Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ProBank

#1951 Re: Hayat

Post by ProBank »

treger wrote:i ne mogu da vjerujem da pink pušta OZBILJNU MUZIKU
pa haloooooo nije to muzika za dan žalosti
i ozbiljna muzika je muzika!!!
bože sačuvaj!

To je Pink :) Made in Serbia... sve je jasno

bravo hayat i tv1
Better Man

#1952 Re: Hayat

Post by Better Man »

Koliko ja znam uvijek se pustala ozbiljna muzika kad je dan zalosti, a i naziv iste sve govori. tako da niste upravu sa kritikom.
Last edited by Better Man on 12/07/2011 09:00, edited 1 time in total.
treger

#1953 Re: Hayat

Post by treger »

Better Man wrote:Koliko ja znam uvijek se pustala ozbiljna muzika kad je dan zalosti, a i naziv istesve govori. tako da niste upravu sa kritikom.
gdje se to puštala ozbiljna muzika kada je dan žalosti????????????????????????????????
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1954 Re: Hayat

Post by ladyblue18 »

bože sačuvaj!
:-) Nakon sto si dobro pohvalio hayat :oops: onda si krenuo sa neosnovanom pljuvacinom po drugim kucama, hem lupas hem ides off.

Tema je hayat!
argyle

#1955 Re: Hayat

Post by argyle »

treger wrote:
because_of_you wrote:Nakav OTV Valentino, tako nešto.
jel to na Moja TV?
ja na telemach imam sve muzičke...pa i bn music ..naravno rade...
jel krenuo taj Hayat music na Moja TV? pričali su da bi trebalo ...ja čula da su ih stavili pod test na neki broj..nemam pojma koji..ima ih na stream a jesu krenuli na moja tv?
OTV Valentino kao i prosle godine postavio je ovu poruku za dan zalosti.

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1956 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

treger wrote:
Better Man wrote:Koliko ja znam uvijek se pustala ozbiljna muzika kad je dan zalosti, a i naziv istesve govori. tako da niste upravu sa kritikom.
gdje se to puštala ozbiljna muzika kada je dan žalosti????????????????????????????????
kod nas prije na svim televizijama
Sasvim_Obican

#1957 Re: Hayat

Post by Sasvim_Obican »

treger wrote:koliko vidim hayat cijeli dan nije pustio ni jedan drugi sadržaj koji nije na temu srebrenica
a na ostalim vidim serija turska španska ili film
toliko o modernim profesionalnim i super televizijama
nemaju kapaciteta da jednom godišnje na žalost imaju i program kakav treba
sramota za ftv i bht a tv1 je još mlada...pink i obn neću ni pominjat..to nisu televizije
Izvinit ćeš, ali je Hayat u primetimeu emitirao seriju "Kad lišće pada", a u 22:00h nekakav "Zadnji kineski car"
treger

#1958 Re: Hayat

Post by treger »

Sasvim_Obican wrote:
treger wrote:koliko vidim hayat cijeli dan nije pustio ni jedan drugi sadržaj koji nije na temu srebrenica
sramota za ftv i bht a tv1 je još mlada...pink i obn neću ni pominjat..to nisu televizije
Izvinit ćeš, ali je Hayat u primetimeu emitirao seriju "Kad lišće pada", a u 22:00h nekakav "Zadnji kineski car"
jeste, samo u 8 je išla serija
a u 22.15 film...pa to je ok..dosta od njih
StupskaBitanga

#1959 Re: Hayat

Post by StupskaBitanga »

jel to opet lisce pocelo padati
treger

#1960 Re: Hayat

Post by treger »

ladyblue18 wrote:
bože sačuvaj!
:-) Nakon sto si dobro pohvalio hayat :oops: onda si krenuo sa neosnovanom pljuvacinom po drugim kucama, hem lupas hem ides off.

Tema je hayat!
moderatorice, prije nego idući put stisneš OFF, molim te da provjeriš šta je ozbiljna muzika.
u porodici imam muzičkih profesora i svaki muzički radnik će ti potvrditi...
ozbiljna muzika nije muzika za tugovanje niti se pušta na sprovodima sahranama dženazama ...niti se tretira kao takva..a to što je percepcija u našem narodu takva, je samo jer se zna koji postotak naroda obrazovan... :cry:
zaritisinebrute

#1961 Re: Hayat

Post by zaritisinebrute »

treger wrote:
pitaj ''malo starije'' ljude (one koji se sjecaju svog zivota prije 90tih) kako se prije na tv kanalima obiljezavao dan zalosti ...

:roll:
Better Man

#1962 Re: Hayat

Post by Better Man »

treger wrote:
Kad god je dan žalosti bilo kod nas ili u u drugim zemljama ex Yu na tv stanicama tih zemalja išla je ozbiljna tj. klasična muzika tužnog tipa koja odgovara datoj prilici.
Tiger 033

#1963 Re: Hayat

Post by Tiger 033 »

Ali je zato jucer skoro cijeli dan na OSM TV ROKALA muzika :x
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1964 Re: Hayat

Post by Pera Trta »

Better Man wrote:
treger wrote:
Kad god je dan žalosti bilo kod nas ili u u drugim zemljama ex Yu na tv stanicama tih zemalja išla je ozbiljna tj. klasična muzika tužnog tipa koja odgovara datoj prilici.
Ima u Jergovićevoj Historijskoj čitanci lijep tekst koji opisuje kako su, kada se pred dnevnik umjesto crtanog pojavi ozbiljna muzika, jugoslovenski očevi sjedali pred televizor, očekujući dnevnik da vide "kakav nas je sad belaj zadesio". Na ovaj način obilježavane su velike nacionalne tragedije, najčešće rudarske nesreće, padovi aviona, željezničke nesreće, zemljotresi i sl.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1965 Re: Hayat

Post by ladyblue18 »

treger wrote:
moderatorice, prije nego idući put stisneš OFF, molim te da provjeriš šta je ozbiljna muzika.
u porodici imam muzičkih profesora i svaki muzički radnik će ti potvrditi...
ozbiljna muzika nije muzika za tugovanje niti se pušta na sprovodima sahranama dženazama ...niti se tretira kao takva..a to što je percepcija u našem narodu takva, je samo jer se zna koji postotak naroda obrazovan... :cry:
Haman pa su obicni forumasi obrazovaniji od tvojih muzickih profesora.
No, dosta o tome.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» treger
zonbirile

#1966 Re: Hayat

Post by zonbirile »

kada je već o muzici riječ,jedna sorta "umjetnika" i njihovih nastupa omeđila je prostor papanluka u bivšoj državi.Tako je i danas,nažalost.
Harry Lime

#1967 Re: Hayat

Post by Harry Lime »

Sasvim_Obican wrote:
offtopic

'Posljednii kineski car' nije 'nekakav' vec po mnogima filmski 'masterpis'.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1968 Re: Hayat

Post by KatarinaKosaca »

Harry Lime wrote:offtopic

'Posljednii kineski car' nije 'nekakav' vec po mnogima filmski 'masterpis'.
Bez sumnje.
Ipak, glede Hayata taman sam pomislila d a popravlaju program nabavkom serije "kad lišće pada" (nikako se ne može usporediti sa bajkom o Šeherzadi ili nekim južnoameričkim sapunicama), i mini historisjke serije, opet su pali na samo dno programa, popunjavajući ga audicijama za folk pjevače, novinarima -volonterima koji jadni ne znaju ni gdje će sa sobom ni mikrofonom (o dikciji i oskudnom rječniku da ne pričam), dnevnik niđe veze s brda s dola, jutarnji program odron.. dakle, niže ...teško.
sheilak

#1969 Re: Hayat

Post by sheilak »

Uvijek postoji nize. Pogledajmo samo OBN. :wink: (Ili bolje ne.)

Iako se Hayat prilicno priblizio.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1970 Re: Hayat

Post by plain vanilla »

e gledam reprizu sinoc ZMBT, neki mali iz Slovenije..ako ne odustane, vjerovatno ce do finala

a onaj direktor..ne znam sta radi u ziriju..cim se pojavi kakva utegnuta, njemu osmijeh od uha do uha-dobar stajling, fino izgledas :roll:
Mustang1

#1971 Re: Hayat

Post by Mustang1 »

Pa zar postoji jos neko ko gleda te pokusaje od pjevaca
ProbuseniDolar

#1972 Re: Hayat

Post by ProbuseniDolar »

Privatna tv ima pravo da pusta sta hoce, tako da je kompletna ova prica offtopic. Ne smeta mi serija na hayatu, ozbiljna muzika na pinku, turbo folk na osm. Zalost je zalost, ali pare su pare ;-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1973 Re: Hayat

Post by KatarinaKosaca »

ProbuseniDolar wrote:Privatna tv ima pravo da pusta sta hoce, tako da je kompletna ova prica offtopic. Ne smeta mi serija na hayatu, ozbiljna muzika na pinku, turbo folk na osm. Zalost je zalost, ali pare su pare ;-)
Ne baš sve što hoće :D . Rak ima jasna pravila. Privatna televizija nema obvezu da educira, nema obvezu da ima neke nekomercijalne sadržaje koji doprinose razini kulture kao javni emiteri. Ipak, ne može promovirati fašizam na primjer, ne može promovirati mržnju, negirati sudske odluke itd.
Ono što jeste iznenađujuće je da Regulatorna agencija za komunikacije koja postoji samo valjda radi sebe, a koja ima običaj da pegla medije oko svega i svačega, za dan godišnjice genocida ni upute ne pošalje. Tako da je na glavnim i odgovornim urednicima. Znam da se prošle godine digla hajka oko oBN i Pinka i njihovog programa za godišnjicu genocida. Tada su se pravdali da nema zakona o danu žalosti. I nije ga bilo. Ove godine je jasno proglašen u Federaciji. Ipak, glavni i odgovorni urednik i ima funkciju da procjenjuje situacije i donosi odluke, a ne samo da čita šta je propisano. U tom smislu ne stoji primjedba da je tema off
luckylaka

#1974 Re: Hayat

Post by luckylaka »

ProbuseniDolar wrote:Privatna tv ima pravo da pusta sta hoce, tako da je kompletna ova prica offtopic. Ne smeta mi serija na hayatu, ozbiljna muzika na pinku, turbo folk na osm. Zalost je zalost, ali pare su pare ;-)
Vidis ima nas razliciti pa meni recimo smeta muzika na Dan zalosti bez obzira da li se radi o drzavnoj ili privatnoj tv kuci.P.S.Nadam se da si se pogresno izrazio kada si rekao da ti ne smeta turbo-folk da li na osm
Rouvitsa

#1975 Re: Hayat

Post by Rouvitsa »

plain vanilla wrote:e gledam reprizu sinoc ZMBT, neki mali iz Slovenije..ako ne odustane, vjerovatno ce do finala

a onaj direktor..ne znam sta radi u ziriju..cim se pojavi kakva utegnuta, njemu osmijeh od uha do uha-dobar stajling, fino izgledas :roll:
čini mi se da ima i nekih koji znaju pjevati,a taj direktor mi je malo gay...ali u svakom slučaju iritantan :x
Post Reply