Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sarajevski-Seljak

#19126 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Maharadza wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:Cekaj onda da ti slikam kancelariju citavu, ovi manijaci se pojedose :mrgreen:
Vidim ja klošari išarali grb plavom bojom...jesi im makar vratio milo za drago?! :P

To kolega "lijecio zivce", ali sutra stize nova :evil:
Schlauf2

#19127 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

shalla wrote: Haj za HTC se i mogu složiti (bar što se tiče kamere na One7 koji sam imao, ne znam kakva je situacija sa One8 i One9) ali kako misliš Bgt da je LG u zaostatku sa kamerama?
Procitaj opet sta sam napisao, rekao sam MALO u zaostatku za NEKIM konkurentima. Opcijama LG-eve kamere ne prigovaram, ni kvalitetu po danu, neke stvari su cak i prvi uveli od svih. Kod LG-a mi se ne dopada sto pri losijem svjetlu kvalitet dosta opadne, autofokus postane spor i pocesto ne moze ispravno fokusirati iz prve.

Ja sam svoje rekao i ne namjeravam raspravljati dalje na ovu temu, posto vidim da je Maharadza vec poceo pjeniti.
febo_acm

#19128 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ljudi moji ja prosle subote kupio M9... i prodao ga u ponedjeljak za 100 KM manje i kupio Note 4. U zivotu gore kamere nisam vidio od one na M9. To je strasno sta su uradili. Nekakav zflj Toshiba senzor... Jednostavno ne mogu da vjerujem sta su uradili.
Izvini druze ali ti sto kazes da zadovoljava tvoje potrebe vjerovatno ne slikas nikako. Postavi nam samo jednu sliku u losijem osvjetljenju i sve ce ti biti jasno. Lenovo K3 Note koji zena koristi ima kameru za 10 u odnosu na M9. Fizicki meni je M9 skoro savrsen, zvuk ekstra... Ko ne slika nikako strasan telefon.
zateznistub

#19129 Re: Android OS

Post by zateznistub »

febo_acm wrote:Ljudi moji ja prosle subote kupio M9... i prodao ga u ponedjeljak za 100 KM manje i kupio Note 4. U zivotu gore kamere nisam vidio od one na M9. To je strasno sta su uradili. Nekakav zflj Toshiba senzor... Jednostavno ne mogu da vjerujem sta su uradili.
Izvini druze ali ti sto kazes da zadovoljava tvoje potrebe vjerovatno ne slikas nikako. Postavi nam samo jednu sliku u losijem osvjetljenju i sve ce ti biti jasno. Lenovo K3 Note koji zena koristi ima kameru za 10 u odnosu na M9. Fizicki meni je M9 skoro savrsen, zvuk ekstra... Ko ne slika nikako strasan telefon.
Koliko me sjecanje drzi M7 je imao neki problem sa kamerom, čak mi je drug sa posla nosio na servis i poslije je kamera na njemu bila znatno bolja. e sad da li je ta mana prezivila do devetke...ne znam
febo_acm

#19130 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ma mana je sto su lose kamere... U M7 ultra pixel 4mp kamera horor. U M8 ubace dvije ultra pixel kamere nazad, a u M9 stave smijesni Toshibin senzor. Ne razumijem sta rade. Pogotovo jer su cijene uredjaja velike. Da su ubacili kameru kao i ostali bio bi haos. Ali oni se prave pametni...
Maharadza

#19131 Re: Android OS

Post by Maharadza »

febo_acm wrote:Ma mana je sto su lose kamere... U M7 ultra pixel 4mp kamera horor. U M8 ubace dvije ultra pixel kamere nazad, a u M9 stave smijesni Toshibin senzor. Ne razumijem sta rade. Pogotovo jer su cijene uredjaja velike. Da su ubacili kameru kao i ostali bio bi haos. Ali oni se prave pametni...
Potpis, nikada nisam shvatio zašto su ti HTC One uređaji toliko skupi...eno npr. u švabiji One M9 koji je izašao prije 9 mjeseci sada svega 50 Eura jeftiniji od najnovije Xperia Z5 zvijeri...WTF?! :run:
Sarajevski-Seljak

#19132 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Image

U "mrtvom" mraku sa blicom slikano... Meni uopse nije losa slika, ma da fakat rijetko u zadnje vrijeme koristim kameru...
Maharadza

#19133 Re: Android OS

Post by Maharadza »

According to DxOMark's ranking of cameras on smartphones, the camera of the One M9 ranks 22nd with 69 points, barely improving upon the score of the One M8 that was at 68 points.

The score of One M9's camera is very low compared to its competition in the smartphone business, with the Samsung Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge scoring 86 points to be ranked first overall. Following the Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge are the Samsung Galaxy Note 4 with 83 points, Apple's iPhone 6 and iPhone 6 Plus with 82 points, and the Samsung Galaxy S5 and Sony Xperia Z3 both with 79 points.

The score of 69 points for the One M9 even ranks it behind the 72 points of the Samsung Galaxy S3 and the iPhone 4S and the 69 points of the Amazon Fire Phone. :-) :-) The outdoor camera Go Pro Hero 3 amazingly even scored higher compared to the One M9, as the Hero 3 scored 70 points in the DxOMark review.

...

However, the list of bad things about the One M9 camera is much longer, with some of the criticisms against the device's camera including inaccurate white balance, oversaturated colors in low light, and strong ringing and slight fringing when taking pictures. In addition, the camera features no video stabilization and the loss of details in any lighting condition. :-)
http://www.techtimes.com/articles/55457 ... ly-bad.htm

Čak i S3 ima bolju kameru od M9! :shock:
Quaresma

#19134 Re: Android OS

Post by Quaresma »

los kamera senzor i to je to

svi furaju od sonija senzor samo htc od toshibe :-D

ja mislim da je za htc kasno, ljudi su jednostavno skrenuli s puta, dosta nekih osakacenih M9 telefona, onda ovo sa dizajnom kod One A9 i to po cijeni flagship telefona, plus to je midranger, nista specijalno hardverski telefon.

LG je meni najbolje odradio posao ove godine definitivno, i Samsung odmah iza
febo_acm

#19135 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ako se objekat malo mrdne nema nista od slike, ispadne mutna. Ja sam naprimjer pokusavao slikati bebu dva dana i zamijenio mobitell :D
shalla

#19136 Re: Android OS

Post by shalla »

febo_acm wrote:Ako se objekat malo mrdne nema nista od slike, ispadne mutna. Ja sam naprimjer pokusavao slikati bebu dva dana i zamijenio mobitell :D
:lol: :lol:
Moj bandit je zvrk otkako se rodio, ne bi ga ni DSLR-om uspio uslikati da nije bar malo zamućena slika :mrgreen:
agent_zero

#19137 Re: Android OS

Post by agent_zero »

Ovo što je @sarajevski seljak stavio nije uopšte loše, čak bih rekao da je i odlično.

Ali ništa manje i se ne očekuje za telefon od skoro 350 eura. Ja lično volim htc, tj. volio sam ga prije dok su im uređaji bili u normalnim gabaritima za dijagonalu ekrana, njihov sense mi je najbolji UI od svih. Međutim, današnji htc modeli mi se nimalo ne dopadaju, niti dizajnom (tj. gabaritima), niti cijenom.
KB9

#19138 Re: Android OS

Post by KB9 »

uradjen apdejt sistema na lenovo vibe z2 pro, mrsko mi bilo vise gledat kako se nudi :lol:

samo da napisem kako su obicne lazi i gluposti kako mobitel losije radi (il cak prestaje radit) kad se to uradi, sve pici ko podmazano 8)
roki

#19139 Re: Android OS

Post by roki »

Molim savjete za minimalnu konfiguraciju a da sam miran na duzi period. Osnovni sam korisnik,viber,,mail,malo internet i to je to. Mislim da mi je giga rama dovojna,sta je sa procesorom
ja sam amoniman

#19140 Re: Android OS

Post by ja sam amoniman »

minimalno 4 jezgreni chipset
evo ti čisti bestbay samo ako imas koga u Njemačkoj da ti naruči i donese
http://m.ebay.de/itm/5-0-Zoll-OUKITEL-U ... nav=SEARCH

OUKITEL U2
5,0 " display qHD / RAM 1 GB - ROM 8 GB

http://www.devicespecifications.com/en/model/37063594
http://cellcute.com/product/oukitel-u2/

evo 2 review

http://www.racunalo.com/oukitel-u2-vrlo ... ekbuyingu/
http://www.xiaomitoday.com/oukitel-u2-r ... -than-100/

Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by ja sam amoniman on 13/12/2015 10:15, edited 1 time in total.
zateznistub

#19141 Re: Android OS

Post by zateznistub »

:lol: :lol: :lol:

To dileja, oukitel FTW :lol: :lol:
friskyoreo

#19142 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Jos da vidi kako je ruzan taj okitatel kad mu se promijeni wallpaper u neki svjetliji. :D Bezeli po cent sa sa obje strane. :D
krakatoa

#19143 Re: Android OS

Post by krakatoa »

Dileja reklamira kineze a za cijenu tog kineza možeš kupiti neki brendirani telefon srednjeg ranga sa Snapdragon procesorom (ili čak sa Intel), imati normalnu garanciju i servis. Ovim no-name kinezima ako ode jedno dugme, možeš ga baciti jer nigdje nema rezervnih dijelova a ni opreme osim u Kini a sumnjam da bi iko slao telefon na popravak u kinu.
Maharadza

#19144 Re: Android OS

Post by Maharadza »

friskyoreo wrote:Jos da vidi kako je ruzan taj okitatel kad mu se promijeni wallpaper u neki svjetliji. :D Bezeli po cent sa sa obje strane. :D
Najgore kada navikneš kao ja sada na ovaj G2 i njegove minimalne bezele, pa mi gotovo svaki drugi uređaj ružan čim su iole prisutni bezeli! :D
friskyoreo

#19145 Re: Android OS

Post by friskyoreo »

Maharadza wrote:
friskyoreo wrote:Jos da vidi kako je ruzan taj okitatel kad mu se promijeni wallpaper u neki svjetliji. :D Bezeli po cent sa sa obje strane. :D
Najgore kada navikneš kao ja sada na ovaj G2 i njegove minimalne bezele, pa mi gotovo svaki drugi uređaj ružan čim su iole prisutni bezeli! :D
Slazem se, ali ovo je jos gore kako su upakovali. :D Planirao sam na LG G3, ali cini mi se da su na G2 bolje taj dio oko bezela uradili.

https://youtu.be/QPc9fnrvhVw?t=6m6s
rangoj

#19146 Re: Android OS

Post by rangoj »

krakatoa wrote:Dileja reklamira kineze a za cijenu tog kineza možeš kupiti neki brendirani telefon srednjeg ranga sa Snapdragon procesorom (ili čak sa Intel), imati normalnu garanciju i servis. Ovim no-name kinezima ako ode jedno dugme, možeš ga baciti jer nigdje nema rezervnih dijelova a ni opreme osim u Kini a sumnjam da bi iko slao telefon na popravak u kinu.
Definitivno! Mislim da su kineski telefoni danas promasaj. Ne mislim na Huawei ili Lenovo, vec no name brendove. UOpste nisu tako jeftini kada se uzme u obzir postarina i mogucnost da zaglavi na carini. KIneski telefon napravljen za kinesko trziste, a takvi su najjeftiniji, obicno nema radio prilagodjen evropskom standardu pa se baterija trosi vise na odrzavanje signala, baterija je uvijek sumnjivog porijekla - a to moze biti cak i opasno, jer se loše litiumske baterije mogu nadovati i u najgorem slucaju zapaliti (nocu, dok se puni... :/ ), kamera je po pravilu napuhana interpolacijom, sa 8 na 13 ili sa 5 na 8MP i sl.

Danas postoje bolje alternative. Stariji modeli, godinu i po stariji, mogu se uzeti mngoo jeftinije, zatim refurbised verzije na ebay ili amazon.de, a ko zeli bas nov, tu je moto G serija, Lenovo uredjaji itd.. koji nude odlican odnos preformansi i cijene, i odredjen kvalitet - standard kvaliteta. "Kinez" moze biti OK, ali moze biti i tesko sranje, a onda povratka nema...
krakatoa

#19147 Re: Android OS

Post by krakatoa »

rangoj wrote:
krakatoa wrote:Dileja reklamira kineze a za cijenu tog kineza možeš kupiti neki brendirani telefon srednjeg ranga sa Snapdragon procesorom (ili čak sa Intel), imati normalnu garanciju i servis. Ovim no-name kinezima ako ode jedno dugme, možeš ga baciti jer nigdje nema rezervnih dijelova a ni opreme osim u Kini a sumnjam da bi iko slao telefon na popravak u kinu.
Definitivno! Mislim da su kineski telefoni danas promasaj. Ne mislim na Huawei ili Lenovo, vec no name brendove. UOpste nisu tako jeftini kada se uzme u obzir postarina i mogucnost da zaglavi na carini. KIneski telefon napravljen za kinesko trziste, a takvi su najjeftiniji, obicno nema radio prilagodjen evropskom standardu pa se baterija trosi vise na odrzavanje signala, baterija je uvijek sumnjivog porijekla - a to moze biti cak i opasno, jer se loše litiumske baterije mogu nadovati i u najgorem slucaju zapaliti (nocu, dok se puni... :/ ), kamera je po pravilu napuhana interpolacijom, sa 8 na 13 ili sa 5 na 8MP i sl.

Danas postoje bolje alternative. Stariji modeli, godinu i po stariji, mogu se uzeti mngoo jeftinije, zatim refurbised verzije na ebay ili amazon.de, a ko zeli bas nov, tu je moto G serija, Lenovo uredjaji itd.. koji nude odlican odnos preformansi i cijene, i odredjen kvalitet - standard kvaliteta. "Kinez" moze biti OK, ali moze biti i tesko sranje, a onda povratka nema...
:thumbup:
KB9

#19148 Re: Android OS

Post by KB9 »

lenovo su odlicni :shock:

tacnije ovaj koji sam uzeo jer ne mogu pricat o marki uredjaja kad sam samo ovaj vidio :mrgreen:
agent_zero

#19149 Re: Android OS

Post by agent_zero »

friskyoreo wrote:
Maharadza wrote:
Slazem se, ali ovo je jos gore kako su upakovali. :D Planirao sam na LG G3, ali cini mi se da su na G2 bolje taj dio oko bezela uradili.

https://youtu.be/QPc9fnrvhVw?t=6m6s
Dizajn kopija p8/p8 lite.
ja sam amoniman

#19150 Re: Android OS

Post by ja sam amoniman »

KB9 wrote:lenovo su odlicni :shock:

tacnije ovaj koji sam uzeo jer ne mogu pricat o marki uredjaja kad sam samo ovaj vidio :mrgreen:
ali zato eto prde drugi koji takođe nikad nisu koristili nijedan telefon na koje pljuju ali važni je nesto napamet prdit
pa iako nema dijelova cijena je toliko niska da mozes kupit jos jedan da imas za dijelova !!! sto bi platio za neke razvikane i uglavnom precjenjene brandove koji samo ostvaruju extra profite prodajuci budalama muda pod bubrege, iphone najbolji primjer, ima najvecu zaradu po mobitelu sto znaci da ga kosta telefon kao i nekog kineza ali zato kompleksašima dobro utrapi i neka ih klepa po ušima i treba
Post Reply