HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
DonieBrasco

#19151 Re: HS kablovska

Post by DonieBrasco »

Hoce li HS raditi jos "faza signala" tj. poboljsanja ?

Jer evo pise se da uskoro ide test digitalizacije, pa me zanima prate li ovo i kablovski operateri ? Valjda jednog dana docekamo da se ukine analogna da imamo koliko toliko bolju sliku i zvuk na domacim kanalima, stranim pogotovo kada to usklade operateri.
MTV

#19152 Re: HS kablovska

Post by MTV »

DonieBrasco wrote:Hoce li HS raditi jos "faza signala" tj. poboljsanja ?

Jer evo pise se da uskoro ide test digitalizacije, pa me zanima prate li ovo i kablovski operateri ? Valjda jednog dana docekamo da se ukine analogna da imamo koliko toliko bolju sliku i zvuk na domacim kanalima, stranim pogotovo kada to usklade operateri.
Zemaljska digitalizacija nema nikakve veze sa kablovskom. Hrvatska ima godinama DVB-T zemaljsku mrezu a njihov najveci kablovski operater bnet i dan danas ima analognu shemu sa 43 kanala koji naplacuje 80 KN sto je oko 21 KM. Mada blic.net u banjaluci je ukinuo analognu kablovsku i sve siba preko DVB-C. Sve je stvar odluke operatera.
kakaljin

#19153 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

DonieBrasco wrote:Hoce li HS raditi jos "faza signala" tj. poboljsanja ?

Ova digitalizacija sto se spominje nema veze sa digitalnom kod operatera.

Naravno da se ptreba poceti gasiti analogija terestrialno, kao i gasenje analogije kod kablovski operatera jer je to zastarjela tehnologija i zauzimaju se frekvencije za digitalu u oba slucaja
House

#19154 Re: HS kablovska

Post by House »

H2 HD je beton! :thumbup: "onaj" pravi history kanal, a ne ovo smeće history hd :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19155 Re: HS kablovska

Post by pici »

House wrote:H2 HD je beton! :thumbup: "onaj" pravi history kanal, a ne ovo smeće history hd :)

to je onaj stari dobri history a ne ove smetljaske zalagaonece, magacioneri, kamijonđije i boga bitaj šta još... ja ima iju i one drvosječe :shock: katasrofa
House

#19156 Re: HS kablovska

Post by House »

pici wrote:
House wrote:H2 HD je beton! :thumbup: "onaj" pravi history kanal, a ne ovo smeće history hd :)

to je onaj stari dobri history a ne ove smetljaske zalagaonece, magacioneri, kamijonđije i boga bitaj šta još... ja ima iju i one drvosječe :shock: katasrofa

aha, i ice road truckers :oops: :lol:
Sarajbeg

#19157 Re: HS kablovska

Post by Sarajbeg »

House wrote:
pici wrote:

aha, i ice road truckers :oops: :lol:

to mi nedirajte 8-) :-D
japasmipin

#19158 Re: HS kablovska

Post by japasmipin »

Svaki mjesec različiti iznosi na računima.Za juni 41,50,za juli 42,70 a za august 46,80.U pitanju je kid 8 + HBO.
Last edited by japasmipin on 23/09/2016 09:08, edited 1 time in total.
cpu_fan

#19159 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

japasmipin wrote:Svaki mjesec razlićiti iznosi na računima.Za juni 41,50,za juli 42,70 a za august 46,80.U pitanju je kid 8 + HBO.
Prvo su izjednačavali naknadu za održavanje kablovske e sad od augusta je poskupila naknada za 3 KM . :izet:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#19160 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

japasmipin wrote:Svaki mjesec razlićiti iznosi na računima.Za juni 41,50,za juli 42,70 a za august 46,80.U pitanju je kid 8 + HBO.
ja se nesto ne sjecam jel u KID 8 paketu i telefon??
Benq

#19161 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: ja se nesto ne sjecam jel u KID 8 paketu i telefon??
Nije , KID paketi su samo kablovska , internet i digitalna. Telefoniju uzimas zasebno.
hrasno38

#19162 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: ja se nesto ne sjecam jel u KID 8 paketu i telefon??
Nije , KID paketi su samo kablovska , internet i digitalna. Telefoniju uzimas zasebno.
Pa onda mu je cijena mogla biti razlicita samo za povecanje ove usluge na 18 KM tj. 3KM i ne moze biti fleksiblna nego staticna.
japasmipin

#19163 Re: HS kablovska

Post by japasmipin »

cpu_fan wrote:
Prvo su izjednačavali naknadu za održavanje kablovske e sad od augusta je poskupila naknada za 3 KM . :izet:
Vjerovatno je to.Hvala.
sabih05

#19164 Re: HS kablovska

Post by sabih05 »

Imam Duo Net Grand Family paket. Od juce nemam nijedan Cinemax kanal. Pise mi No Access (CA modul je u pitanju).

Kad preskeniram kanale vidim ih pod Paid Channels, ali ne mogu da ih gledam. U listi programa (start, osnovni, prosireni, itd) na http://telemach.ba/Paketi/TV-NET ih ne vidim.

Na web stranici nema nikakvih obavjestenja. Ima li iko informaciju sta je u pitanju? Da li je to bio neki promo period, pa istekao? Ako jeste, u kojem paketu onda mogu imati te programe.

Hvala!
hrasno38

#19165 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

sabih05 wrote:Imam Duo Net Grand Family paket. Od juce nemam nijedan Cinemax kanal. Pise mi No Access (CA modul je u pitanju).

Kad preskeniram kanale vidim ih pod Paid Channels, ali ne mogu da ih gledam. U listi programa (start, osnovni, prosireni, itd) na http://telemach.ba/Paketi/TV-NET ih ne vidim.

Na web stranici nema nikakvih obavjestenja. Ima li iko informaciju sta je u pitanju? Da li je to bio neki promo period, pa istekao? Ako jeste, u kojem paketu onda mogu imati te programe.

Hvala!
Pa i nema Cinemax u tom paketu :? Ima HBO i Cinestar ali nema Cinemax
sabih05

#19166 Re: HS kablovska

Post by sabih05 »

hrasno38 wrote:
sabih05 wrote:Imam Duo Net Grand Family paket. Od juce nemam nijedan Cinemax kanal. Pise mi No Access (CA modul je u pitanju).

Hvala!
Bio je do juce. :)
hrasno38

#19167 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

sabih05 wrote:
hrasno38 wrote:

Hvala!
Bio je do juce. :)
Ma mozda slucajno ali Cinemax je u HBO Premium paketu a taj paket je samo u DUO TEL GRANDE EXTRA i TRIO GRANDE PREMIUM. Evo imas i ovdje:

http://www.hkb.ba/wp-content/uploads/20 ... pdf?185450
r_faruk

#19168 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

poskupio HS za tri KM...
Benq

#19169 Re: HS kablovska

Post by Benq »

r_faruk wrote:poskupio HS za tri KM...
Da , bila je obavijest i na portalu i putem pisama uz racune za 7. mjesec da ce od 1.8. doci do poskupljenja.
Adriatic

#19170 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Benq wrote:
r_faruk wrote:poskupio HS za tri KM...
Da , bila je obavijest i na portalu i putem pisama uz racune za 7. mjesec da ce od 1.8. doci do poskupljenja.
Prvo na 15, pa na 18, pa.....
:-)
A kvalitet nula bodova.
Benq

#19171 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Adriatic wrote: Prvo na 15, pa na 18, pa.....
:-)
A kvalitet nula bodova.
Na 15 je povecano zbog ujednacavanja cijena sa Telemachom , a Telemach tu cijenu nije mijenjao 4 godine, i sada kad su nakon uvodjenja novih usluga povecali cijenu naknade za KKS na 18 , automatski se i HS-u povecalo na 18KM tako da su to zapravo HS korisnicima dva uzastopna poskupljenja, ali se i to moze korigovat sa novom ponudom tako da se to poskupljenje sto manje osjeti.

Sto se tice kvalitete , meni je ostalo sve isto kao i prije dok je HS samostalno radio , tako da nemam nikakvih zamjerki , isto tako i ostalim komsijama u zgradi jer je dobra infrastruktura.
r_faruk

#19172 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

ja sam takodjer zadovoljan, s obzirom na ono sto koristim, sasvim mi je prihvatljiva ova cijena....i dalje imam sasvim dovoljno kanala i hd i obicnih, a i internet je jos uvijek dobar....
kloniran

#19173 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

pa zadovoljni ste sto koristite i digitalu :-)
pitajte penzionere i ostale sto ne koriste digitalu jesu li zadovoljni, preko leđa analogije tj onih koji to uopste ne koriste su uveli "poboljsanja" usluge, a pri tome iz analogije izbacili nekoliko kanala :-)
Adriatic

#19174 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

kloniran wrote:pa zadovoljni ste sto koristite i digitalu :-)
pitajte penzionere i ostale sto ne koriste digitalu jesu li zadovoljni, preko leđa analogije tj onih koji to uopste ne koriste su uveli "poboljsanja" usluge, a pri tome iz analogije izbacili nekoliko kanala :-)
O tome i pričam. Smanjili broj kanala, i izbacili neke da bi uveli još gore.
r_faruk

#19175 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

imam dvoje penzionera koji koriste telemach. ne znam da li ima razlike, ali, do sada su placali 18KM, sada im je 21KM. ne zale se na kanale, ali se zale na poskupljenje, logicno... ne znam sta je izbaceno, a sta nije. na telemachu imaju 120+ kanala (modul), a na analognoj sezdesetak...
Locked