SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
StupskaBitanga

#19701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

Ali ovo u Osiku sa ovim direktorom
Najgore je sto čitava SDA stoji iza Lavić porodice pa ce na kraju biti da je dijete krivo
vjetropirka

#19702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vjetropirka »

StupskaBitanga wrote:Ali ovo u Osiku sa ovim direktorom
Najgore je sto čitava SDA stoji iza Lavić porodice pa ce na kraju biti da je dijete krivo
čini mi se da je bila frka neka i oko njegovog imenovanja , kada se škola tek otvorila ... kažu da je lik otkačen totalno .
joint union

#19703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by joint union »

insomnia78 wrote:Bezveze ti vala ovaj post, bas bezveze

PS: zato sto cekate da neko rijesi sve za vas, u ovom slucaju ambasada Njemacke, zato se ovo i desava
Pa hajd' povedi to rjesavanje, evo ja sam sa tobom.
madesa

#19704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by madesa »

da ga hoce izruciti srbiji da mu sude :izet:
Giancarlo

#19705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Giancarlo »

PS: zato sto cekate da neko rijesi sve za vas, u ovom slucaju ambasada Njemacke, zato se ovo i desava
Mislim da nije korektno da mi trpas u usta (ili bolje receno post) da sam ja ijednog trenutka mislio na to da Ambasada neke strane drzave (u ovom slucaju Njemacke) treba da za mene i sviju nas, rijesi problem saobracajne nekulture u nasem gradu. To nisam napisao iz prostog razloga sto je apsolutno nemoguce. Ponovi sebi naglas sta pises, da strana Ambasada rijesi neki konkretan problem u zemlji u kojoj se nalazi. Pa to se ne radi ni u Zambiji, a ne u nekoj evropskoj zemlji, pa makar je rijec o nama. To bi bio diplomatski skandal.
dezurni_ucenik

#19706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

Cuj bio dj i pravio partyje po Sarajevu. :lol:
insomnia78

#19707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Giancarlo wrote:

Mislim da nije korektno da mi trpas u usta (ili bolje receno post) da sam ja ijednog trenutka mislio na to da Ambasada neke strane drzave (u ovom slucaju Njemacke) treba da za mene i sviju nas, rijesi problem saobracajne nekulture u nasem gradu. To nisam napisao iz prostog razloga sto je apsolutno nemoguce. Ponovi sebi naglas sta pises, da strana Ambasada rijesi neki konkretan problem u zemlji u kojoj se nalazi. Pa to se ne radi ni u Zambiji, a ne u nekoj evropskoj zemlji, pa makar je rijec o nama. To bi bio diplomatski skandal.
Pa vec se prizivao nekakav "sapat" Angele Merkel kad dodje u Sarajevo
General_Jackson

#19708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by General_Jackson »

joint union wrote:

Ne boj se, neće jer je on u Francuskoj a na klixu je samo da trola i zakuhava, posebno na temama na patriotsko-nacionalnoj osnovi.
Oligarh

#19709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Oligarh »

Šta je ovom pjevaču-pedofilu aka Sudo Lav, stručnjak za sve i svašta Senaid Lavić, profesor na bivšoj večernjoj školi koja se sada naziva FPN?
insomnia78

#19710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

General_Jackson wrote:
joint union wrote:

Ne boj se, neće jer je on u Francuskoj a na klixu je samo da trola i zakuhava, posebno na temama na patriotsko-nacionalnoj osnovi.
Kme, kme
dječak sa šibicama

#19711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

dezurni_ucenik wrote:Cuj bio dj i pravio partyje po Sarajevu. :lol:
Sad je Fudo uvrijedjen, sto njega nisu zvali da organizuje party.
joint union

#19712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by joint union »

insomnia78 wrote: Kme, kme
Sta bi?
I ti samo teoreticar izgleda.
Imas li bar prijedlog kako ovo (pokusati) rijesiti?
Giancarlo

#19713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Giancarlo »

insomnia78 wrote:
Giancarlo wrote:

Pa vec se prizivao nekakav "sapat" Angele Merkel kad dodje u Sarajevo
Jos cu ovo napisati i zavrsavam ovu prepisku. Naime, kada se nekom stranom drzavljaninu dogodi nesto u stranoj zemlji, kao sto je ovo sinoc bilo, drzava te Ambasade moze kontaktirati nadlezni Sud putem upita, da bi dobila povratnu informaciju dokle se stiglo sa sudenjem u konkretnom slucaju.
To je jedino sta ta Ambasada moze uciniti i na to sam ja konkretno i mislio. Druga je stvar sto ti ocekujes da Njemacka ambasada rijesi odredene probleme u Sarajevu i sto ti se Angela Merkel ukazuje u mojim postovima.
dezurni_ucenik

#19714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

dječak sa šibicama wrote:
dezurni_ucenik wrote:Cuj bio dj i pravio partyje po Sarajevu. :lol:
Sad je Fudo uvrijedjen, sto njega nisu zvali da organizuje party.
Ko da je Love Parade organizovao, u najmanju ruku.
Freamon Lester

#19715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Ugodna 23 stepena u Parizu, a ti ovdje palamudis... :-)
StupskaBitanga

#19716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

Oligarh wrote:
Šta je ovom pjevaču-pedofilu aka Sudo Lav, stručnjak za sve i svašta Senaid Lavić, profesor na bivšoj večernjoj školi koja se sada naziva FPN?
Kazu brat
Tomahawk11
Globalni moderator

#19717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Kako to rijesavaju u tvom selu? Uzmu zakon u svoje ruke? Cuj cekamo, sta treba da radimo? Protestvujemo? Bas ce se nasikirati svi odreda od policije do sudstva i politicara :-)
Zar 4-5 skorih ubistava ne bi trebao da bude alarm za vlast bilo koje drzave? Najlakse je biti pametan i izvaliti duboku misao.
dobar osjecaj

#19718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dobar osjecaj »

StupskaBitanga wrote:
Oligarh wrote:
Kazu brat
Ako je to lik koji je rodom iz KNJ, sjecam se prica kako je pljackao neku zenu prije desetak godina u tamosnjem naselju blizu pijace, koja mu je u sumnjivim okolnostima ostavila svu svoju imovinu. Cudesno je ako je to on da je po principu eci-peci-pec izabrao da bas bude direktor jedne osnovne skole. A mozda i nije. Mozda je to logican slijed :sad:
General_Jackson

#19719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Freamon Lester wrote:
Ugodna 23 stepena u Parizu, a ti ovdje palamudis... :-)
Može mu se očito, ne samo da je u Francuskoj nego je izgleda na budžetu :D (čitaj ništa ne radi) od jutra do mraka je online :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#19720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Imaju ljudi 4g, što ne bi bio online.

@Toma

Da na proteste izađe bar 1/4 grada, možda bi se nešto i promijenilo, ovako je evidentno da nam je svima dobro, ovih par forumskih postova su eksces. :oops:
General_Jackson

#19721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Velkoski wrote:Imaju ljudi 4g, što ne bi bio online.

@Toma

Da na proteste izađe bar 1/4 grada, možda bi se nešto i promijenilo, ovako je evidentno da nam je svima dobro, ovih par forumskih postova su eksces. :oops:
zato što bi trebao raditi a ne naprdivati po forumu cijele dane!
supercali

#19722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

mozda ga zena izdrzava :D
on je domacin(ca)
zateznistub

#19723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Giancarlo wrote:Klasicna prica, ispricana hiljadu puta prije, a procitat cemo jos mnogo puta... Balavac, vol, međed, ne znam kako ga nazvati kad mu vidim onakvu glavurdu :( Dokopao se nekih parica, kupio sebi "mocno" LOL auto od par hiljada KM u aprilu, za manje od 2 mjeseca uspio ubiti zivo bice i tesko raniti drugo. Svoj dio odgovornosti (barem one moralne) ima i njegova "raja", dakle svi oni debili koji su npr. pozitivno komentarisali njegovu sliku na kojoj vozi 180 km/h, a ne jebali mu mater ako mu vec zele dobro, ali to je vec sve neka druga dimenzija za njih sviju. Svoj udio u ovome svakako imaju i tzv. "trebice", zbog njih se vjerovatno i najvise ponasao onako na ulicama grada.

Jbg, u pocetku je mozda dovoljno imati bilo kakvo vozilo, medutim ubica kerim je i sam shvatio kroz ova dva mjeseca da ce i "trebice" (ma koliko glupe i plitke bile) kad tad sabrati dva i dva i shvatiti da polovni Peugot od par hiljada KM i nije nesto, da one mogu i bolje od toga. Tu je kerim glavati ubica odlucio postati neka vrsta street drivera (killera), da im pruzi barem neku vrstu uzbudenja ili cega vec, kad nije mogao prisutiti sebi neku od boljih automobilskih marki (Audi, BMW, Benz...). Nazalost, u ovom konkretnom slucaju, stavri su se odvijale velikom brzinom, tako da je vec nakon nekih 60 dana od kad se dokopao kakvog takvog auta, doslo do tragedije :twisted:

Ima tu jos mnogo razlicith faktora, od ovakvih tragedija se moze tacno napraviti jedne epizoda one emisije sa National Geographic-a, Seconds from disaster. Kako se to sve pocne odvijati mnogo prije nego se dogodi sama nesreca, ona je samo rezultat sve toga od prije. Glavati ubica kerim je nekim cudom uspio privlaciti paznju :?: "trebica", sto je naravno pogodovalo njegovom egu, a koji je u najmanju ruku cudan, kako nam je vec posvjedocio njegov poznanik, a to je korisnik @trofej1921. Ko god prati galerije sa Klix Nightlife-a, mogao je ovog ubicu vidjeti jako cesto, pa tako i primjetiti da je bio i neki kvazi DJ :lol: To je dakle samo jos jedan u nizu faktora koji ce spletom raznih okolnosti, neminovno voditi ka tragediji, koja se u ovakvim slucajevima ni pod razno ne moze izbjeci. Ona je poput zemljotresa, niko ne zna kad ce se dogoditi, ali svi znaju da kad se vec dogodi, zrtava ce biti, to je jedino sigurno i zagarantovano. Za kraj bih dodao i meni licno mozda "najsmijesniji" faktor koji je takoder ucestovao u kreiranju ove cjelokupne situacije (iako, zaista nista nije smijenso u ovakvoj tragediji). Rijec je naime o tome da je ubica kerim, u zelji da zivi van svojih mogucnosti, a i opcenito bolesne opsesije drustva za materijalnim stvarima i drustvenim statusima, na svoj FB profil stavio da je "CEO" neke pekare, kao jos jedan vid privlacenja "raje i trebica", a i sticanje tog nekog drustvenog statusa, za kojim mnogi ljudi nazalost pate toliko. Ja se duboko izvinjavam, ali stvarno nisam mogao zaustaviti svoj smijeh kada sam to vidio. pa mi govorimo o yebenoj pekari, ne govorimo o Microsoft korporaciji ili nesto slicno :lol:

Najtuznije od svega, dok sam evo pisao ovaj malo duzi post, u nasem gradu neko novo drustvo (raja i trebice) stvaraju nekog novog kerima ubicu, vec ih vjeroavtno ima na desetke u nastajanju. Neko u raji ima malo vise para od ostalih, privlaci raju i trebice, dalje kako to ide, manje vise svi znamo (furanja, lozione, lake trebe, brat moj, kralju, mafioza, hu ha itd...).

Ostaje zal za tom nesretnom djevojkom, nju njenoj porodici niko i nista ne moze vratiti, ali barem ih malo moze "utjesiti" neka pravedna dugogodisnja zatvorska kazna za ubicu. U nju bih inace sumnjao, medutim posto je druga povrijedena osoba drzavljanin SR Njemacke, znam da njegova porodica nece tek tako posmatrati neku lakrdiju i zavlacenje od sudenja, koje bi se inace dogodilo, pogotovo jer imaju mocan alat pri svojoj ruci, a to je da se vrsi odreden pritisak preko Ambasade SR Njemacke, a u koji nimalo ne smunjam da ce se desiti, ako budemo svjedocili nekoj farsi tipa "rastoder", "zmaj", "metropolis" i sva ostala stoka, koja bi trebala biti zatovrena do kraja zivota.
Realno bolji pogled na stvar, odavno nisam pročitao! :thumbup:
Secer_033

#19724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Secer_033 »

I da li se, dan nakon ove stravicne nesrece barem malo sporije vozi u gradu ili je opet sve po starom?
todd_smith

#19725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by todd_smith »

Tek maloprije vidjoh da su objavili ime. Mudzelet...nemam rijeci fkt, odmah vam mogu reci da je lik vec na slobodi, nece biti nikakve kazne

Jebem li mu sve da mu jebem, i njemu i njegovom ocu koji mu je sredio preko stranke slobodu i "nevinost"

Jebo ti ovu drzavu i ove ljude...
Locked