u Austriji se mjere dosljednije provode. kod nas bi bili redari u džamijama, jel? koja je inače struktura stanovništva koja odlazi u kina i teretane i koja ide na teravije? ista jel' de? jeste, al u panjevima.last mohicans wrote: ↑22/04/2021 01:57Teravija je 8 rekata, nekih 25-30 min sa maskama,odmaknuti. Koliko traje jedan trening prosječnog vježbača u teretani, sat minimum, a neki po dva sta odvale puščući bez maske. Nisi dosljedan. Onda ne može ni teretana. Kino, gdje mljackaš kokice i pijuckas kolu bez maske, jel isto? Znaš li da Austriji, bas u Beču možes na teraviju, vidi, da stroga Austrija, a u BiH ne možeš.Chmoljo wrote: ↑22/04/2021 01:38 ja se stvarno nadam da se šalite kada spominjete teravije... kakve teravije Bog vam lijepu pamet dao?
je li shvatate koliko su to idealni uvjeti za širenje bolesti obzirom na zatvoren prostor, neminovnu gužvu i samo trajanje teravije?! za svaku teraviju bi dobili po jedan novi mutirani soj, a dobar dio klanjača ne bi doživio 27. noć.
mjere trebaju ostati POGOTOVO jer je Ramazan, jer se ljudi intenzivnije druže i okupljaju. Njemačka je koliko se sjećam istu stvar radila i za Uskrs, i to je apsolutno logično.
jutros gledam ispred zgrade PIO, nakrcali se u red, jedni drugima na leđima. i? ništa. i sad me neko treba ubjeđivati da bi na teravijama bilo sve ok, kao da sam neko sa strane pa nas ne znam.