A sta ako u selu ne zivi 5 stanovnika, vec 30 hiljada i 5?quasar wrote:Objasnio sam da je lapsus. I taj klub IstanbulBB nebitan je kao i Stoke. Govorimo o konkurenciji i izazovima koji se postavljaju pred golmana.jeza u ledja wrote:Tebi ne treba. Tebi, koji ne znas u kojoj ligi igra Hasagic. Time si sam sebe diskvalifikovao iz daljnje diskusije, sto bi rekli forumasi.quasar wrote:Jeste na Hasagica mislim. Igra u klubu koji je osnovan 1990, Istanbul Buyuksehir. Moj lapsus je da je druga liga.
Jeste ima Hasagic sigurno mjesto prvog golmana kluba iz sredine tabele kojem treba 10 bodova da stigne do mjesta za UEFA ligu.
Znamo da se to nece dogoditi.
Begovic ima mjesto prvog golmana u 17 utakmica od 26 iz ove sezone u klubu u kojem pored njega brani i prvi golman danske reprezentacije, koji je ove sezone branio u 9 utakmica.
Meni ovdje ne treba nikakvo daljnje "probavanje".
Ok, izaci cu iz diskusije. Svake kvalifikacije ista prica. Ne valjaju selektori, ne valja Hasan, ne valja Miske, ne valja Papac, ne valja Asmir, pa sta onda valja?
Ne valja nas rezon da smo superiorni u svemu, a uvijek smo spremni da pljujemo po svojim ljudima. Mi smo saka jada sto se po svijetu razmilila sa prokletog Balkana. I uvijek se trijeznimo samo kad je prekasno.
Hajde ovako da postavimo stvar: Evo npr. ti, ja ili bilo ko neka je npr. inzenjer. Dobio si posao u dobroj firmi, ali nije ti sigurno mjeto jer imas jos dobrih inzenjera medju kolegama. Otvoreno je mjesto sefa, ali tu konkurise vas nekoliko. Imas solidne sanse. Tada te poziva Ministarstvo odbrane i kaze ti da moras u drzavnu sluzbu, vojska pravi neki most i treba im iskusan inzenjer za to. Odabrali su tebe. Most ce povezati selo sa ostatkom svijeta. U selu zivi pet stanovnika, ali tamo je i predsjednikova vikendica. Po zavrsetku posla, zakon ti garantuje povratak na radno mjesto sa kojeg si otisao.
Ti ces: 1. javiti se u vojsku, i odraditi patriotski dug, i vratiti se u firmu i slusati novoizabranog sefa koji je manje sposoban od tebe i sve ce uciniti da ukloni sebi konkurenciju, tj. tebe.
2: reci da imas svinjsku gripu i da ces se javiti cim pocne neki rat, ali da si sad sprijecen?
Sto se tice opcija 1 ili 2, shvati da opcije ne postoje. Kako to? Pa tako, nismo to mi izmislili, vec FIFA.
Neki od vas se mozda ne sjecaju vremena kad je fudbal bio sport, a ne biznis. Klubovi su dobro zagrizli da stvaraju novac pa tako cine sve da drze igrace samo za sebe. Poziv u reprezentaciju nekad nije uopste dolazio u pitanje u tom smislu da se nekome otkida od usta. Molim vas lijepo, pa ti ljudi zaradjuju milione.
Ako su fudbaleri i klubovi vec poceli razmisljati o fudbalu kao novcu, pa ne moramo ni mi navijaci razmisljati na taj nacin. Igranje za reprezentaciju trebamo samo shvatati kao patriotski cin, ma kako to glupo zvucalo. Sve drugo je izlisno.
I nemojte misliti da mi ovdje izmisljamo toplu vodu, svi savezi imaju slicnih problema, i to vrlo cesto sa svojim najboljim igracima. Covjek ili hoce ili nece da igra, a ako ce da igra, onda mora igrati kao dio tima te onako kako odredi selektor. A ne kakicu necu.