Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Roccohljup

#1976 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

JThomas wrote:iako oni svi dokazano ne valjaju, ipak bi pogrešan silogizam bio SAMO na osnovu toga zaključiti da gs valja... :mrgreen:
naravno....meni je ta logika "da biram manje zlo (govno)" skroz pogrešna....jer govno je govno i zlo je zlo.
Meni lično je GS simpatičan najviše radi Reufa jer sam ga zagotivio od onda kad je ušao u vladu FBIH i odmah udario na rak ranu (JP). Ok mi je i njihov program, mada mislim da su mogli biti detaljniji i konkretniji sa aktivnostima za svaku stavku (mozda to i imaju u nekim internim dokumentima ali nije još za javnost). Eh Suljagić.....meni je lično antipatičan lik i da je on sam vjerovatno ne bih ni razmišljao o GSu kao nekoj alternativi. Mislim da njegova nagla i prgava narav moze kostati (a vidim da je i počeo sa tim) GS nekog zajedničkog rada sa strankama slične orjentacije (mislim isključivo na NS i neke manje stranke a jok na DF i SDP).
Zanemarujući sve lične mane kao i moje subjektivno mišljenje o obojici, to sto su bili u SDPu pa u DFu pa sad krenuli samostalno, ne gledam kao problem (kako za njih tako i za ostale) sve dok smatram da je to radi razmimolaženja u mišljenjima sa politikom ili strategijom te stranke. Mislim da je ko obojice to slučaj (za Bajrovića sam skoro pa siguran mada za Seuljagića i ne toliko). Ali kad se radi o preletačima koji to rade ponajprije radi vlastite guzice (tj. fotelje) kao npr. Šepić, Ahmetović, itd., onda mi je to baš ogavno.
Mislim da GS uz neki malo umjereniji pristup i fokus na nekoliko ključnih pravaca djelovanja moze vremenom izaci u ozbiljnu stranku (u smislu veličine i zastupljenosti na teritoriji cijele države) ali jedino ako ne padnu u zamku da lične ambicije preovladaju i naprave raskol. Za početak, bilo bi dobro da makar u KS uđu u vlast i ako njihovi predstavnici budu radili kako treba to im moze vrata otvoriti malo vise u narednom izbornom ciklusu. Na žalost, mislim da je nerealno ocekivati da oni (ili NS) naprave neki bum na federalnom ili drzavnom nivou.
pemanapemani

#1977 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Heartbeats wrote:Uglavnom GS ne valja ni SDA ni NS ni SDP-u ni DF-u.
Oko toga se možemo složiti.

Ne bih u ovu priču uvodio SDA. Ako njima ne valjaš, onda postoji šansa da si normalan i iole pošten.

S druge strane, GS ne valja NS, SDP i DF; NS ne valja GS, SDP i DF; SDP i DF ne valjaju GS i NS...

Oni ne žele preći preko ličnih sujeta radi općeg dobra. Koliko su te sujete i smješne i žalosne najbolje pokazuju nedavna dešavanja u NS. Sabina bi razjebala stranku, jer je Albin prevario ženu, njenu najbolju drugaricu. :-)
Poenta je da sve njih boli ku.ac za građane.

Vrhuške nabrojanih stranaka imaju osiguranu egzistenciju, od poslova na privatnim fakultetima, do grantova međunarodnih organizacija.
Oni se mogu nadjebavati i bildati egoizam i narcisoidnost do sudnjeg dana. Najbolji primjerci su Suljagić, Čudić i Komšić, knjiški primjeri ublehaša. Suljagić još ima šanse da se izvuče iz ublehaškog kruga, ali drugo dvoje nema šanse.

Onda se okreneš oko sebe i vidiš da su nabrojane stranke, opet, deset puta bolje od kriminogene SDA, a o polufašistima iz manjeg entiteta i zapadne Hercegovine, da ne govorim.
Tek tada skontaš koliko je BiH zglajzala.
Silent Shout

#1978 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Silent Shout »

Roccohljup wrote:
JThomas wrote:iako oni svi dokazano ne valjaju, ipak bi pogrešan silogizam bio SAMO na osnovu toga zaključiti da gs valja... :mrgreen:
naravno....meni je ta logika "da biram manje zlo (govno)" skroz pogrešna....jer govno je govno i zlo je zlo.
Meni lično je GS simpatičan najviše radi Reufa jer sam ga zagotivio od onda kad je ušao u vladu FBIH i odmah udario na rak ranu (JP). Ok mi je i njihov program, mada mislim da su mogli biti detaljniji i konkretniji sa aktivnostima za svaku stavku (mozda to i imaju u nekim internim dokumentima ali nije još za javnost). Eh Suljagić.....meni je lično antipatičan lik i da je on sam vjerovatno ne bih ni razmišljao o GSu kao nekoj alternativi. Mislim da njegova nagla i prgava narav moze kostati (a vidim da je i počeo sa tim) GS nekog zajedničkog rada sa strankama slične orjentacije (mislim isključivo na NS i neke manje stranke a jok na DF i SDP).
Zanemarujući sve lične mane kao i moje subjektivno mišljenje o obojici, to sto su bili u SDPu pa u DFu pa sad krenuli samostalno, ne gledam kao problem (kako za njih tako i za ostale) sve dok smatram da je to radi razmimolaženja u mišljenjima sa politikom ili strategijom te stranke. Mislim da je ko obojice to slučaj (za Bajrovića sam skoro pa siguran mada za Seuljagića i ne toliko). Ali kad se radi o preletačima koji to rade ponajprije radi vlastite guzice (tj. fotelje) kao npr. Šepić, Ahmetović, itd., onda mi je to baš ogavno.
Mislim da GS uz neki malo umjereniji pristup i fokus na nekoliko ključnih pravaca djelovanja moze vremenom izaci u ozbiljnu stranku (u smislu veličine i zastupljenosti na teritoriji cijele države) ali jedino ako ne padnu u zamku da lične ambicije preovladaju i naprave raskol. Za početak, bilo bi dobro da makar u KS uđu u vlast i ako njihovi predstavnici budu radili kako treba to im moze vrata otvoriti malo vise u narednom izbornom ciklusu. Na žalost, mislim da je nerealno ocekivati da oni (ili NS) naprave neki bum na federalnom ili drzavnom nivou.
Ja ih znan iz vremena SDP-a/DF-a.
Potpuno se slažem da za Emirove nastupe treba jači želudac i da bez obzira na sve ne treba rušiti mostove prem onim sa kojim vec sutra možda trebaju u koalaiciju ući. Ovdje prventveno mislim na Našu Stranku.
Stvar je u tome što se se na kraju najčešće ispostavi da su bili u pravu mada neko drugi kajmak pokupi jer ima umjerene izjave i naknadnu pamet.
Heartbeats

#1979 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

pemanapemani wrote:
Heartbeats wrote:Uglavnom GS ne valja ni SDA ni NS ni SDP-u ni DF-u.
Oko toga se možemo složiti.

Ne bih u ovu priču uvodio SDA. Ako njima ne valjaš, onda postoji šansa da si normalan i iole pošten.

S druge strane, GS ne valja NS, SDP i DF; NS ne valja GS, SDP i DF; SDP i DF ne valjaju GS i NS...

Oni ne žele preći preko ličnih sujeta radi općeg dobra. Koliko su te sujete i smješne i žalosne najbolje pokazuju nedavna dešavanja u NS. Sabina bi razjebala stranku, jer je Albin prevario ženu, njenu najbolju drugaricu. :-)
Poenta je da sve njih boli ku.ac za građane.

Vrhuške nabrojanih stranaka imaju osiguranu egzistenciju, od poslova na privatnim fakultetima, do grantova međunarodnih organizacija.
Oni se mogu nadjebavati i bildati egoizam i narcisoidnost do sudnjeg dana. Najbolji primjerci su Suljagić, Čudić i Komšić, knjiški primjeri ublehaša. Suljagić još ima šanse da se izvuče iz ublehaškog kruga, ali drugo dvoje nema šanse.

Onda se okreneš oko sebe i vidiš da su nabrojane stranke, opet, deset puta bolje od kriminogene SDA, a o polufašistima iz manjeg entiteta i zapadne Hercegovine, da ne govorim.
Tek tada skontaš koliko je BiH zglajzala.
Potpuno si u pravu za lične sujete, samo mislim da se i iz izjava i poziva iz GS-a vidi da da nije do njih. U par izjava su rekli "evo nas zaboravite ali hajde da se radi na okrupnjavanju". Ali jok. Prvo NS kaže mi nećemo a nakon toga SDP i DF nešto nedefinisano definišu.
A kad te neko kroz razna usta provlači, valjda imaš pravo i odgovoroti.
Roccohljup

#1980 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Silent Shout wrote:
Roccohljup wrote:
Ja ih znan iz vremena SDP-a/DF-a.
Potpuno se slažem da za Emirove nastupe treba jači želudac i da bez obzira na sve ne treba rušiti mostove prem onim sa kojim vec sutra možda trebaju u koalaiciju ući. Ovdje prventveno mislim na Našu Stranku.
Stvar je u tome što se se na kraju najčešće ispostavi da su bili u pravu mada neko drugi kajmak pokupi jer ima umjerene izjave i naknadnu pamet.
U pravu si i za to im treba (narucito Suljagiću) malo više finese i diplomatije. Ok ne slažeš se sa nečim ili nekim, al brate moze se to na puno kulturniji i pismeniji način iskazati a ne podsticati sad svađe na ličnoj bazi.

Al eto...svako svoje. :D
Capsicum

#1981 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Tesko je poreci da je Emir lak na obaracu, ali ne mora to biti ni losa stvar. Meni je recimo dopizdila ta neka politicka korektnost, neke skrivene politicke agende i sl. Ako nista, Emir ti u lice skrese sta misli. Mozda nije diplomatski, mozda ga mnogi zbog toga ne vole, ali meni je to puno posteniji pristup.
Roccohljup

#1982 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:Tesko je poreci da je Emir lak na obaracu, ali ne mora to biti ni losa stvar. Meni je recimo dopizdila ta neka politicka korektnost, neke skrivene politicke agende i sl. Ako nista, Emir ti u lice skrese sta misli. Mozda nije diplomatski, mozda ga mnogi zbog toga ne vole, ali meni je to puno posteniji pristup.
Pazi, ne kazem ja da je to loš pristup u npr. poslu i generalno u zivotu, ali u politici nije. Ipak je politika igra finesa i dilova, razgovora i dogovora, itd., a u toj igri takav pristup pogotovo u kulturama balkanskih plemena gdje caruju sujeta i ego.....moze biti vrlo poguban i ne samo za tu individuu nego i za cijelu ideju ili projekat koji gura. Eh toga me je malo strah kad je GS u pitanju...
Capsicum

#1983 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Moguce da si u pravu. Ja govorim sta meni licno vise godi uhu. Ja vise volim kad GS, kao danas, javno digne hajku protiv mogucnosti da mali seljacic i ustaski megafon Tvrtko Milovic bude kandidat za direktora BHT-a, za razliku od ovih koji drze do neke politicke korektnosti i ne zele da se zamjere HDZ-u pa sute ko zadnje pice. Mi u BiH imamo na politickoj sceni prave fasisticke stranke, negatore genocida, ratnih zlocina itd. I ja apsolutno nemam postovanja prema takvima i ne zamjeram GS-u sto se s njima ophodi onako kako zasluzuju.

Sto se tice sujeta i ega, pa eto Emir i Reuf su prvi bili za to da odstupe sa pozicija u stranci i ne budu kandidati na izborima, ako ce to pomoci ujedinjenju ljevice. Vidimo da nije pomoglo.
Roccohljup

#1984 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:Moguce da si u pravu. Ja govorim sta meni licno vise godi uhu. Ja vise volim kad GS, kao danas, javno digne hajku protiv mogucnosti da mali seljacic i ustaski megafon Tvrtko Milovic bude kandidat za direktora BHT-a, za razliku od ovih koji drze do neke politicke korektnosti i ne zele da se zamjere HDZ-u pa sute ko zadnje pice. Mi u BiH imamo na politickoj sceni prave fasisticke stranke, negatore genocida, ratnih zlocina itd. I ja apsolutno nemam postovanja prema takvima i ne zamjeram GS-u sto se s njima ophodi onako kako zasluzuju.

Sto se tice sujeta i ega, pa eto Emir i Reuf su prvi bili za to da odstupe sa pozicija u stranci i ne budu kandidati na izborima, ako ce to pomoci ujedinjenju ljevice. Vidimo da nije pomoglo.
ma naravno da trebaju i oni i svi normalni dici glas protiv takvih pojava, ali mozda na drugaciji način bez licnih uvreda, vrijeđanja itd.

Nisam mislio na sujetu i ego kod njih, već kod ostalih kod kojih iste mogu proraditi ako ih Emir onako oplete (ko NS i Pedju) i onda nista od nekih aktivnosti ili dogovora. Moze se i drugacije ukazati na neke stvari i razlicita mišljenja.
Capsicum

#1985 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Što bi rekao Truman: "If you can't stand the heat, get out of the kitchen"
Roccohljup

#1986 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:Što bi rekao Truman: "If you can't stand the heat, get out of the kitchen"
jest......al nije truman imao ovakve uhljupe sa druge strane :D :D :D :D
pemanapemani

#1988 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Capsicum wrote:Moguce da si u pravu. Ja govorim sta meni licno vise godi uhu. Ja vise volim kad GS, kao danas, javno digne hajku protiv mogucnosti da mali seljacic i ustaski megafon Tvrtko Milovic bude kandidat za direktora BHT-a, za razliku od ovih koji drze do neke politicke korektnosti i ne zele da se zamjere HDZ-u pa sute ko zadnje pice. Mi u BiH imamo na politickoj sceni prave fasisticke stranke, negatore genocida, ratnih zlocina itd. I ja apsolutno nemam postovanja prema takvima i ne zamjeram GS-u sto se s njima ophodi onako kako zasluzuju.

Treba žestoko udarati na Milovića i ostalu bagru, ali Suljagić istom žestinom udara i na NS, SDP i DF.

Ko se god ne slaže sa njim, njemu je neprijatelj i ne štedi uvrede. Tako da se iz njegovog pisanja čini da su NS, SDP i DF jednaki neprijatelji BiH kao oni fašistički debilderi iz srpske časti, Tvrtko Milović, Poskok, Dodik, Čović...

To je ništa drugo nego prgavi egoizam - mene boli briga, ja ću reći svoje, pa makar država propala. :-)
Capsicum

#1989 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Gledaj, Emir kaze sto misli. Jel SDP zasluzio da ih se popljuje za tajno sastancenje Niksica s Dodikom? Jesu li DF i SDP zasluzili da ih se popljuje sto su odstupili od Jahorinske deklaracije i napravili neki svoj savez kojem je izgleda jedini cilj da Zeljko bude kandidat za clana predsjednistva i nista vise? Jel NS zasluzuje da ih se nalijepi za to sto umanjuju i ismijavaju problem ruskih paravojnih jedinica u BiH? Po meni sve zasluzeno. Mozda se nekom se svidja sto to Emir uradi bez uvijanja, mozda bi oni radije hinjski, ali ako si u politici, onda se nauci nositi s pritiskom.

Politicari odlucuju o stvarima koje se ticu zivota svih nas. U BiH pogotovo, jer nam drzavi stalno prijeti raspad, novi rat, krize, raseljavanje stanovnistva itd. Za tako bitne stvari, valja malo i pretrpit kritike, a ne cmizdrit kad ti neko saspe u lice ono sto iskreno misli. Njima ce se mozda malo zacrveniti obrazi, a gradjanima gori pod nogama i rizikuju puno vise od bilo kojeg politicara.
pemanapemani

#1990 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Capsicum wrote:Gledaj, Emir kaze sto misli. Jel SDP zasluzio da ih se popljuje za tajno sastancenje Niksica s Dodikom? Jesu li DF i SDP zasluzili da ih se popljuje sto su odstupili od Jahorinske deklaracije i napravili neki svoj savez kojem je izgleda jedini cilj da Zeljko bude kandidat za clana predsjednistva i nista vise? Jel NS zasluzuje da ih se nalijepi za to sto umanjuju i ismijavaju problem ruskih paravojnih jedinica u BiH? Po meni sve zasluzeno. Mozda se nekom se svidja sto to Emir uradi bez uvijanja, mozda bi oni radije hinjski, ali ako si u politici, onda se nauci nositi s pritiskom.

Politicari odlucuju o stvarima koje se ticu zivota svih nas. U BiH pogotovo, jer nam drzavi stalno prijeti raspad, novi rat, krize, raseljavanje stanovnistva itd. Za tako bitne stvari, valja malo i pretrpit kritike, a ne cmizdrit kad ti neko saspe u lice ono sto iskreno misli. Njima ce se mozda malo zacrveniti obrazi, a gradjanima gori pod nogama i rizikuju puno vise od bilo kojeg politicara.
Ne znam, koliko vidim Suljagić je jedini koji nešto cmizdri i stalno se žali.

Skoro više niko ne obraća pažnju na ono što on piše. Niko mu ne odgovara i ne prima se na njegove uvrede.

Ovo pišem zato što mi je bio jedan od dražih likova u politici, uz sve lične i profesionalne nedostatke.
Cijenim što je uradio ili je pokušao uraditi neke stvari dok je sudjelovao u vlasti i zato ovo i pišem.

Ovako, s kim god iole ozbiljnim pričam o politici i spomenem njega, ljudi se smiju i šegače sa njegovim pisanjem na društvenim mrežama.

Jebi ga, znam da je ovo uzaludno pisanje i da njega ovakve stvari samo još više ispizde i postat će još gori. Koliko to pomaže državi, do koje mu je stalo, neka sam procjeni.
Capsicum

#1991 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Moje iskustvo govori da ga ljudi ili vole ili ne podnose organski. Nema neke sredine. I to je ok, kao sto ni kod njega nema labavo :)
Trebat u politici i neko biti ko je galamdzija. Ne mogu biti svi hinjavi i jadni.

A njega mogu ismijavat koliko hoce, on im zacepi usta time sto je obicno u pravu. Npr. popljuvali su i njega i Reufa i GS kako je haman antidrzavni element kad nisu htjeli da idu u Vijecnicu da Bakiru ljube guzove. A isli su i iz SDP i DF i NS. Svi su ispali budale i najveci politicki naivci. Da nije u pitanju ozbiljna stvar i igranje sa hiljadama zrtava i osjecanjima gradjana ove zemlje koji su toliko propatili zbog agresije Srbije na BiH, Emir bi im se svima mogao smijati u lice. On im se zbog tog nije smijao, ali im nije ni presutio. Treba svakom po zaslugama...
PeraDzetic

#1992 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

Capsicum wrote:Moje iskustvo govori da ga ljudi ili vole ili ne podnose organski. Nema neke sredine. I to je ok, kao sto ni kod njega nema labavo :)
Trebat u politici i neko biti ko je galamdzija. Ne mogu biti svi hinjavi i jadni.

A njega mogu ismijavat koliko hoce, on im zacepi usta time sto je obicno u pravu. Npr. popljuvali su i njega i Reufa i GS kako je haman antidrzavni element kad nisu htjeli da idu u Vijecnicu da Bakiru ljube guzove. A isli su i iz SDP i DF i NS. Svi su ispali budale i najveci politicki naivci. Da nije u pitanju ozbiljna stvar i igranje sa hiljadama zrtava i osjecanjima gradjana ove zemlje koji su toliko propatili zbog agresije Srbije na BiH, Emir bi im se svima mogao smijati u lice. On im se zbog tog nije smijao, ali im nije ni presutio. Treba svakom po zaslugama...
A jeste li bili pozvani?
Pitam jer, sastanak u vijecnici je organizovan kao
Savjetovanje su organizovali Fondacija „Pravda za BiH“ i Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, a pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Pozivnice za učešće na savjetovanju su dobili vodeći pravni eksperti, aktuelni i bivši politički zvaničnici, predstavnici akademske zajednice, te predstavnici organizacija civilnog društva.

Pred zgradom Vijećnice se okupio veliki broj predstavnika medija, kojima nije dopušteno obavljanje radnih zadataka u neposrednoj blizini mjesta održavanja savjetovanja, već na tramvajskoj stanici u blizini Vijećnice.

Na savjetovanju sujeluje bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, Ejup Ganić, Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić, Željko Komšić, Denis Bećirović, Ramiz Salkić, Safet Softić, Šefik Džaferović, Amor Mašović, Amer Jerlagić, Senadin Lavić, pravni eksperti Kasim Trnka, Sakib Softić, Asim Crnalić... a pozvano je ukupno 98 osoba.
Prema tome, vi ste krajem septembra nesto serendali na tu temu. A mislim samo zato sto niste bili medu zvanicama. Ovo je , naravno, da Bakir nije presutio sto je znao, bio jedan od najznacajnih sastanaka.
Sujetni ste odreda, skloni lazima i izvrtanjima istine pa je upitno da li ste uopce bili pozvani?
Capsicum

#1993 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

PeraDzetic wrote:
Capsicum wrote:Moje iskustvo govori da ga ljudi ili vole ili ne podnose organski. Nema neke sredine. I to je ok, kao sto ni kod njega nema labavo :)

A jeste li bili pozvani?
Pitam jer, sastanak u vijecnici je organizovan kao
Savjetovanje su organizovali Fondacija „Pravda za BiH“ i Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, a pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Pozivnice za učešće na savjetovanju su dobili vodeći pravni eksperti, aktuelni i bivši politički zvaničnici, predstavnici akademske zajednice, te predstavnici organizacija civilnog društva.

Pred zgradom Vijećnice se okupio veliki broj predstavnika medija, kojima nije dopušteno obavljanje radnih zadataka u neposrednoj blizini mjesta održavanja savjetovanja, već na tramvajskoj stanici u blizini Vijećnice.

Na savjetovanju sujeluje bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, Ejup Ganić, Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić, Željko Komšić, Denis Bećirović, Ramiz Salkić, Safet Softić, Šefik Džaferović, Amor Mašović, Amer Jerlagić, Senadin Lavić, pravni eksperti Kasim Trnka, Sakib Softić, Asim Crnalić... a pozvano je ukupno 98 osoba.
Prema tome, vi ste krajem septembra nesto serendali na tu temu. A mislim samo zato sto niste bili medu zvanicama. Ovo je , naravno, da Bakir nije presutio sto je znao, bio jedan od najznacajnih sastanaka.
Sujetni ste odreda, skloni lazima i izvrtanjima istine pa je upitno da li ste uopce bili pozvani?
Bili pozvani i odbili s nokta, sto bi se reklo. SDP, DF i NS ponjeli vazelin i pozurili u Vijecnicu svom vodji.
PeraDzetic

#1994 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

Vidim da si neki iz stranke, garant ovaj sa 100 glasova , te te molim da nam ovdje podastres pozivnicu. Jer kako izvrcete istinu o ovom vasem sastanku u septembru i to kao razlog navodite za ne udurzivanje sa sdpom i dfom, tako lazete i petljate oko toga. Skoro Vam je neko ovdje napisao o tome, pa ste se oglusili.
Capsicum

#1995 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

PeraDzetic wrote:Vidim da si neki iz stranke, garant ovaj sa 100 glasova , te te molim da nam ovdje podastres pozivnicu.
A sto te zanima g-dine Dzeticu? Lakse ces podnjet istinu da su tvoji ispali Bakirove kujice ako ti posaljem svoje ime i prezime? :D

Inace, vjerovali ili ne, nisam clan stranke. Simpatizer jesam, nemam tu sta kriti. Znam neke od ljudi iz stranke i postujem ih.
PeraDzetic

#1996 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

Mene tvoje ime i prezime ne zanima, prosto jednostavno. Za mene ste slika ko se sve latio politike u BIH, pa mi se pored sda najvise gadite, jer sve sto radite u zadnjih pola godine radite u korist sda. Nitko ni od ljevice nije zlatan, ali vi ste brod budala koji vise ne zna kud goni sa sopcenjima a zato je odgovoran suljagic. Cak mi vas i zao... gomila mediokriteta koja zeli brzu lovu uhvatila se oko ocvjeka sa ptspom i danas pisete jedno sutra drugo.
Eto sakri ime i objavi pozivnicu, molim te. Od septembra se kako vam niko nije dao na znacajau ponasate ko ucviljena tinejderka.
Heartbeats

#1997 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Heartbeats »

"Građanski savez (GS) smatra da današnjim nedolaskom na sjednicu Parlamenta FBiH zastupnici SDA i HDZ su pokazali da ne žele primjenu odluke Ustavnog suda u slučaju Ljubić.

"Naime, odbijanjem da se primjeni presuda koja je tehničke prirode, SDA i HDZ jasno pokazuju da im je plan da od institucija BiH i FBiH naprave novi Mostar i vječno vladaju bez obzira na izbore. Sramni postupak SDA i ovaj put dokazuje i pokazuje da im je draža fildžan-država u kojoj će suvereno provoditi politiku apartheida za nebošnjake koju HDZ provodi nad nehrvatima na teritoriju osuđenog udruženog zločinačkog poduhvata "Herceg-Bosne".

Mi u GS smo od samog početka pravili znak jednakosti između SDA i HDZ i danas je jasnije nego ikad da smo u pravu. SDA ne voli BiH i ne želi joj dobro. Danas su na istorijski važnoj stvari pokazali da im je HDZ važniji od države BiH.

GS pozdravlja napore SDP i DF da se primjeni presuda u slučaju Ljubić, kao i podršku svih ostalih stranaka u ovoj incijativi u Parlamentu FBIH", stoji u saopćenju GS-a."
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... -od-drzave
Last edited by Heartbeats on 23/01/2018 15:47, edited 1 time in total.
PeraDzetic

#1998 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by PeraDzetic »

Čuj, ja sam se ovdje javno deklarirao kao hrvat, katolik, borac arbih i glasa sdp-a. Kao Hrvatu meni i mojima hdz ništa dobro nije donio, dok se čović bori za majorizirane hrvate iz hercegovine ja dijete spremam za Irsku.
Dok vi sa druge strane, pljujete hdz te onda osudite kandidaturu željka komšića a samo iz razloga što je vama po vašem mišljenju to jedna dvije stolice manje.
pemanapemani

#1999 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by pemanapemani »

Evo, očit primjer Suljagićevog djelovanja, čovjeka proglasiš UZP-ovcem jer je pitao da mu se podastre pozivnica za sastanak u Vjećnici i jer je napisao "nitko". :-)

Ludilo totalno.
Capsicum

#2000 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

@PeraDzetic
E cuj u korist SDA hahaha
Ne ide ti bas logika a? Ako je iko zaratio do krvi sa SDA, to je GS. Jel iko jasnije i glasnije dao do znanja svima da nigdje i nikad nece biti saradnje ni koalicije sa SDA? Ne ko DF i SDP koji kao nece u predizbornu koaliciju, a kasnije vidjet cemo. GS, ako te ko pita, svoja obecanja iz kampanje ispunjava. U Bihacu, gdje su dobili gradonacelnika, izbacili su odmah SDA iz vlasti, gradonacelnik si prepolovio platu, novac koji sljeduje GS kao stranku usmjerili na finansiranje javne kuhinje. Jok, zele brzu lovu. Mozes mislit. Za pozivnicu se obrati Emiru, licno naravno. Usput mu reci da je PTSP-ovac :D
Locked