BarbaDue wrote:Stvarno mi nije jasno otkud toliko nezadovoljstva krajem. Pa valjda je logično ako je završni serijal da se u njemu stvari polako smiruju kako bi se serija mogla privesti kraju.
Nezadovoljni smo krajem jer nismo dobili rasplet kakav je trebalo da bude.
- zasto se potezalo Jonovo porijeklo, zasto je Varys platio glavom zbog izdaje, ako je na kraju nebitno sto je Targaryen i poslat je u sumu kao Snow. Zasto mu je Sansa govorila u 4. epizodi da je on najbolji izbor za tron i rekla je Tyrionu za njegovo porijeklo, a kad su se pozdravljali na doku oslovljava ga kao Snowa?
-zasto niko na vijecanju nije spomenuo to njegovo porijeklo i predlozio njega kao vladara, pa da se Jon izjasni da li zeli ili ne zeli, pa da svojevoljno izabere Zid i sumu, a ne da ga prognaju kao najveceg zlikovca a on im spasio gu*ice?
-prebrzo je Deneris poludjela, tu transformaciju su trebali ranije da zapocnu. Ona u 7. sezoni ostavlja zivu Lanistersku vojsku a ubija Tarlije nakon sto su odbili da kleknu, a sada u posljednjoj sezoni Crv po njenom naredenju ubija vojnike iako su se predali?
-nisu objasnili kakav to utjecaj zvono ima na Deneris? Odakle to, kako, zasto? Nikada za 8. sezona nisu nicim uputili da Deneris ima neki problem sa zvonjavom. Trebali su dati neke naznake da bi ovo sve imalo smisla.
Ovo su samo neke sitnice zbog kojih sam ja nezadovoljna. Ovoga ima jos, mogu drugi put se nadovezati.