Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#19551 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

last mohicans wrote: 22/04/2021 01:57
Chmoljo wrote: 22/04/2021 01:38 ja se stvarno nadam da se šalite kada spominjete teravije... kakve teravije Bog vam lijepu pamet dao?

je li shvatate koliko su to idealni uvjeti za širenje bolesti obzirom na zatvoren prostor, neminovnu gužvu i samo trajanje teravije?! za svaku teraviju bi dobili po jedan novi mutirani soj, a dobar dio klanjača ne bi doživio 27. noć.

mjere trebaju ostati POGOTOVO jer je Ramazan, jer se ljudi intenzivnije druže i okupljaju. Njemačka je koliko se sjećam istu stvar radila i za Uskrs, i to je apsolutno logično.
Teravija je 8 rekata, nekih 25-30 min sa maskama,odmaknuti. Koliko traje jedan trening prosječnog vježbača u teretani, sat minimum, a neki po dva sta odvale puščući bez maske. Nisi dosljedan. Onda ne može ni teretana. Kino, gdje mljackaš kokice i pijuckas kolu bez maske, jel isto? Znaš li da Austriji, bas u Beču možes na teraviju, vidi, da stroga Austrija, a u BiH ne možeš.
u Austriji se mjere dosljednije provode. kod nas bi bili redari u džamijama, jel? koja je inače struktura stanovništva koja odlazi u kina i teretane i koja ide na teravije? ista jel' de? jeste, al u panjevima.

jutros gledam ispred zgrade PIO, nakrcali se u red, jedni drugima na leđima. i? ništa. i sad me neko treba ubjeđivati da bi na teravijama bilo sve ok, kao da sam neko sa strane pa nas ne znam.
last mohicans

#19552 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Chmoljo wrote: 22/04/2021 02:09
last mohicans wrote: 22/04/2021 01:57
Chmoljo wrote: 22/04/2021 01:38 ja se stvarno nadam da se šalite kada spominjete teravije... kakve teravije Bog vam lijepu pamet dao?

je li shvatate koliko su to idealni uvjeti za širenje bolesti obzirom na zatvoren prostor, neminovnu gužvu i samo trajanje teravije?! za svaku teraviju bi dobili po jedan novi mutirani soj, a dobar dio klanjača ne bi doživio 27. noć.

mjere trebaju ostati POGOTOVO jer je Ramazan, jer se ljudi intenzivnije druže i okupljaju. Njemačka je koliko se sjećam istu stvar radila i za Uskrs, i to je apsolutno logično.
Teravija je 8 rekata, nekih 25-30 min sa maskama,odmaknuti. Koliko traje jedan trening prosječnog vježbača u teretani, sat minimum, a neki po dva sta odvale puščući bez maske. Nisi dosljedan. Onda ne može ni teretana. Kino, gdje mljackaš kokice i pijuckas kolu bez maske, jel isto? Znaš li da Austriji, bas u Beču možes na teraviju, vidi, da stroga Austrija, a u BiH ne možeš.
u Austriji se mjere dosljednije provode. kod nas bi bili redari u džamijama, jel? koja je inače struktura stanovništva koja odlazi u kina i teretane i koja ide na teravije? ista jel' de? jeste, al u panjevima.

jutros gledam ispred zgrade PIO, nakrcali se u red, jedni drugima na leđima. i? ništa. i sad me neko treba ubjeđivati da bi na teravijama bilo sve ok, kao da sam neko sa strane pa nas ne znam.
Ti sad ko malakh onomad,obrnuo spin. Kakve veze ima struktura, hoces da kazes da nesorta ide u dzamije, a kultura u kina i teretane? Evo ja idem u džamiju, teretanu, kino, čak i pozorište, a jerbo ostali u džematu ne idu, hajmo ne dati nikome. Je li to ta logika? Palite se na dzamije kutnjaci. Otkud znas da se dosljednije provode u AU? Evo samo u zatvorenom se nose maske, a dzemati po AU su sami Turčin, Arap, Bosanac i ostali useljenici. Nema svaba u dzamiji i uostalom taman Kurc šalje redare po dzamijama. Često si upravu, ali ovaj put uopce nisi.
MUNAFIK

#19553 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

the_stick wrote: 21/04/2021 21:31
aldinjo wrote: 21/04/2021 19:38
MUNAFIK wrote: 21/04/2021 19:30 Ovaj krizni stab u KS i Vlada koja ga sluša kao da su ljudi iz druge dimenzije.

Umjesto da maksimalno olakšaju svima i da jasno daju do znanja da FEDERALNI štab i Fadil ne žele da popuste mjere, oni kao traže od Fadila da popusti i onda donesu glupost kao radi se do 8 sati... WTF... Pusti ljude da bar mogu iftariti vani kako treba. Kao da 1 sat pravi razliku...

Moj Forto i Vranicu koji ste vi amateri.
I da sutra federalna vlada pomjeri ograničeno kretanje na 23 sata, vlasnici ugostiteljskih radnji od toga nemaju koristi. Već oko pola osam moraju početi zatvarati svoje objekte. A najveći posao je iza iftara.
Vas dva ne kontate da trenutne mjere moraju prilagoditi policijskom satu koji je nametnula vlada fbih? Kako ce pustiti restorane da rade do 9, ako u 9 svi gosti trebaju biti kuci?

Ko kaze da, ako vlada fbih pomjeri policijski na 23, vlada ks momentalno ne moze pomjeriti i rad ugostitelja?

Ne kontam sta nije jasno?
Pa mogu raditi do 9 zasto ne bi mogli. Policajski je u 9, sta to mene sprjecava da ja do 9 sjedim u kaficu?

Konobari i osoblje kafica i restorana svakako mogu za 1 minutu sebi isprintati dozvole o kretanju tako da za njih nije problem, a gosti mozda imaju dozvole za kretanje, mozda nemaju, ali nije Sarajevo Istanbul da ne mozes za 10 minuta stoci sa kraja na kraj grada... I nije ratno stanje da se mora tacno u minut biti kuci inace te pucaju... Ne budite smijesni.
MUNAFIK

#19554 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Styling wrote: 22/04/2021 01:49
last mohicans wrote: 21/04/2021 21:38 A da ne vole ljudi malo promijeniti svakodnevni ambijent. To vam nije palo na pamet. Nepostači mogu iskoristiti rad restorana, ali ne i postači. Svaki dan su sa svojim članovima porodice. Evo sutra je i deseti dan i jedanesta teravija koja se ne može klanjati. Seru sa debilnim policijskim satom. Sad gledam desetine automobila,ljudi lete da se vrate kucama. Koje maltretiranje ljudi i nedopušanje ljudima da svoje vjerske obrede provode kako žele, a ne de im neki debilni krizni štab to određuje.
Za to je kriva Vlada Federacije. Kantonalci nemaju nista s tim. Trazili su na pocetku Ramazana da se policijski pomjeri na 23:00.
Pa jos gore po Vladu KS sto glupim odlukama nabacuju loprete na volej SDAu...

Kad su vec trazili da se pomjeri policijski na 23:00, a FBIH nece onda je KS trebala maximalno rasteretit građane i javno prebacit odgovornost na FBIH.

Ovom odlukom da restorani rade do 8 su samo napravili pricu da svi mogu vani jesti i piti kafu osim obih koji POSTE!!! Bukvalno su naoravili problem ni iz cega... Svaki dan po jedna vaka glupost na kraju ce dosta raje nasjest na SDA kampanju protiv Forte ( koji ne postuje muslimane).

Umjesto da Vlada KS poentira i prebace loptu Novalicu oni bez ikakvog razloga, radi 1 glupog sata, zabijaju sami sebi go... Zato kazem da su amateri...

Sad je prica piva moze da se pije ali ko god posti nemoze ni kafu popit... Forto AMATER...
Sigma90

#19555 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Sigma90 »

Inace SDA Muslimani koji petkom idu na Dzumu a subotom popiju Pivicu su do sada glasali za Fortu. :lol:
Sigma90

#19556 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Sigma90 »

aldinjo wrote: 21/04/2021 23:11
last mohicans wrote: 21/04/2021 22:20 Haj kad si zapeo zabranu kretanja na nivou FBiH, zar nije prvo KS spustio na 21,pa potom i FBiH? Mogu ici strožije mjere, uvesti ih, onda čekati da ih viši nivo dokine. Šta je ZHK,oni nisu FBiH? Na koji način oni ne jebu mjere FBiH? Kad su vladu KS ismijavali sa višeg nivoa, dok su pozivali na zatvaranje, iz KS su tad pokazali odlučnost, sad opet nema odlučnosti. Čekaš Fadila da donese mjeru, a ima lošijih kantona sa zdravstvenom slikom, čekaš njih, iako je kod tebe puno bolja slika. Toliko nelogičnosti.
Nisam siguran da bi oni u Neumu poštovali ograničeno kretanje da je trenutno turistička sezona.
Nije ti Forto potpisivao Dayton nego babuka tvog stranackog sefa. A sef ti sa svoja dva druga srozao sudstvo na jednu veliku nulu. Tako da tu mozes traziti krivce. :bih:
Chmoljo

#19557 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

last mohicans wrote: 22/04/2021 02:36
Ti sad ko malakh onomad,obrnuo spin. Kakve veze ima struktura, hoces da kazes da nesorta ide u dzamije, a kultura u kina i teretane?
Malo sabura, može? Jer inače bi mogao zaključiti da se misli na mlade, odnosno stare. Odnosno rizičnije kategorije od manje rizičnih.
Evo ja idem u džamiju, teretanu, kino, čak i pozorište, a jerbo ostali u džematu ne idu, hajmo ne dati nikome. Je li to ta logika? Palite se na dzamije kutnjaci.
Kako rekoh, malo sabura. Ne pričaš sa Mitrom koji je sa Hreše konopac povlačio. Uhavizaj se.
Otkud znas da se dosljednije provode u AU? Evo samo u zatvorenom se nose maske, a dzemati po AU su sami Turčin, Arap, Bosanac i ostali useljenici. Nema svaba u dzamiji i uostalom taman Kurc šalje redare po dzamijama. Često si upravu, ali ovaj put uopce nisi.
Opštepoznato je da se turci, arapi i bosanci isto ponašaju u matičnim državama i u austriji. Zato su im i zemlje vrlo slične austriji.
doremifa

#19558 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by doremifa »

MUNAFIK wrote: 22/04/2021 04:55
last mohicans wrote: 21/04/2021 21:38 A da ne vole ljudi malo promijeniti svakodnevni ambijent. To vam nije palo na pamet. Nepostači mogu iskoristiti rad restorana, ali ne i postači. Svaki dan su sa svojim članovima porodice. Evo sutra je i deseti dan i jedanesta teravija koja se ne može klanjati. Seru sa debilnim policijskim satom. Sad gledam desetine automobila,ljudi lete da se vrate kucama. Koje maltretiranje ljudi i nedopušanje ljudima da svoje vjerske obrede provode kako žele, a ne de im neki debilni krizni štab to određuje.
Za to je kriva Vlada Federacije. Kantonalci nemaju nista s tim. Trazili su na pocetku Ramazana da se policijski pomjeri na 23:00.

Kad su vec trazili da se pomjeri policijski na 23:00, a FBIH nece onda je KS trebala maximalno rasteretit građane i javno prebacit odgovornost na FBIH.

Ovom odlukom da restorani rade do 8 su samo napravili pricu da svi mogu vani jesti i piti kafu osim obih koji POSTE!!! Bukvalno su naoravili problem ni iz cega... Svaki dan po jedna vaka glupost na kraju ce dosta raje nasjest na SDA kampanju protiv Forte ( koji ne postuje muslimane).

Umjesto da Vlada KS poentira i prebace loptu Novalicu oni bez ikakvog razloga, radi 1 glupog sata, zabijaju sami sebi go... Zato kazem da su amateri...

Sad je prica piva moze da se pije ali ko god posti nemoze ni kafu popit... Forto AMATER...
Ja sam razumio da mogu svi (i oni koji poste ako se predomisle) jesti i piti kafu do 8 a da ne moze niko (nema razlike izmedju postaca i nepostaca) jesti i piti kafu po restoranima iza 8.
Ne vidim gdje je diskriminacija
Tvrtko II Kotromanić

#19559 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sabura ljudi
fale i meni teravije pa saburam

sto se kafe vani tice, ne mora se vala ni popit do bajrama, da ne govorim o iftarima vani
strpiti se dok se masovnije svi ne vakcinisemo, ne znam jesmo li stvarno toliko nestrpljivi postali :-)
Trappist

#19560 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Trappist »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 22/04/2021 10:18 sabura ljudi

sto se kafe vani tice, ne mora se vala ni popit do bajrama, da ne govorim o iftarima vani
strpiti se dok se masovnije svi ne vakcinisemo, ne znam jesmo li stvarno toliko nestrpljivi postali :-)
Strpit se jos jedno 3-4 godine, sta je to uhljebima, izdrzat ce oni to jedva, ne rade a plata redovna svaki mjesec.
Tvrtko II Kotromanić

#19561 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Trappist wrote: 22/04/2021 10:41

Strpit se jos jedno 3-4 godine, sta je to uhljebima, izdrzat ce oni to jedva, ne rade a plata redovna svaki mjesec.
ja radim, ali mi je plata drasticno smanjena u zadnjih godinu dana kako je ovo pocelo, od kuce radim od novembra

sve je to meni i dosadilo i prpa je finansijska, valja porodicu izdrzavati

ali brate ramazan je, ne znam ima li boljeg treninga za sabur i bolje prilike za dovu

necemo sad plakati sto ne mozemo kafu vani popiti ili iftariti vani, pogotovo jer to nije poetna ramazana

ja bih volio ako nista, da do kraja ramazana barem na teraviju mogu otici, ali vala znajuci nase ljude mozda je i bolej sto se zasad ogranicava to, na dzumi bez obzira na upute, molbe pa i zdravorazumski odnos koji se zahtijeva od vjernika, imas ljude koji ne samo da ne drze distancu vec ni maske ne nose, pogotovo ovi iz bakija sto udju u dzamiju, svi bez maske, da Bog dragi sacuva

helem, kad smo dosad izdrzali mozemo jos malo

nadam se da ce u iducih mjesec, dva krenuti se sa masovnijom vakcinacijom nakon cega bi bili mirniji i mogli se vratiti normaln(ijem) zivotu

ugl, kljucna rijec sabur :D
Hakiz

#19562 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Pa, sekularizam. Svi mogu u restoran do 8. To što neki slobodnom voljom i iz ličnih razloga odluče da neće, to je njihova stvar i njihovo pravo.

Pravo na nešto, pa i na slobodno ispoljavanje vjere, ne znači automatski da ti se u tome mora pomoći. Znači da ti se ne smije zabraniti. Gdje u islamu ima pravilo da je obaveza iftariti u restoranu? Iftar ti nije zabranjen, samo nećeš moći iftariti u restoranu. Kao ni ja što neću moći izvesti predmet zavođenja na večeru. Obojica imamo iste zabrane, dozvole, uslove za radnje koje želimo obaviti. To što ti misliš da je radnja koju želiš izvesti iznad svega, ne znači da jeste. Možda u Saudiji jeste, ali u sekularnoj državi je u istoj ravni sa drugim radnjama koje drugi ljudi žele obaviti.

Imaš rješenje, bori se da BiH postane islamska država, pa ako uspiješ živi sa posljedicama.
Styling

#19563 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Izgubili smo ono sto je jedno od najznacajnijih karakteristika vjernika a to je sabur. Treba odsaburati jos malo, proci ce i ovo inshallah. Odsaburala sam cetiri godine rata, bez igdje ista, mogu vallahi i ovo.
Chmoljo

#19564 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 22/04/2021 10:47
ugl, kljucna rijec sabur :D
:mrgreen: :thumbup:

Ne kontaju ljudi da se ovako skraćuje zatvaranje, sad kad smo nadomak cilja sa tim vakcinama. Bezveze se treba rizikovati četvrti val koji bi pokosio ionako iscrpljen narod i onda opet u restrikcije.

Da sutra krene vakcinisanje, neće biti moguće sve odjednom otvoriti za tri dana.

Kao što si fino rekao, možda je idealna prilika da se malo ohane sa tom komercijalizacijom i instagramizacijom ramazana i iftara i da se iskoristi za ono za šta nam je i dat.
made_in_sarajevo

#19565 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

izvinite da upitam, ja bih da tuzim zahiragica za stranacko zaposljavanje, zaposljavanje preko stranke i preko stele i radi izjave da on to podrzava, jer mos misliti on se trudio u stranci i zasluzio je da bude na budzetu kojeg mi punimo. ja bi da tuzim SDA sto je unistila sve i jednu sarajevsku firmu. ja bi da tuzim SDA sto bez koverte imas 5% sanse da se zaposlis na normalan posao sto se drzavnih firmi i ministarstva tice. ja bi da tuzim SDA za pokradene silne donacije koje su dobili. ja bi da tuzim SDA sto su nam unistili sve sto se moglo unistiti, a i dalje rade da uniste i ovo malo jada sto je ostalo.

i to bi da ih tuzim dok je ramazan, oni ko veliki muslimani ne bi smjeli lagati i varati jel tako, pa da ih nacepimo onda.
MUNAFIK

#19566 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

doremifa wrote: 22/04/2021 09:19

Ja sam razumio da mogu svi (i oni koji poste ako se predomisle) jesti i piti kafu do 8 a da ne moze niko (nema razlike izmedju postaca i nepostaca) jesti i piti kafu po restoranima iza 8.
Ne vidim gdje je diskriminacija
Postac se ne moze PREDOMISLITI i onda otici na kafu u grad. Takva opcija jednostavno ne postoji.

U Sarajevu najvise glasova ima SDA i onda NIP svi ti glasovi su uglavnom od bošnjaka - muslimana. Vecina stanovnika KS su bošnjaci - muslimani.

I ja sad pokušavam objasniti ovdje zašto su ove odluke glupe i da radi 1 glupog sata, JEDNOG SATA (60 minuta) Vlada KS sebi dopusta da SDA puca vrlo kvalitetan spin medju muslimanima postacima, a ti ko da si da marsa pao pises nekakve ignorantne komentare.

Forto umjesto da sve prebaci na Novalica i FBIH, sebi pucanu nogu i donosi odlulu da restorani mogu raditi do 20:00...

Da nisam cuo reakcije jako puno raje i porodice na ovo ne bih ovo ni pisao, ali hej nek znam da smo ravnopravni jer hej ko nam brani da prekinemo post i odemo na kafu...

Ovo je ozbiljan prijedlog???
MUNAFIK

#19567 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Hakiz wrote: 22/04/2021 10:55

Pa, sekularizam. Svi mogu u restoran do 8. To što neki slobodnom voljom i iz ličnih razloga odluče da neće, to je njihova stvar i njihovo pravo.

Pravo na nešto, pa i na slobodno ispoljavanje vjere, ne znači automatski da ti se u tome mora pomoći. Znači da ti se ne smije zabraniti. Gdje u islamu ima pravilo da je obaveza iftariti u restoranu? Iftar ti nije zabranjen, samo nećeš moći iftariti u restoranu. Kao ni ja što neću moći izvesti predmet zavođenja na večeru. Obojica imamo iste zabrane, dozvole, uslove za radnje koje želimo obaviti. To što ti misliš da je radnja koju želiš izvesti iznad svega, ne znači da jeste. Možda u Saudiji jeste, ali u sekularnoj državi je u istoj ravni sa drugim radnjama koje drugi ljudi žele obaviti.

Imaš rješenje, bori se da BiH postane islamska država, pa ako uspiješ živi sa posljedicama.
:-) :-) :-)

Nemam komentara na ovu gomilu gluposti zaista...
Hakiz

#19568 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

MUNAFIK wrote: 22/04/2021 11:00

Ko gubi ima pravo da se ljuti.
MUNAFIK

#19569 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Styling wrote: 22/04/2021 10:57

Izgubili smo ono sto je jedno od najznacajnijih karakteristika vjernika a to je sabur. Treba odsaburati jos malo, proci ce i ovo inshallah. Odsaburala sam cetiri godine rata, bez igdje ista, mogu vallahi i ovo.
Ma niko ne prica o tome jel se moze saburat... Ako se ista moze onda se moze saburat, ali da se razumijemo VLADA KS se ponasa amaterski i bezveze i bez ikakvog razloga trosi sabur gradjana na ovim glupostima.

Umjesto da odigraju igru i prebace sve na Fadila Novalica, oni ko fol traze od Fadila da ukine policijski sat, a onda donose odluku da sve radi do 8 sati... gdje je tu logika?

Stavis sve radi do 9 sati, i uputis građane Fadilu na 'vrata'...
I onda ovdje nekakvi likovi, ocito iskompleksirani, kao svima savjetuju ako zele kafu piti u gradu nek ne POSTE... Wtf.... :-)
To sve nema nikakve veze sa onim sto ja pisem, a ovaj jos pise o nekakvim islamskim drzavama...

Koja grupa iskompleksiranog FGRa tobejarabi...

Svaka cast Dini Konakovicu pa ima sabura sa ovakvima...
Last edited by MUNAFIK on 22/04/2021 11:13, edited 1 time in total.
MUNAFIK

#19570 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Hakiz wrote: 22/04/2021 11:03

Druze, fulas adresu, tvoja mržnja prema Islamu je ocita... Ne znam ko gubi ni u cemu, a ako aludiras da sam ja neki SDA onda budi slobodan pa prelistaj moje komentare.

Al posto treba crtati, ja pisem o tome da Vlada KS gubi bezveze bodove kod građana Sarajeva, gdje su vecina muslimani, radi glupig 60 minuta. Ako nisi dovoljno itelektialno sposoban da razumijes sta želim reci onda izvinjavam se na svemu.

Halali druže!
Hakiz

#19571 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

MUNAFIK wrote: 22/04/2021 11:11

Druze, fulas adresu, tvoja mržnja prema Islamu je ocita... Ne znam ko gubi ni u cemu, a ako aludiras da sam ja neki SDA onda budi slobodan pa prelistaj moje komentare.

Al posto treba crtati, ja pisem o tome da Vlada KS gubi bezveze bodove kod građana Sarajeva, gdje su vecina muslimani, radi glupig 60 minuta. Ako nisi dovoljno itelektialno sposoban da razumijes sta želim reci onda izvinjavam se na svemu.

Halali druže!
Pa šta, uvijek ima SDA koja takve fule ne pravi. Ako ta većina građana Sarajeva više voli iftariti u u restoranu sa SDA na vlasti nego u kući sa nekom drugom vlasti neka tako glasa. Bio ti SDA ili ne, glasaj za njih ako ti je iftar u restoranu umjesto u kući pitanje života ili smrti.

Ali nema poslije plakati Sebija, Bakir, Asim, korupcija, pljačka itd.

Ili, u tvom stilu, zbog glupog restorana rizikovati novi talas je, kako ti meni kažeš, istim rječnikom, primjer intelektualne nesposobnosti.

Halali druže!
MUNAFIK

#19572 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Hakiz wrote: 22/04/2021 11:18
MUNAFIK wrote: 22/04/2021 11:11

Halali druže!
Pa šta, uvijek ima SDA koja takve fule ne pravi. Ako ta većina građana Sarajeva više voli iftariti u u restoranu sa SDA na vlasti nego u kući sa nekom drugom vlasti neka tako glasa. Bio ti SDA ili ne, glasaj za njih ako ti je iftar u restoranu umjesto u kući pitanje života ili smrti.

Ali nema poslije plakati Sebija, Bakir, Asim, korupcija, pljačka itd
Ma ja upravu si... Hvala ti sto si mi otvorio oci, jer svi mi smo zeljeli iftarit u restoranima, mislisli smo da je to farz, ali eto nije.

Hvala puno na pomoći i selam.
Anne Boleyn

#19573 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Anne Boleyn »

Da ne bi ove situacije sa virusom, ne bih znala koliko je bitno u kafiću popiti kafu... :-) I ne vidim neki veliki problem sa teravijom - nije farz, a može se kući klanjati. Znam da nam svima fali onaj osjećaj klanjanja u džematu, ali mislim da se u ovom momentu trebaju znati prioriteti, jer ako se vratimo na staro sa brojkama ne piše nam se dobro.
last mohicans

#19574 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Chmoljo wrote: 22/04/2021 08:20
Ti sad ko malakh onomad,obrnuo spin. Kakve veze ima struktura, hoces da kazes da nesorta ide u dzamije, a kultura u kina i teretane?
Malo sabura, može? Jer inače bi mogao zaključiti da se misli na mlade, odnosno stare. Odnosno rizičnije kategorije od manje rizičnih.
Evo ja idem u džamiju, teretanu, kino, čak i pozorište, a jerbo ostali u džematu ne idu, hajmo ne dati nikome. Je li to ta logika? Palite se na dzamije kutnjaci.
Kako rekoh, malo sabura. Ne pričaš sa Mitrom koji je sa Hreše konopac povlačio. Uhavizaj se.
Otkud znas da se dosljednije provode u AU? Evo samo u zatvorenom se nose maske, a dzemati po AU su sami Turčin, Arap, Bosanac i ostali useljenici. Nema svaba u dzamiji i uostalom taman Kurc šalje redare po dzamijama. Često si upravu, ali ovaj put uopce nisi.
Opštepoznato je da se turci, arapi i bosanci isto ponašaju u matičnim državama i u austriji. Zato su im i zemlje vrlo slične austriji.
Ne znam kako si ti iz posta zaključio da mi pomanjka sabura, prije bih to mogao reci za tebe, jer si malo prešao na ličnu osnovu, pa ti da vratim istom mjerom. Ne znam ko se prestao "crveniti" i izgubio je status radi nedostatka sabura. Ali, nije to predmet rasprave. Ni čim me nisi ubijedio u stav koji zastupaš. Kad je riječ o starijim, ako se dobro sjećaš IZ je od samog početka epidemije pozvala da stariji i hronični izbjegavaju dolaske, radi njihove sigurnosti. To se dosta poštuje. Ja ne znam da se iko zarazio u džamiji, a znam da jeste u teretani, restoranu i sl.
Ako je ne pričam s Mitrom s Hreše, ne pričaš ni ti sa Hamom iz Stupčanice.
U vezi ponašanja džematlija iz određenih zemalja, vrlo je slično zemljama iz kojih dolaze, pogotovo ako su džemati karakteristično bosanski, arapski, i sl. mada ima i miks dzemata gdje vlada neki opci kodeks. Samo sam uporedio da jedan Kurtz dozvoljava odlaske u dzamije, a Fadil ne. I dalje sam stava da se krši osnovno ljudsko pravo na prakticiranje određenih obreda muslimana zbog debilnog policijskog sata.
Chmoljo

#19575 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

last mohicans wrote: 22/04/2021 11:31
Chmoljo wrote: 22/04/2021 08:20
Ne znam kako si ti iz posta zaključio da mi pomanjka sabura, prije bih to mogao reci za tebe, jer si malo prešao na ličnu osnovu, pa ti da vratim istom mjerom. Ne znam ko se prestao "crveniti" i izgubio je status radi nedostatka sabura. Ali, nije to predmet rasprave. Ni čim me nisi ubijedio u stav koji zastupaš. Kad je riječ o starijim, ako se dobro sjećaš IZ je od samog početka epidemije pozvala da stariji i hronični izbjegavaju dolaske, radi njihove sigurnosti. To se dosta poštuje. Ja ne znam da se iko zarazio u džamiji, a znam da jeste u teretani, restoranu i sl.
Ako je ne pričam s Mitrom s Hreše, ne pričaš ni ti sa Hamom iz Stupčanice.
U vezi ponašanja džematlija iz određenih zemalja, vrlo je slično zemljama iz kojih dolaze, pogotovo ako su džemati karakteristično bosanski, arapski, i sl. mada ima i miks dzemata gdje vlada neki opci kodeks. Samo sam uporedio da jedan Kurtz dozvoljava odlaske u dzamije, a Fadil ne. I dalje sam stava da se krši osnovno ljudsko pravo na prakticiranje određenih obreda muslimana zbog debilnog policijskog sata.
Palite se na dzamije kutnjaci.
Pa spin, pa da mislim da kako si rekao "nesorta" ide u džamije, pa tako...

Ovo si ti meni napisao. Čitaj ono što napišeš pa se nećeš ibretiti što ti neko napiše da ga suštinski vrijeđaš i skreće ti na to pažnju, bez da te uvrijedi ko ti njega.

A ako ne znaš nešto o nekim stvarima, onda nemoj o njima pričati, jer ispadaš zajedljiva baba koja pokušava uvrijediti za nešto što se nije desilo.

Nije me briga jesam li te ubijedio, iznio sam svoje mišljenje na koje si počeo lijepiti proizvoljne kvalifikacije o meni. Al hajde, čovjek uči dok je živ, ali i ponavlja gradivo, kao npr. da više nemam obavezu iščitavati nadrndane likove koji raspravu pokušavaju krkanski svesti na lični nivo.
Locked