naravno....meni je ta logika "da biram manje zlo (govno)" skroz pogrešna....jer govno je govno i zlo je zlo.JThomas wrote:iako oni svi dokazano ne valjaju, ipak bi pogrešan silogizam bio SAMO na osnovu toga zaključiti da gs valja...
Meni lično je GS simpatičan najviše radi Reufa jer sam ga zagotivio od onda kad je ušao u vladu FBIH i odmah udario na rak ranu (JP). Ok mi je i njihov program, mada mislim da su mogli biti detaljniji i konkretniji sa aktivnostima za svaku stavku (mozda to i imaju u nekim internim dokumentima ali nije još za javnost). Eh Suljagić.....meni je lično antipatičan lik i da je on sam vjerovatno ne bih ni razmišljao o GSu kao nekoj alternativi. Mislim da njegova nagla i prgava narav moze kostati (a vidim da je i počeo sa tim) GS nekog zajedničkog rada sa strankama slične orjentacije (mislim isključivo na NS i neke manje stranke a jok na DF i SDP).
Zanemarujući sve lične mane kao i moje subjektivno mišljenje o obojici, to sto su bili u SDPu pa u DFu pa sad krenuli samostalno, ne gledam kao problem (kako za njih tako i za ostale) sve dok smatram da je to radi razmimolaženja u mišljenjima sa politikom ili strategijom te stranke. Mislim da je ko obojice to slučaj (za Bajrovića sam skoro pa siguran mada za Seuljagića i ne toliko). Ali kad se radi o preletačima koji to rade ponajprije radi vlastite guzice (tj. fotelje) kao npr. Šepić, Ahmetović, itd., onda mi je to baš ogavno.
Mislim da GS uz neki malo umjereniji pristup i fokus na nekoliko ključnih pravaca djelovanja moze vremenom izaci u ozbiljnu stranku (u smislu veličine i zastupljenosti na teritoriji cijele države) ali jedino ako ne padnu u zamku da lične ambicije preovladaju i naprave raskol. Za početak, bilo bi dobro da makar u KS uđu u vlast i ako njihovi predstavnici budu radili kako treba to im moze vrata otvoriti malo vise u narednom izbornom ciklusu. Na žalost, mislim da je nerealno ocekivati da oni (ili NS) naprave neki bum na federalnom ili drzavnom nivou.