Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
laik1981
#19576 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A koja je fakat sustinska razlika izmedju onih koji idu u dzamije i onih koji idu u kino?
Ja evo ne idem u dzamije, a ni u kinu nisam bio brat bratu 10 godina, pa ne znam koja je razlika izmedju ljudi koji idu u te objekte. Ako moze neko pojasnjenje..
Ja evo ne idem u dzamije, a ni u kinu nisam bio brat bratu 10 godina, pa ne znam koja je razlika izmedju ljudi koji idu u te objekte. Ako moze neko pojasnjenje..
-
made_in_sarajevo
#19577 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... j0hFsswTlE
najbolja vlada ikad. nema vise jesam, nisam, rodjak imam ja komsiju tamo... naravno sad ce opet prica "kupuju kamere 490 000" kao za helikopter, ali dobro realno sta ocekivati od vepra i bakira koji jos uvijek ratuje. ne moze to dobaciti daleko kad su ograniceni ko fildzan. gdje oprema za kamere, serveri, programi, kompjuteri gdje ce se to skladistiti, spremati, vracati, vrtiti, brisati, dijeliti
najbolja vlada ikad. nema vise jesam, nisam, rodjak imam ja komsiju tamo... naravno sad ce opet prica "kupuju kamere 490 000" kao za helikopter, ali dobro realno sta ocekivati od vepra i bakira koji jos uvijek ratuje. ne moze to dobaciti daleko kad su ograniceni ko fildzan. gdje oprema za kamere, serveri, programi, kompjuteri gdje ce se to skladistiti, spremati, vracati, vrtiti, brisati, dijeliti
-
doremifa
#19578 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ozbiljan prijedlog naravno. Ja sam uvijek mislio da se posti svojom voljom i iz svoje zelje. Jedino jos postoji opcija da zbog ovih sto poste zabrane i ovima sto ne poste sto je jedna od karakteristika "modernih sekularnih" drzava poput BiH.MUNAFIK wrote: ↑22/04/2021 10:59Postac se ne moze PREDOMISLITI i onda otici na kafu u grad. Takva opcija jednostavno ne postoji.doremifa wrote: ↑22/04/2021 09:19Ja sam razumio da mogu svi (i oni koji poste ako se predomisle) jesti i piti kafu do 8 a da ne moze niko (nema razlike izmedju postaca i nepostaca) jesti i piti kafu po restoranima iza 8.MUNAFIK wrote: ↑22/04/2021 04:55
Pa jos gore po Vladu KS sto glupim odlukama nabacuju loprete na volej SDAu...
Kad su vec trazili da se pomjeri policijski na 23:00, a FBIH nece onda je KS trebala maximalno rasteretit građane i javno prebacit odgovornost na FBIH.
Ovom odlukom da restorani rade do 8 su samo napravili pricu da svi mogu vani jesti i piti kafu osim obih koji POSTE!!! Bukvalno su naoravili problem ni iz cega... Svaki dan po jedna vaka glupost na kraju ce dosta raje nasjest na SDA kampanju protiv Forte ( koji ne postuje muslimane).
Umjesto da Vlada KS poentira i prebace loptu Novalicu oni bez ikakvog razloga, radi 1 glupog sata, zabijaju sami sebi go... Zato kazem da su amateri...
Sad je prica piva moze da se pije ali ko god posti nemoze ni kafu popit... Forto AMATER...
Ne vidim gdje je diskriminacija
U Sarajevu najvise glasova ima SDA i onda NIP svi ti glasovi su uglavnom od bošnjaka - muslimana. Vecina stanovnika KS su bošnjaci - muslimani.
I ja sad pokušavam objasniti ovdje zašto su ove odluke glupe i da radi 1 glupog sata, JEDNOG SATA (60 minuta) Vlada KS sebi dopusta da SDA puca vrlo kvalitetan spin medju muslimanima postacima, a ti ko da si da marsa pao pises nekakve ignorantne komentare.
Forto umjesto da sve prebaci na Novalica i FBIH, sebi pucanu nogu i donosi odlulu da restorani mogu raditi do 20:00...
Da nisam cuo reakcije jako puno raje i porodice na ovo ne bih ovo ni pisao, ali hej nek znam da smo ravnopravni jer hej ko nam brani da prekinemo post i odemo na kafu...
Ovo je ozbiljan prijedlog???
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- joint union
#19580 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Bravo za kamere 
- drug_profi
#19581 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sviđa mi se, ali nema više cvaja... što može biti i nezgodno. 
-
last mohicans
#19582 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Prvi si kvotao moj post, molio bih te da to ne radiš više. Smiješan si sa ovim da ja ne znam neke stvari. Naravno, svi mi mnogo štošta ne znamo, pa ne namecemo "pamet" drugima, agresivno. Ja iznio svoj stav, ti svoj, svi sretni. Osaburat cu, da ne bi bio nestrpljiv i spuštao se na lični nivo. Ipak je Ramazan.Chmoljo wrote: ↑22/04/2021 11:43last mohicans wrote: ↑22/04/2021 11:31Ne znam kako si ti iz posta zaključio da mi pomanjka sabura, prije bih to mogao reci za tebe, jer si malo prešao na ličnu osnovu, pa ti da vratim istom mjerom. Ne znam ko se prestao "crveniti" i izgubio je status radi nedostatka sabura. Ali, nije to predmet rasprave. Ni čim me nisi ubijedio u stav koji zastupaš. Kad je riječ o starijim, ako se dobro sjećaš IZ je od samog početka epidemije pozvala da stariji i hronični izbjegavaju dolaske, radi njihove sigurnosti. To se dosta poštuje. Ja ne znam da se iko zarazio u džamiji, a znam da jeste u teretani, restoranu i sl.Chmoljo wrote: ↑22/04/2021 08:20
Malo sabura, može? Jer inače bi mogao zaključiti da se misli na mlade, odnosno stare. Odnosno rizičnije kategorije od manje rizičnih.
Kako rekoh, malo sabura. Ne pričaš sa Mitrom koji je sa Hreše konopac povlačio. Uhavizaj se.
Opštepoznato je da se turci, arapi i bosanci isto ponašaju u matičnim državama i u austriji. Zato su im i zemlje vrlo slične austriji.
Ako je ne pričam s Mitrom s Hreše, ne pričaš ni ti sa Hamom iz Stupčanice.
U vezi ponašanja džematlija iz određenih zemalja, vrlo je slično zemljama iz kojih dolaze, pogotovo ako su džemati karakteristično bosanski, arapski, i sl. mada ima i miks dzemata gdje vlada neki opci kodeks. Samo sam uporedio da jedan Kurtz dozvoljava odlaske u dzamije, a Fadil ne. I dalje sam stava da se krši osnovno ljudsko pravo na prakticiranje određenih obreda muslimana zbog debilnog policijskog sata.Pa spin, pa da mislim da kako si rekao "nesorta" ide u džamije, pa tako...Palite se na dzamije kutnjaci.
Ovo si ti meni napisao. Čitaj ono što napišeš pa se nećeš ibretiti što ti neko napiše da ga suštinski vrijeđaš i skreće ti na to pažnju, bez da te uvrijedi ko ti njega.
A ako ne znaš nešto o nekim stvarima, onda nemoj o njima pričati, jer ispadaš zajedljiva baba koja pokušava uvrijediti za nešto što se nije desilo.
Nije me briga jesam li te ubijedio, iznio sam svoje mišljenje na koje si počeo lijepiti proizvoljne kvalifikacije o meni. Al hajde, čovjek uči dok je živ, ali i ponavlja gradivo, kao npr. da više nemam obavezu iščitavati nadrndane likove koji raspravu pokušavaju krkanski svesti na lični nivo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#19583 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kace zakon protiv uglja i protiv davanja para prosjacima
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#19584 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako nećeš da ti se kvota post, nemoj ga ni pisati. Uvijek je tu blog za samodopadne izljeve mudrosti, a twitter za kraće verzije istih.last mohicans wrote: ↑22/04/2021 14:26
Prvi si kvotao moj post, molio bih te da to ne radiš više. Smiješan si sa ovim da ja ne znam neke stvari. Naravno, svi mi mnogo štošta ne znamo, pa ne namecemo "pamet" drugima, agresivno. Ja iznio svoj stav, ti svoj, svi sretni. Osaburat cu, da ne bi bio nestrpljiv i spuštao se na lični nivo. Ipak je Ramazan.
Ako misliš da je suprotan stav tvome nametanje mišljenja, onda svakako predlažem neku navedenu platformu. Al ti očito nisi razumio kontekst onoga što sam napisao. Nije ni bitno.
Ja sam iznio svoje mišljenje, ti isto uz vrijeđanje. Svakom na njegov obraz.
-
last mohicans
#19585 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ponovit cu, ti svoj stav nameces agresivno i sto čovjek više s tobom ide u raspravu, ti si još agresivniji. A nikakave argumente nisi iznio Ja tebi jesam za jednu AU. Ja nisam rekao da si ti kazao one gore stvari nego te pitao je li na to impliciraš, da elaboriraš, a onda si ti prvi poceo vrijeđati. Halali brate, ako sam te uvrijedio.Chmoljo wrote: ↑22/04/2021 14:34Ako nećeš da ti se kvota post, nemoj ga ni pisati. Uvijek je tu blog za samodopadne izljeve mudrosti, a twitter za kraće verzije istih.last mohicans wrote: ↑22/04/2021 14:26
Prvi si kvotao moj post, molio bih te da to ne radiš više. Smiješan si sa ovim da ja ne znam neke stvari. Naravno, svi mi mnogo štošta ne znamo, pa ne namecemo "pamet" drugima, agresivno. Ja iznio svoj stav, ti svoj, svi sretni. Osaburat cu, da ne bi bio nestrpljiv i spuštao se na lični nivo. Ipak je Ramazan.
Ako misliš da je suprotan stav tvome nametanje mišljenja, onda svakako predlažem neku navedenu platformu. Al ti očito nisi razumio kontekst onoga što sam napisao. Nije ni bitno.
Ja sam iznio svoje mišljenje, ti isto uz vrijeđanje. Svakom na njegov obraz.
- Chmoljo
#19586 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Halali ti sam sebi, ja nisam ni bio uvrijeđen jer me boli briga, naviko sam na te diskvalifikacije kad sam bio, kako si rekao, "crven". I zato što forumska mišljenja o sebi ne uzimam srcu.
Nema povrede ljudskih prava. Vrlo jednostavno. Upravo zato što nijedna grupa ovim nije privilegovana, a tvoja vjerska sloboda prestaje tamo gdje počinje moje i pravo bilo koga drugog da se zaštitim od epidemije. To ljudi nikako da prihvate. Na kraju krajeva, ovim se štiti i vjernike od njih samih koji bi srljali u velikim brojevima na teraviju.
Neki dan je evropski sud za ljudska prava presudio protiv roditelja djece iz češke koji su se bunili protiv obavezne vakcinacije upravo u kontekstu legitimnosti prinude u borbi protiv zaraznih bolesti.
U gradu imaš tri kina gdje se može može ograničiti broj karata izuzetno jednostavno i nešto više teretana u kojima je lakše ograničiti broj ljudi iz prostog razloga što će inspekcije vršljati i pisati kazne vlasnicima.
Ko će nane i dede ubijediti da ne moraju klanjati teraviju? Ne zato što su glupi, da opet ne prejudiciraš nešto, nego što je starina uglavnom bogobojazna i misli da će pogriješiti što ne klanja, a eto neko može. Sto posto će inspekcija ići po sokolju, zabrđu, po starom gradu u mahalske džamije i tefteriti.
Ko će im pisati kazne? Zar to ne bi bio odron? Ista stvar se u hrvatskoj dešava, odgađaju se neke grupna vjerska dešavanja i svećenici dobijaju prijeteće poruke jer ljudi ne mogu prihvatiti da je situacija još uvijek ozbiljna i da još uvijek može eskalirati.
Nema povrede ljudskih prava. Vrlo jednostavno. Upravo zato što nijedna grupa ovim nije privilegovana, a tvoja vjerska sloboda prestaje tamo gdje počinje moje i pravo bilo koga drugog da se zaštitim od epidemije. To ljudi nikako da prihvate. Na kraju krajeva, ovim se štiti i vjernike od njih samih koji bi srljali u velikim brojevima na teraviju.
Neki dan je evropski sud za ljudska prava presudio protiv roditelja djece iz češke koji su se bunili protiv obavezne vakcinacije upravo u kontekstu legitimnosti prinude u borbi protiv zaraznih bolesti.
U gradu imaš tri kina gdje se može može ograničiti broj karata izuzetno jednostavno i nešto više teretana u kojima je lakše ograničiti broj ljudi iz prostog razloga što će inspekcije vršljati i pisati kazne vlasnicima.
Ko će nane i dede ubijediti da ne moraju klanjati teraviju? Ne zato što su glupi, da opet ne prejudiciraš nešto, nego što je starina uglavnom bogobojazna i misli da će pogriješiti što ne klanja, a eto neko može. Sto posto će inspekcija ići po sokolju, zabrđu, po starom gradu u mahalske džamije i tefteriti.
Ko će im pisati kazne? Zar to ne bi bio odron? Ista stvar se u hrvatskoj dešava, odgađaju se neke grupna vjerska dešavanja i svećenici dobijaju prijeteće poruke jer ljudi ne mogu prihvatiti da je situacija još uvijek ozbiljna i da još uvijek može eskalirati.
-
aldinjo
#19587 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
"Šupljiraj" nekom drugom, a mene zaobiđi.Sigma90 wrote: ↑22/04/2021 05:57Nije ti Forto potpisivao Dayton nego babuka tvog stranackog sefa. A sef ti sa svoja dva druga srozao sudstvo na jednu veliku nulu. Tako da tu mozes traziti krivce.aldinjo wrote: ↑21/04/2021 23:11Nisam siguran da bi oni u Neumu poštovali ograničeno kretanje da je trenutno turistička sezona.last mohicans wrote: ↑21/04/2021 22:20 Haj kad si zapeo zabranu kretanja na nivou FBiH, zar nije prvo KS spustio na 21,pa potom i FBiH? Mogu ici strožije mjere, uvesti ih, onda čekati da ih viši nivo dokine. Šta je ZHK,oni nisu FBiH? Na koji način oni ne jebu mjere FBiH? Kad su vladu KS ismijavali sa višeg nivoa, dok su pozivali na zatvaranje, iz KS su tad pokazali odlučnost, sad opet nema odlučnosti. Čekaš Fadila da donese mjeru, a ima lošijih kantona sa zdravstvenom slikom, čekaš njih, iako je kod tebe puno bolja slika. Toliko nelogičnosti.![]()
-
Sigma90
#19588 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zna se ko je potpisao ovo smece od daytona. Tako da tu trazi krivce sto ljudi zakone ne postuju. J... istina boli.
-
DebelinJoe
#19589 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
"Otiđite u RS. Pa kafići tamo imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo, iftare, malo prošetaju i vrate se kući. Jeste da rizikuju da ih naša policija zaustavi i napiše kaznu, ali to je tako."
https://crna-hronika.info/forto-nam-se- ... Ci7nrCoboM
- Chmoljo
#19590 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
DebelinJoe wrote: ↑22/04/2021 16:41 "Otiđite u RS. Pa kafići tamo imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo, iftare, malo prošetaju i vrate se kući. Jeste da rizikuju da ih naša policija zaustavi i napiše kaznu, ali to je tako."
Forto kriv što je policijski do 21:00.
-
Milenkov buraz
#19591 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko tubo Bošnjak i vjernik na baterije moraš biti da ideš iftariti po Lukavici tj. I. Sarajevu umjesto sa svojom porodicom kući.DebelinJoe wrote: ↑22/04/2021 16:41 "Otiđite u RS. Pa kafići tamo imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo, iftare, malo prošetaju i vrate se kući. Jeste da rizikuju da ih naša policija zaustavi i napiše kaznu, ali to je tako."
-
Milenkov buraz
- Industrialyzer
#19593 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Malo se situacija sa koronom smirila pa se moze staviti fokus i na druge stvari, opasno se radi, kurikukarna reforma u toku, mup sa kamerama, pomoc privrednicima, radi se oko grasa...
Ide ovo fino, naredbe godine ce imati dosta toga za pokazati.
Ide ovo fino, naredbe godine ce imati dosta toga za pokazati.
-
Stararaja
#19594 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne tako davno doticni se ovdje branio zivotom,...DebelinJoe wrote: ↑22/04/2021 16:41 "Otiđite u RS. Pa kafići tamo imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo, iftare, malo prošetaju i vrate se kući. Jeste da rizikuju da ih naša policija zaustavi i napiše kaznu, ali to je tako."
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sestork ... /191002007
- Tvrtko II Kotromanić
#19595 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
NBL/NES tj Ibrin kadarStararaja wrote: ↑22/04/2021 18:31Ne tako davno doticni se ovdje branio zivotom,...DebelinJoe wrote: ↑22/04/2021 16:41 "Otiđite u RS. Pa kafići tamo imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo, iftare, malo prošetaju i vrate se kući. Jeste da rizikuju da ih naša policija zaustavi i napiše kaznu, ali to je tako."
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sestork ... /191002007
- drug_profi
#19596 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
To su tzv džumatlije.Milenkov buraz wrote: ↑22/04/2021 17:24Koliko tubo Bošnjak i vjernik na baterije moraš biti da ideš iftariti po Lukavici tj. I. Sarajevu umjesto sa svojom porodicom kući.DebelinJoe wrote: ↑22/04/2021 16:41 "Otiđite u RS. Pa kafići tamo imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo, iftare, malo prošetaju i vrate se kući. Jeste da rizikuju da ih naša policija zaustavi i napiše kaznu, ali to je tako."
https://crna-hronika.info/forto-nam-se- ... Ci7nrCoboM![]()
-
mirza_15
#19597 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovo je nešto što su zaštitnici Bošnjaka i veliki borci za jednistvenu BiH trebali davno da urade. Sa ovim zakonom realno možeš živjeti u KS, a biti prijavljen (i glasati) u Srebrenici, a posebno olakšava i stvarni povratak. Umjesto toga, u skupštini RS su spali sa dvadesetak na 3 delegata jer su im ti glasovi trebali u Sarajevu. U Srebrenici je bilo čini mi se 17, 18, sada 5 vijećnika. A pored potrebnih glasova u KS morali bi se odreći i značajnih sredstava za tendere.Usvajanjem zakona, osobama sa mjestom prebivališta u Srebrenici bila bi omogućena besplatna zdravstvena zaštita u svim ustanovama čiji je osnivač KS; besplatno visokoškolsko, dodiplomsko i postdiplomsko obrazovanje u svim visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač KS; besplatan smještaj studenata u studentskim domovima...
Predviđena je i naknada roditeljima/starateljima troje ili više maloljetne djece (15 posto od prosječne plate na području FBiH, po djetetu), jednokratna naknada porodiljama (dvije prosječne plate na području FBiH), preuzimanje troškove najma stambenog prostora (20 posto od prosječne isplaćene neto plate na području FBiH)...
Između ostalog, predviđena je uspostava ureda za pomoć Srebrenici sa godišnjim budžetom koji ne može biti manji od 250.000 KM te da Vlada KS izdvaja i posebna sredstva za dokumentovanje i istraživanje genocida.
P.S. zakon je u nacrtu 27.04. poslije toga slijedi javna rasprava i konačna verzija.
-
Sigma90
#19598 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dosta su oni toga trebali ali nisu. Boli zelene k... za povratnicima. KS je to sto ih zanima i nista vise.
-
the_stick
#19599 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovakav lik izjavi ovako nesto za jedan ovakav smetljarski portal... i to se ovdje prenositi i komentarise kao fakt... jebe se ovoga i za iftare i ko ce umirati od korone, samo da njemu ide pazar... prvo, ko u zdravoj pameti vjeruje da restorani u lukavici nude iftare? Drugo, ko vjeruje da ce neko tamo otici na iftar? Trece, siguran sam da Forto nema pametnijeg posla nego se svetiti ugostiteljima... logicno, zar ne?DebelinJoe wrote: ↑22/04/2021 16:41 "Otiđite u RS. Pa kafići tamo imaju ponude za iftar, većina naših ljudi ide tamo, iftare, malo prošetaju i vrate se kući. Jeste da rizikuju da ih naša policija zaustavi i napiše kaznu, ali to je tako."
- Chmoljo
#19600 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Svaki kanton je mogao za neko povratnicko mjesto isto odraditi. A ne, vratite se medju koljace i ko vas jebe.mirza_15 wrote: ↑22/04/2021 21:59Ovo je nešto što su zaštitnici Bošnjaka i veliki borci za jednistvenu BiH trebali davno da urade. Sa ovim zakonom realno možeš živjeti u KS, a biti prijavljen (i glasati) u Srebrenici, a posebno olakšava i stvarni povratak. Umjesto toga, u skupštini RS su spali sa dvadesetak na 3 delegata jer su im ti glasovi trebali u Sarajevu. U Srebrenici je bilo čini mi se 17, 18, sada 5 vijećnika. A pored potrebnih glasova u KS morali bi se odreći i značajnih sredstava za tendere.Usvajanjem zakona, osobama sa mjestom prebivališta u Srebrenici bila bi omogućena besplatna zdravstvena zaštita u svim ustanovama čiji je osnivač KS; besplatno visokoškolsko, dodiplomsko i postdiplomsko obrazovanje u svim visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač KS; besplatan smještaj studenata u studentskim domovima...
Predviđena je i naknada roditeljima/starateljima troje ili više maloljetne djece (15 posto od prosječne plate na području FBiH, po djetetu), jednokratna naknada porodiljama (dvije prosječne plate na području FBiH), preuzimanje troškove najma stambenog prostora (20 posto od prosječne isplaćene neto plate na području FBiH)...
Između ostalog, predviđena je uspostava ureda za pomoć Srebrenici sa godišnjim budžetom koji ne može biti manji od 250.000 KM te da Vlada KS izdvaja i posebna sredstva za dokumentovanje i istraživanje genocida.
P.S. zakon je u nacrtu 27.04. poslije toga slijedi javna rasprava i konačna verzija.
E, al nema se kad od hapanja i prece je bilo krasti donacije.
Pozdravljam ovaj potez i ovako se bori za drzavu. Dok nasim firmama sjede za vratom u RSu, dok se povratnici maltretiraju, dok firme iz hercegovine forsiraju narodnost pri zaposljavanju, ovo je pravi nacin na koji se odgovara na takvu destrukciju.