Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dječak sa šibicama

#19126 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

AleksoMKD wrote:Image
Sve smo mogli mi, da je duzi bio dan...

Meni kao nekome ko samo prati seriju, nisam citao knjige i ne zamaram se previse teorijama kako je i sta trebalo biti, kao nekome ko samo prati kronologiju, smijesne su neke stvari o kojima je vec sve napisano.
Teorije ko je trebao biti kralj a ko nije, i zasto, to je trenutno manje bitno. Uspjeli su i to, sustinu serije gurnuti u kraj a istaci sve mane svog zanata.
AleksoMKD

#19127 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

dječak sa šibicama wrote: Meni kao nekome ko samo prati seriju, nisam citao knjige i ne zamaram se previse teorijama kako je i sta trebalo biti, kao nekome ko samo prati kronologiju, smijesne su neke stvari o kojima je vec sve napisano.
Teorije ko je trebao biti kralj a ko nije, i zasto, to je trenutno manje bitno. Uspjeli su i to, sustinu serije gurnuti u kraj a istaci sve mane svog zanata.
Meni je kraj sasvim dobar.
Naravno moglo je bolje, u stilu 10 epizoda gde bi se bolje objasnije stvari kako ne bi zbog zurbe sjebali kvalitet ali mi je kraj price i sudbine likova sasvim super.
Cak i izbor kralja i uvodjenje elektoratskog sistema mi je bas kul i ima istorisku pozadinu.

Jedino mi Gendrija zao.
vicious

#19128 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vicious »

Kakav faking disaster. Vizuelno super, ali ljudi izmasakrirali likove, pricu, dijaloge...

Reddit i vesteros je srce srbije jedino vrijedno u vezi s ovom sezonom. :D
P308

#19129 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P308 »

pici wrote:mnogi su smatrali ovakav kraj...
Image
bunk

#19130 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

Bas me zanima sta bi Zdravko Mamic rekao za Jon Snow-a.
SanskiBiser

#19131 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Altsa wrote:jedina dobra stvar je da je demokratija i visestranacki sistem stigao u 7 kraljevstva. :D nema vise rodoslovlja.

Ma ja a Bran im precuti da 3EyedRaven u prosjeku zivi preko 1000 godina :lol:
BarbaDue

#19132 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by BarbaDue »

Stvarno mi nije jasno otkud toliko nezadovoljstva krajem. Pa valjda je logično ako je završni serijal da se u njemu stvari polako smiruju kako bi se serija mogla privesti kraju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19133 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

P308 wrote:
pici wrote:mnogi su smatrali ovakav kraj...
Image

ma nejma seMse... meni je ona pocela ici na qujac jos od junkaija i astaporta, kad se je kurcila sa zmajevima i zahtjevala svoje zakonsko pravo jer je prestolonasljenik westerosa... cak joj je i tiryon savjetovao da ostane u zaljevu zmajeva dok se ne uspostavi nerobovlasnicki sistem i oslbode svi robovi al sujeta je jebena, hoce gvozdeni prijesto i kapak... et ti prijesto jebo te Jon.
AleksoMKD

#19134 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

SanskiBiser wrote: Ma ja a Bran im precuti da 3EyedRaven u prosjeku zivi preko 1000 godina :lol:
Mislim da ipak nesto manje, 100ak mozda.

Kako god dovoljno da uspostavi neki red i prosperitet. Relativno otporan na spletke jer sve vidi i sve zna.

Plus ako mu neko radi o glavi samo varguje u konja doticnog i eto "nesretnog slucaja" tipa ritnuo ga konj u glavu. :D
zilog

#19135 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zilog »

A za finansije nema problema - kladionica. Mada bi kod nas Bran dobio tarabu.
SanskiBiser

#19137 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

AleksoMKD wrote:
SanskiBiser wrote: Ma ja a Bran im precuti da 3EyedRaven u prosjeku zivi preko 1000 godina :lol:
Mislim da ipak nesto manje, 100ak mozda.

Kako god dovoljno da uspostavi neki red i prosperitet. Relativno otporan na spletke jer sve vidi i sve zna.

Plus ako mu neko radi o glavi samo varguje u konja doticnog i eto "nesretnog slucaja" tipa ritnuo ga konj u glavu. :D
Onaj prije njega sto ga glumio Max je imao preko 1000 pa se ti tjesi sa samo 100, spajanje na drvo im daje dugovjecnost... :lol:
AleksoMKD

#19138 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

SanskiBiser wrote:
Onaj prije njega sto ga glumio Max je imao preko 1000 pa se ti tjesi sa samo 100, spajanje na drvo im daje dugovjecnost... :lol:
Ne mogu se setiti, ali zar nije oni bio Brynden Rivers sto znaci da je imao nesto preko 150ak godina kada je Bran upao u pecinu?

Plus nema drva u KL, mada bi bilo kul da zasade jedno.
Last edited by AleksoMKD on 21/05/2019 15:14, edited 1 time in total.
pici

#19139 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Meni kad se je sve sleglo oko kraja tek sad poprima neki smisao... vatra i led su imali svoje sudbine i oni su to ostvarili tj nije im bilo sudjeno da vladaju nego da prekinu tu vladavinu kakva je postojala do tada i da se suprostave NK i silama smrti tj tame... odradili poso, Dany lezi negdje mrtva na planinama Valarije a Jon luta pravim sjeverom pokusavajuci da se oporavi od donosenja teske odluke i ubistva svoje ljubavi.Bittersweet kraj.
pici

#19140 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

AleksoMKD wrote:
SanskiBiser wrote:
Ne mogu se setiti, ali zar nije oni bio Brynden Rivers sto znaci da je imao nesto preko 150ak godina kada je Bran upao u pecinu?

trookigavrani ne zive 1000 godina... svaki se na poseban nacin odabere poput brana... zive obican ljudski vijek dok ih ne nasljedi drugi i ne nauci kako to da postane... kojih 1000 godina...
dječak sa šibicama

#19141 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Moze li se Bran "vargovati" u Drogona?
animus

#19142 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Zajebano je bit Jonova treba. Voli te pa te od ljubavi rokne. Prvo Igrit pa onda nesretna Deny.
U citavoj sezoni mi je jedino drago da je spalila onaj smrdljivi grad odakle je krenulo svo zlo.
SanskiBiser

#19143 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

AleksoMKD wrote:
SanskiBiser wrote:

Bloodraven almost definitely did have a network of spies throughout the Seven Kingdoms, but he almost definitely did have some incredible abilities, ones that would one day lead him to long outlive his mortal body and become one with the earth, a being that would call out to Brandon Stark to find him.

Vec ce oni ukalemiti drvo, pa kad se Bran spoji na njega postace SkyNet Raven :mrgreen: sto kazu na freefolk na kraju ce i space marines ratovati za njega na drugom kraju galaksije :lol: . :lol:
AleksoMKD

#19144 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

SanskiBiser wrote:
Bloodraven almost definitely did have a network of spies throughout the Seven Kingdoms, but he almost definitely did have some incredible abilities, ones that would one day lead him to long outlive his mortal body and become one with the earth, a being that would call out to Brandon Stark to find him.

Vec ce oni ukalemiti drvo, pa kad se Bran spoji na njega postace SkyNet Raven :mrgreen: sto kazu na freefolk na kraju ce i space marines ratovati za njega na drugom kraju galaksije :lol: . :lol:
Vec imaju kandidate sa vucjom tematikom :D
Image

Nego oko godina, barem po knjizi:

Within the books, there are numerous details that indicate who the three-eyed crow was before he entered the cave, but only few of them have made it into the series. The three-eyed crow tells Bran that he has many names, and his birth name is Brynden - hence the theory that he is Brynden "Bloodraven" Rivers, a legitimized bastard son of King Aegon IV Targaryen and former Lord Commander of the Night's Watch who was lost beyond the Wall. Bloodraven lost one of his eyes years before being sent to the Wall, and the three-eyed crow's true form is indeed missing an eye, but in the series the Three-Eyed Raven still has both his eyes (similarly to the show portrayal of Euron Greyjoy). It's not clear if this means that the theory is wrong, or if the writers simply decided not to address his identity.
Coconut

#19145 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

BarbaDue wrote:Stvarno mi nije jasno otkud toliko nezadovoljstva krajem. Pa valjda je logično ako je završni serijal da se u njemu stvari polako smiruju kako bi se serija mogla privesti kraju.
Nezadovoljni smo krajem jer nismo dobili rasplet kakav je trebalo da bude.

- zasto se potezalo Jonovo porijeklo, zasto je Varys platio glavom zbog izdaje, ako je na kraju nebitno sto je Targaryen i poslat je u sumu kao Snow. Zasto mu je Sansa govorila u 4. epizodi da je on najbolji izbor za tron i rekla je Tyrionu za njegovo porijeklo, a kad su se pozdravljali na doku oslovljava ga kao Snowa?

-zasto niko na vijecanju nije spomenuo to njegovo porijeklo i predlozio njega kao vladara, pa da se Jon izjasni da li zeli ili ne zeli, pa da svojevoljno izabere Zid i sumu, a ne da ga prognaju kao najveceg zlikovca a on im spasio gu*ice?

-prebrzo je Deneris poludjela, tu transformaciju su trebali ranije da zapocnu. Ona u 7. sezoni ostavlja zivu Lanistersku vojsku a ubija Tarlije nakon sto su odbili da kleknu, a sada u posljednjoj sezoni Crv po njenom naredenju ubija vojnike iako su se predali?

-nisu objasnili kakav to utjecaj zvono ima na Deneris? Odakle to, kako, zasto? Nikada za 8. sezona nisu nicim uputili da Deneris ima neki problem sa zvonjavom. Trebali su dati neke naznake da bi ovo sve imalo smisla.

Ovo su samo neke sitnice zbog kojih sam ja nezadovoljna. Ovoga ima jos, mogu drugi put se nadovezati.
geralt

#19146 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by geralt »

Coconut wrote:
BarbaDue wrote:Stvarno mi nije jasno otkud toliko nezadovoljstva krajem. Pa valjda je logično ako je završni serijal da se u njemu stvari polako smiruju kako bi se serija mogla privesti kraju.
Nezadovoljni smo krajem jer nismo dobili rasplet kakav je trebalo da bude.

- zasto se potezalo Jonovo porijeklo, zasto je Varys platio glavom zbog izdaje, ako je na kraju nebitno sto je Targaryen i poslat je u sumu kao Snow. Zasto mu je Sansa govorila u 4. epizodi da je on najbolji izbor za tron i rekla je Tyrionu za njegovo porijeklo, a kad su se pozdravljali na doku oslovljava ga kao Snowa?

-zasto niko na vijecanju nije spomenuo to njegovo porijeklo i predlozio njega kao vladara, pa da se Jon izjasni da li zeli ili ne zeli, pa da svojevoljno izabere Zid i sumu, a ne da ga prognaju kao najveceg zlikovca a on im spasio gu*ice?

-prebrzo je Deneris poludjela, tu transformaciju su trebali ranije da zapocnu. Ona u 7. sezoni ostavlja zivu Lanistersku vojsku a ubija Tarlije nakon sto su odbili da kleknu, a sada u posljednjoj sezoni Crv po njenom naredenju ubija vojnike iako su se predali?

-nisu objasnili kakav to utjecaj zvono ima na Deneris? Odakle to, kako, zasto? Nikada za 8. sezona nisu nicim uputili da Deneris ima neki problem sa zvonjavom. Trebali su dati neke naznake da bi ovo sve imalo smisla.

Ovo su samo neke sitnice zbog kojih sam ja nezadovoljna. Ovoga ima jos, mogu drugi put se nadovezati.
1. Zato sto Martin voli da ode u suprotnom pravcu od onog kojeg citaoci ocekuju :) Jonovo Targaryensko porijeklo je bilo bitno da bi mogao jahati zmaja, i da bi se pokazala njegova plemenitost karaktera tako sto ce odbiti kraljevstvo, te da ocekivanja citaoca/gledaoca navuce u pogresnom smjeru.

2. Jona nije bio opcija za vladara jer na to ne bi pristali Neukaljani, koji su ga drzali kao zatvorenika. I ovako je pomalo nerealno sto su ga uopste ostavili na zivotu.

3. Slazem se za njeno ludilo, vjerujem da ce Martin to bolje odraditi u knjigama (ako ih ikad napise)

4. Nikakav uticaj zvona nemaju sa Daenerys. Jednostavno je odlucila da ne prihvati predaju.
pici

#19147 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Bilo je naznaka, kad se je vratila sa Dothrakijima i imala tri zmaja i dvije najmocnije vojske na svijetu, Tiryionu je rekla da ce spaliti pobunjene gradove robovlasnika i tu ju je uspio odgovoriti pa je spalila neke brodove i ubila dvojicu od trojice robovlasnika... pa kad je gubila u westerosu pitala je Jona za misljenje odbacivsi i Tiryiona i Varysa, pa je i on ugasio njezinu vatru rekavsi ako iskoristi zmajeve u paljenju ljudi i gradova nece se razlikovati od onih koje hoce da srusi i da uspostavi novi poredak... Varys ju je preklinjao da ne spaljuje grad pa onda Tiryon, pa je spalila i uvjeravala Jona u svoje postupke da su ispravni i da je to sto ona odluci jedino dobro i ispravno. Jon je preklinjao da se smiluje onima koji imaju taj neki izbor i koji ne mogu i ne shvataju njezine vizije te rajske buducnosti tj slobode za sve ALI od Neda Starka kako ona to vidi i odluci... Jon je izabrao da postedi sve koji jos se tome protive spasivsi i sebe i sestre i sve u westerosu pa i sire.Nije ona luda kraljica nego uvjerena da ono sto radi je jedino ispravno i kao sto je rekla Jonu nemaju drugog izbora... i primi noz u srce.
al-em

#19148 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by al-em »

https://www.youtube.com/watch?v=y9I0W1930FE

2.45

druga sezona cini mi se
geralt

#19149 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by geralt »

Ja sam Daenerys otprilike shvatio kao fantasy verziju Robespierra ili Lenjina - ekstremni idealista za kojeg visi cilj opravdava bilo kakva sredstva, pa ako nevini usput stradaju, jbg. Nema to veze sa nikakvim ludilom vec sa licnom perspektivom i pogledom na svijet.
tuzlak1212

#19150 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

https://www.klix.ba/magazin/film-tv/geo ... /190521109
"Nemojte zaboraviti da ja radim u potpuno drugačijoj sredini od Davida i Dana. Oni su imali šest sati za finalnu sezonu, a ja očekujem da će moje posljednje dvije knjige popunitii 3.000 stranica. Ukoliko bude potrebno još stranica, dijelova i scena, ja ću ih dodati. Postoje dijelovi koji nikada nisu dospjeli na ekran i likovi koji su umrli u seriji, ali i dalje žive u knjigama. Čitači će barem saznati šta se desilo sa Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny i njenom svinjom, Skahhazom Shavepate, Arianne Martell, Darkstarom, Vistarion Greyjoyjom, Ser Garlanom, Aegonom VI i mnogim drugim likovima koje gledaoci nisu imali šansu upoznati. I da, bit će tu i jednoroga. Kako će završiti, pitaju se ljudi. Isto kao u seriji? Drugačije?", napisao je Martin.
:(
Post Reply