Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
terra_incognita

#1926 Re: Sarajevo shoping

Post by terra_incognita »

karanana wrote:
StupskaBitanga wrote:ja cu ponoviti nesto sto ponavljam odavno
Isplatnije je platiti povratnu kartu do Beča ili Ljubljane i nakupovati se odjeće nego kupovati po buticima u Sarajevu
Apsolutno.
kud ćeš dalje, u minhenu na aerodromu kožne rukavice vrlo neobičnog dizajna 9 eura platila
u SA sigurno 60-70 KM
Industrialyzer

#1927 Re: Sarajevo shoping

Post by Industrialyzer »

Irm@ wrote:
vanda wrote:Gdje kupiti kakav muški kaput ? Crni ili sivi. L/XL. Da je malo duži.. Mislim da nije kratki, ali da nije ni onaj skroz dugi. Gledao sam u NY, jedan mi se svidio, ali nije to to.
Nešto tipa:

Image
vidjela sam da u Azelu ima puno kaputa i to bas finih pa tamo pogledaj ;-)

a inace za shopping night..prvih 2 sata sam bila iznervirana zenama i guzvom..onda sam kupila 2 dzemperka u Mangu i eto ustedila 30 KM sto je ok :)

Znas li otprilike cijene u Azelu i inace, pitanje za malo upucenije , gdje ima kupiti ovakvih kaputa a da cijene nisu da me glava zaboli ?
mahalik

#1928 Re: Sarajevo shoping

Post by mahalik »

Lijep ovaj kaput
Imaal to gdje u Sarajevu i koliko košta?
StupskaBitanga

#1929 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

Kad smo kod kaputa
Nekakav sam vidio u Alti u NY za 100KM i nije prošlo nekoliko sedmica i odem u Švedsku i u NY isti 15 eura :-)
Industrialyzer

#1930 Re: Sarajevo shoping

Post by Industrialyzer »

Koliko je sigurno kupovati odjecu preko Ebay-a ? Fakat sto se kauputa tice tamo sam vidio odlican izbor. Nikad nisam kupovao tako pa me zanima koliok je to sigurno , zbog velicina.... i koliko naplacuju dostavu :)
alica.k

#1931 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

Industrialyzer wrote:Koliko je sigurno kupovati odjecu preko Ebay-a ? Fakat sto se kauputa tice tamo sam vidio odlican izbor. Nikad nisam kupovao tako pa me zanima koliok je to sigurno , zbog velicina.... i koliko naplacuju dostavu :)
ma sigurno je naravno...a za dostavu ti pise gdje kupujes.
alibaba_i_30_godina

#1932 Re: Sarajevo shoping

Post by alibaba_i_30_godina »

alica.k wrote:
Industrialyzer wrote:Koliko je sigurno kupovati odjecu preko Ebay-a ? Fakat sto se kauputa tice tamo sam vidio odlican izbor. Nikad nisam kupovao tako pa me zanima koliok je to sigurno , zbog velicina.... i koliko naplacuju dostavu :)
Tako je, jednostavno dole pri dnu stranice izaberes da ti prikaze sve troskove za nasu zemlju, naravno ukoliko prodavac isporucuje internacionalno, a vecina ih to radi.

Sto se tice ovakvih kaputa, vidjao sam slicne u Springfieldu i Azel-u, kao sto neko vec rece.
alica.k

#1933 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

NeyDan wrote:
alica.k wrote:
Tako je, jednostavno dole pri dnu stranice izaberes da ti prikaze sve troskove za nasu zemlju, naravno ukoliko prodavac isporucuje internacionalno, a vecina ih to radi.

Sto se tice ovakvih kaputa, vidjao sam slicne u Springfieldu i Azel-u, kao sto neko vec rece.
toliko se vise isplati s asosa narucit, ak ce se vec pljunut pare za neki u springfieldu, zadnji put kad sam gledala (mada prosle godine) ispod 200KM nije bilo.
u azelu...a sta ja znam, ak naletis da je dobar komad onda ce i trajat...al opet nije ni jeftino ni u azelu vise.

tak da online>kod nas
alibaba_i_30_godina

#1934 Re: Sarajevo shoping

alica.k wrote: toliko se vise isplati s asosa narucit, ak ce se vec pljunut pare za neki u springfieldu, zadnji put kad sam gledala (mada prosle godine) ispod 200KM nije bilo.
u azelu...a sta ja znam, ak naletis da je dobar komad onda ce i trajat...al opet nije ni jeftino ni u azelu vise.

tak da online>kod nas
Naravno, samo sam napisao da sam vidjao u tim radnjama ukoliko nekome online kupovina nije jedna od opcija.

Springfield je poskup za kvalitet koji nude ... ista stvar kao sa Tom Tailor. Nazalost kod nas nema dovoljno dobrih butika u kojima se mi muskarci mozemo obuci, a da cijene nisu pretjerano visoke.
alica.k

#1935 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

ma znam, samo bi volila da ljudi hoce prestat da se boje naruciti online :) nije uopste tolko nesigurno, a broj ja licno u 99% slucajeva ubodem.

elem, otvoril se lindex u bbi?
StupskaBitanga

#1936 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

alica.k wrote:ma znam, samo bi volila da ljudi hoce prestat da se boje naruciti online :) nije uopste tolko nesigurno, a broj ja licno u 99% slucajeva ubodem.

da da
i čudo niko ovdje nije spomenuo nije valjda da sam ja toliki mahalac da jedini sam to skontao a to je povratak Mexx u Sarajevo i to u BBI
alibaba_i_30_godina

#1937 Re: Sarajevo shoping

alica.k wrote:ma znam, samo bi volila da ljudi hoce prestat da se boje naruciti online :) nije uopste tolko nesigurno, a broj ja licno u 99% slucajeva ubodem.

Ljudi se vjerovatno boje za sigurnost transakcije, strah ih da nesto plate a ne bude dostavljeno (sto se u sustini i moze desiti, mada rijetko), boje se carine, transportnih troskova i ko zna cega jos ne.

A otvorio se Lindex, bio je cak clanak na portalu.
manki

#1938 Re: Sarajevo shoping

Post by manki »

StupskaBitanga wrote:

da da
i čudo niko ovdje nije spomenuo nije valjda da sam ja toliki mahalac da jedini sam to skontao a to je povratak Mexx u Sarajevo i to u BBI
MEXX u BBI? Kad, gdje? :shock:

Citao sam na njihovom FB Fan Pageu da bi trebalo jos par poznatih evropskih marki da stigne u BBI
manki

#1939 Re: Sarajevo shoping

Post by manki »

Otvori :)

Image

Je li mi to ide dobro u Importanneu pa su odlucili drugi da otvore u Sarajevu? Raduje me ta vijest. :thumbup:
alica.k

#1940 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

bas sam pitala djevojku u lindexu u importanne centru i kaze da im dobro ide, naravno da u detalje nije htjela (a vjerujem da ni ne smije). tak da :thumbup:

al lindex je u zadnje vrijeme bas skup.
manki

#1941 Re: Sarajevo shoping

Post by manki »

alica.k wrote:bas sam pitala djevojku u lindexu u importanne centru i kaze da im dobro ide, naravno da u detalje nije htjela (a vjerujem da ni ne smije). tak da :thumbup:

U Svedskoj je isto poskupio malo, neki dan mi se bas tetka zalila. :lol: Ali kaze da se moze naci solidnih stvari za razumne pare.. A tu su uvijek i snizenja. 8)
alica.k

#1942 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

manki wrote:
alica.k wrote:bas sam pitala djevojku u lindexu u importanne centru i kaze da im dobro ide, naravno da u detalje nije htjela (a vjerujem da ni ne smije). tak da :thumbup:

U Svedskoj je isto poskupio malo, neki dan mi se bas tetka zalila. :lol: Ali kaze da se moze naci solidnih stvari za razumne pare.. A tu su uvijek i snizenja. 8)
meni je njihov ves zakon :D taman cijena, taman. a moze se naci da valja.
StupskaBitanga

#1943 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

rno ti ga na prvom spratu prva radnja kada ides sa pokretnih stepenica
Mislim da će oko 1. biti otvorenje
manki

#1944 Re: Sarajevo shoping

Post by manki »

StupskaBitanga wrote:
Postavili plakate vec, ili? Hoce li biti samo zeMski ko prije, ili i muski?

Nisam vise u Sarajevu nazalost, pa ne mogu otici pogledati lol.. Ali bih rado da sam. :)

Hmm. koja je radnja tu prije bila?
StupskaBitanga

#1945 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

manki wrote:
StupskaBitanga wrote:
Postavili plakate vec, ili? Hoce li biti samo zeMski ko prije, ili i muski?

Nisam vise u Sarajevu nazalost, pa ne mogu otici pogledati lol.. Ali bih rado da sam. :)

Hmm. koja je radnja tu prije bila?
plakati tu piše mexx
StupskaBitanga

#1946 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

možda sam se za sprat zabunio ali vidio sam mexx eto sutra ako ko bude išao u BBI 1 ili 2 jer mi je po tom pitanju BBI konfuzan ali 100% je mexx pa naljepljeni plakati
manki

#1947 Re: Sarajevo shoping

Post by manki »

Lijepe vijesti, hvala Bitango. :thumbup:
StupskaBitanga

#1948 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

manki wrote:Lijepe vijesti, hvala Bitango. :thumbup:
ništa i da iako nije tema ali logotip Al-J na BBI je odličan
Irm@

#1949 Re: Sarajevo shoping

Post by Irm@ »

Industrialyzer wrote:
Irm@ wrote:
vanda wrote:Gdje kupiti kakav muški kaput ? Crni ili sivi. L/XL. Da je malo duži.. Mislim da nije kratki, ali da nije ni onaj skroz dugi. Gledao sam u NY, jedan mi se svidio, ali nije to to.
Nešto tipa:

Image
vidjela sam da u Azelu ima puno kaputa i to bas finih pa tamo pogledaj ;-)

a inace za shopping night..prvih 2 sata sam bila iznervirana zenama i guzvom..onda sam kupila 2 dzemperka u Mangu i eto ustedila 30 KM sto je ok :)

Znas li otprilike cijene u Azelu i inace, pitanje za malo upucenije , gdje ima kupiti ovakvih kaputa a da cijene nisu da me glava zaboli ?
pa u Azelu ti je do 150 KM.. ima slicnih i u Tom Tailor-u ali nista ispod 300 KM ;-)
manki

#1950 Re: Sarajevo shoping

Post by manki »

StupskaBitanga wrote:
manki wrote:Lijepe vijesti, hvala Bitango. :thumbup:
ništa i da iako nije tema ali logotip Al-J na BBI je odličan
Gdje su ga postavili???
Post Reply