Sta znaci da je ne gasis nikako? Instalirao sam 2 LN25 nedavno, i u uputstvu pise da se filter cisti svake 2 sedmice, i da se klima prilikom ciscenja gasi. Kako bih trebao ocistiti filter, ako ne smijem ugasiti klimu? Da cistim dok radi?haso hasic wrote: ↑28/11/2023 07:03 ...
Nisi je trebao gasiti kad si posao.
Trebao malo smanjiti i ostaviti da radi.
...
Jucer je bilo vani oko 10ak stepeni kada sam obje klime preko aplikacije ugasio na par minuta maksimalno, nakon sto sam je upalio, klima je pocela divljat. Kad kazem divljat, mislim na to da puse vise hladan zrak nego topao, puse jace bez razloga, postavljena je na 23 temperatura, fan na auto, iz aplikacije pokazuje da je u sobi 24-24.5, a klima i dalje puse otprilike na 3 jacini sto smeta, zadnje sto zelim zimi je da mi nesto puse. I da, u cijeloj toj zbrci, iako puse hladno, uspjeva odrzati tu zadanu temperaturu, ali nije nikako ugodno.
Da bih je vratio na neku normalu, iako jos uvijek ne znam sta je normala uopste, morao bih iskljuciti klimu, restartovat daljinski i ponovo sve nastimat sa nule. Imam neku teoriju da ona MELCLoud aplikacija od Mitsubishi je tesko sranje, i da upravljanje klimom preko nje pobrka postavke unutar klime. Ne znam da li je iko imao slicnih problema, ako jest, ne bi bilo lose da podijeli iskustva sa ovom aplikacijom.