BB,hvala
prije svega,ne interesuje ma onaj svijet,pisem o ovom svijetu,to sam vec vise puta ponovila
bb:"Ako ne osjetis dovoljno Bozje milosti sada zapitaj se da li ti je vaznije da dobijes nesto sada ili pak na Sudnjem danu !? I sjeti se tvrdnje da niko nece zasluziti Dzennet svojim djelima, vec samo i iskljucivo Bozjom miloscu. Vjernik ce se zato radije odreci milosti na dunjaluku da bi je zasluzio sto vise na Sudnjem danu."
- eh tu je kljuc : znaci moja djela na ovom svijetu nisu vazna ,jer ce biti "filtrirana" Bozijom milosti,i kakve to veze ima sa odrizanjem milosti na ovom svijetu od strane vjernika,zasto bi se odricali nomrlanog i boljeg zivota,zar je to cijena ulaska u dzenet
svjedok sam Bozije milosti u pojedinim slucajevima,ali u vecini slucajeva kao rezultat licnog ili necijeg rada,kao i prisutnosti sredine koja ucestvuje u tome,ali mnogo je vise pristuna nemilost,uzrokovana ljudskom slobodnom voljom,koja nije ni slobodna,ni oslobodjena od Bozije volje i milosti,znaci ta uzrocno-poljsedicna veza je ,kao i uvijek,prisutna
BB, Bozija milost nije uvijek prisutna,jer 83. i zaista On može, kada nešto hoće, samo za to rekne: "Budi!" – i ono bude." (Jasin)",kao sto sma ti rekla,time se gubi smisao postojanja Bozije mislosti,znaci,ona je selektirana