EURO 2016
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jethro
#1951 Re: EURO 2016
Ronaldo, najbolji "trener" Eura 2016

- SkyLimit
#1952 Re: EURO 2016
Meni je nekako najdraži Euro 2004, baš u Portugalu.
Nelly Furtado i pjesma "Forca", zauvijek mi se utisnula u pamćenje jer sam imao Fifa igricu baš za to prvenstvo a ta pjesma je stalno išla
Prošlo je 12 godina a pišem po sjećanju bez "guglanja":
- Češka igrala sjajno, bila hit prvenstva. Napadački tandem Baroš - Koller briljirao. Baš se bili zahuktali. I onda kad je došla faza na ispadanje nestali u vihoru prije ili kasnije. Nešto kao Hrvatska sada.
- Rooney igrao za Englesku i to jako dobro, predstavljen tada kao "Čudo od djeteta", bio među najmlađim igračima prvenstva, teeneger.
- Ronaldo tek bio u usponu, oko 19 godina, nosio flaster na uhu da prekrije minđušu. Uglavnom prijetio šutevima glavom, a već tad se vidjelo da je nešto posebno. Poznati plač kad su izgubili u finalu. Bila je to simpatična ekipa Portugala. Helder Postiga puno obećavao, kasnije nestao
- I tad mlađahni Ibrahimović zablistao na prvenstvu, nije do njega baš bio neka zvijezda, igrao u Ajaxu. Postigao prelijep gol poslije kornera(Italija?).
- Grčka kao senzacionalni prvak. Napadač Haristeas ili kako se već pisao. Ništa posebno u klupskoj karijeri nije napravio, ali ovo prvenstvo je briljirao. Postigao i jedini gol u finalu, zar ne? Kapiten Zagorakis. Golman Nikopolidis. U odbrani Dellas? Igrali kao i Portugal na ovom prvenstvu, granitna odbrana a naprijed šta upadne. Frljoke, golovi poslije prekida, pobjede popularnim rezultatom 1 : 0 i trofej pobjednika.
- Latvija nastupala. Ne sjećam ih se ni sa jednog prvenstva osim tog.
- Hrvatska i Dado Pršo, najbolji automehaničar među fudbalerima i najbolji fudbaler među automehaničarima. Selektor Oto Barić. Nisu daleko dogurali.
I mi smo se zamalo plasirali, ali Danska, Koševo
Znaš da si ostario kad se sjećaš igrača kad su tek počinjali a sad su ili završili karijere ili veterani
Još malo pa ću ko moj stari, tamo na televiziji neki trener 70 godina, osjedio, zgurio se a on će "eee kakav je ovo bio centrafor" 
Nelly Furtado i pjesma "Forca", zauvijek mi se utisnula u pamćenje jer sam imao Fifa igricu baš za to prvenstvo a ta pjesma je stalno išla
Prošlo je 12 godina a pišem po sjećanju bez "guglanja":
- Češka igrala sjajno, bila hit prvenstva. Napadački tandem Baroš - Koller briljirao. Baš se bili zahuktali. I onda kad je došla faza na ispadanje nestali u vihoru prije ili kasnije. Nešto kao Hrvatska sada.
- Rooney igrao za Englesku i to jako dobro, predstavljen tada kao "Čudo od djeteta", bio među najmlađim igračima prvenstva, teeneger.
- Ronaldo tek bio u usponu, oko 19 godina, nosio flaster na uhu da prekrije minđušu. Uglavnom prijetio šutevima glavom, a već tad se vidjelo da je nešto posebno. Poznati plač kad su izgubili u finalu. Bila je to simpatična ekipa Portugala. Helder Postiga puno obećavao, kasnije nestao
- I tad mlađahni Ibrahimović zablistao na prvenstvu, nije do njega baš bio neka zvijezda, igrao u Ajaxu. Postigao prelijep gol poslije kornera(Italija?).
- Grčka kao senzacionalni prvak. Napadač Haristeas ili kako se već pisao. Ništa posebno u klupskoj karijeri nije napravio, ali ovo prvenstvo je briljirao. Postigao i jedini gol u finalu, zar ne? Kapiten Zagorakis. Golman Nikopolidis. U odbrani Dellas? Igrali kao i Portugal na ovom prvenstvu, granitna odbrana a naprijed šta upadne. Frljoke, golovi poslije prekida, pobjede popularnim rezultatom 1 : 0 i trofej pobjednika.
- Latvija nastupala. Ne sjećam ih se ni sa jednog prvenstva osim tog.
- Hrvatska i Dado Pršo, najbolji automehaničar među fudbalerima i najbolji fudbaler među automehaničarima. Selektor Oto Barić. Nisu daleko dogurali.
I mi smo se zamalo plasirali, ali Danska, Koševo
Znaš da si ostario kad se sjećaš igrača kad su tek počinjali a sad su ili završili karijere ili veterani
- insomnia78
#1953 Re: EURO 2016
O, pa nije moguce da niste skontali poveznicupirmin wrote:Francuz je najveca podvala u istoriji muzike ali eto, neko zestoko mocan ga gura tako da se njegove limunade moraju slusati.

Vjerovatno mislite i da se Ronaldo slucajno povrjedio bas nakon sto je donirao silne mEleone za Palestinu
S moje sokoćalo
-
palermo
#1954 Re: EURO 2016
i ja bih Fabregasa umjesto Ramseya......al nekako glupo....Dr Baltazar wrote:...... stavio bih Neuera umjesto Patricia.
baš kao i ovo tvoje....(bez uvrede)
-
Dr Baltazar
#1955 Re: EURO 2016
Pa Neuer je 1 gol iz igre primio, to je valjda dovoljno da se vidi ko je babo. Protiv Italije u penal seriji bio na nivo. Protiv Slovaka imao par intervencija odličnih. Rui jeste bio dobar, ali je tu samo zato što je Portugal osvojio. Da je Gignac ono pogodio, Rui ne bi bio u konkurenciji uopće.palermo wrote:i ja bih Fabregasa umjesto Ramseya......al nekako glupo....Dr Baltazar wrote:...... stavio bih Neuera umjesto Patricia.
baš kao i ovo tvoje....(bez uvrede)
Nema Balea, a čovjek vodio Vels do polufinala. Nek je Payet tu, koji se iživljavao na Albancima i Rumunima. Gdje nestade u knock out fazi ?
- BHF_Manijak
#1956 Re: EURO 2016
Ma dobro, to su vjecne diskusije nakon zavrsnih turnira. Cesto se desi da uzmu neke igrace u idealnih, od kojih je objektivno bilo boljih, jer dolaze iz pobjednickih ekipa. I meni je smijesno sto nema Balea, covjek nosio reprezentaciju do polufinala.
Neuer strasan turnir im'o, gol iz igre primio tek u polufinalu, odbranama penala odveo svoju reprezentaciju u polufinale, a u grupnoj fazi im'o 4-5 strasnih odbrana.
Eh sad ako Patricio samo na osnovu finalne utakmice zasluzuje svoje mjesto u idealnih 11, postujem i to, mada mi je nidje veze.
Neuer strasan turnir im'o, gol iz igre primio tek u polufinalu, odbranama penala odveo svoju reprezentaciju u polufinale, a u grupnoj fazi im'o 4-5 strasnih odbrana.
Eh sad ako Patricio samo na osnovu finalne utakmice zasluzuje svoje mjesto u idealnih 11, postujem i to, mada mi je nidje veze.
- Logovan
#1957 Re: EURO 2016
ESPN bi se trebao ostaviti fudbala, nije za njih.jethro wrote:Evo i Najlosijih XI Eura 2016![]()
Kiralyju nije mjesto ovdje, a ni Ramosu. Staviše jednog Engleza.
-
Juliuscezar
#1958 Re: EURO 2016
Jbt zar nema na Europskom utakmica za trece mjesto i zasto nema
- MOSALJOZE
#1959 Re: EURO 2016
Nema,nema ni na SP.bhnapoleon1 wrote:Jbt zar nema na Europskom utakmica za trece mjesto i zasto nema
Alaba po ovome kreativac,a dečko bek.
- Jack Be Nimble
#1960 Re: EURO 2016
Ima na SP.MOSALJOZE wrote:Nema,nema ni na SP.bhnapoleon1 wrote:Jbt zar nema na Europskom utakmica za trece mjesto i zasto nema
Alaba po ovome kreativac,a dečko bek.
Sigurno nema na EP jer u sustini nije potrebna.
-
palermo
#1961 Re: EURO 2016
Da je babi kurac bila bi deda......Portugal osvojio, doprinos Ruia nemjerljiv...on i Pepe igrači utakmice....( da sad recimo ne govorim o tome da je fenomelnalno skinuo penal Blažikovskom..).....nije mu Neur nikakva konkurencija kada je riječ o ovom evropskom prvenstvu....Dr Baltazar wrote:[
Pa Neuer je 1 gol iz igre primio, to je valjda dovoljno da se vidi ko je babo. Protiv Italije u penal seriji bio na nivo. Protiv Slovaka imao par intervencija odličnih. Rui jeste bio dobar, ali je tu samo zato što je Portugal osvojio. Da je Gignac ono pogodio, Rui ne bi bio u konkurenciji uopće.
Nema Balea, a čovjek vodio Vels do polufinala. Nek je Payet tu, koji se iživljavao na Albancima i Rumunima. Gdje nestade u knock out fazi ?
ovo ostalo ne bih komentarisao
- BHF_Manijak
#1962 Re: EURO 2016
Zasto mu ne bi bio konkurencija covjek koji je primio samo 2 gola iz igre? Cuj skinuo penal Blaszczykowskom? Pa skinuo je i Neuer ne jedan vec 2. 
- SmokingMan
#1963 Re: EURO 2016
Meni Euro u Engleskoj 1996.god.SkyLimit wrote: Meni je nekako najdraži Euro 2004, baš u Portugalu.
Ne baš tako spektakularna utakmica otvaranja Englaska-Švajcarska 1:1 mi je ostala duboko urezana u sjećanju,kao i Škotska-Egleska 0:2 i onaj fenomenalan gol Pola Gaskojna.
-
Dr Baltazar
#1964 Re: EURO 2016
Kakav Neuer. Rui je najbolji golman svijetapalermo wrote:Da je babi kurac bila bi deda......Portugal osvojio, doprinos Ruia nemjerljiv...on i Pepe igrači utakmice....( da sad recimo ne govorim o tome da je fenomelnalno skinuo penal Blažikovskom..).....nije mu Neur nikakva konkurencija kada je riječ o ovom evropskom prvenstvu....Dr Baltazar wrote:[
Pa Neuer je 1 gol iz igre primio, to je valjda dovoljno da se vidi ko je babo. Protiv Italije u penal seriji bio na nivo. Protiv Slovaka imao par intervencija odličnih. Rui jeste bio dobar, ali je tu samo zato što je Portugal osvojio. Da je Gignac ono pogodio, Rui ne bi bio u konkurenciji uopće.
ovo ostalo ne bih komentarisao
Velika Mađarska sila mu samo 3 dala
- MOSALJOZE
#1965 Re: EURO 2016
Dobro si,znam da je bila priča oko toga hoce li igrati Holandija i Brazil.Jack Be Nimble wrote: Ima na SP.
Sigurno nema na EP jer u sustini nije potrebna.
-
Paul F.
#1966 Re: EURO 2016
Meni je najdraze da oni levati nisu uspjeli nikakav atentat napravit.
-
Stari
#1967 Re: EURO 2016
Nema tu nist' ni zehrice smijesno ...SkyLimit wrote: Znaš da si ostario kad se sjećaš igrača kad su tek počinjali a sad su ili završili karijere ili veteraniJoš malo pa ću ko moj stari, tamo na televiziji neki trener 70 godina, osjedio, zgurio se a on će "eee kakav je ovo bio centrafor"
Od ovih sadasnjih selektora se ja ne sjecam ni jednog da je nesto bio jako dobar... srednja zalost svi do jednog skoro. Bertija Vogtsa se recimo jako dobro sjecam ...on doduse nije bio centarfor ...ali se pokraj njega u pratnji niko nikad nije naigrao lopte. Ova sadasnja balavurdija tipa Conte, Santos, Yogi su bili ...nako.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1968 Re: EURO 2016
Santos namazani macak. Ne samo sad s Portugalom, nego je inace pokazao da je pravi trener.
Dobar je i Conte. I od ostalih, spanski brko, samo sto je on potrosen (tri titule, malo li je).
Dobar je i Conte. I od ostalih, spanski brko, samo sto je on potrosen (tri titule, malo li je).
- jethro
#1969 Re: EURO 2016
Solidan je i Chris Coleman selektor Velsa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1970 Re: EURO 2016
Dobro sijethro wrote:Solidan je i Chris Coleman selektor Velsa
- alijagoro
#1971 Re: EURO 2016
Valjda dvije titule.Tomahawk11 wrote:Santos namazani macak. Ne samo sad s Portugalom, nego je inace pokazao da je pravi trener.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1972 Re: EURO 2016
Dvije EP i jednu SP.alijagoro wrote:Valjda dvije titule.Tomahawk11 wrote:Santos namazani macak. Ne samo sad s Portugalom, nego je inace pokazao da je pravi trener.
- alijagoro
#1973 Re: EURO 2016
Zar nije Aragones osvojio jedno EP?Tomahawk11 wrote:Dvije EP i jednu SP.alijagoro wrote:Valjda dvije titule.Tomahawk11 wrote:Santos namazani macak. Ne samo sad s Portugalom, nego je inace pokazao da je pravi trener.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1974 Re: EURO 2016
Luis Aragones je bio prvak Evrope sa Spanijom 2008Tomahawk11 wrote:Dvije EP i jednu SP.alijagoro wrote:Valjda dvije titule.Tomahawk11 wrote:Santos namazani macak. Ne samo sad s Portugalom, nego je inace pokazao da je pravi trener.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1975 Re: EURO 2016
Dobro si, do menealijagoro wrote: Zar nije Aragones osvojio jedno EP?