Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Grof

#1926 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Grof »

Otvoriš bhairlines.ba i prije nego uđeš na početnu stranicu stoji obavijest:

Sarajevo-Amsterdam 139 eur. Povratna karta. Sve takse uključene u cijenu.

Odem prije 10 dana po do njihove poslovnice u ul. Branilaca i teta kaže: Pa znate, ako mislite ono s interneta, to ne vrijedi. Evo imamo još jedno mjesto za datum koji tražite po cijeni od 230 eur. :shock:

Kontam ko tu koga pravi ludim... :evil:

I tako...stoji ta reklama i dan danas. Bez ikakve obavijesti, objašnjenja. Tipično naš način poslovanja. Bolje da ih ukinu kad imaju takav način poslovanja.
Koshpa

#1927 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Ne vrijedi za datum koji tebi odgovara, a za neki drugi datum vrijedi ako ima mjesta na avionu po toj cijeni.
neki

#1928 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by neki »

Grof wrote:Otvoriš bhairlines.ba i prije nego uđeš na početnu stranicu stoji obavijest:

Odem prije 10 dana po do njihove poslovnice u ul. Branilaca i teta kaže: Pa znate, ako mislite ono s interneta, to ne vrijedi. Evo imamo još jedno mjesto za datum koji tražite po cijeni od 230 eur. :shock:

I tako...stoji ta reklama i dan danas. Bez ikakve obavijesti, objašnjenja. Tipično naš način poslovanja. Bolje da ih ukinu kad imaju takav način poslovanja.
Nek ti znas kako treba poslovati :lol:
Tako posluju svi...ponuda vazi samo za letove odredjenim danima i za odredjeni broj mjesta..
Gray

#1929 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Gray »

neki wrote:
Grof wrote:Otvoriš bhairlines.ba i prije nego uđeš na početnu stranicu stoji obavijest:

Tako posluju svi...ponuda vazi samo za letove odredjenim danima i za odredjeni broj mjesta..

Kada smo ja i kolega u putničkoj agenciji rezervisali karte za Poljsku preko Lufthanse, isti let, mjesto do mjesta, jedna karta je bila oko 600 KM, druga 950.
akcija007

#1930 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

pomjera se polazak za AMS s 02.12. na 16.12.
ljubav_aha

#1931 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Image
Timotije

#1932 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

akcija007 wrote:pomjera se polazak za AMS s 02.12. na 16.12.
Aha, znaci ceka se ukidanje viza. A sta da radimo sa ljudima koji su vec kupili karte za tih 14 dana. Sta da rade nasi Amerikanci, ako je bilo kojeg koji se slucajno navukao i pouzdao u ovu konekciju. Ne kaci red letenja prerano :x
Dokle vise, nadavali ste se toliko autogolova, i napravili tako finu antireklamu, da se to stvarno kosi sa zdravim razumom!
Visesatna kasnjenja iz Ist-SJJ-Skandinavija se nastavljaju, vjerujte da mi je muka od mog sutrasnjeg leta (o pardon, i taj let je u medjuvremenu pomjeren za ponedjeljak) sa doticnim "profesionalcima".
Ne poznajem nikog, a znam dosta ljudi koji stalno lete za SJJ, da je u zadnjih mjesec dana kupio kartu preko BH Airlinesa!
Eto sta znaci dobra antireklama!
sarajevsko_pivo

#1933 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by sarajevsko_pivo »

To je logicno. To su ti pocetne cijene, ja sam svoju AMS-SJJ-AMS kupio za 196 eura, a onu u februaru za 141 euro.

Imas karte kupiti na: www. cheaptickets.nl
Grof

#1934 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Grof »

Znam ja vrlo dobro da je to marketing, ali vrlo loš marketing. Kad to drugi rade onda stave kad je cijena u pitanju (obično sitnim slovima): već od....

Ili pored cijene stave zvjezdicu *, pa u dnu piše (opet malim slovima): npr. vrijedi za prvih 20 rezervisanih karti, ili ponuda ograničena i sl.

Tih karata od 139 eur već odavno nema (pitanje je li ih ikako i bilo?), a reklama je još uvijek na njihovoj stranici, upravo sam maloprije provjerio.

BH Airlines sucks! :run:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:05, edited 1 time in total.
Konjanik

#1936 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Konjanik »

ja se nedavno vraco iz Miamia pa idem na Minhen i odatle sa BH airlines do Sarajeva ...I smijem reci da let preko atlantika je bio miran ali ovaj let do Sarajeva je bio toliko nemiran , avion je drhtio jedna engleskinja sto je sjedila do mene je izvukla bila malu Bibliju i sklopila oci.Vecina putnika je blijedo sutila i u sebi vjerovatno govori ...uuuu jebote!!

Ali prezivjeli smo , let je bio strasan mene adrenalin mal nisam zatrazio padobran , uostalom uvijek za Minhen idem sa BH airline i mogu reci da su o.k skroz i jedino mi je bilo krivo to sto kada idem od Sarajeva do Minhena avionom Lufthansa uvijek nude sendvice sa sunkom .Ljetos su putnici trazili sendvice bez svinjetine al su nam se samo izvinili i podijelili nam cokoladice.Mislim, strasno neprofesionalno od LuftHansa airlines
Koshpa

#1937 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Konjanik wrote:ja se nedavno vraco iz Miamia pa idem na Minhen i odatle sa BH airlines do Sarajeva ...I smijem reci da let preko atlantika je bio miran ali ovaj let do Sarajeva je bio toliko nemiran , avion je drhtio jedna engleskinja sto je sjedila do mene je izvukla bila malu Bibliju i sklopila oci.Vecina putnika je blijedo sutila i u sebi vjerovatno govori ...uuuu jebote!!

Ali prezivjeli smo , let je bio strasan mene adrenalin mal nisam zatrazio padobran , uostalom uvijek za Minhen idem sa BH airline i mogu reci da su o.k skroz i jedino mi je bilo krivo to sto kada idem od Sarajeva do Minhena avionom Lufthansa uvijek nude sendvice sa sunkom .Ljetos su putnici trazili sendvice bez svinjetine al su nam se samo izvinili i podijelili nam cokoladice.Mislim, strasno neprofesionalno od LuftHansa airlines

Ti definitivno nisi letio sa B&H Airlines :D
ljubav_aha

#1938 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Koshpa wrote:
Konjanik wrote:ja se nedavno vraco iz Miamia pa idem na Minhen i odatle sa BH airlines do Sarajeva ...I smijem reci da let preko atlantika je bio miran ali ovaj let do Sarajeva je bio toliko nemiran , avion je drhtio jedna engleskinja sto je sjedila do mene je izvukla bila malu Bibliju i sklopila oci.Vecina putnika je blijedo sutila i u sebi vjerovatno govori ...uuuu jebote!!

Ti definitivno nisi letio sa B&H Airlines :D
Koshpa,kako nije,letio je u jednom smijeru,tj Minhen-SJJ
ljubav_aha

#1939 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

mala trivia za sjecanje

Did You Know?

The largest aircraft operated by Germanwings flying between Munich, DE and Sarajevo, BA is a 32S with 144 seats.
10 airlines operate between Munich, DE and Sarajevo, BA
Vienna, AT is the most popular connection for one stop flights between Munich, DE and Sarajevo, BA.
The shortest flight between Munich, DE and Sarajevo, BA on Iberia is 2,407 miles.
123 flights per week fly out of Munich, DE connecting to Sarajevo, BA
Lufthansa has the most nonstop flights between Munich, DE and Sarajevo, BA.
Austrian has 17 one stop flights between Munich, DE and Sarajevo, BA.
The smallest aircraft operated by Scandinavian flying between Munich, DE and Sarajevo, BA is a CRJ with 50 seats.
Koshpa

#1940 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Ti to ozbiljno? :D
ljubav_aha

#1941 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Koshpa wrote:Ti to ozbiljno? :D
more bit da sam pobrkala njemacki grad ili doticni :-D
drndalo

#1942 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

@konjanik
@ljubav

Ne budalite ! Valjda covjek koji radi u BH Airlines-u (@koshpa) zna gdje lete...!!!??? A gdje ne... :cry:

Iz/za SJJ (Sarajevo Airport) sa/za MUC (Munchen Airport) direktno redovno leti samo LH (Lufhansa, i to obicno LH Cityline) u zadnje vrijeme sa avionom Embraer 195, a prije toga obicno sa Jumbolinom (BAe 146, RJ 85/100)...

Ovu "trivia-u" necu komentarisati, jer je u njoj vise gluposti nego mi se da brojati... Ali ovu izvajam:
The shortest flight between Munich, DE and Sarajevo, BA on Iberia is 2,407 miles.
Deder malo procitaj sta stavljas kao citat, pametnija si nego da samo copy/paste gluposti... Iberia nije nikada, pa ni tada letjela za SJJ... A ni nece... 2407 milja u avijaciji je >4300 km ( morska milja iliti cvor je mjera, koji je >1800 m)... 4300 km je dalje nego sto je Dubai od Sarajeva... A Minhen je ipak blizi... Neznatno... ;-)
hopi

#1943 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by hopi »

zna li neko broj germanwingsa na koji mogu provjeriti cijenu leta do Kolna, nešta na netu nema informacija.
drndalo

#1944 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Bolje ti je da ne znas, skupo bi te doslo... Posto su im telefoni u Germaniji... Bolje nadji internet stranu:

http://www.germanwings.com/en/index.shtml
Koshpa

#1945 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

hopi wrote:zna li neko broj germanwingsa na koji mogu provjeriti cijenu leta do Kolna, nešta na netu nema informacija.
033 289 266 ili 289 267 ;-)
d700

#1946 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by d700 »

Slijedeci put pitaj pilota da za Sarajevo leti preko Atlantika, koristeci Jet-Stream radi udobnijeg letenja. Jes da ce malo duze potrajat, al kasnije niko nece reci da se ovaj bosanski avion manje ljulja nego oni koji pretezno idu preko bare (767, 747, 777 ili 330, 340). Posto si svetski covjek trebao bi znati da kratki letovi unutar europe znaju biti nemirniji od onih preko okeana.
Konjanik wrote:Ali prezivjeli smo ,
Stvarno ? :D Hvala Bogu...
Konjanik wrote:let je bio strasan mene adrenalin mal nisam zatrazio padobran
Na visini izmedju 9-10 KM je do -40 stepeni. Sretno skakanje...
Konjanik wrote:, .....Lufthansa uvijek nude sendvice sa sunkom .Ljetos su putnici trazili sendvice bez svinjetine al su nam se samo izvinili i podijelili nam cokoladice.Mislim, strasno neprofesionalno od LuftHansa airlines
Treba ih tuziti. Stvarno im je Servis katastrofa.....kada sam zadnji put letio trazio sam da na 10 minuta okrene avion na kurs 327, da nos pokaze prema Mekki i da ja mogu klanjat komotno podne. Zamisli: Nije htjeo....ma i LH nije vise to sto je bila nekad... :-?
ljubav_aha

#1947 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

drndalo wrote:@konjanik
@ljubav

Ne budalite ! Valjda covjek koji radi u BH Airlines-u (@koshpa) zna gdje lete...!!!??? A gdje ne... :cry:

Iz/za SJJ (Sarajevo Airport) sa/za MUC (Munchen Airport) direktno redovno leti samo LH (Lufhansa, i to obicno LH Cityline) u zadnje vrijeme sa avionom Embraer 195, a prije toga obicno sa Jumbolinom (BAe 146, RJ 85/100)...

Ovu "trivia-u" necu komentarisati, jer je u njoj vise gluposti nego mi se da brojati... Ali ovu izvajam:
Deder malo procitaj sta stavljas kao citat, pametnija si nego da samo copy/paste gluposti... Iberia nije nikada, pa ni tada letjela za SJJ... A ni nece... 2407 milja u avijaciji je >4300 km ( morska milja iliti cvor je mjera, koji je >1800 m)... 4300 km je dalje nego sto je Dubai od Sarajeva... A Minhen je ipak blizi... Neznatno... ;-)
tokom bukiranja spomenute relacije,pundjena je trivia,zato sma postavila,bez iskljucivof postavljanja detalja,obraitete se stranici :D

nema letova iz minehna za SJJ sa BiH airlines,osim sa LH,zato sam napisala:ili sam ja pobrkala grad ili postavljac price,get it ;-)
illuminated

#1948 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by illuminated »

Gray wrote:
neki wrote:

Kada smo ja i kolega u putničkoj agenciji rezervisali karte za Poljsku preko Lufthanse, isti let, mjesto do mjesta, jedna karta je bila oko 600 KM, druga 950.
vazda ima gore... :lol: :lol: :lol:
jos da se raduju ako ima za 230EUR..

da pisem jos jednu poruku, meni je najveci problem kod BH airlines

1. nesigurnosrt, jer se nikad ne zna hoce li poletiti.
ne radi se uopste o novcu.

2.
drugi problem je sto daju akcije koje su blago receno prevara. sad ce naravno neko reci pa svi to rade.
samo sto je razlika sto kod ostalih IMA tih karata nekad.
evo otvorite sad germanwings, u januaru IMA more karata cgn - muc po 19EUR.
lufthansa daje trenutno akciju ..europa od 99EUR, povratna sa svim taksama.
evo i primjer

http://www.lufthansa.com/online/portal/ ... ialid=5751

BH airlines ima reklamu, samo takav let niko nije vidio a kamo li s njim letiio.
to samo ljude odbija, a firmi steti. mislim da je mnogo produktivnije, podijeliti jedan dio karata jeftinije da se pokriju troskovi leta, i da se leti, nego zakucati cijene u nego i pokusavati sa ovom rigidnom cjenovnom politikom,
da ne kazem prevarantskom, da neke karte postoje...nesto kao neke nevidljive cestice.
Zna se da postoji ali niko nikad nije vidio. Kad pitas, nema.
Sljedeci put nek stave i LINK, na datume kad ima tih karata. Inace je vjerodostojnost 0.

pa bolje bi bilo da rasprodaju po 20EUR par aviona, i da ljudi lete s njima, nego da vozaju ove glupe novinare,
i babine sinove, koji idu u Amsterdam samo da srolaju jednu. Najjaca reklame je preporuka.

ono sto valja je sendvic, sendvic je beton.
Last edited by illuminated on 01/12/2010 17:49, edited 3 times in total.
drndalo

#1949 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

illuminated wrote:uh..ljubim ja germanwings moj....
Uh, jebote, tvoj je !? Pa cestitam, fino si to postavio na noge... ;-)
macan prvi

#1950 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

d700 wrote:
Slijedeci put pitaj pilota da za Sarajevo leti preko Atlantika, koristeci Jet-Stream radi udobnijeg letenja. Jes da ce malo duze potrajat, al kasnije niko nece reci da se ovaj bosanski avion manje ljulja nego oni koji pretezno idu preko bare (767, 747, 777 ili 330, 340). Posto si svetski covjek trebao bi znati da kratki letovi unutar europe znaju biti nemirniji od onih preko okeana.
Konjanik wrote:Ali prezivjeli smo ,
Stvarno ? :D Hvala Bogu...
Konjanik wrote:let je bio strasan mene adrenalin mal nisam zatrazio padobran
Na visini izmedju 9-10 KM je do -40 stepeni. Sretno skakanje...
Konjanik wrote:, .....Lufthansa uvijek nude sendvice sa sunkom .Ljetos su putnici trazili sendvice bez svinjetine al su nam se samo izvinili i podijelili nam cokoladice.Mislim, strasno neprofesionalno od LuftHansa airlines
Treba ih tuziti. Stvarno im je Servis katastrofa.....kada sam zadnji put letio trazio sam da na 10 minuta okrene avion na kurs 327, da nos pokaze prema Mekki i da ja mogu klanjat komotno podne. Zamisli: Nije htjeo....ma i LH nije vise to sto je bila nekad... :-?
:thumbup:
Ajd ima BH Airlines mjesto Lufthanse, tamo dobijes sendvic bez sablazni, uz pretpostavku da ti let ne pomjere dan unaprijed zbog prilagodjavanja reda letenja. :-)
Post Reply