Avdibegovic - usao nakon 4 licne Wrighta i u potpunosti ga zamjenio sa 100%-tnim ucinkom i 3 defanzivna skoka uz 4 asistencije. Fenomenalan ucinak i mislim opcenito da je trebao dobiti nekoliko minuta i u prethodnim utakmicama.
Masic- odigrao najvise uz odlican postotak iz igre kao i postotkom za 3p od 71% (5/7). Mislim da smo dobili odlicnog trojkasa za naredne godine i odlicnu zamjenu za Ikonica koji je takodjer bio sjajan suter.
Nurkic - bez poena, ali za ono sto je proveo na terenu kao 3 opcija na 5-tici je odlicno odradio. Buducnost nase kosarke
Zackary Wright(ic) - sta reci o tom covjeku sto nije receno. Borben i patriota kao da je pravi bosanac sto dokazuje ne samo na terenu vec i van njega. U ovoj utakmici pored uobicajenih skokova /3/ i asistencija /6/, ukradenih lopti /3/ imao je i odlican postotak suta. Kljucan igrac utakmice, a narocito 1 pol kad nas je sam drzao u egalu
Kikanovic - ovo mu je ponajbolja utakmica u reprezentaciji. U drugom pol je bio odlican kako u napadu tako i u odbrani
Teletovic - trojkom u clutch time-u dokazao da je vrhunski igrac i u repci a ne samo u klubu. Sasvim sigurno usutkao je kriticare koji su mu osporavili ispucavanje i manjak borbenosti u odbrani. Ali, za covjeka koji je u prosjeku igrao preko 35 min ima odlicnu statistiku. Igrac bez kojeg je nazamisliva repka BiH. Nadam se da uspjeti u NBA, da ce se razviti u jos boljeg kosarkasa nesto slicno kao Love biti

I nadam se da mu Netsi nece praviti problema prilikom igranja za repku
Djedovic - standardan kao i uvijek. Samo me nerviraju njegovi promasaji na liniji s.bacanja. Ako zeli biti iznad prosjeka ne smije mu se desavati da u odlucujucim momentima fula slobodna, iako je ono u zadnjim sekundama pogodio. Sve u svemu moze on mnogo bolje
Sinanovic - ne znam sta reci za tog covjeka. Dok je u igri za tili cas napravi faulove, potom se vrati na klupu, pa ponovo zaigra zbog opterecenosti ostalih centara faulovima, ali poslije toga nikakve koristi od njega. Previse blago pristupa odbrani.
Dakle, 8 igraca je aktivno ucestvovalo u ovoj velikoj pobjedi koja nas je odvela na Euro. Vise nego ikad je Aco rotirao i to je u velikoj mjeri presudilo pobjednika ovog meca. Nadam se da je selektor Aca skontao/skuzio/ da bez rotiranja igraca u toku utakmice nema uspjeha. Ili pak ima, ali uz velike oscilacije i padove kakve ne zelimo gledati.
Uz ove igrace dodati samo Bavcica i Gordica i to je to. Vise nikoga ne treba zvati. Oni koji su iznijeli teret kvalifikacija ti i trebaju ici na Eurobasket. Nikakvi novi centri ne dolaze u obzir bez obzira koliko kvalitetniji bili od trenutnih. Nije fer zvati nekog novog umjesto onoga ko je iznio teret kvalifikacija. Ja sam zadovoljan trenutnim rosterom i tako treba da bude.