Maharadza wrote:Vidim ja klošari išarali grb plavom bojom...jesi im makar vratio milo za drago?!Sarajevski-Seljak wrote:Cekaj onda da ti slikam kancelariju citavu, ovi manijaci se pojedose
To kolega "lijecio zivce", ali sutra stize nova
Moderator: Benq
Maharadza wrote:Vidim ja klošari išarali grb plavom bojom...jesi im makar vratio milo za drago?!Sarajevski-Seljak wrote:Cekaj onda da ti slikam kancelariju citavu, ovi manijaci se pojedose
Procitaj opet sta sam napisao, rekao sam MALO u zaostatku za NEKIM konkurentima. Opcijama LG-eve kamere ne prigovaram, ni kvalitetu po danu, neke stvari su cak i prvi uveli od svih. Kod LG-a mi se ne dopada sto pri losijem svjetlu kvalitet dosta opadne, autofokus postane spor i pocesto ne moze ispravno fokusirati iz prve.shalla wrote: Haj za HTC se i mogu složiti (bar što se tiče kamere na One7 koji sam imao, ne znam kakva je situacija sa One8 i One9) ali kako misliš Bgt da je LG u zaostatku sa kamerama?
Koliko me sjecanje drzi M7 je imao neki problem sa kamerom, čak mi je drug sa posla nosio na servis i poslije je kamera na njemu bila znatno bolja. e sad da li je ta mana prezivila do devetke...ne znamfebo_acm wrote:Ljudi moji ja prosle subote kupio M9... i prodao ga u ponedjeljak za 100 KM manje i kupio Note 4. U zivotu gore kamere nisam vidio od one na M9. To je strasno sta su uradili. Nekakav zflj Toshiba senzor... Jednostavno ne mogu da vjerujem sta su uradili.
Izvini druze ali ti sto kazes da zadovoljava tvoje potrebe vjerovatno ne slikas nikako. Postavi nam samo jednu sliku u losijem osvjetljenju i sve ce ti biti jasno. Lenovo K3 Note koji zena koristi ima kameru za 10 u odnosu na M9. Fizicki meni je M9 skoro savrsen, zvuk ekstra... Ko ne slika nikako strasan telefon.
Potpis, nikada nisam shvatio zašto su ti HTC One uređaji toliko skupi...eno npr. u švabiji One M9 koji je izašao prije 9 mjeseci sada svega 50 Eura jeftiniji od najnovije Xperia Z5 zvijeri...WTF?!febo_acm wrote:Ma mana je sto su lose kamere... U M7 ultra pixel 4mp kamera horor. U M8 ubace dvije ultra pixel kamere nazad, a u M9 stave smijesni Toshibin senzor. Ne razumijem sta rade. Pogotovo jer su cijene uredjaja velike. Da su ubacili kameru kao i ostali bio bi haos. Ali oni se prave pametni...

http://www.techtimes.com/articles/55457 ... ly-bad.htmAccording to DxOMark's ranking of cameras on smartphones, the camera of the One M9 ranks 22nd with 69 points, barely improving upon the score of the One M8 that was at 68 points.
The score of One M9's camera is very low compared to its competition in the smartphone business, with the Samsung Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge scoring 86 points to be ranked first overall. Following the Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge are the Samsung Galaxy Note 4 with 83 points, Apple's iPhone 6 and iPhone 6 Plus with 82 points, and the Samsung Galaxy S5 and Sony Xperia Z3 both with 79 points.
The score of 69 points for the One M9 even ranks it behind the 72 points of the Samsung Galaxy S3 and the iPhone 4S and the 69 points of the Amazon Fire Phone.![]()
The outdoor camera Go Pro Hero 3 amazingly even scored higher compared to the One M9, as the Hero 3 scored 70 points in the DxOMark review.
...
However, the list of bad things about the One M9 camera is much longer, with some of the criticisms against the device's camera including inaccurate white balance, oversaturated colors in low light, and strong ringing and slight fringing when taking pictures. In addition, the camera features no video stabilization and the loss of details in any lighting condition.![]()
febo_acm wrote:Ako se objekat malo mrdne nema nista od slike, ispadne mutna. Ja sam naprimjer pokusavao slikati bebu dva dana i zamijenio mobitell

Najgore kada navikneš kao ja sada na ovaj G2 i njegove minimalne bezele, pa mi gotovo svaki drugi uređaj ružan čim su iole prisutni bezeli!friskyoreo wrote:Jos da vidi kako je ruzan taj okitatel kad mu se promijeni wallpaper u neki svjetliji.Bezeli po cent sa sa obje strane.
Slazem se, ali ovo je jos gore kako su upakovali.Maharadza wrote:Najgore kada navikneš kao ja sada na ovaj G2 i njegove minimalne bezele, pa mi gotovo svaki drugi uređaj ružan čim su iole prisutni bezeli!friskyoreo wrote:Jos da vidi kako je ruzan taj okitatel kad mu se promijeni wallpaper u neki svjetliji.Bezeli po cent sa sa obje strane.
Definitivno! Mislim da su kineski telefoni danas promasaj. Ne mislim na Huawei ili Lenovo, vec no name brendove. UOpste nisu tako jeftini kada se uzme u obzir postarina i mogucnost da zaglavi na carini. KIneski telefon napravljen za kinesko trziste, a takvi su najjeftiniji, obicno nema radio prilagodjen evropskom standardu pa se baterija trosi vise na odrzavanje signala, baterija je uvijek sumnjivog porijekla - a to moze biti cak i opasno, jer se loše litiumske baterije mogu nadovati i u najgorem slucaju zapaliti (nocu, dok se puni... :/ ), kamera je po pravilu napuhana interpolacijom, sa 8 na 13 ili sa 5 na 8MP i sl.krakatoa wrote:Dileja reklamira kineze a za cijenu tog kineza možeš kupiti neki brendirani telefon srednjeg ranga sa Snapdragon procesorom (ili čak sa Intel), imati normalnu garanciju i servis. Ovim no-name kinezima ako ode jedno dugme, možeš ga baciti jer nigdje nema rezervnih dijelova a ni opreme osim u Kini a sumnjam da bi iko slao telefon na popravak u kinu.
rangoj wrote:Definitivno! Mislim da su kineski telefoni danas promasaj. Ne mislim na Huawei ili Lenovo, vec no name brendove. UOpste nisu tako jeftini kada se uzme u obzir postarina i mogucnost da zaglavi na carini. KIneski telefon napravljen za kinesko trziste, a takvi su najjeftiniji, obicno nema radio prilagodjen evropskom standardu pa se baterija trosi vise na odrzavanje signala, baterija je uvijek sumnjivog porijekla - a to moze biti cak i opasno, jer se loše litiumske baterije mogu nadovati i u najgorem slucaju zapaliti (nocu, dok se puni... :/ ), kamera je po pravilu napuhana interpolacijom, sa 8 na 13 ili sa 5 na 8MP i sl.krakatoa wrote:Dileja reklamira kineze a za cijenu tog kineza možeš kupiti neki brendirani telefon srednjeg ranga sa Snapdragon procesorom (ili čak sa Intel), imati normalnu garanciju i servis. Ovim no-name kinezima ako ode jedno dugme, možeš ga baciti jer nigdje nema rezervnih dijelova a ni opreme osim u Kini a sumnjam da bi iko slao telefon na popravak u kinu.
Danas postoje bolje alternative. Stariji modeli, godinu i po stariji, mogu se uzeti mngoo jeftinije, zatim refurbised verzije na ebay ili amazon.de, a ko zeli bas nov, tu je moto G serija, Lenovo uredjaji itd.. koji nude odlican odnos preformansi i cijene, i odredjen kvalitet - standard kvaliteta. "Kinez" moze biti OK, ali moze biti i tesko sranje, a onda povratka nema...
Dizajn kopija p8/p8 lite.friskyoreo wrote:Slazem se, ali ovo je jos gore kako su upakovali.Maharadza wrote:Najgore kada navikneš kao ja sada na ovaj G2 i njegove minimalne bezele, pa mi gotovo svaki drugi uređaj ružan čim su iole prisutni bezeli!friskyoreo wrote:Jos da vidi kako je ruzan taj okitatel kad mu se promijeni wallpaper u neki svjetliji.Bezeli po cent sa sa obje strane.
Planirao sam na LG G3, ali cini mi se da su na G2 bolje taj dio oko bezela uradili.
https://youtu.be/QPc9fnrvhVw?t=6m6s
ali zato eto prde drugi koji takođe nikad nisu koristili nijedan telefon na koje pljuju ali važni je nesto napamet prditKB9 wrote:lenovo su odlicni![]()
tacnije ovaj koji sam uzeo jer ne mogu pricat o marki uredjaja kad sam samo ovaj vidio