Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tesla Edison

#19551 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:
TESLA_EDISON wrote: Haj evo daću ti adresu u PP, dođi, platim ti gorivo da izmjerimo brzinu. Paket EON premium, 16 kanala otvoreno (novi CMTS), cat6 UTP i ne može više od 100-110 da si ne znam ti šta.

Imama taj paket i znam šta pišem.
Nemas mi se sta pravdat covjece, koristim taj paket otkad je izasli novi paketi u oktobru prosle godine, prvi CMTS zamijenjen za moje podrucje, cat5e, majka upravo gleda youtube na tabletu, brzina ista u svaka doba dana i noci. 16 kanala i 100Mb, nema sanse.

Image
Upload je deklarisani, ruku na srce, ne mogu se griješiti.

Evo još jednom:

Image

Dakle iza 16 sati, drama. Do 16 zna i 120 izbaciti. Što je najgore, sa starim CMTS-om sam išao i do 150.

EDIT:

Nakon n-tog pokušaja, koliko toliko je ok

Image

ali opet nakon toga isto se vrati.

Daleko je i to tvoje a pogotovo ovo moje od deklarisanih 200. Ako je 200 onda preko kable treba biti 200 u svaka doba al haj, ne treba mi to sad nešto i ne bunim se.

I za kraj. Nisam ni mislio ništa pisati za Telemach kao ni do sada što nisam ali pici je prvi počeo iznostiti neistine vezane a Logosoft objavljujući cijene i pakete iz 2014. godine kao aktuelne i onda se dogodio domino efekat.
Last edited by Tesla Edison on 22/08/2019 18:02, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#19552 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

MTV wrote:
TESLA_EDISON wrote:
MTV wrote:Ispravka

MTV Igman je u SD dok je TV 5 HD.
Izvinjavam se, moja greška :)

Sličan sadržaj pa pomiješam :-)
Oni i i City TV su jedini lokalac kojeg imamo u SD. Valjda ce i to prebaciti u HD.
Iskreno, mogu ga i izbaciti, ne znam ko to i gleda :D
MTV

#19553 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Pa po meni bi mogli sve lokalce izbaciti ali ljudi i to gledaju. :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19554 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by pici »

Benq wrote:
TESLA_EDISON wrote: Haj evo daću ti adresu u PP, dođi, platim ti gorivo da izmjerimo brzinu. Paket EON premium, 16 kanala otvoreno (novi CMTS), cat6 UTP i ne može više od 100-110 da si ne znam ti šta.

Imama taj paket i znam šta pišem.
Nemas mi se sta pravdat covjece, koristim taj paket otkad su izasli novi paketi u oktobru prosle godine, prvi CMTS zamijenjen za moje podrucje, cat5e, majka upravo gleda youtube na tabletu, brzina ista u svaka doba dana i noci. 16 kanala i 100Mb, nema sanse. Ili nesto nije ok na tvom podrucju, ili koristis 100Mb mreznu karticu. Kolega @crni je blizu tebe i ima punu brzinu non stop. Bezze ode tema u off zbog gluposti..

Image
:thumbup: to je to lik koristi preko laptopa 100Mb i sad mu ovi anamo krivi... ja preko deskop zvijeri imam 200 bez stekanja... 100 na laptopu :lol: :lol: :lol:
Benq

#19555 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Da ne offtopicarimo zbog gluposti, jer znam da nema sanse da bude tako. Javi mi se u PP u koja god doba hoces i trazi da ti posaljem test.
MTV

#19556 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Samo vi nastavite, moderator nam je strpljiv covjek :)
Benq

#19557 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

MTV wrote:Samo vi nastavite, moderator nam je strpljiv covjek :)
Sto se mene tice neka mi obrise sve postove, svakako nisu vezani direktno za temu, nije frka. Samo sam reagovao na netacne tvrdnje, sve 5 ;)
Tesla Edison

#19558 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:Da ne offtopicarimo zbog gluposti, jer znam da nema sanse da bude tako. Javi mi se u PP u koja god doba hoces i trazi da ti posaljem test.
Nije mi 100 Mbit/s kartice već gigabitna i evo rezultat nakon nekoliko pokušaja:

Image

Par minuta nakon:

Image

Ping porastao brzina opala.

Treće mjerenje:

Image

Neka kao srednja vrijednost prva dva.

Dakle, nemam ni blizu 200 a račun mi je blizu 200 ali KM-ova. To je meni glavni problem i iskreno jedva čekam slijedeće poskupljenje da smanjim paket. Ne znam koji sam vrag i uzimao premium al hoće žena GOT i Handmaids tale da gleda a ti ga Tesla plaćaj.

Al neću više, ode previše u off topic.
Benq

#19559 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

TESLA_EDISON wrote: Dakle, nemam ni blizu 200 a račun mi je blizu 200 ali KM-ova. To je meni glavni problem i iskreno jedva čekam slijedeće poskupljenje da smanjim paket. Ne znam koji sam vrag i uzimao premium al hoće žena GOT i Handmaids tale da gleda a ti ga Tesla plaćaj.

Ne kazem da si lagao za svoj slucaj, samo nemoj generalizovat stvari, ako kod tebe nesto nije ok, prijavi i sredice se. Komsija ti nema problema sa brzinom, ja nemam problema, @pici nema iako nemam pojma u kojem je dijelu grada. Pisati da je 200 na papiru a nikad ni 100 ne prelazi je cista laz, mada to i sam znas, i razumijem te, samo si malo previse agresivan, kao da ti zivot ovisi od toga pa "napadas". Ako covjek nije u pravu, postoje nacini da se to objasni normalnim putem, a svaki tvoj post je pomalo agresivan i pljuvacki nastrojen.

Smanjuj paket, ako nisi zadovoljan odjavi ga, hvala Bogu pa imas opcija koliko hoces.
Tesla Edison

#19560 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Tesla Edison »

Benq wrote:
TESLA_EDISON wrote: Dakle, nemam ni blizu 200 a račun mi je blizu 200 ali KM-ova. To je meni glavni problem i iskreno jedva čekam slijedeće poskupljenje da smanjim paket. Ne znam koji sam vrag i uzimao premium al hoće žena GOT i Handmaids tale da gleda a ti ga Tesla plaćaj.

Ne kazem da si lagao za svoj slucaj, samo nemoj generalizovat stvari, ako kod tebe nesto nije ok, prijavi i sredice se. Komsija ti nema problema sa brzinom, ja nemam problema, @pici nema iako nemam pojma u kojem je dijelu grada. Pisati da je 200 na papiru a nikad ni 100 ne prelazi je cista laz, mada to i sam znas, i razumijem te, samo si malo previse agresivan, kao da ti zivot ovisi od toga pa "napadas". Ako covjek nije u pravu, postoje nacini da se to objasni normalnim putem, a svaki tvoj post je pomalo agresivan i pljuvacki nastrojen.

Smanjuj paket, ako nisi zadovoljan odjavi ga, hvala Bogu pa imas opcija koliko hoces.
Vručina, crkla mi klima pa nervozan insan.

Pretjerao sam ga, priznajem. Nek moderacija pobriše nepotrebno,

Ništa lično, često se ja zakačim sa mnogima na forumu pa poslije na kafu. Biće bolje kad prehladi :D
Kockasti

#19561 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

Jebao vas TM na ovoj temi.
MTV

#19562 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ne znam za vas al ja cekam nove kanale :mrgreen:
Benq

#19563 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

TESLA_EDISON wrote: Vručina, crkla mi klima pa nervozan insan.

Pretjerao sam ga, priznajem. Nek moderacija pobriše nepotrebno,

Ništa lično, često se ja zakačim sa mnogima na forumu pa poslije na kafu. Biće bolje kad prehladi :D
Ima i nas bez klime, zagrlimo ventilator :D

Znam da nije nista licno, ne sekiraj. Sve je ovo samo obicna diskusija, nikakvo kacenje. Mene licno na forumu ne moze nista isprovocirat do te mjere da pisem svasta, niti bih se svadjao :), za te stvari forum nije mjesto, samo reagujem kad se pisu neistine, kao i ti u krajnjem slucaju ;).
MTV

#19564 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ima i nas pod klimom koji smo razdrazljivi, kao ja zadnjih par dana ili mi konobar stavlja nesto u kafu pardon kavu s mlikom :mrgreen:
Kockasti

#19565 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kockasti »

MTV wrote:Ne znam za vas al ja cekam nove kanale :mrgreen:
Isti sam ti, a ne da citam prepucavanja u vezi drugog provajdera.
Benq

#19566 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Benq »

Kockasti wrote:
MTV wrote:Ne znam za vas al ja cekam nove kanale :mrgreen:
Isti sam ti, a ne da citam prepucavanja u vezi drugog provajdera.
Slazem se, to niko ne voli jbg... bespotrebni spam.
semirsar

#19567 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

jxxx vaske dabili vaske jxxx... vrabac, ja pomislih nesto novo kad stara sranaj u novim pakovanjiam
daj ba, di su ti kanali, di je tijeh duplo GB za mobiljnu, mere vala, nijecu se ljutit ni, da zaokruze na cenera GB naravno, pare nijesu problem, para nejma zato odabijus mi od budjelara Image
biggrin

#19568 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by biggrin »

šta fali prepucavanjima...meni su baš zanimljiva :)

evo kod mene brzine http://www.speedtest.net/result/8524042062 ...dakle isto cca. 50% od deklarisanog. što se neljubaznosti osoblja tiče, tu se ne bih složio. generalno moje iskustvo sa TM po tom pitanju je ok i vjerovatno bih produžio vjernost čak i ako je malo skuplja jer sam opet generalno zadovoljan sa njima...al ona nažalost nije malo nego značajno skuplja i ono što nude za loyalty je mizerija. sve u svemu par mjeseci prije isteka ugovora potrudim se da mi haustor čitav dobije lol, pa bujrum ko hoće
MTV

#19569 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

RTS pokrece novi kanal RTS Klasika

http://www.rts.rs/page/rts/sr/javniserv ... prava.html

Za ocekivati je prvo da se pojave RTS 3 i RTS Poletarac koje je nedavno uveo mtel BiH.

I uskoro nove serije na Superstaru i RTS
http://www.rts.rs/page/magazine/sr/stor ... rbije.html
MTV

#19570 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Benq wrote:
MTV wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Da ne spominjem kanale koje nemate a to je RTS paket, Prva tv paket koji uskoro leti iz vaše ponude, Pink erotski paket, opcioni Filmbox paket,...
Ako je to tacno, ce da bude kurslusa tamo :run:
Naravno da nije tacno, ne znam sta se desava s njim, ali iznosi niz lazi, telecom sindrom, sta vec...
Ako nisu prihvatili skuplje uslove reemitovanja RTS kanala a Max TV i A1 su prihvatili, tesko da ce pristati na ove cijene
https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15464882

2,5 eura za sve kanale ili 6 eura za kanale koje trenutno imaju u ponudi.
Mada ove cijene su za Srbiju za BiH moze biti i jeftinije.
I jasno se vidi da UMG nema vise exkluzivu nad Prvom Plus.
dječak sa šibicama

#19571 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dječak sa šibicama »

Kao buducem korisniku LOL interneta, moze li neka dobra dusa reci prednosti i mane, kako funkcionise sve to, ima li smetnji.

Slagalica mi se dopada. Kakva im je mobilna telefonija?
MTV

#19572 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Mobilna kao i na mtelu.

Internet imas onoliko koliko te sljeduje u paketu, nekad i koji Mbps vise. Sada su izgleda dodali wifi u klasicnim xdsl paketima.
biggrin

#19573 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by biggrin »

a koliko vremena od prijave za korištenje usluga odprilike treba da ubace svoju infrastrukturu u haustor, ako su došli do haustora?
beni-bu-man

#19574 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by beni-bu-man »

dječak sa šibicama wrote:Kao buducem korisniku LOL interneta, moze li neka dobra dusa reci prednosti i mane, kako funkcionise sve to, ima li smetnji.

Slagalica mi se dopada. Kakva im je mobilna telefonija?
slagalica je dobra ali su im amino stb-ovi zesce sranje u poredenju na MAG-ove
dječak sa šibicama

#19575 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dječak sa šibicama »

biggrin wrote:a koliko vremena od prijave za korištenje usluga odprilike treba da ubace svoju infrastrukturu u haustor, ako su došli do haustora?
Haustor mora dati pisani pristanak, odnosno predstavnik stanara, to bi trebala biti formalnost. A onda ne znam koliko im treba da prikljuce korisnike.

Meni je ionako svejedno, moram cekati da mi istekne ugovor sa tmachom. Ali dosli su do ulaza, i uskoro ulaze sa prikljuccima. Nadam se.
Post Reply