EURO 2016

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jethro

#1951 Re: EURO 2016

Post by jethro »

Ronaldo, najbolji "trener" Eura 2016 :mrgreen:

Image
SkyLimit

#1952 Re: EURO 2016

Post by SkyLimit »

Meni je nekako najdraži Euro 2004, baš u Portugalu.

Nelly Furtado i pjesma "Forca", zauvijek mi se utisnula u pamćenje jer sam imao Fifa igricu baš za to prvenstvo a ta pjesma je stalno išla :P

Prošlo je 12 godina a pišem po sjećanju bez "guglanja":

- Češka igrala sjajno, bila hit prvenstva. Napadački tandem Baroš - Koller briljirao. Baš se bili zahuktali. I onda kad je došla faza na ispadanje nestali u vihoru prije ili kasnije. Nešto kao Hrvatska sada.

- Rooney igrao za Englesku i to jako dobro, predstavljen tada kao "Čudo od djeteta", bio među najmlađim igračima prvenstva, teeneger.

- Ronaldo tek bio u usponu, oko 19 godina, nosio flaster na uhu da prekrije minđušu. Uglavnom prijetio šutevima glavom, a već tad se vidjelo da je nešto posebno. Poznati plač kad su izgubili u finalu. Bila je to simpatična ekipa Portugala. Helder Postiga puno obećavao, kasnije nestao :D

- I tad mlađahni Ibrahimović zablistao na prvenstvu, nije do njega baš bio neka zvijezda, igrao u Ajaxu. Postigao prelijep gol poslije kornera(Italija?).

- Grčka kao senzacionalni prvak. Napadač Haristeas ili kako se već pisao. Ništa posebno u klupskoj karijeri nije napravio, ali ovo prvenstvo je briljirao. Postigao i jedini gol u finalu, zar ne? Kapiten Zagorakis. Golman Nikopolidis. U odbrani Dellas? Igrali kao i Portugal na ovom prvenstvu, granitna odbrana a naprijed šta upadne. Frljoke, golovi poslije prekida, pobjede popularnim rezultatom 1 : 0 i trofej pobjednika.

- Latvija nastupala. Ne sjećam ih se ni sa jednog prvenstva osim tog.

- Hrvatska i Dado Pršo, najbolji automehaničar među fudbalerima i najbolji fudbaler među automehaničarima. Selektor Oto Barić. Nisu daleko dogurali.

I mi smo se zamalo plasirali, ali Danska, Koševo :zzzz:

Znaš da si ostario kad se sjećaš igrača kad su tek počinjali a sad su ili završili karijere ili veterani :shock: Još malo pa ću ko moj stari, tamo na televiziji neki trener 70 godina, osjedio, zgurio se a on će "eee kakav je ovo bio centrafor" :lol:
insomnia78

#1953 Re: EURO 2016

Post by insomnia78 »

pirmin wrote:Francuz je najveca podvala u istoriji muzike ali eto, neko zestoko mocan ga gura tako da se njegove limunade moraju slusati.
O, pa nije moguce da niste skontali poveznicu
Image
Vjerovatno mislite i da se Ronaldo slucajno povrjedio bas nakon sto je donirao silne mEleone za Palestinu

S moje sokoćalo
palermo

#1954 Re: EURO 2016

Post by palermo »

Dr Baltazar wrote:...... stavio bih Neuera umjesto Patricia.
i ja bih Fabregasa umjesto Ramseya......al nekako glupo....

baš kao i ovo tvoje....(bez uvrede)
Dr Baltazar

#1955 Re: EURO 2016

Post by Dr Baltazar »

palermo wrote:
Dr Baltazar wrote:...... stavio bih Neuera umjesto Patricia.
i ja bih Fabregasa umjesto Ramseya......al nekako glupo....

baš kao i ovo tvoje....(bez uvrede)
Pa Neuer je 1 gol iz igre primio, to je valjda dovoljno da se vidi ko je babo. Protiv Italije u penal seriji bio na nivo. Protiv Slovaka imao par intervencija odličnih. Rui jeste bio dobar, ali je tu samo zato što je Portugal osvojio. Da je Gignac ono pogodio, Rui ne bi bio u konkurenciji uopće.

Nema Balea, a čovjek vodio Vels do polufinala. Nek je Payet tu, koji se iživljavao na Albancima i Rumunima. Gdje nestade u knock out fazi ?
BHF_Manijak

#1956 Re: EURO 2016

Post by BHF_Manijak »

Ma dobro, to su vjecne diskusije nakon zavrsnih turnira. Cesto se desi da uzmu neke igrace u idealnih, od kojih je objektivno bilo boljih, jer dolaze iz pobjednickih ekipa. I meni je smijesno sto nema Balea, covjek nosio reprezentaciju do polufinala.
Neuer strasan turnir im'o, gol iz igre primio tek u polufinalu, odbranama penala odveo svoju reprezentaciju u polufinale, a u grupnoj fazi im'o 4-5 strasnih odbrana.
Eh sad ako Patricio samo na osnovu finalne utakmice zasluzuje svoje mjesto u idealnih 11, postujem i to, mada mi je nidje veze.
Logovan

#1957 Re: EURO 2016

Post by Logovan »

jethro wrote:Evo i Najlosijih XI Eura 2016 :D

Image
ESPN bi se trebao ostaviti fudbala, nije za njih. :D

Kiralyju nije mjesto ovdje, a ni Ramosu. Staviše jednog Engleza. :-)
Juliuscezar

#1958 Re: EURO 2016

Post by Juliuscezar »

Jbt zar nema na Europskom utakmica za trece mjesto i zasto nema
MOSALJOZE

#1959 Re: EURO 2016

Post by MOSALJOZE »

bhnapoleon1 wrote:Jbt zar nema na Europskom utakmica za trece mjesto i zasto nema
Nema,nema ni na SP.

Alaba po ovome kreativac,a dečko bek. :-)
Jack Be Nimble

#1960 Re: EURO 2016

Post by Jack Be Nimble »

MOSALJOZE wrote:
bhnapoleon1 wrote:Jbt zar nema na Europskom utakmica za trece mjesto i zasto nema
Nema,nema ni na SP.

Alaba po ovome kreativac,a dečko bek. :-)
Ima na SP.

Sigurno nema na EP jer u sustini nije potrebna.
palermo

#1961 Re: EURO 2016

Post by palermo »

Dr Baltazar wrote:[

Pa Neuer je 1 gol iz igre primio, to je valjda dovoljno da se vidi ko je babo. Protiv Italije u penal seriji bio na nivo. Protiv Slovaka imao par intervencija odličnih. Rui jeste bio dobar, ali je tu samo zato što je Portugal osvojio. Da je Gignac ono pogodio, Rui ne bi bio u konkurenciji uopće.

Nema Balea, a čovjek vodio Vels do polufinala. Nek je Payet tu, koji se iživljavao na Albancima i Rumunima. Gdje nestade u knock out fazi ?
Da je babi kurac bila bi deda......Portugal osvojio, doprinos Ruia nemjerljiv...on i Pepe igrači utakmice....( da sad recimo ne govorim o tome da je fenomelnalno skinuo penal Blažikovskom..).....nije mu Neur nikakva konkurencija kada je riječ o ovom evropskom prvenstvu....

ovo ostalo ne bih komentarisao
BHF_Manijak

#1962 Re: EURO 2016

Post by BHF_Manijak »

Zasto mu ne bi bio konkurencija covjek koji je primio samo 2 gola iz igre? Cuj skinuo penal Blaszczykowskom? Pa skinuo je i Neuer ne jedan vec 2. :oops:
SmokingMan

#1963 Re: EURO 2016

Post by SmokingMan »

SkyLimit wrote: Meni je nekako najdraži Euro 2004, baš u Portugalu.
Meni Euro u Engleskoj 1996.god.

Ne baš tako spektakularna utakmica otvaranja Englaska-Švajcarska 1:1 mi je ostala duboko urezana u sjećanju,kao i Škotska-Egleska 0:2 i onaj fenomenalan gol Pola Gaskojna.
Dr Baltazar

#1964 Re: EURO 2016

Post by Dr Baltazar »

palermo wrote:
Dr Baltazar wrote:[

Da je babi kurac bila bi deda......Portugal osvojio, doprinos Ruia nemjerljiv...on i Pepe igrači utakmice....( da sad recimo ne govorim o tome da je fenomelnalno skinuo penal Blažikovskom..).....nije mu Neur nikakva konkurencija kada je riječ o ovom evropskom prvenstvu....

ovo ostalo ne bih komentarisao
Kakav Neuer. Rui je najbolji golman svijeta :lol: :lol:

Velika Mađarska sila mu samo 3 dala :lol:
MOSALJOZE

#1965 Re: EURO 2016

Post by MOSALJOZE »

Jack Be Nimble wrote: Ima na SP.

Sigurno nema na EP jer u sustini nije potrebna.
Dobro si,znam da je bila priča oko toga hoce li igrati Holandija i Brazil.
Paul F.

#1966 Re: EURO 2016

Post by Paul F. »

Meni je najdraze da oni levati nisu uspjeli nikakav atentat napravit.
Stari

#1967 Re: EURO 2016

Post by Stari »

SkyLimit wrote: Znaš da si ostario kad se sjećaš igrača kad su tek počinjali a sad su ili završili karijere ili veterani :shock: Još malo pa ću ko moj stari, tamo na televiziji neki trener 70 godina, osjedio, zgurio se a on će "eee kakav je ovo bio centrafor" :lol:
Nema tu nist' ni zehrice smijesno ... :roll: ... naprotiv. Vidjeces uskoro i sam... kad odjednom vidis Avdiju Vrsajevica sijedog, zgrbljenog kako vristi uz autliniju ...i tad ce ti se uzdah oteti....joj kako ga je Avdo zavuko Irancima kad smo mi onomad jednom igrali na Sv. prvenstvu ...

Od ovih sadasnjih selektora se ja ne sjecam ni jednog da je nesto bio jako dobar... srednja zalost svi do jednog skoro. Bertija Vogtsa se recimo jako dobro sjecam ...on doduse nije bio centarfor ...ali se pokraj njega u pratnji niko nikad nije naigrao lopte. Ova sadasnja balavurdija tipa Conte, Santos, Yogi su bili ...nako. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1968 Re: EURO 2016

Post by Tomahawk11 »

Santos namazani macak. Ne samo sad s Portugalom, nego je inace pokazao da je pravi trener.
Dobar je i Conte. I od ostalih, spanski brko, samo sto je on potrosen (tri titule, malo li je).
jethro

#1969 Re: EURO 2016

Post by jethro »

Solidan je i Chris Coleman selektor Velsa
Tomahawk11
Globalni moderator

#1970 Re: EURO 2016

Post by Tomahawk11 »

jethro wrote:Solidan je i Chris Coleman selektor Velsa
Dobro si :thumbup:
alijagoro

#1971 Re: EURO 2016

Post by alijagoro »

Tomahawk11 wrote:Santos namazani macak. Ne samo sad s Portugalom, nego je inace pokazao da je pravi trener.
Dobar je i Conte. I od ostalih, spanski brko, samo sto je on potrosen (tri titule, malo li je).
Valjda dvije titule.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1972 Re: EURO 2016

Post by Tomahawk11 »

alijagoro wrote:
Tomahawk11 wrote:Santos namazani macak. Ne samo sad s Portugalom, nego je inace pokazao da je pravi trener.
Valjda dvije titule.
Dvije EP i jednu SP.
alijagoro

#1973 Re: EURO 2016

Post by alijagoro »

Tomahawk11 wrote:
alijagoro wrote:
Valjda dvije titule.
Dvije EP i jednu SP.
Zar nije Aragones osvojio jedno EP?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1974 Re: EURO 2016

Post by mali_milojica »

Tomahawk11 wrote:
alijagoro wrote:
Valjda dvije titule.
Dvije EP i jednu SP.
Luis Aragones je bio prvak Evrope sa Spanijom 2008 ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1975 Re: EURO 2016

Post by Tomahawk11 »

alijagoro wrote: Zar nije Aragones osvojio jedno EP?
Dobro si, do mene :thumbup:
Locked