i jedno i drugo su problem.madner wrote:Samo je ovo opasan spin da je problem sto ce Bosnjaka biti 49.9 ili 50.1%. Problem za RS je koliko ce biti ne Srba u RSu.
pitanje je jedino, sta je bitnije za rs.
i jedno i drugo su problem.madner wrote:Samo je ovo opasan spin da je problem sto ce Bosnjaka biti 49.9 ili 50.1%. Problem za RS je koliko ce biti ne Srba u RSu.
a zar im ne bi islo na ruku to, da mogu reci kako je rs puno multi-etnickijamadner wrote:Sasvim je jasno sta je bitnije, jer nude u zamjenu za brisanje iz RSa brisanje Hrvata iz FBiH.
a 30% ?ILVIIR wrote:da li ce biti 10% ili 15% bosnjaka u rs-u je poprilicno nebitno.
madner wrote:
Ako je Bosnjaka u RSu vise nego Hrvata u FBiH, onda je logicno da imaju iste mehanizme u parlamentu.
Stvarno si slab u ovim stvarimaLug wrote:a 30% ?ILVIIR wrote:da li ce biti 10% ili 15% bosnjaka u rs-u je poprilicno nebitno.
znas li koliko je prije rata bilo bosnjaka u rs-u?Lug wrote:a 30% ?ILVIIR wrote:da li ce biti 10% ili 15% bosnjaka u rs-u je poprilicno nebitno.
zasto je lakse sa 90% nego 80%. potrebno je 50%+1 glas, tako da to nije uopste uptino.madner wrote:Pa nema nista od toga, zbog Hrvata i Ostalih ce FBiH svakako biti multietnicka.
Ta prica ko je multietnicki a ko ne, RS ne zanima previse. Oni razmisljaju o sljedecem potezu, lakse je traziti samostalnost sa 90%+ nego sa 80%. Plus, ne moraju za manjine praviti mehanizme zastite.
Ako je Bosnjaka u RSu vise nego Hrvata u FBiH, onda je logicno da imaju iste mehanizme u parlamentu.
Zakonski ne moze nikako, to je pod jedan.ILVIIR wrote:zasto je lakse sa 90% nego 80%. potrebno je 50%+1 glas, tako da to nije uopste uptino.madner wrote:Pa nema nista od toga, zbog Hrvata i Ostalih ce FBiH svakako biti multietnicka.
Ta prica ko je multietnicki a ko ne, RS ne zanima previse. Oni razmisljaju o sljedecem potezu, lakse je traziti samostalnost sa 90%+ nego sa 80%. Plus, ne moraju za manjine praviti mehanizme zastite.
a ovo mi nekako nema logike, da ne moraju mehanizme za manjine praviti ako je 90% a ne 80%. po kojem zakonu, odredbi, pravilu (ili sta vec) je tako?
bosnjaka ni teoretski ne moze biti vise u rs-u nego hrvata u fbih.
simetriju s kim?madner wrote:Zakonski ne moze nikako, to je pod jedan.ILVIIR wrote:zasto je lakse sa 90% nego 80%. potrebno je 50%+1 glas, tako da to nije uopste uptino.madner wrote:Pa nema nista od toga, zbog Hrvata i Ostalih ce FBiH svakako biti multietnicka.
a ovo mi nekako nema logike, da ne moraju mehanizme za manjine praviti ako je 90% a ne 80%. po kojem zakonu, odredbi, pravilu (ili sta vec) je tako?
bosnjaka ni teoretski ne moze biti vise u rs-u nego hrvata u fbih.
Nezakonski je lakse jer je to haman pa etnicki cist prostor, u rangu Kosova.
Opet zakonski se nista ne mora, no kod novog ustava ce se gledati na simetriju. Samo je pitanje da li ce Bosnjaci biti simetricniji Ostalim u FBiH ili Hrvatima. Sa 8%, ako je to tacno, je to blize Ostalim nego Hrvatima.
ILVIIR wrote:znas li koliko je prije rata bilo bosnjaka u rs-u?Lug wrote:a 30% ?ILVIIR wrote:da li ce biti 10% ili 15% bosnjaka u rs-u je poprilicno nebitno.
imas li kakav izvor?Lug wrote:ILVIIR wrote:znas li koliko je prije rata bilo bosnjaka u rs-u?Lug wrote:
a 30% ?
znam, ali ne znam sto onaj institut (Ifimes iz Ljubljane) spominje 30% ne Srba u manjem entitetu.
covjek?Mister Yes wrote:Napokon mi se javio moj čovjek tamo. Ne smijem puno reći ali reći ću ovo: RADUJTE SE BOŠNJACI![]()
Ja sam svo vrijeme ustvari bio previše pesimističan. Hrvati nisu jedini koji su se super popisali. Toliko od mene![]()
![]()
Eh da, reći ću i ovo: RS će odugovlačiti ovo što je duže moguće. Strašno su loše prošli. Strašno
Podaci iz havaza su tačni. Samo sam ih ja znao prije havazamadner wrote:![]()
Znaci nije vise havaz mjerodavan.
u AgencijiILVIIR wrote:covjek?Mister Yes wrote:Napokon mi se javio moj čovjek tamo. Ne smijem puno reći ali reći ću ovo: RADUJTE SE BOŠNJACI![]()
Ja sam svo vrijeme ustvari bio previše pesimističan. Hrvati nisu jedini koji su se super popisali. Toliko od mene![]()
![]()
Eh da, reći ću i ovo: RS će odugovlačiti ovo što je duže moguće. Strašno su loše prošli. Strašno
tamo?
![]()
![]()
I koliko je % nebosnjaka u RSu po kojoj varijanti?Mister Yes wrote:Podaci iz havaza su tačni. Samo sam ih ja znao prije havazamadner wrote:![]()
Znaci nije vise havaz mjerodavan.![]()
Ja sam 22.05.2015 napisao da je Bošnjaka 1.670.000 nakon najvećeg brisanja:
http://forum.klix.ba/preliminarni-rezul ... s1700.html
a havaz 01.06.2015:
http://forum.klix.ba/preliminarni-rezul ... s1750.html
Ali ja sam tada bio dobio podatke samo za Bošnjake. Hrvate sam tada odredio na osnovu podataka katoličke crkve, Ostale na osnovu izvještaja IMO a Srbima šta ostane. Sada se vidi da je Hrvata nekih 60.000 više a Srba tih 60.000 manje nego sam ja mislio.
U svakom slučaju sada imam sve podatke i po entitetima
reći ću ti na PP ako obećaš da nećeš napisati javno? Deal?madner wrote: I koliko je % nebosnjaka u RSu po kojoj varijanti?