brasna bez pomoci nije bilo nikako skoro, ljudi i nisu puno sijali dok nije zatvoren kanal pomoci - onda se krenulo vise da sije a ako mislis da sela u okolini tuzle i ostalih gradova mogu nahraniti mesom tuzlansku regiju onda si dobro zalutao ili namjerno lazes (prije ce biti ovo drugo) O tome kako si ti kupovao nesto necu ni da pocinjem, jer u prve dvije godine je svijet ostao bez para.Stvari se imalo kupiti na pijaci od svercera kao i svugdje ali bilo je tih stvari jer upravo svijet nije imao para da kupi osim pojedinih koji su bili ili ratni profiteri ili su se zavalili nekako na neku bas finu poziciju.salik79 wrote:
Pitaj nekog starijeg, ako si fakat iz Tuzle. U selima oko Tuzle se uzgajala stoka, znas!? Bilo puno vise mesa, jaja i mlijecnih proizvoda, nego brasna. Brasno jeste bilo problem u tom periodu.
IRAN
- славянин
#19201 Re: IRAN
-
Fudo387
#19202 Re: IRAN
Oa dobro, slali su Kozake, i to je nesto...cuj.славянин wrote:Sta se ti ceheris, da su se tvoji pitali mnogo krace bi to trajalo -Challenger_ wrote:nosara wrote:Da ne bi cemerike rat bi trajao tri i po godine, a BiH bi bila etnicki podijeljena.
Evo i sada kukaju :
- salik79
#19203 Re: IRAN
Kao i "tata", s BI, mu:Challenger_ wrote:Dobro. Hoćemo li konačno na temu, Iran?
Američki ministar obrane Patrick Shanahan (na slici gore, u centru) poručio je kako SAD radi na okupljanju "globalnog konsenzusa" nakon napada na tankere u Omanskom zaljevu - napada za koje je SAD već optužio Iran. "Glavni fokus za mene, savjetnika Boltona i tajnika Pompea je izgradnja globalnog konsenzusa po pitanju ovog međunarodnog problema", rekao je Shanahan jučer u razgovoru za medije pred Pentagonom.
Hoće globalnu, antiiransku koaliciiju.
- General War
#19204 Re: IRAN
Jel bilo i struje gdje ces to meso ostaviti, ako ai ga imao cime platit? De bolan niko nije htio klat stoku...a tek oko tuzle.salik79 wrote:Pitaj nekog starijeg, ako si fakat iz Tuzle. U selima oko Tuzle se uzgajala stoka, znas!? Bilo puno vise mesa, jaja i mlijecnih proizvoda, nego brasna. Brasno jeste bilo problem u tom periodu.славянин wrote:Heh, samo mi je krivo sto sam rodjen u istom gradu kao ti ako ne lazes da si iz Tuzle. Kada je poceo rat sa HVOom u Tuzli se nije imalo sta jesti konvoji sa pomoci prekinuti a ti jeo meso jel. Mesa bilo... jedino brasno makarone i tako ti proizvodi... ..... uh ne smijem se nervirati djaba...salik79 wrote:
U Tuzlo svega, pogotovo mesa. Jedino je brasno, i jos neke makarone i tako ti proizvodi, kao humanitarna bilo
E sad, ako si se uvalio u merhamet...bilo je, bilo.
- salik79
#19205 Re: IRAN
Da, moglo se kupiti, ako si imao novca, ili nesto za razmjenu. Tako da, ko je imao prije rata, uz vojne pakete, mogao je bez problema prezivljavati. A, jos ako si imao zemlje, bio si na konju. Sve to, bez ikakvog ratnog profiterstva, ili bilo kakvih ilegalnih radnji.славянин wrote:brasna bez pomoci nije bilo nikako skoro, ljudi i nisu puno sijali dok nije zatvoren kanal pomoci - onda se krenulo vise da sije a ako mislis da sela u okolini tuzle i ostalih gradova mogu nahraniti mesom tuzlansku regiju onda si dobro zalutao ili namjerno lazes (prije ce biti ovo drugo) O tome kako si ti kupovao nesto necu ni da pocinjem, jer u prve dvije godine je svijet ostao bez para.Stvari se imalo kupiti na pijaci od svercera kao i svugdje ali bilo je tih stvari jer upravo svijet nije imao para da kupi osim pojedinih koji su bili ili ratni profiteri ili su se zavalili nekako na neku bas finu poziciju.salik79 wrote:
Pitaj nekog starijeg, ako si fakat iz Tuzle. U selima oko Tuzle se uzgajala stoka, znas!? Bilo puno vise mesa, jaja i mlijecnih proizvoda, nego brasna. Brasno jeste bilo problem u tom periodu.
- salik79
#19206 Re: IRAN
Jah.General War wrote:Jel bilo i struje gdje ces to meso ostaviti, ako ai ga imao cime platit? De bolan niko nije htio klat stoku...a tek oko tuzle.salik79 wrote:Pitaj nekog starijeg, ako si fakat iz Tuzle. U selima oko Tuzle se uzgajala stoka, znas!? Bilo puno vise mesa, jaja i mlijecnih proizvoda, nego brasna. Brasno jeste bilo problem u tom periodu.славянин wrote: Heh, samo mi je krivo sto sam rodjen u istom gradu kao ti ako ne lazes da si iz Tuzle. Kada je poceo rat sa HVOom u Tuzli se nije imalo sta jesti konvoji sa pomoci prekinuti a ti jeo meso jel. Mesa bilo... jedino brasno makarone i tako ti proizvodi... ..... uh ne smijem se nervirati djaba...
E sad, ako si se uvalio u merhamet...bilo je, bilo.
-
Fudo387
#19207 Re: IRAN
A sta su oni u Sarajevu, Gorazdu, Bihacu...sijali i tovili za mesnice?salik79 wrote:Da, moglo se kupiti, ako si imao novca, ili nesto za razmjenu. Tako da, ko je imao prije rata, uz vojne pakete, mogao je bez problema prezivljavati. A, jos ako si imao zemlje, bio si na konju. Sve to, bez ikakvog ratnog profiterstva, ili bilo kakvih ilegalnih radnji.славянин wrote:brasna bez pomoci nije bilo nikako skoro, ljudi i nisu puno sijali dok nije zatvoren kanal pomoci - onda se krenulo vise da sije a ako mislis da sela u okolini tuzle i ostalih gradova mogu nahraniti mesom tuzlansku regiju onda si dobro zalutao ili namjerno lazes (prije ce biti ovo drugo) O tome kako si ti kupovao nesto necu ni da pocinjem, jer u prve dvije godine je svijet ostao bez para.Stvari se imalo kupiti na pijaci od svercera kao i svugdje ali bilo je tih stvari jer upravo svijet nije imao para da kupi osim pojedinih koji su bili ili ratni profiteri ili su se zavalili nekako na neku bas finu poziciju.salik79 wrote:
- славянин
#19208 Re: IRAN
De mi ti reci moglo se preziviti, ko ce da sije i ore njive i odrzava - zene su i sijale koliko su mogle kada je pomoc prestala da dolazi / muskarci su bili po linijama (barem u mojoj familiji za tvoju ne znam) zemlje je bilo gdje oces i koliko oces a krompir i psenica ne nicu za 2 dana.Ljudi su ostali bez para u prve dvije godine , opet mi budis sumnju da si uopste bio tu jer svako je prodavao sta je stigao i opet masa gladnih ljudi je bila kada se ostalo bez te humanitarne.Ta hrana koja je sijana je isla i za vojsku ne zaboravi.salik79 wrote:Da, moglo se kupiti, ako si imao novca, ili nesto za razmjenu. Tako da, ko je imao prije rata, uz vojne pakete, mogao je bez problema prezivljavati. A, jos ako si imao zemlje, bio si na konju. Sve to, bez ikakvog ratnog profiterstva, ili bilo kakvih ilegalnih radnji.славянин wrote:brasna bez pomoci nije bilo nikako skoro, ljudi i nisu puno sijali dok nije zatvoren kanal pomoci - onda se krenulo vise da sije a ako mislis da sela u okolini tuzle i ostalih gradova mogu nahraniti mesom tuzlansku regiju onda si dobro zalutao ili namjerno lazes (prije ce biti ovo drugo) O tome kako si ti kupovao nesto necu ni da pocinjem, jer u prve dvije godine je svijet ostao bez para.Stvari se imalo kupiti na pijaci od svercera kao i svugdje ali bilo je tih stvari jer upravo svijet nije imao para da kupi osim pojedinih koji su bili ili ratni profiteri ili su se zavalili nekako na neku bas finu poziciju.salik79 wrote:
Pises nebuloze... namjerno.
Jos moji roditelji zatvorise 3 prodavnice i zovnuse kamione da se vuce vojsci sve iz magacina, de ba sa mamom isao nosio cigare na artiljerijski polozaj u sepetarima i poslije u pozarnici ...
- salik79
#19209 Re: IRAN
Ja pisem za Tuzlu. A za ove iz Sarajeva znam da su se snabdijevali u Konjicu i Jablanici i okolnim selima. Pogotovo ovi iz Butmira, S. Kolonije i Hrasnice. A jos je i svako svoju bascu imao.
Last edited by salik79 on 15/06/2019 19:22, edited 1 time in total.
- славянин
#19210 Re: IRAN
Mislis lazes za potrebe mule ili pises za tuzlu.. prije ovo prvo .salik79 wrote:Ja pisem za Tuzlu. A za ove iz Sarajeva znam da su se snabdijevali u Konjicu i Jablanici i okolnim selima. Pogotovo ovi iz Butmira, S. Kolonije i Hrasnice. A jos je i svoju bascu imao.
-
Baki19
#19211 Re: IRAN
Amerika i Izrael ne smiju napasti Iran jer iza Irana stoji Rusija koja ce pomoci Iranu da se oduprije svakom napadu. Iran je velika zemlja i pjesadijski je Amerikanci ne mmogu okupirati jer smjene rezima u Iranu nema i na to narod nece pristati. Iran je vjerska zemlja i u njoj ima raznih naroda koji su ujedinjeni u Islamu i smatram da ce Iran moci da pobjedi u eventualnom ratu.
- salik79
#19212 Re: IRAN
Vidis da je sve individualno.славянин wrote:De mi ti reci moglo se preziviti, ko ce da sije i ore njive i odrzava - zene su i sijale koliko su mogle kada je pomoc prestala da dolazi / muskarci su bili po linijama (barem u mojoj familiji za tvoju ne znam) zemlje je bilo gdje oces i koliko oces a krompir i psenica ne nicu za 2 dana.Ljudi su ostali bez para u prve dvije godine , opet mi budis sumnju da si uopste bio tu jer svako je prodavao sta je stigao i opet masa gladnih ljudi je bila kada se ostalo bez te humanitarne.Ta hrana koja je sijana je isla i za vojsku ne zaboravi.salik79 wrote:Da, moglo se kupiti, ako si imao novca, ili nesto za razmjenu. Tako da, ko je imao prije rata, uz vojne pakete, mogao je bez problema prezivljavati. A, jos ako si imao zemlje, bio si na konju. Sve to, bez ikakvog ratnog profiterstva, ili bilo kakvih ilegalnih radnji.славянин wrote: brasna bez pomoci nije bilo nikako skoro, ljudi i nisu puno sijali dok nije zatvoren kanal pomoci - onda se krenulo vise da sije a ako mislis da sela u okolini tuzle i ostalih gradova mogu nahraniti mesom tuzlansku regiju onda si dobro zalutao ili namjerno lazes (prije ce biti ovo drugo) O tome kako si ti kupovao nesto necu ni da pocinjem, jer u prve dvije godine je svijet ostao bez para.Stvari se imalo kupiti na pijaci od svercera kao i svugdje ali bilo je tih stvari jer upravo svijet nije imao para da kupi osim pojedinih koji su bili ili ratni profiteri ili su se zavalili nekako na neku bas finu poziciju.
Pises nebuloze... namjerno.
Jos moji roditelji zatvorise 3 prodavnice i zovnuse kamione da se vuce vojsci sve iz magacina, de ba sa mamom isao nosio cigare na artiljerijski polozaj u sepetarima i poslije u pozarnici ...
A sto se tice dijeljenja vojsci, nemoj mi samo o tome...
- salik79
#19213 Re: IRAN
Ako si ti navikao lagati za potrebe rabina, ja nisam, niti mi to treba. A laz ti ionako nije strana.славянин wrote:Mislis lazes za potrebe mule ili pises za tuzlu.. prije ovo prvo .salik79 wrote:Ja pisem za Tuzlu. A za ove iz Sarajeva znam da su se snabdijevali u Konjicu i Jablanici i okolnim selima. Pogotovo ovi iz Butmira, S. Kolonije i Hrasnice. A jos je i svoju bascu imao.
- славянин
#19214 Re: IRAN
Jeste individualno kad si vec u ratu ako si bio u Tuzli se uspio familijarno uvaliti negdje pa jesti meso.salik79 wrote:
Vidis da je sve individualno.
Necu ja nista o dijeljenu vojsci - to je tebi nepojmljivo.
- salik79
#19215 Re: IRAN
славянин wrote:Jeste individualno kad si vec u ratu ako si bio u Tuzli se uspio familijarno uvaliti negdje pa jesti meso.salik79 wrote:
Vidis da je sve individualno.
Necu ja nista o dijeljenu vojsci - to je tebi nepojmljivo.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#19216 Re: IRAN
Nema ništa od toga. Tome oponira Njemačka i EU, opinira Kina, oponira Rusija, oponira ogromna većina čovječanstva. Ako žele da se nešto značajnije promjeni trebaće im neka fals-flagara veća od 9/11 inače piši propalo.salik79 wrote:Kao i "tata", s BI, mu:Challenger_ wrote:Hoće globalnu, antiiransku koaliciiju.
- Challenger_
#19217 Re: IRAN
Ako su tvoji bili tako imućni i još na strani ARBiH, zašto i dalje nisi u svojoj Tuzli, već sreću tražiš od nemila do nedraga?славянин wrote:...
- Challenger_
#19218 Re: IRAN
Baki19 wrote:Amerika i Izrael ne smiju napasti Iran jer iza Irana stoji Rusija koja ce pomoci Iranu da se oduprije svakom napadu. Iran je velika zemlja i pjesadijski je Amerikanci ne mmogu okupirati jer smjene rezima u Iranu nema i na to narod nece pristati. Iran je vjerska zemlja i u njoj ima raznih naroda koji su ujedinjeni u Islamu i smatram da ce Iran moci da pobjedi u eventualnom ratu.
To Đ, to Baki, legendo.
- славянин
#19219 Re: IRAN
Zato sto nisam balvan da zivim u ovakvoj drzavi i da mi komsija bude salik i ti - ukratkoChallenger_ wrote:Ako su tvoji bili tako imućni i još na strani ARBiH, zašto i dalje nisi u svojoj Tuzli, već sreću tražiš od nemila do nedraga?славянин wrote:...
- Challenger_
#19220 Re: IRAN
Tu "državu" ti je skrojila Amerika koju hvališ.славянин wrote:Zato sto nisam balvan da zivim u ovakvoj drzavi i da mi komsija bude salik - ukratko![]()
Salik. Bog mi je svjedok da je on jedan od posljednjih razloga što još uvijek pišem na forumu. Da nisi zadrt, zapazio bi ljepotu njegovog karaktera i učio od njega, što sam radim.
- славянин
#19221 Re: IRAN
Amerika je skrojila ovakvu onda sami sebi smo ga suknili tj. nesposobnost da se organizuje normalna uprava pa makar u kantonima eto gdje su Bosnjaci vecina dalje da je krojila tvoja uzdanica Rusija bas me interesuje kako bi izgledala.Challenger_ wrote:Tu "državu" ti je skrojila Amerika koju hvališ.славянин wrote:Zato sto nisam balvan da zivim u ovakvoj drzavi i da mi komsija bude salik - ukratko![]()
Salik. Bog mi je svjedok da je on jedan od posljednjih razloga što još uvijek pišem na forumu. Da nisi zadrt, zapazio bi ljepotu njegovog karaktera i učio od njega, što sam radim.
Koje ucio - da smo jeli meso u tuzli preko rata a da su nas amerikanci trovali lanc paketima jel - jel to ta ljepota "karaktera"
- Challenger_
#19222 Re: IRAN
Da se učiš od njega strpljenju, da kao on po sto puta objasniš ljudima, da ljude ne mrziš nego voliš, da si zadovoljan sobom, da si u miru sa Bogom i svijetom oko sebe. Da ne voliš nepravdu, kako ovdje tako u svijetu, da braniš svoje stavove kao on, pa bio u pravu ili u krivu, a uvijek, kao on, otvoren za drugačije mišljenje.славянин wrote:...
Salik, "nomen est omen".
- славянин
#19223 Re: IRAN
Vidis li problem u tvojem beskonacnom intelektu ??Challenger_ wrote:Da se učiš od njega strpljenju, da kao on po sto puta objasniš ljudima, da ljude ne mrziš nego voliš, da si zadovoljan sobom, da si u miru sa Bogom i svijetom oko sebe. Da ne voliš nepravdu, kako ovdje tako u svijetu, da braniš svoje stavove kao on, pa bio u pravu ili u krivu, a uvijek, kao on, otvoren za drugačije mišljenje.славянин wrote:...
Salik, "nomen est omen".
Last edited by славянин on 15/06/2019 19:41, edited 1 time in total.
- Challenger_
#19224 Re: IRAN
Za*ebi sa imputiranjem. Moja uzdanica su moji ljudi, ljudi ove zemlje, koji su sami krojili svoju sudbinu a ne koji su se oslanjali na tuđina, bio on Mađar, Turčin, Švabo ili Amerikanac.славянин wrote:da je krojila tvoja uzdanica Rusija bas me interesuje kako bi izgledala.
-
Fudo387
#19225 Re: IRAN
Neka mole olmajtija da do toga ne dodje, za dvije hefte ne bi imali ni vojske, ni privrede, ni buducnosti.Baki19 wrote:Amerika i Izrael ne smiju napasti Iran jer iza Irana stoji Rusija koja ce pomoci Iranu da se oduprije svakom napadu. Iran je velika zemlja i pjesadijski je Amerikanci ne mmogu okupirati jer smjene rezima u Iranu nema i na to narod nece pristati. Iran je vjerska zemlja i u njoj ima raznih naroda koji su ujedinjeni u Islamu i smatram da ce Iran moci da pobjedi u eventualnom ratu.