BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mikogoago

#1926 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by mikogoago »

Bravo momci i Aco!!! Kapa do poda. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Brinuosam i strjepio cijele kvalifikacije,uzdrzavao se komentara da ne baksuziram,ali ova utakmica veceras i zavrsnica
su me definitivno razgalile i dosla ko melem na dusu.Imamo dobru reprezentaciju i kada se dodaju jos neki igraci koji su trenutno povrijedjeni to ce biti to. :thumbup:
mikogoago

#1927 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by mikogoago »

Najvise me odusevio Zeko.Igra covjek srcem,gine i dao je maksimum maksimuma.Puno smo dobili sa njim,a cini mi se da smo mu i mi prirasli srcu. :bih:
Jokericious

#1928 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Teletovic i Wright. :thumbup:
Ko bi rekao da Masic zna nesto u kosarci. Kad ga ide sut i ima neke koristi od njega.
amoninan

#1929 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

CollegeGunner wrote:Teletovic i Wright. :thumbup:
Ko bi rekao da Masic zna nesto u kosarci. Kad ga ide sut i ima neke koristi od njega.
Maše nije ništa manje zaslužan od ostalih iz petorke. Pogađao kad je trebao, plus uz Wrighta bio naš najbolji odbrambeni igrač.
Edin H.

#1930 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Edin H. »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bosanski_kralj wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:čestitke našima,drugo polovrijeme nisam skoro nikako gledao,svaka im čast
Pratiš pažjivo cijele kvalifikacije i onda propustiš jedno ovakvo poluvrijeme. :shock: Koji si ti baksuz. :D

jbg,došli mi gosti

E jesu nasli kada ce doci :roll:
Arteta

#1931 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Arteta »

Bosanski_kralj wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:čestitke našima,drugo polovrijeme nisam skoro nikako gledao,svaka im čast
Pratiš pažjivo cijele kvalifikacije i onda propustiš jedno ovakvo poluvrijeme. :shock: Koji si ti baksuz. :D

jbg,došli mi gosti
Pa sto nisu i oni gledali utakmicu? :mrgreen:
Salah ad-Din

#1932 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Salah ad-Din »

Evo da i ja čestitam našim momcima, jesam se nervirao, ali je vrijedilo :D

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
just principe

#1933 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

Image

Avdibegovic - usao nakon 4 licne Wrighta i u potpunosti ga zamjenio sa 100%-tnim ucinkom i 3 defanzivna skoka uz 4 asistencije. Fenomenalan ucinak i mislim opcenito da je trebao dobiti nekoliko minuta i u prethodnim utakmicama.

Masic- odigrao najvise uz odlican postotak iz igre kao i postotkom za 3p od 71% (5/7). Mislim da smo dobili odlicnog trojkasa za naredne godine i odlicnu zamjenu za Ikonica koji je takodjer bio sjajan suter.

Nurkic - bez poena, ali za ono sto je proveo na terenu kao 3 opcija na 5-tici je odlicno odradio. Buducnost nase kosarke

Zackary Wright(ic) - sta reci o tom covjeku sto nije receno. Borben i patriota kao da je pravi bosanac sto dokazuje ne samo na terenu vec i van njega. U ovoj utakmici pored uobicajenih skokova /3/ i asistencija /6/, ukradenih lopti /3/ imao je i odlican postotak suta. Kljucan igrac utakmice, a narocito 1 pol kad nas je sam drzao u egalu

Kikanovic - ovo mu je ponajbolja utakmica u reprezentaciji. U drugom pol je bio odlican kako u napadu tako i u odbrani

Teletovic - trojkom u clutch time-u dokazao da je vrhunski igrac i u repci a ne samo u klubu. Sasvim sigurno usutkao je kriticare koji su mu osporavili ispucavanje i manjak borbenosti u odbrani. Ali, za covjeka koji je u prosjeku igrao preko 35 min ima odlicnu statistiku. Igrac bez kojeg je nazamisliva repka BiH. Nadam se da uspjeti u NBA, da ce se razviti u jos boljeg kosarkasa nesto slicno kao Love biti :D I nadam se da mu Netsi nece praviti problema prilikom igranja za repku

Djedovic - standardan kao i uvijek. Samo me nerviraju njegovi promasaji na liniji s.bacanja. Ako zeli biti iznad prosjeka ne smije mu se desavati da u odlucujucim momentima fula slobodna, iako je ono u zadnjim sekundama pogodio. Sve u svemu moze on mnogo bolje

Sinanovic - ne znam sta reci za tog covjeka. Dok je u igri za tili cas napravi faulove, potom se vrati na klupu, pa ponovo zaigra zbog opterecenosti ostalih centara faulovima, ali poslije toga nikakve koristi od njega. Previse blago pristupa odbrani.

Dakle, 8 igraca je aktivno ucestvovalo u ovoj velikoj pobjedi koja nas je odvela na Euro. Vise nego ikad je Aco rotirao i to je u velikoj mjeri presudilo pobjednika ovog meca. Nadam se da je selektor Aca skontao/skuzio/ da bez rotiranja igraca u toku utakmice nema uspjeha. Ili pak ima, ali uz velike oscilacije i padove kakve ne zelimo gledati.
Uz ove igrace dodati samo Bavcica i Gordica i to je to. Vise nikoga ne treba zvati. Oni koji su iznijeli teret kvalifikacija ti i trebaju ici na Eurobasket. Nikakvi novi centri ne dolaze u obzir bez obzira koliko kvalitetniji bili od trenutnih. Nije fer zvati nekog novog umjesto onoga ko je iznio teret kvalifikacija. Ja sam zadovoljan trenutnim rosterom i tako treba da bude.
shambho

#1934 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shambho »

Moze li info, karte za Skenderiju koliko su?
bosanska senzacija

#1935 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by bosanska senzacija »

Mali blast from the past.

Zadnja Teletovićeva trica me podsjeti na ovu legendarnu Markovićevu.
Tkd

#1936 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

@bosanska senzacija

Kao da je jučer utakmica bila. Kakav je samo doček imala ta repka. Svi bježe, a Dževo lagano hoda , niko njega ne gađa.

Heroji !

@kakavdanakneiskustvu

Da, čudno, zato i volimo košarku jer se nekada i čudne stvari dešavaju.
buzzer

#1937 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by buzzer »

It_is_a_Leclerc wrote:
buzzer wrote:ljudi ima li gdje repriza, ili snimak utakmice?

obradujte jednog osmogodisnjaka i njegovog dida koji nisu uspjeli gledati...
dok je tata ganjao streaming na poslu, po cijenu belaja sa sefom.... :razz: :bih:
Evo za dedu i unuka :

http://www.bhtelecom.ba/webtv.html#nowepg

klikni na BHT1, i onda na ovo "Košarka: Kvalifikacije za Eurobasket 2013, Gruzija (130 min)", malo ubzraj jer je na početku naka serija, i od 10 minute imaš snimak tekme..

:bih:
dedo i unuk nisu uspjeli vidjeti tekmu, nije radilo ovo... :(

u svakom slucaju hvala puno.
ArthurSpooner

#1938 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ArthurSpooner »

Tek sad primjetih da nema Makedonije u kvalifikacijama :lol: Oni se pretpostavljam vec kvalifikovali?
Tkd

#1939 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Da, čekaju nas da im se osvetima za onaj poraz u grupi gdje su nam se nudili a mi to nismo nažalost uspjeli iskoristiti. Ja sam ubjeđen da smo jači od njih !
It_is_a_Leclerc

#1940 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

ArthurSpooner wrote:Tek sad primjetih da nema Makedonije u kvalifikacijama :lol: Oni se pretpostavljam vec kvalifikovali?
Jesu. Oni, Slovenija, Španija, Velika Britanija, Francuska, Rusija i Grčka su se sudjelovanjem na Kvalifikacionom turniru za OI, već plasirali tam.

FIBA i pravilnici.. :x :lol:
taxi_driver

#1941 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by taxi_driver »

just principe wrote:Image

Avdibegovic - usao nakon 4 licne Wrighta i u potpunosti ga zamjenio sa 100%-tnim ucinkom i 3 defanzivna skoka uz 4 asistencije. Fenomenalan ucinak i mislim opcenito da je trebao dobiti nekoliko minuta i u prethodnim utakmicama.

Masic- odigrao najvise uz odlican postotak iz igre kao i postotkom za 3p od 71% (5/7). Mislim da smo dobili odlicnog trojkasa za naredne godine i odlicnu zamjenu za Ikonica koji je takodjer bio sjajan suter.

Nurkic - bez poena, ali za ono sto je proveo na terenu kao 3 opcija na 5-tici je odlicno odradio. Buducnost nase kosarke

Zackary Wright(ic) - sta reci o tom covjeku sto nije receno. Borben i patriota kao da je pravi bosanac sto dokazuje ne samo na terenu vec i van njega. U ovoj utakmici pored uobicajenih skokova /3/ i asistencija /6/, ukradenih lopti /3/ imao je i odlican postotak suta. Kljucan igrac utakmice, a narocito 1 pol kad nas je sam drzao u egalu

Kikanovic - ovo mu je ponajbolja utakmica u reprezentaciji. U drugom pol je bio odlican kako u napadu tako i u odbrani

Teletovic - trojkom u clutch time-u dokazao da je vrhunski igrac i u repci a ne samo u klubu. Sasvim sigurno usutkao je kriticare koji su mu osporavili ispucavanje i manjak borbenosti u odbrani. Ali, za covjeka koji je u prosjeku igrao preko 35 min ima odlicnu statistiku. Igrac bez kojeg je nazamisliva repka BiH. Nadam se da uspjeti u NBA, da ce se razviti u jos boljeg kosarkasa nesto slicno kao Love biti :D I nadam se da mu Netsi nece praviti problema prilikom igranja za repku

Djedovic - standardan kao i uvijek. Samo me nerviraju njegovi promasaji na liniji s.bacanja. Ako zeli biti iznad prosjeka ne smije mu se desavati da u odlucujucim momentima fula slobodna, iako je ono u zadnjim sekundama pogodio. Sve u svemu moze on mnogo bolje

Sinanovic - ne znam sta reci za tog covjeka. Dok je u igri za tili cas napravi faulove, potom se vrati na klupu, pa ponovo zaigra zbog opterecenosti ostalih centara faulovima, ali poslije toga nikakve koristi od njega. Previse blago pristupa odbrani.

Dakle, 8 igraca je aktivno ucestvovalo u ovoj velikoj pobjedi koja nas je odvela na Euro. Vise nego ikad je Aco rotirao i to je u velikoj mjeri presudilo pobjednika ovog meca. Nadam se da je selektor Aca skontao/skuzio/ da bez rotiranja igraca u toku utakmice nema uspjeha. Ili pak ima, ali uz velike oscilacije i padove kakve ne zelimo gledati.
Uz ove igrace dodati samo Bavcica i Gordica i to je to. Vise nikoga ne treba zvati. Oni koji su iznijeli teret kvalifikacija ti i trebaju ici na Eurobasket. Nikakvi novi centri ne dolaze u obzir bez obzira koliko kvalitetniji bili od trenutnih. Nije fer zvati nekog novog umjesto onoga ko je iznio teret kvalifikacija. Ja sam zadovoljan trenutnim rosterom i tako treba da bude.

jesmo li mi gledali istu utakmicu? Djedovic je nas najlosiji igrac i najslabija karika u timu.ubaci dvije trice na guzove,ali je zato upropastio desetak lopti. imali 6 razlike on usao gruzija izjednacila. I takav je tokom cijelih kvalifikacija.

Teletovic, ne znam ali manje od 50 procenat suta i tebi je to odlicno? Pa ispucavao se u kriticnim momentima. mi idemo u polukontru i 2 minuta do kraja, i on se ispucava za tricu, jedva obruc pogodi.
amoninan

#1942 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

kakavdanakneiskustvu wrote:čudna situacija,22 skoka manje a pobijedili smo
Da smo imali večeras samo jednog pravog skakača, Savanovića npr. Utakmica ne bi ni došla do egala, razbucali bi ih.
taxi_driver

#1943 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by taxi_driver »

i jos nesto sam primjetio.Masica su krenule trice, ali u kriticnim momentima on stoji sam , a nasi idu na djedovica parmaka i teletovica. zar je tesko reci igracima idemo na masica pa ako ne uspije onda teletovicu.parmaku djedovicu ni pod razno loptu ne dati.
amoninan

#1944 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by amoninan »

amoninan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:čudna situacija,22 skoka manje a pobijedili smo
Da smo imali večeras samo jednog pravog skakača, Savanovića npr. Utakmica ne bi ni došla do egala, razbucali bi ih.

kojeg savanovića?
Ma onog Crnogorca što bi nam se trebao priključiti na EP, kako se već preziva, znam da je neštš sa S...
ArthurSpooner

#1945 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ArthurSpooner »

Savovic valjda
ikota

#1946 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ikota »

taxi_driver wrote:i jos nesto sam primjetio.Masica su krenule trice, ali u kriticnim momentima on stoji sam , a nasi idu na djedovica parmaka i teletovica. zar je tesko reci igracima idemo na masica pa ako ne uspije onda teletovicu.parmaku djedovicu ni pod razno loptu ne dati.
a ti si neki stručnjak?
denimb

#1947 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by denimb »

Dajte ljudi ima li igdje snimak, skracena snimka, makar zadnje cetvrtine...bilo sta, jbt skacemo na poslu oko telefona ko majmuni...nista nisam vidio :sad:
taxi_driver

#1948 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by taxi_driver »

ikota wrote:
taxi_driver wrote:i jos nesto sam primjetio.Masica su krenule trice, ali u kriticnim momentima on stoji sam , a nasi idu na djedovica parmaka i teletovica. zar je tesko reci igracima idemo na masica pa ako ne uspije onda teletovicu.parmaku djedovicu ni pod razno loptu ne dati.
a ti si neki stručnjak?

Jok eto ti si.
Edin H.

#1949 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Edin H. »

taxi_driver wrote:
ikota wrote:
a ti si neki stručnjak?

Jok eto ti si.
Realno ja sam jedini znalac, dok ste svi nesto kritikovali, ja sam rekao da cemo ih zveknuti :skoljka:
FreakyStyley

#1950 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by FreakyStyley »

Prvi put da sam zadovoljan igrom. Ante Masic, poker face. Mirza ima muda do poda ( a i manje je forsirao ovaj put ), Wrightic je cudo ! Kikanovic nikad bolje nije odigro, Djedovic nije los bio uz one njegove standardne neinteligentne ulaze, al ga je sut slusao. Sinanovic taraba. Nurkic je dobro odbranu radio. Avdibegovic me pozitivno iznenadio, samo mu zamjeram sto se ledjima okrene kosu kad prevodi loptu i organizuje napad, a play. Aco je konacno shvatio da ima jos igraca osim one trojice i da treba rotirati, a i igrati odbranu. Sta cemo za skokove, to ne znam, u tom su nas segmentu unistili. Da smo 50% njihovih skokova mi imali, dobili bi 20 razlike, 'ladno.

I za kraj Acine rijeci : " Ako obrana zonira, izvuci se i sutiraj. " :D
Locked