Laplace wrote: ↑29/11/2020 18:51O čemu ti? Da je milion auta iza mene, ako ne vozim ispod ograničenja nemam se razloga sklanjati niti smijem ubrzati jer time idem u prekršaj.avijon wrote: ↑01/10/2020 02:38FUJ Koliko ja vas mrzim ko vozace kad moram 10 idiota preskocit jer 11ti je sam sebi najbitniji na svijetu. Ako vidis 3 auta iza tebe i nikog ispred a vozis magistralnim putem a nije guzva, stani na prvo prosirenje zapali auto i vozacku idi biciklomsajbersatiktoka wrote: ↑30/09/2020 23:39
Da se tako koristi to bi bilo u redu, ali pošto se koristi u svrhu gasanja onda treba nešto poduzeti.
Koliko puta vozimo po ograničenju, a iza nas se napravi kolona vozila ? Dal to bilo 50-60-70-80, ako voziš po ograničenju zalijeli se đutura iza.![]()
Ako sam iz bilo kojeg razloga prisiljen voziti ispod ograničenja, skloniću se čim me prvi auto sustigne, ali kad vozim najvećom dozvoljenom brzinom (a naročito ako uz to iskoristim i toleranciju), ne pada mi na pamet da idem u prekršaj zbog onoga ko nema živaca voziti iza. Ako je stvarno nešto hitno, signaliziraj pa ću se skloniti, ali takve situacije su rijetkost.
Pa ko god vozi po ogranicenju ne moze stvorit toliku guzvu. Sto se mene tice ako je ogranicenje 60 ja idem 100 i opet imam 5-10 auta iza sebe naredanih, sklonicu se jer ocigledno smetam a cesta nije samo moja. Mislim to je nemoguca situacija ali eto govorim u smislu treba i na druge misliti.
I kad me ovako stigne neko na magistralnoj a nije bio iza mene sve vrijeme znaci da covjek ide dosta brze od mene, kad bude isprekidana sklanjam malo u desno, konstantna brzina i ode on to je sekunda.