Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
shin

#1976 Re: Satovi

Post by shin »

Sajex wrote:Samo jedno pitanje za posjetioce ovog foruma. Da li je netko nekada cuo za marku satova '' TEMPIC '', cuo sam da su jako skupi ali nisam siguran. Također imaju i kronograf na brojcaniku. Ako je netko upoznat sa cijenom ovih satova zamolio bih ga da napise.

HVALA :-D

Stari ili novi sat?
Tepmic was an German brand, unfortunatelly it went out of bussines around 80-ies, I think? Modern Tempic is just usage of a name and all are mainly cheap quartz watches

TEMPIC « 70s Watches Gallery
http://70swatchesgallery.wordpress.com/ ... 08/tempic/

you can often find old Tempic watches on garage sales and flea markets in Europe, mostly with basic 17j handwound mechanisms. Similar to watches like Darwil or Omikron they are not very known worldwide, but in Europe they are not so uncommon.
Dwndler

#1977 Re: Satovi

Post by Dwndler »

shin wrote:
Dwndler wrote:
shin wrote:Jebote....

Koliko bi?
Omega Speedmaster pre moon ref. 105.012 + Heuer Autavia 2446C (Valjoux 72) i 1500 KM
anonimni clan wrote:Opet si se ponovio......wow .
Steta sto je 40 i kusur godina ostavilo traga..... ali opet dobar:thumbup: :thumbup:
Nije poliran nikako 8-)
Jesi li ti sta novo skonto?

Ako mene pitaš nemoj polirati kućište, neka živi svoje godine. Samo uradi servis ako je potreban.

I dobro si se izuo 8)
Nemam namjeru da ga poliram,a i servis nije potreban, jer (pre)dobro radi,a i imam godinu dana garancije :-)
Posto nisam imao cifru u kesu isao sam na zamjenu. Kupljen je kod najuglednijeg i poznatijeg "svercera" Rolexa u DK, koji je malo skuplji. Ali posto je cilj bio Rolex iz 1978 nisam bas imao neki sirok izbor. Trazio sam malo po netu, ali niko se nije bas trzao za zamjenu+kes.
Orginalna cijena je bila 37k DKK, a ako uzmemo cijenu koju sam ja dao za satove + kes izadje mene nekih 31-32k.
Mozda je bilo i jeftinijih, ali kod Rolexa svaki mali detalj moze znaciti ogromnu razliku u cijeni, pogotvo kod ovih vintage modela 8-)
Partijaner

#1978 Re: Satovi

Post by Partijaner »

Ima li gdje u Sa da se moze uzet ovaj sat ?
http://www.ebay.de/itm/TISSOT-HERITAGE- ... 25765f2091
shin

#1979 Re: Satovi

Post by shin »

Ne vjerujem, jel to kupuješ čuku?
Partijaner

#1980 Re: Satovi

Post by Partijaner »

shin wrote:Ne vjerujem, jel to kupuješ čuku?
Hocu burazu uzet za rodjendan, inace je ljubitelj Tissot modela, a posto nije u mogucnosti uzet jedan ovakav poskup model htio sam ga iznenadit i poklonit mu, pa reko ako nema gdje ovdje u blizini uzet.
O'zone
Globalni moderator

#1981 Re: Satovi

Post by O'zone »

Partijaner wrote:
Hocu burazu uzet za rodjendan, inace je ljubitelj Tissot modela, a posto nije u mogucnosti uzet jedan ovakav poskup model htio sam ga iznenadit i poklonit mu, pa reko ako nema gdje ovdje u blizini uzet.
Imaš Tissot Visodate u Alti u svim kombinacijama osim te koju tražiš :( odnosno bijeli cifer bez pozlate, crni cifer bez pozlate i crni cifer sa pozlatom. Cijene su za ove bez pozlate 990,00 KM a ovi sa pozlatom 1060,00 KM
Partijaner

#1982 Re: Satovi

Post by Partijaner »

O'zone wrote:
Partijaner wrote:
Imaš Tissot Visodate u Alti u svim kombinacijama osim te koju tražiš :( odnosno bijeli cifer bez pozlate, crni cifer bez pozlate i crni cifer sa pozlatom. Cijene su za ove bez pozlate 990,00 KM a ovi sa pozlatom 1060,00 KM
Hvala ti care, nema veze moze i crni cifer, njemu to nece predstavljat problem, pomogao si mi bash. :thumbup:
shin

#1983 Re: Satovi

Post by shin »

Partijaner wrote:

Voli li burager velike satove?
Partijaner

#1984 Re: Satovi

Post by Partijaner »

Kao npr ?
Sajex

#1985 Re: Satovi

Post by Sajex »

shin wrote:
Sajex wrote:Samo jedno pitanje za posjetioce ovog foruma. Da li je netko nekada cuo za marku satova '' TEMPIC '', cuo sam da su jako skupi ali nisam siguran. Također imaju i kronograf na brojcaniku. Ako je netko upoznat sa cijenom ovih satova zamolio bih ga da napise.

HVALA :-D

Stari ili novi sat?
Tepmic was an German brand, unfortunatelly it went out of bussines around 80-ies, I think? Modern Tempic is just usage of a name and all are mainly cheap quartz watches

TEMPIC « 70s Watches Gallery
http://70swatchesgallery.wordpress.com/ ... 08/tempic/

you can often find old Tempic watches on garage sales and flea markets in Europe, mostly with basic 17j handwound mechanisms. Similar to watches like Darwil or Omikron they are not very known worldwide, but in Europe they are not so uncommon.

Stariji sat
shin

#1986 Re: Satovi

Post by shin »

Ako je mehanička štoperica i čelično kućište par stoja, ako je na baterije onda vrijedi koliko ko da za njega.
zeko071

#1987 Re: Satovi

Post by zeko071 »

Imaš Tissot Visodate u Alti u svim kombinacijama osim te koju tražiš :( odnosno bijeli cifer bez pozlate, crni cifer bez pozlate i crni cifer sa pozlatom. Cijene su za ove bez pozlate 990,00 KM a ovi sa pozlatom 1060,00 KM[/quote]
Hvala ti care, nema veze moze i crni cifer, njemu to nece predstavljat problem, pomogao si mi bash. :thumbup:[/quote]

A takodzer Tissot satove kupiti u BBI i jednoj sahadzijskoj radnji preko puta Begove dzamije. Sve ove radnje (ukljucujuci u Alti) pripadaju starom majstoru koji radi u ovoj radnji preko puta Begove dzamije. On je inace i ovlasteni prodavac Tissot satove i njihov serviser.

Znam ovo zato sto i ja volim Tissote....
Adoxxx

#1988 Re: Satovi

Post by Adoxxx »

JOINT_1921 wrote:Neki dan leg'o, nije nesto ni skup, malo promjene u odnosu na metalni Jacques...

Image
Koliko para?
anonimni clan

#1989 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

Dwndler wrote:
Nemam namjeru da ga poliram,a i servis nije potreban, jer (pre)dobro radi,a i imam godinu dana garancije :-)
Posto nisam imao cifru u kesu isao sam na zamjenu. Kupljen je kod najuglednijeg i poznatijeg "svercera" Rolexa u DK, koji je malo skuplji. Ali posto je cilj bio Rolex iz 1978 nisam bas imao neki sirok izbor. Trazio sam malo po netu, ali niko se nije bas trzao za zamjenu+kes.
Orginalna cijena je bila 37k DKK, a ako uzmemo cijenu koju sam ja dao za satove + kes izadje mene nekih 31-32k.
Mozda je bilo i jeftinijih, ali kod Rolexa svaki mali detalj moze znaciti ogromnu razliku u cijeni, pogotvo kod ovih vintage modela 8-)
Slabo baratam sa DKK,a naravno interesuje me koliko je to u "nasoj" lovi.
Predpostavljam da si dobro prosao jer racunas koliko su tebe kostali satovi koje si dao za njih.......
Priznajem da sam mislio da si oko 1970-tog godista .a ono si mladji .... :thumbup:
Ja sam se malo "uspavao" a kad vidim kod ovako nesto ..........uzbudi me .sto jes jes.....
Zelim ti da uzivas u njemu sto duze mozes .......prije nego ode za nesto interesantnije.....i zavidim ti. :thumbup: :thumbup:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1990 Re: Satovi

Post by JOINT_1921 »

Adoxxx wrote: Koliko para?
250 KM, 2 godine garancije na mehanizam i bateriju...
Dwndler

#1991 Re: Satovi

Post by Dwndler »

anonimni clan wrote: Slabo baratam sa DKK,a naravno interesuje me koliko je to u "nasoj" lovi.
Predpostavljam da si dobro prosao jer racunas koliko su tebe kostali satovi koje si dao za njih.......
Priznajem da sam mislio da si oko 1970-tog godista .a ono si mladji .... :thumbup:
Ja sam se malo "uspavao" a kad vidim kod ovako nesto ..........uzbudi me .sto jes jes.....
Zelim ti da uzivas u njemu sto duze mozes .......prije nego ode za nesto interesantnije.....i zavidim ti. :thumbup: :thumbup:
U nasoj lovi je 37.000 DKK nekih malo jacih €4900, a u najnsijoj lovi je to *1,95=oko 9500-9600 KM 8-) , kad se uzme cifra koliko sam ja platio svoje satove izadje oko 8100 KM. Nije jeftin, ali su uslovi bili 1978,pa je onda malo suzen izbor i jos je najbolje kad ga mozes uzet uruke i pregledat sto je bio slucaj s ovim.
Jesam oko 1970-tog godista, ako se u oko racuna 8 godina 8-)

Hvala najljepsa na finim zeljama :thumbup: :bih: nadam se da nece uskoro ici negdje, ali sam i za ona dva koja sam dao mislio da su "keeper"-i, pa ono odose :run:
BHfanatik

#1992 Re: Satovi

Post by BHfanatik »

JOINT_1921 wrote:
Adoxxx wrote: Koliko para?
250 KM, 2 godine garancije na mehanizam i bateriju...

Gdje si kupio? Super izgleda.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1993 Re: Satovi

Post by JOINT_1921 »

Uzeo u Omegi u Tuzli, ali vjerujem da ima i u dosta radnji, samo treba naci Sector marku gdje se prodaje...
Meni se isto svidio odmah na prvi pogled, ali i ostali satovi ove marke su mi super...
shin

#1994 Re: Satovi

Post by shin »

Image

Image

Image

:-)
shin

#1995 Re: Satovi

Post by shin »

Gainni Agnelli

Image Image
Image
ImageImage

ImageImage

ImageImage

Talijani, najluđi :P
Qler

#1996 Re: Satovi

Post by Qler »

Nisam znao da je moda da se nosi sat preko rukava :)
Adoxxx

#1997 Re: Satovi

Post by Adoxxx »

Qler wrote:Nisam znao da je moda da se nosi sat preko rukava :)

Kod nas ovako da neko nosi bilo bi odma "vidi onog seljaka" :)
Dwndler

#1998 Re: Satovi

Post by Dwndler »

Tale su uvijek bili sminkeri,a i znaju sa i oko satova. Mislim u Italiji ima dosta i kolekcionara, a i opste znanje o dobrim, kvalitetnim i skupim satovima je poprilicno visoko. I par mojih satova je kupljeno iz Italije :razz:
Jednom sam u Veroni vidio na faci Jumbo Nautilusa i par Rolija na facama sa njim :-)
Evo jednog (ili je jedne, posto je ime zenskog roda) :lol: koji nije ni jedno ni drugo , a kupih ga isti vikend kad i onog 1680.

Image

Image

Image

Image

Image
shin

#1999 Re: Satovi

Post by shin »

Močno, da li je na prodaju?
Dwndler

#2000 Re: Satovi

Post by Dwndler »