HS kablovska
Moderator: anex
-
DonieBrasco
#19151 Re: HS kablovska
Hoce li HS raditi jos "faza signala" tj. poboljsanja ?
Jer evo pise se da uskoro ide test digitalizacije, pa me zanima prate li ovo i kablovski operateri ? Valjda jednog dana docekamo da se ukine analogna da imamo koliko toliko bolju sliku i zvuk na domacim kanalima, stranim pogotovo kada to usklade operateri.
Jer evo pise se da uskoro ide test digitalizacije, pa me zanima prate li ovo i kablovski operateri ? Valjda jednog dana docekamo da se ukine analogna da imamo koliko toliko bolju sliku i zvuk na domacim kanalima, stranim pogotovo kada to usklade operateri.
- MTV
#19152 Re: HS kablovska
Zemaljska digitalizacija nema nikakve veze sa kablovskom. Hrvatska ima godinama DVB-T zemaljsku mrezu a njihov najveci kablovski operater bnet i dan danas ima analognu shemu sa 43 kanala koji naplacuje 80 KN sto je oko 21 KM. Mada blic.net u banjaluci je ukinuo analognu kablovsku i sve siba preko DVB-C. Sve je stvar odluke operatera.DonieBrasco wrote:Hoce li HS raditi jos "faza signala" tj. poboljsanja ?
-
kakaljin
#19153 Re: HS kablovska
Ova digitalizacija sto se spominje nema veze sa digitalnom kod operatera.DonieBrasco wrote:Hoce li HS raditi jos "faza signala" tj. poboljsanja ?
Naravno da se ptreba poceti gasiti analogija terestrialno, kao i gasenje analogije kod kablovski operatera jer je to zastarjela tehnologija i zauzimaju se frekvencije za digitalu u oba slucaja
- House
#19154 Re: HS kablovska
H2 HD je beton!
"onaj" pravi history kanal, a ne ovo smeće history hd 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#19155 Re: HS kablovska
House wrote:H2 HD je beton!"onaj" pravi history kanal, a ne ovo smeće history hd
to je onaj stari dobri history a ne ove smetljaske zalagaonece, magacioneri, kamijonđije i boga bitaj šta još... ja ima iju i one drvosječe
- House
#19156 Re: HS kablovska
pici wrote:House wrote:H2 HD je beton!"onaj" pravi history kanal, a ne ovo smeće history hd
to je onaj stari dobri history a ne ove smetljaske zalagaonece, magacioneri, kamijonđije i boga bitaj šta još... ja ima iju i one drvosječekatasrofa
aha, i ice road truckers
- Sarajbeg
#19157 Re: HS kablovska
House wrote:pici wrote:House wrote:H2 HD je beton!"onaj" pravi history kanal, a ne ovo smeće history hd
to je onaj stari dobri history a ne ove smetljaske zalagaonece, magacioneri, kamijonđije i boga bitaj šta još... ja ima iju i one drvosječekatasrofa
aha, i ice road truckers![]()
to mi nedirajte
- japasmipin
#19158 Re: HS kablovska
Svaki mjesec različiti iznosi na računima.Za juni 41,50,za juli 42,70 a za august 46,80.U pitanju je kid 8 + HBO.
Last edited by japasmipin on 23/09/2016 09:08, edited 1 time in total.
- cpu_fan
#19159 Re: HS kablovska
Prvo su izjednačavali naknadu za održavanje kablovske e sad od augusta je poskupila naknada za 3 KM .japasmipin wrote:Svaki mjesec razlićiti iznosi na računima.Za juni 41,50,za juli 42,70 a za august 46,80.U pitanju je kid 8 + HBO.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#19160 Re: HS kablovska
ja se nesto ne sjecam jel u KID 8 paketu i telefon??japasmipin wrote:Svaki mjesec razlićiti iznosi na računima.Za juni 41,50,za juli 42,70 a za august 46,80.U pitanju je kid 8 + HBO.
- Benq
#19161 Re: HS kablovska
Nije , KID paketi su samo kablovska , internet i digitalna. Telefoniju uzimas zasebno.hrasno38 wrote: ja se nesto ne sjecam jel u KID 8 paketu i telefon??
- hrasno38
#19162 Re: HS kablovska
Pa onda mu je cijena mogla biti razlicita samo za povecanje ove usluge na 18 KM tj. 3KM i ne moze biti fleksiblna nego staticna.Benq wrote:Nije , KID paketi su samo kablovska , internet i digitalna. Telefoniju uzimas zasebno.hrasno38 wrote: ja se nesto ne sjecam jel u KID 8 paketu i telefon??
- japasmipin
#19163 Re: HS kablovska
Vjerovatno je to.Hvala.cpu_fan wrote:Prvo su izjednačavali naknadu za održavanje kablovske e sad od augusta je poskupila naknada za 3 KM .japasmipin wrote:Svaki mjesec razlićiti iznosi na računima.Za juni 41,50,za juli 42,70 a za august 46,80.U pitanju je kid 8 + HBO.
-
sabih05
#19164 Re: HS kablovska
Imam Duo Net Grand Family paket. Od juce nemam nijedan Cinemax kanal. Pise mi No Access (CA modul je u pitanju).
Kad preskeniram kanale vidim ih pod Paid Channels, ali ne mogu da ih gledam. U listi programa (start, osnovni, prosireni, itd) na http://telemach.ba/Paketi/TV-NET ih ne vidim.
Na web stranici nema nikakvih obavjestenja. Ima li iko informaciju sta je u pitanju? Da li je to bio neki promo period, pa istekao? Ako jeste, u kojem paketu onda mogu imati te programe.
Hvala!
Kad preskeniram kanale vidim ih pod Paid Channels, ali ne mogu da ih gledam. U listi programa (start, osnovni, prosireni, itd) na http://telemach.ba/Paketi/TV-NET ih ne vidim.
Na web stranici nema nikakvih obavjestenja. Ima li iko informaciju sta je u pitanju? Da li je to bio neki promo period, pa istekao? Ako jeste, u kojem paketu onda mogu imati te programe.
Hvala!
- hrasno38
#19165 Re: HS kablovska
Pa i nema Cinemax u tom paketusabih05 wrote:Imam Duo Net Grand Family paket. Od juce nemam nijedan Cinemax kanal. Pise mi No Access (CA modul je u pitanju).
Hvala!
-
sabih05
#19166 Re: HS kablovska
Bio je do juce.hrasno38 wrote:Pa i nema Cinemax u tom paketusabih05 wrote:Imam Duo Net Grand Family paket. Od juce nemam nijedan Cinemax kanal. Pise mi No Access (CA modul je u pitanju).
Hvala!Ima HBO i Cinestar ali nema Cinemax
- hrasno38
#19167 Re: HS kablovska
Ma mozda slucajno ali Cinemax je u HBO Premium paketu a taj paket je samo u DUO TEL GRANDE EXTRA i TRIO GRANDE PREMIUM. Evo imas i ovdje:sabih05 wrote:Bio je do juce.hrasno38 wrote:Pa i nema Cinemax u tom paketusabih05 wrote:Imam Duo Net Grand Family paket. Od juce nemam nijedan Cinemax kanal. Pise mi No Access (CA modul je u pitanju).
Hvala!Ima HBO i Cinestar ali nema Cinemax
http://www.hkb.ba/wp-content/uploads/20 ... pdf?185450
- Benq
#19169 Re: HS kablovska
Da , bila je obavijest i na portalu i putem pisama uz racune za 7. mjesec da ce od 1.8. doci do poskupljenja.r_faruk wrote:poskupio HS za tri KM...
- Adriatic
#19170 Re: HS kablovska
Prvo na 15, pa na 18, pa.....Benq wrote:Da , bila je obavijest i na portalu i putem pisama uz racune za 7. mjesec da ce od 1.8. doci do poskupljenja.r_faruk wrote:poskupio HS za tri KM...
A kvalitet nula bodova.
- Benq
#19171 Re: HS kablovska
Na 15 je povecano zbog ujednacavanja cijena sa Telemachom , a Telemach tu cijenu nije mijenjao 4 godine, i sada kad su nakon uvodjenja novih usluga povecali cijenu naknade za KKS na 18 , automatski se i HS-u povecalo na 18KM tako da su to zapravo HS korisnicima dva uzastopna poskupljenja, ali se i to moze korigovat sa novom ponudom tako da se to poskupljenje sto manje osjeti.Adriatic wrote: Prvo na 15, pa na 18, pa.....
![]()
A kvalitet nula bodova.
Sto se tice kvalitete , meni je ostalo sve isto kao i prije dok je HS samostalno radio , tako da nemam nikakvih zamjerki , isto tako i ostalim komsijama u zgradi jer je dobra infrastruktura.
-
r_faruk
#19172 Re: HS kablovska
ja sam takodjer zadovoljan, s obzirom na ono sto koristim, sasvim mi je prihvatljiva ova cijena....i dalje imam sasvim dovoljno kanala i hd i obicnih, a i internet je jos uvijek dobar....
- kloniran
#19173 Re: HS kablovska
pa zadovoljni ste sto koristite i digitalu
pitajte penzionere i ostale sto ne koriste digitalu jesu li zadovoljni, preko leđa analogije tj onih koji to uopste ne koriste su uveli "poboljsanja" usluge, a pri tome iz analogije izbacili nekoliko kanala
pitajte penzionere i ostale sto ne koriste digitalu jesu li zadovoljni, preko leđa analogije tj onih koji to uopste ne koriste su uveli "poboljsanja" usluge, a pri tome iz analogije izbacili nekoliko kanala
- Adriatic
#19174 Re: HS kablovska
O tome i pričam. Smanjili broj kanala, i izbacili neke da bi uveli još gore.kloniran wrote:pa zadovoljni ste sto koristite i digitalu![]()
-
r_faruk
#19175 Re: HS kablovska
imam dvoje penzionera koji koriste telemach. ne znam da li ima razlike, ali, do sada su placali 18KM, sada im je 21KM. ne zale se na kanale, ali se zale na poskupljenje, logicno... ne znam sta je izbaceno, a sta nije. na telemachu imaju 120+ kanala (modul), a na analognoj sezdesetak...