Zar se o tome treba pričati ili pisati?sumirprimus wrote: ↑17/01/2024 11:09mene cudi da mi stojimo u mjestu i ne mrdamo ali nikako.drug_profi wrote: ↑17/01/2024 11:06 Istina je da bi ove zemlje koje nemaju da ponude tenkove, topove i granate, mogle najviše da pomognu kroz izradu FPV dronova.
Jer jedan dron je 50% buba.
upravo to ne mzes nbavit oklope , tpice, ozbiljnije sisteme, sta je sa dronova?
Ukrajina
-
zigzag
#192276 Re: Ukrajina
- drndalo
#192277 Re: Ukrajina
Mali niz za one koje interesuje bolje razumijevanje dron-aske situacije:
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#192278 Re: Ukrajina
Nešto kontam kako nema više teroritičkih akcija u svijetu uz upotrebu dronova, počevši od atentata do napada na infrastrukturu i druge važne mete.
- Dupli_skalp
#192279 Re: Ukrajina
htjeli mi to priznati ili ne, svjedoci smo da sve više običnih ljudi ovako razmišlja.Čitalac wrote: ↑16/01/2024 22:29 Po Duginu, ključni ruski plan za 2024. godinu mora biti podsticanje revolucije u Evropi.
Postoje dva Zapada – globalistički i Normalni. Globalisti predstavljaju Zapad-1. Oni odbijaju priznati da na svijetu postoji itko osim njih samih. Stoga inzistiraju da ne postoji "drugi" Zapad, Zapad-2. Mi, multipolarni svijet, moramo što jasnije shvatiti postojanje ovog Zapada-2. On se sastoji od različitih snaga koje se ne slažu s ultraliberalnim globalističkim programom elita. Postoje ljevičari poput Sarah Wagenknecht i njezine nove stranke. "Crvena Sara" (Valkira iransko-germanskog porijekla) postaje simbolom neliberalne lijeve Europe. U Italiji je markantni teoretičar istog pravca Diego Fusaro, učenik marksista i antiglobalista Constanzia Prevea. U Francuskoj su to Alain Soral, kao i Michel Onfré, Jean-Claude Michea i Serge Latouche.
Takvi ljevičari su prije svega neprijatelji globalnog kapitala. Razlikuju se od pseudoljevice koju je kupio Soros, a koja se prvenstveno zalaže za LGBT, ukrajinski nacizam, genocid u Gazi i nekontrolirane migracije.
Tu je i desna komponenta, koja je jako narušena, ali je u mnogim europskim zemljama druga najvažnija politička snaga. Na primjer, Marine Le Pen u Francuskoj. U Njemačkoj jačaju Alternative für Deutschland i drugi manji pokreti. U Italiji, desna polovica društva nije nestala, a ni sav desničarski populizam.
Ali glavna stvar na Zapadu-2 su obični ljudi koji uopće ne razumiju politiku...Zapadni filistar, sitna buržoazija, glavni je oslonac nadolazeće pobune...Multipolarni svijet mora pomoći Europskoj revoluciji. West-2 su obični ljudi koji nisu ni za što krivi. Demokratski nemaju šanse promijeniti situaciju jednostavno zato što demokracije na Zapadu odavno nema, a Zapad-1 je uspostavio izravnu globalističku liberalnu diktaturu – prije svega, upravo nad Zapadom-2. Ostaje još samo jedno: revolucionarnim sredstvima srušiti vlast uzurpatora. Ovo je plan za Europu u 2024. godini.
-
Mrmrava
#192280 Re: Ukrajina
Kakve sve ovdje covjek nece gluposti procitati, Rusija vladar svijeta, sve Ce nas pokoriti, silovati... Ja ispranih mozgova, isto glupi Ameri oni redneci...drug_profi wrote: ↑17/01/2024 00:10 Mislim da je jasno onom kome treba da bude jasno šta je neminovnost i koji je jedini izlaz iz ovoga.
Jer ne možeš smiriti nekoga ko neće da se smiri dok ne ispuni svoj maksimalistički cilj.
NATO se sprema za rat u Europi.
I Ukrajina sigurno neće biti napuštena, jer dok se god bore i drže Ruse zaokupljenim, dotle NATO jača, a Rusija slabi.
Fico i Orban su prepreke jedinstvu EU, ali EU će naći način da se odbrani od razdora.
Danas se spominje Treći Rim, a ja bih radije rekao Četvrti rajh, jer sve na čemu počiva ruska propaganda i motiv za ovaj rat je potpuno jednako Njemačkom motivu iz 1939.
Nacizam. Svi slaveni su Rusi, svi drugi imaju pravo da se pokore. Pravoslavlje kao ideologija, iskrivljena vjera.
Kažem, oni koji treba da znaju, oni već znaju.
Možda plan za rješenje još ne postoji, ali Ukrajina je ta koja pomaže da se plan napravi.
Zato Ukrajinu sigurno neće napustiti.
- drug_profi
- drndalo
#192282 Re: Ukrajina
Ma jok to, ni blizu, evo recimo u Ukrajini, ova SVO sto traje vec 3 dana, prije nego sto su stigli do Kijeva danas, i obukli paradne uniforme, sve su cvijecem posutim po cestama gazili, a kako su ga prolaskom ugazili, iz kamiona su za sobom izbacivali frisko cvijece, da ne ostane neuredno...Mrmrava wrote: ↑17/01/2024 13:38Kakve sve ovdje covjek nece gluposti procitati, Rusija vladar svijeta, sve Ce nas pokoriti, silovati... Ja ispranih mozgova, isto glupi Ameri oni redneci...drug_profi wrote: ↑17/01/2024 00:10 Mislim da je jasno onom kome treba da bude jasno šta je neminovnost i koji je jedini izlaz iz ovoga.
Jer ne možeš smiriti nekoga ko neće da se smiri dok ne ispuni svoj maksimalistički cilj.
NATO se sprema za rat u Europi.
I Ukrajina sigurno neće biti napuštena, jer dok se god bore i drže Ruse zaokupljenim, dotle NATO jača, a Rusija slabi.
Fico i Orban su prepreke jedinstvu EU, ali EU će naći način da se odbrani od razdora.
Danas se spominje Treći Rim, a ja bih radije rekao Četvrti rajh, jer sve na čemu počiva ruska propaganda i motiv za ovaj rat je potpuno jednako Njemačkom motivu iz 1939.
Nacizam. Svi slaveni su Rusi, svi drugi imaju pravo da se pokore. Pravoslavlje kao ideologija, iskrivljena vjera.
Kažem, oni koji treba da znaju, oni već znaju.
Možda plan za rješenje još ne postoji, ali Ukrajina je ta koja pomaže da se plan napravi.
Zato Ukrajinu sigurno neće napustiti.

- Control panel
#192283 Re: Ukrajina
Dvije stvari ce mi ostati upecatljive iz ovog rata.
Dronovi
I da su tenkovi u stvari kante ili mrtvacki sanduci.
Dronovi
-
sumirprimus
#192284 Re: Ukrajina
Pa i otpor Ukrajinaca, malo je reci sok za vecinu planete.Control panel wrote: ↑17/01/2024 14:57 Dvije stvari ce mi ostati upecatljive iz ovog rata.
Dronovi
Kao i istorijsko rusenje mita o crvenoj armiji...
-
zigzag
#192285 Re: Ukrajina
Meksičke bande koriste već par godina. Mada je bilo sporadično.
- Bosanski_kralj
#192286 Re: Ukrajina
E čuj o otporu Ukrajine. Pa uz pomoć koju su dobili, sramota bi bilo da ih Rusi pobijede.
Herojski otpor je bio u našem ratu, kada nisi imao ništa a pobjedio si neprijatelja koji ima maltene sve.
Ukrajinima čim je malo prikočila pomoć, kmeče na sve strane, odmah sve na frontu se promijenilo.
Herojski otpor je bio u našem ratu, kada nisi imao ništa a pobjedio si neprijatelja koji ima maltene sve.
Ukrajinima čim je malo prikočila pomoć, kmeče na sve strane, odmah sve na frontu se promijenilo.
- drug_profi
#192287 Re: Ukrajina
Kako bošnjo zamišlja svoju veličinu.
- zforumas
#192288 Re: Ukrajina
Ko je ba pobijedio? MI pobijedili? Sta pricas bolan?Bosanski_kralj wrote: ↑17/01/2024 15:04 E čuj o otporu Ukrajine. Pa uz pomoć koju su dobili, sramota bi bilo da ih Rusi pobijede.
-
sumirprimus
#192289 Re: Ukrajina
Da otpor ukrajinaca, na samom startu invazije kad su svi ocekivali potop za tri danaBosanski_kralj wrote: ↑17/01/2024 15:04 E čuj o otporu Ukrajine. Pa uz pomoć koju su dobili, sramota bi bilo da ih Rusi pobijede.
Sto se tice kmecanja, zaista ne bih poredio. Nije fer, prema nama.
-
sumirprimus
#192290 Re: Ukrajina
Nevjerovatno, i ovo ti je posljedica rata u gazi, i iranskog agresivnog pnasanja na Blliskom istoku i saveznistva sa rusijom.
- Čitalac
#192291 Re: Ukrajina
U Ukrajini se rasplamsava opasan sukob vlasti i medija koji dodatno narušava stabilnost društva, ali i međunarodni imidž Kijeva. Prvo je novinar Jurij Nikolov, autor niza istraživačkih tekstova (pokrenuo aferu koja je Reznikova koštala funkcije) prijavio da su 14. januara nepoznate osobe pokušale da provale u njegov stan, nakon čega su na vratima ostavile uvredljive poruke. Dva dana kasnije, u javnost su plasirani snimci telefonskih razgovora uposlenika istraživačkog portala Bihus, ali i video zapis na kojem novinari tokom novogodišnje zabave koriste narkotike. Ispostavilo se da su novinari prisluškivani i praćeni najmanje godinu dana pa je parlamentarni Komitet za slobodu govora danas zatražio od ukrajinske službe sigurnosti da se izjasni po tom pitanju. Udruženje novinara poziva međunarodnu zajednicu da stane u zaštitu ukrajinskih medija, a Butusov upozorava Zelenskog da će ga zadesiti sudbina svrgnutog Janukoviča.
Nikolov tvrdi da iza incidenata stoje ljudi bliski Zelenskom.
„To što predsjednik šuti o uznemiravanju novinara, dovoljno govori. Mi novinari dio smo ekosustava koji se udaljava od ruskog modela u kojem se kažnjavaju oni koji otkrivaju korupciju, a ne korumpirani dužnosnici. Ekipu iz Bihusa prisluškivali su i pratili najmanje godinu dana. Malo je službi u Ukrajini za to sposobno, a sve ih kontrolira Tatarov (Jermakov pomoćnik, zvaničnik iz ere Janukoviča). Degenerici koji guraju Ured predsjednika u rat s novinarima zaboravljaju da u demokraciji novinari uvijek pobjeđuju. Jedina im je opcija pokopati demokraciju u Ukrajini, ali čini mi se da kod nas to neće proći“, kaže Nikolov koji predviđa da će se na udaru iste grupe uskoro neminovno naći i Juri Butusov "jer ga ti idioti ne mogu mimoići".
Udruženje novinara Media Movement poziva međunarodne partnere da istupe u obranu progonjenih novinara jer „samo javna kontrola jamči nepokolebljivo poštivanje načela demokracije, vladavine prava i učinkovite borbe protiv korupcije, što vaše države ispovijedaju a Ukrajina nastoji provesti." "Samo zajedničkim naporima društva i države moći ćemo nadvladati prijetnje našoj državnosti i slobodi. Nećemo dopustiti da naše jedinstvo razore oni koji pokušavaju zastrašiti neovisne ukrajinske medije", stoji u priopćenju.
Juri Butusov ističe da je Zelenski na najviše položaje u državi „postavio Janukovičeve sluge“.
-Oni sada obećavaju predsjedniku da će diskreditirati i zastrašiti sve neovisne novinare. Isto su svojevremeno radili u službi Janukoviča. Pozivam predsjednika da prekine ovaj rat koji vlast i Ukrajinu u cjelini diskreditira u svijetu, te da se ispriča za ove očigledne napade na slobodu govora. Predsjedniče, ovo će se loše završiti po vas baš kao što je završilo za prethodnog klijenta (Janukoviča) – kaže Butusov.
- Bosanski_kralj
#192292 Re: Ukrajina
Što se tiče historije ratovanja, tu jesmo veliki.
Što se tiče kapitaliziranja te borbe, to je drugi par opanaka.
da bome da smo pobijedili. Dok smo preživjeli, to je već pobjeda. Dok nema Velike Srbije i Velike Hrvatske i Bosne i Hercegvoine kao geografskog pojma u sklopu njih, to je pobjeda.zforumas wrote: ↑17/01/2024 15:08Ko je ba pobijedio? MI pobijedili? Sta pricas bolan?Bosanski_kralj wrote: ↑17/01/2024 15:04 E čuj o otporu Ukrajine. Pa uz pomoć koju su dobili, sramota bi bilo da ih Rusi pobijede.
- drug_profi
#192293 Re: Ukrajina
Nismo mi nikad bili loši ratnici, samo što smo nebitni u globalu, a vrlo lako podliježemo mitovima o svojoj veličini.
- Bosanski_kralj
#192294 Re: Ukrajina
De jarane, ne pljuj sve naše. Ni jedan grad u Ukrajini nije doživio blokadu tipa Sarajevo, Goražde, Bihać...a Srebrenicu da i ne spominjem.sumirprimus wrote: ↑17/01/2024 15:11Da otpor ukrajinaca, na samom startu invazije kad su svi ocekivali potop za tri danaBosanski_kralj wrote: ↑17/01/2024 15:04 E čuj o otporu Ukrajine. Pa uz pomoć koju su dobili, sramota bi bilo da ih Rusi pobijede.
Ukrajinima čim je malo prikočila pomoć, kmeče na sve strane, odmah sve na frontu se promijenilo.![]()
Sto se tice kmecanja, zaista ne bih poredio. Nije fer, prema nama.
- Bosanski_kralj
#192295 Re: Ukrajina
A gdje sam ja to veličao nas u globalnim okvirima? Samo sam rekao da je naša borba bila herojska, ne da je promijenila svije, nego da smo uspjeli nemoguće.drug_profi wrote: ↑17/01/2024 15:16Nismo mi nikad bili loši ratnici, samo što smo nebitni u globalu, a vrlo lako podliježemo mitovima o svojoj veličini.
- alijagoro
#192296 Re: Ukrajina
Ceceni su u prvom ratu pokazali vise nego Ukrajinci,realno 
- drug_profi
#192297 Re: Ukrajina
Jedva smo čekali da prestane da puca, eto šta smo uspjeli. Nezavršen posao ostavili.Bosanski_kralj wrote: ↑17/01/2024 15:18A gdje sam ja to veličao nas u globalnim okvirima? Samo sam rekao da je naša borba bila herojska, ne da je promijenila svije, nego da smo uspjeli nemoguće.drug_profi wrote: ↑17/01/2024 15:16Nismo mi nikad bili loši ratnici, samo što smo nebitni u globalu, a vrlo lako podliježemo mitovima o svojoj veličini.
Nije to ništa nenormalno. Nijedan ratnik ne želi ni dan duže da ratuje, ali su lideri oni koji bi trebali da vode i imaju viziju.
I Ukrajina je uradila nevjerovatnu stvar. Zaustavila i odbila ogromnu armadu uz minimum resursa koje su imali na raspolaganju.
Ukrajina je momentalno vjerovatno najzajebanija armija na svijetu, bez obzira na opremljenost. Pojela bi bilo koju NATO armiju osim Američke za heftu. I za to im treba skinuti kapu.
- Dupli_skalp
#192298 Re: Ukrajina
Bosanski_kralj wrote: ↑17/01/2024 15:04 E čuj o otporu Ukrajine. Pa uz pomoć koju su dobili, sramota bi bilo da ih Rusi pobijede.
- zforumas
#192299 Re: Ukrajina
Prezivjeli da bismo geldali kako nam se dojucerasnji dzelati setaju carsijama, smiju nam se u lice, pucaju po kucama slaveci svoje neke pobjede, zive na sisi drzave koju ne priznaju, navijaju i igraju za reprezentacije agresorske drzave, da ti budu misnistri sigurnosti, finacija i vanjse trgovine u trenucima kada su to tri najbitnije pozicije u drzavi.Bosanski_kralj wrote: ↑17/01/2024 15:15Što se tiče historije ratovanja, tu jesmo veliki.
da bome da smo pobijedili. Dok smo preživjeli, to je već pobjeda. Dok nema Velike Srbije i Velike Hrvatske i Bosne i Hercegvoine kao geografskog pojma u sklopu njih, to je pobjeda.zforumas wrote: ↑17/01/2024 15:08Ko je ba pobijedio? MI pobijedili? Sta pricas bolan?Bosanski_kralj wrote: ↑17/01/2024 15:04 E čuj o otporu Ukrajine. Pa uz pomoć koju su dobili, sramota bi bilo da ih Rusi pobijede.
I Pir je onomad pobjedio...
- alijagoro
#192300 Re: Ukrajina
Nece bas ni Ukrajina bolje proci,samo sto je u njih ulozeno puno,puno vise.zforumas wrote: ↑17/01/2024 15:31Prezivjeli da bismo geldali kako nam se dojucerasnji dzelati setaju carsijama, smiju nam se u lice, pucaju po kucama slaveci svoje neke pobjede, zive na sisi drzave koju ne priznaju, navijaju i igraju za reprezentacije agresorske drzave, da ti budu misnistri sigurnosti, finacija i vanjse trgovine u trenucima kada su to tri najbitnije pozicije u drzavi.Bosanski_kralj wrote: ↑17/01/2024 15:15Što se tiče historije ratovanja, tu jesmo veliki.
da bome da smo pobijedili. Dok smo preživjeli, to je već pobjeda. Dok nema Velike Srbije i Velike Hrvatske i Bosne i Hercegvoine kao geografskog pojma u sklopu njih, to je pobjeda.
I Pir je onomad pobjedio...