avaz kaze drugacije, nije da im previse vjerujem oko politke ali ovo vjerujem da je tacnojohntra wrote:Zna li iko ovog sinoćnjeg ubicu? vidim, već je počela priča, bio fin momak, nikad prije brzo nije vozio...
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
quarterback
#1951 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- druzeljubiva
#1952 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
http://radiosarajevo.ba/novost/191297/k ... sjednistvajohntra wrote:Zna li iko ovog sinoćnjeg ubicu? vidim, već je počela priča, bio fin momak, nikad prije brzo nije vozio...
-
The BEN10
#1953 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mala sredina, raja sve brzo sazna...
http://forum.klix.ba/sarajevo-crna-hron ... #p11456895
http://forum.klix.ba/sarajevo-crna-hron ... #p11456895
- amar1994
#1954 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma jebem ja njega u usta ona zvaljava,neki dan mi se podvali na istom mjestu,ja na sirenu kad on u drugu traku i gleda nesto,jebem li te reko u usta šupak i razguli picka.
Dozivtna robija je za njega i slicne njemu

Dozivtna robija je za njega i slicne njemu
-
tempuser
#1955 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sad ce on rekvercom na kanal starijim cikama u Istraznom zatvoru!
- amar1994
#1956 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
tempuser wrote:Sad ce on rekvercom na kanal starijim cikama u Istraznom zatvoru!
- insomnia78
#1957 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To je vise urbana legenda nego sto se stvarno dogadja, al' ako vam je tako lakse vjerovati
PS: ne kazem da nema tih slucajeva, ima ali manje, puno manje nego sto se prica po carsiji
PS: ne kazem da nema tih slucajeva, ima ali manje, puno manje nego sto se prica po carsiji
-
tempuser
#1958 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kako god nece mu bit bas k'o u Fojnici!
- insomnia78
#1959 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa, zavisi
S parama i vezama moze ti biti i bolje, kazna za saobracajni prekrsaj moze se hladno lezati na Igmanu a ko sto rekoh s parama i poznanstvom sa pravim ljudima...
S parama i vezama moze ti biti i bolje, kazna za saobracajni prekrsaj moze se hladno lezati na Igmanu a ko sto rekoh s parama i poznanstvom sa pravim ljudima...
-
tempuser
#1960 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ubistvo nije bas saobr. prekrsaj...insomnia78 wrote:Pa, zavisi
- insomnia78
#1961 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa ko kaze da ce mu se suditi za ubistvo
-
tempuser
#1962 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A za sta cemu se suditi, za prekoracenje brzine?
- insomnia78
#1963 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Za izazivanje saobracajne nesrece sa smrtnom posljedicom
-
tempuser
#1964 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I da li je to saobr. prekrsaj ili KD?insomnia78 wrote:Za izazivanje saobracajne nesrece sa smrtnom posljedicom
- insomnia78
#1965 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa KD al ne ubistvo
Hocu ti reci da decko nece vidjeti zenice
-
tempuser
#1966 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A krenuli smo da je saobr. prekrsaj, a zapravo je KD, to je ono sto sam pokusao pokazati.insomnia78 wrote:Pa KD al ne ubistvo
- insomnia78
#1967 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dobro, i ja sam se pogresno izrazio
- Better Man
#1968 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovog ubicu sa plavim Peugoetom treba na smrtnu kaznu, jer ne zaslužuje da živi, ali naš zakon nema tu kaznu. Sve osim minimalno 20 godina robije bez mogučnosti pomilovanja i trajne zabrane upravljanja motornim vozilom bi bio cirkus i trebalo bi podnijeti krivičnu prijavu protiv sudije koji bi dosudio manju kaznu.
- seoBIH
#1969 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- Better Man
#1970 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
On U engleskoj ne bi više vidio svjetla dana.seoBIH wrote:![]()
![]()
djesi engleS. Pa ni u engleskoj ne ide tako.
- muha_sa
#1971 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
http://www.radiosarajevo.ba/novost/1914 ... umisljajem
Amir Misirlić: Ubistvo s predumišljajem
Za one koji nisu iz Sarajeva, ili za one koji eto nisu pratili medijska izvještavanja u posljednjih nekoliko dana da dam kratki uvod u ovu priču. U utorak devetog juna, nešto malo prije ponoći, na tramvajskoj stanici prekoputa Predsjedništva Bosne i Hercegovine stajalo je dvoje mladih ljudi koji su, eto došli da vide to Sarajevo o kojem su svi pričali. Ona iz Srbije, on iz Njemačke.
Piše: Amir Misirlić
Topla, ljetna, sarajevska noć, smiju se i čekaju tramvaj koji samo što nije. I malo prije tramvaja stiže smrt koja je za ovu priliku uzela obličje nadobudnog, divljeg i bezobzirnog sarajevskog momka koji je punom brzinom naprosto prešao iz vozne trake na tramvajsko stajalište. I ubio Jelenu, a njenog pratioca do te mjere unakazio da neće biti nikakvo čudo ako od svega ispadne dvostruko ubistvo.
Ubistvo. S punom sviješću i jasnom namjerom ispisujem tu riječ. Jer ovo nije saobraćajna nesreća kako su prenijeli mediji. Ovo je ubistvo i to s predumišljajem. Ne tvrdim da su mete divljaka za volanom bili baš ovo dvoje mladih ljudi. Ali on je već izvjesno vrijeme svojim ponašanjem iskazivao nedvosmislenu namjeru da ubije nekoga. Žrtve jesu nasumične, ali tragedija je odavno najavljena. I niko ništa nije poduzeo.
Kada tonu čelika usmjeravate kroz grad brzinom od 120, 150, 180 ili 200 kilometara na sat vi ne radite ništa drugo nego nastojite nekoga da ubijete. Nema nikakve razlike između takvog postupka i, recimo, onoga kad se popnete na neboder i pucate po ulicama da raja vidi kako super oružje imate. A ako neko i pogine, niste vi krivi. Šta su izlazili na ulicu? Te ulice ionako pripadaju samo vama. Vama žestokim momcima, kako volite da vas zovu. Ja bih rekao žestokim budalama kad vaša djela ne bi imala tako tragične posljedice. Svi vi koji s prezirom gledate na ograničenja brzine s olimpijskih visina vaše neiživljene egzistencije morate znati da ste ubice. Svejedno da li ste već nekoga ubili svojom igračkom na četiri točka ili to tek treba da se desi. Pitanje je samo vremena.
U ovom konkretnom slučaju predumišljaj je bio očit i nedvosmislen. Ubica za volanom iz Titove imao je već dosje zbog saobraćajnih prekršaja. I hajde de. Svakome se može desiti. Ali ne dešava se da svako vijest o tome da je napravio prekršaj prokomentira riječima da su to objavili samo da se vidi kako mu je lijep auto. Ne slika svako svoj brzinomjer da se vidi da se vozi brzinom od 180 kilometara na sat. Kad sve to uzmete u obzir možete li zamisliti ikakav drugi epilog od onog koji se desio? Da nije bila Jelena bila bi neka druga. Ili neki drugi. Ali ubica bi bio isti.
A gdje imate zločin obično imate i saučesnike. Pogledao sam Facebook profil tog lika. I komentare onih koji su podržavali njegove vratolomije i njegovo nepoštivanje saobraćajnih propisa. Svi oni koji su mu davali podršku, svi oni koji su neštedimice dijelili likeove takvom ponašanju moraju znati da su saučesnici u ubistvu. Znam ja da nema suda koji će ih goniti zbog toga. Niti ja želim sudskim organima govoriti šta da rade. Ja želim baš njima, ovim saučesnicima u zločinu da kažem šta da urade. Pogledajte se u ogledalo i zapitajte se koliko ste krivi. Možda bi vaše neodobravanje dovelo do toga da momak ,koji sasvim neopravdano nosi ime koje znači "časni", pronađe zaista malo časti u sebi i zapita se ugrožava li on i nekog drugog, a ne samo sebe takvom drskošću za volanom. Da ste organe gonjenja upozorili na njegovo ponašanje za volanom, možda bi mu oduzeli vozačku dozvolu, pa on ne bi bio u prilici da nekome oduzme život. Mnogo je tih možda i jedna izvjesnost. Neko je nekoga ubio automobilom. A mnogi drugi koji su gledali kako se taj automobil iz dana u dan pretvara oružje ostali su nijemi.
I zato ću ponovo izreći svoj stav zbog kojeg su me mnogi proteklih mjeseci prozivali. Društvene mreže i internet jesu javni prostor. I taj javni prostor treba pratiti. I reagirati. Da su nadležne institucije imale zakonsku osnovu da to urade u slučaju ovog posljednjeg bijesnog i obijesnog vozača i da su to uradile, znam da bi bilo mnoštvo nevladinih organizacija koje bi se obrušile na policiju zbog ugrožavanja ljudskih prava. Zato bi Jelena ostvarila pravo na život i meni bi to bio dovoljno dobar razlog da izdržim njihovo "pravedničko" kevtanje.
Amir Misirlić: Ubistvo s predumišljajem
Za one koji nisu iz Sarajeva, ili za one koji eto nisu pratili medijska izvještavanja u posljednjih nekoliko dana da dam kratki uvod u ovu priču. U utorak devetog juna, nešto malo prije ponoći, na tramvajskoj stanici prekoputa Predsjedništva Bosne i Hercegovine stajalo je dvoje mladih ljudi koji su, eto došli da vide to Sarajevo o kojem su svi pričali. Ona iz Srbije, on iz Njemačke.
Piše: Amir Misirlić
Topla, ljetna, sarajevska noć, smiju se i čekaju tramvaj koji samo što nije. I malo prije tramvaja stiže smrt koja je za ovu priliku uzela obličje nadobudnog, divljeg i bezobzirnog sarajevskog momka koji je punom brzinom naprosto prešao iz vozne trake na tramvajsko stajalište. I ubio Jelenu, a njenog pratioca do te mjere unakazio da neće biti nikakvo čudo ako od svega ispadne dvostruko ubistvo.
Ubistvo. S punom sviješću i jasnom namjerom ispisujem tu riječ. Jer ovo nije saobraćajna nesreća kako su prenijeli mediji. Ovo je ubistvo i to s predumišljajem. Ne tvrdim da su mete divljaka za volanom bili baš ovo dvoje mladih ljudi. Ali on je već izvjesno vrijeme svojim ponašanjem iskazivao nedvosmislenu namjeru da ubije nekoga. Žrtve jesu nasumične, ali tragedija je odavno najavljena. I niko ništa nije poduzeo.
Kada tonu čelika usmjeravate kroz grad brzinom od 120, 150, 180 ili 200 kilometara na sat vi ne radite ništa drugo nego nastojite nekoga da ubijete. Nema nikakve razlike između takvog postupka i, recimo, onoga kad se popnete na neboder i pucate po ulicama da raja vidi kako super oružje imate. A ako neko i pogine, niste vi krivi. Šta su izlazili na ulicu? Te ulice ionako pripadaju samo vama. Vama žestokim momcima, kako volite da vas zovu. Ja bih rekao žestokim budalama kad vaša djela ne bi imala tako tragične posljedice. Svi vi koji s prezirom gledate na ograničenja brzine s olimpijskih visina vaše neiživljene egzistencije morate znati da ste ubice. Svejedno da li ste već nekoga ubili svojom igračkom na četiri točka ili to tek treba da se desi. Pitanje je samo vremena.
U ovom konkretnom slučaju predumišljaj je bio očit i nedvosmislen. Ubica za volanom iz Titove imao je već dosje zbog saobraćajnih prekršaja. I hajde de. Svakome se može desiti. Ali ne dešava se da svako vijest o tome da je napravio prekršaj prokomentira riječima da su to objavili samo da se vidi kako mu je lijep auto. Ne slika svako svoj brzinomjer da se vidi da se vozi brzinom od 180 kilometara na sat. Kad sve to uzmete u obzir možete li zamisliti ikakav drugi epilog od onog koji se desio? Da nije bila Jelena bila bi neka druga. Ili neki drugi. Ali ubica bi bio isti.
A gdje imate zločin obično imate i saučesnike. Pogledao sam Facebook profil tog lika. I komentare onih koji su podržavali njegove vratolomije i njegovo nepoštivanje saobraćajnih propisa. Svi oni koji su mu davali podršku, svi oni koji su neštedimice dijelili likeove takvom ponašanju moraju znati da su saučesnici u ubistvu. Znam ja da nema suda koji će ih goniti zbog toga. Niti ja želim sudskim organima govoriti šta da rade. Ja želim baš njima, ovim saučesnicima u zločinu da kažem šta da urade. Pogledajte se u ogledalo i zapitajte se koliko ste krivi. Možda bi vaše neodobravanje dovelo do toga da momak ,koji sasvim neopravdano nosi ime koje znači "časni", pronađe zaista malo časti u sebi i zapita se ugrožava li on i nekog drugog, a ne samo sebe takvom drskošću za volanom. Da ste organe gonjenja upozorili na njegovo ponašanje za volanom, možda bi mu oduzeli vozačku dozvolu, pa on ne bi bio u prilici da nekome oduzme život. Mnogo je tih možda i jedna izvjesnost. Neko je nekoga ubio automobilom. A mnogi drugi koji su gledali kako se taj automobil iz dana u dan pretvara oružje ostali su nijemi.
I zato ću ponovo izreći svoj stav zbog kojeg su me mnogi proteklih mjeseci prozivali. Društvene mreže i internet jesu javni prostor. I taj javni prostor treba pratiti. I reagirati. Da su nadležne institucije imale zakonsku osnovu da to urade u slučaju ovog posljednjeg bijesnog i obijesnog vozača i da su to uradile, znam da bi bilo mnoštvo nevladinih organizacija koje bi se obrušile na policiju zbog ugrožavanja ljudskih prava. Zato bi Jelena ostvarila pravo na život i meni bi to bio dovoljno dobar razlog da izdržim njihovo "pravedničko" kevtanje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1972 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A zapravo je zalosno. Jbeno pravo i zastita optuzenog. Pa jbm ga, kako ovo nije ocigledno ubistvo? Treba to malo mijenjati, ovaj dio oko saobracajnog prekrsaja je minoran u odnosu na posljedicu istog, tj. ubistvo.seoBIH wrote:![]()
![]()
djesi engleS. Pa ni u engleskoj ne ide tako.
Francuz, KD, ali ne ubistvo?! Koje KD? Kako ga ti nazivas? Levat je ubica, to kako ce pisati prilikom osude....
-
tempuser
#1973 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisam 100% siguran, ali mislim da su ovakve stvari u HR zakonski okarakterisani kao ubistvo. Niko "slucajno" ne vozi 100 i kusaur po gradu.
-
Emir92
-
tempuser
#1975 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Maloprije vozim iz Blazuja prema gradu, u obje trake se vozi u koloni i ide se skoro istom brzinom. Ispred mene auto, iza mene dolazi auto i blica, kontam pa nije corav, vidi i da hocu nit mogu brze nit imam gdje. Vidim daje zmigavac, prelazi u desnu traku dolazi upredo sa mnom tj max 1/2 duzine auta ispred mene i prelazi u lijevu traku kao da da me nema!!!!!!! Pogledam i vidim srebreni P308 i vozi neka glupaca i valjda mater pored nje. Bila mi je na ocima negdje do Nedjarica, otjerala je bar jedno 10 auta na isti naci, raja blica, trubi, ona ne popusta jurca i gura raju iz sve 3 trake.