoj polupane stoje mjesecima, nema iscrtavanja pješačkih, vegetacija na kružnim se dovodi u red kao ni cigle oko istih, fontanama ne radi dobar dio LED rasvjete, Kameni spavač zapušten kao i fontana kod istog i naravno niko nije postavio autobuska koja su obećana još u decembru.
- Casual's
#19795 Re: Zeničani
Svi oni rade po nalogu grada, a zna se ko je sada u gradu. Ljudi nisu dobili naloge da bilo šta rade, vjerovatno se čekaju podobni i u tim preduzećima.
-
smartXL
#19796 Re: Zeničani
Ne moze fudo nikog ubacit, mi clanovi biramo. Jel tako pise u statutu?
I opet fudo, nista o ovoj upravi. Nista o transparentnosti. Ja cu i dalje pomagat klub koliko mogu, a ne ko neki, da ih ne prozivam, znaju i sami koji su.
Ali cu uvijek i kritikovat kad za to ima potrebe.
Sto se tice problematike bojenja ulica i pjesackih, garancija na boju je dvije godine. Zasto se svake godine onda boji. Jel do boje il su se krale pare i na tome. Treba i to ispitat.
I opet fudo, nista o ovoj upravi. Nista o transparentnosti. Ja cu i dalje pomagat klub koliko mogu, a ne ko neki, da ih ne prozivam, znaju i sami koji su.
Sto se tice problematike bojenja ulica i pjesackih, garancija na boju je dvije godine. Zasto se svake godine onda boji. Jel do boje il su se krale pare i na tome. Treba i to ispitat.
- Ja_Ja
#19797 Re: Zeničani
Kao stravstveni navijac kluba, osjecam klub 1000% svojim, pa prema tome i govorim MI, kao MI NAVIJACI, ROBIJASI! Ja sam spreman u svako doba da dam svoje ime i prezime a nadam se da si i ti svoje pa da vidimo koje dio kojeg "kluba".smartXL wrote:Eto opet vrtite pricu u krug bez odgovora na lagana pitanje.
Trolate i spinujete jednu stranu a sa drugom se ne smijete suocit, vjerovatno ste dio nje. Evo ja_ja govori u ime uprave ali oslovljava sa mi, o tome i govorim![]()
Licence su prolazile do sada jer je grad ne samo izdvajao pola miliona maraka direktno za Celik vec je klub imao i prihode od prostora na stadionu. Sve ono sto danas nema.
Ovim cu ponovo zavrsiti prepisku sa tobom s nadom da ces prestati trolati ljude koji dodju na ovu temu svojim ne znanjem. Imati "muda" da pricas o necemu ne znaci po automatizmu da znas o cemu pricas. Ti pojma nemas i jos si usput ignorantan da procitas ono sto ti se napise pa si samim tim irelevantan kao sagovornik.
-
Shmeker
#19798 Re: Zeničani
Eto smartCe sad ce sve biti transparentno i bajno. Morat ces sacekat samo da Nuhagic nauci upalit racunar a Zuban i Subasic gramatiku.smartXL wrote:Ne moze fudo nikog ubacit, mi clanovi biramo. Jel tako pise u statutu?
I ako moze odgovor na jedno pitanje? Hoce bit uredu da se potpise reprogram ukoliko dodje Zuban na celo kluba ili ce on svojim menadzerskim sposobnostima zajedno sa Subom juniorom morat osigurat novac na trzistu?
Nakon reforme javne uprave, pitanja kladionica evo Fudo nam rijesio i Celik
- Ja_Ja
#19799 Re: Zeničani
Nebi me iznenadilo da izadje u javnost i isto onako kako je tvrdio da je rijesio pascad kaze da je rijesio pitanje Celika. Svake godine se u proljece povlace linije na asfaltu a ove godine nista. Nista se ne vidi skoro, izlizalo se ko djon. Pravi kasabu od vec polukasabe. Mada sto se tice signalizacije tu je davno SDA zakopala grad ali nije to bauk rijesiti. Eto nemora je ove godine ni povlaciti, ljudi ce se patiti, ali neka za slijedecu sezonu kupi masinu koja radi plastificiranu (ili koji je vec materijal) signalizaciju tako da ne moramo krecit jebeni beton svake godine. Ovdje se pare bacaju ko u bunar, a niko ne odgovara. Samo se za Celik zapelo.
- avenija
#19800 Re: Zeničani
Nista ne funkcionise trenutno u Zenici, ako nije sposoban da uradi ove komunalne stvari na lokalnom nivou o kakvom mi onda to gradonacelniku govorimo.notsure wrote:Naravno da je zapušten kad se ništa živo ne plaća. Ceste nisu krpljene (počeće valjda u novembru), horizontalna signalizacija se izlizala i niko je još ne farba, a sve te poslove rade "javna" preduzeća, kojima još uvijek upravlja SDA. Kao da su dobili naredbu "ne radi ništa da FK bude kriv za poganluk, a uvijek imate izgovor da ne plaća fakture". JP groblja su trebala mijenjati ploče u Titovoj, Komgrad krpiti udarne rupe, Parkinzi markiranje, Alba zelenilo, Arena (JP za sportske objekte) rasvjetu...Casual's wrote:Je l' iko primjetio da nam je grad postao pravo zapušten ?
Ploče u Titovoj polupane stoje mjesecima, nema iscrtavanja pješačkih, vegetacija na kružnim se dovodi u red kao ni cigle oko istih, fontanama ne radi dobar dio LED rasvjete, Kameni spavač zapušten kao i fontana kod istog i naravno niko nije postavio autobuska koja su obećana još u decembru.
Vec je 8 mjesec na celu, idu godisnji , znaci prosla 1 godina.