Znamo mi da procitamo, ali ovdje je problem tvog fantaziranja kojeg ti predstavljas kao stvarni stav i zakljucak. Mijesas realnost i fantaziju. Odnosno ne uocavas razliku. Ti si donio negativan zakljucak o ubijenoj jer tvoj mozak razmislja u tom smjeru.I onda te nebuloze prezentiras kao stvarnost.Ne krive se sve zene,ali ti fantaziras krivicu kod ubijene. Nisi fantazirao da je muskarac mozda kriv. Sto li?FunkyzeitGames wrote: ↑27/12/2021 15:04Je li ijedna od vas zna da pročita komentar sa osnovnim razumijevanjem i uzimanjem u obzir da se ne krive SVE ŽENE i ne zaključuje da je navedeno definitivno slučaj? Nevjerovatno.vjeshalica wrote: ↑27/12/2021 15:00
Tvoj mrzilacki karakter prema zenama uopceno se vidi iz tvog patoloskog pisanja nebuloza. Iznosis neistine jer nigdje nije precizno napisano to sto si naveo ,krediti,alimentacija itd kao razlog,vec samo da je u pitanju ljubomora.
Znaci stav i zakljucci ti se svode na rijec "vjerovatno" ,"po tekstu se "moze zakljuciti"....i kako uopce da te neko shvati ozbiljno sta pricas kad zasnivas svoje teorije bez ikakvih pravih informacija?
Danasnji "feminizam"
- vjeshalica
#19126 Re: Danasnji "feminizam"
- FunkyzeitGames
#19127 Re: Danasnji "feminizam"
Ne, ja sam korisnici koja očigledno ima problem generalno sa Y hromozomom (a koju nijedna od vas ne optužuje za mržnju po tom pitanju) odgovorio mogućnošću koja bi je navela da sagleda druge aspekte. Vama je mantra izgleda da kada god neko nije eksplicitno na strani "žena je žrtva" on mora da mrzi žene. Ne, to se zove tretiranje žena kao normalnih osoba koje imaju odgovornost i nisu savršene, pa čak neke mogu biti i zle.vjeshalica wrote: ↑27/12/2021 15:08Znamo mi da procitamo, ali ovdje je problem tvog fantaziranja kojeg ti predstavljas kao stvarni stav i zakljucak. Mijesas realnost i fantaziju. Odnosno ne uocavas razliku. Ti si donio negativan zakljucak o ubijenoj jer tvoj mozak razmislja u tom smjeru.I onda te nebuloze prezentiras kao stvarnost.Ne krive se sve zene,ali ti fantaziras krivicu kod ubijene. Nisi fantazirao da je muskarac mozda kriv. Sto li?FunkyzeitGames wrote: ↑27/12/2021 15:04
Je li ijedna od vas zna da pročita komentar sa osnovnim razumijevanjem i uzimanjem u obzir da se ne krive SVE ŽENE i ne zaključuje da je navedeno definitivno slučaj? Nevjerovatno.![]()
U prevodu, na njeno generalisanje o našem egu i hromozomima sam odgovorio negeneralisanjem, ali sam opet optužen sa neku mržnju.
- ExNihilo
#19128 Re: Danasnji "feminizam"
Šta ti znači ovo?
- vjeshalica
#19129 Re: Danasnji "feminizam"
Tvoj mindset neovisno od njene izjave je usmjeren samo na krivicu ubijene. Ne moras ti biti ni na cijoj strani,pogotovo kad prave razloge ne znamo, druga je stvar sto kod tebe postoji nekontrolisani nagon da razmisljas u smjeru svoje fantazije a to je mrznja prema zeni.Nisi ti slucajno razmisljao u tom smjeru, niti se postavio neutralno. Vec iskljucivo na stranu koja tebi odgovara.Ti nisi optuzen da mrzis, vec sam se tako prezentiras i istices. U konkretnom slucaju ubistva i samoubistva, najrealnije se je postaviti neutralno,jer ne znamo koji je pravi motiv osim ono sto su novine navele kao sistem stereotipa:razvedeni,djeca,otisla sama u stan da zivi i sl.FunkyzeitGames wrote: ↑27/12/2021 15:16Ne, ja sam korisnici koja očigledno ima problem generalno sa Y hromozomom (a koju nijedna od vas ne optužuje za mržnju po tom pitanju) odgovorio mogućnošću koja bi je navela da sagleda druge aspekte. Vama je mantra izgleda da kada god neko nije eksplicitno na strani "žena je žrtva" on mora da mrzi žene. Ne, to se zove tretiranje žena kao normalnih osoba koje imaju odgovornost i nisu savršene, pa čak neke mogu biti i zle.vjeshalica wrote: ↑27/12/2021 15:08
Znamo mi da procitamo, ali ovdje je problem tvog fantaziranja kojeg ti predstavljas kao stvarni stav i zakljucak. Mijesas realnost i fantaziju. Odnosno ne uocavas razliku. Ti si donio negativan zakljucak o ubijenoj jer tvoj mozak razmislja u tom smjeru.I onda te nebuloze prezentiras kao stvarnost.Ne krive se sve zene,ali ti fantaziras krivicu kod ubijene. Nisi fantazirao da je muskarac mozda kriv. Sto li?![]()
U prevodu, na njeno generalisanje o našem egu i hromozomima sam odgovorio negeneralisanjem, ali sam opet optužen sa neku mržnju.
Pa tako ostavljaju mogucnost da pojedinci poput tebe fantaziraju i iskazuju to sto iskazuju.
-
Mariella
#19130 Re: Danasnji "feminizam"
Nevjerovatno kako lako optuzis druge da su odvojeni od realnosti a sam sebe ne vidis i ne slusas. To sto ubacis jednu recenicu kojom se pokusas ograditi kako tvoje fantazije mozda nisu 100% tacne, ne sakriva to da si izgradio cjelokupnu diskusiju na pretpostavci da je on (covjek koji je izvrsio ubistvo) uzoran i cijenjen, a ona nenormalna budala koja ga je iskoristavala i dovela do ludila pa samim tim ga do odredjene mjere oslobadja odgovornosti, jer ti potpuno razumijes koliko to moze tesko pasti jednom muskarcuFunkyzeitGames wrote: ↑27/12/2021 14:45
Vi ste apsolutno odvojene od realnosti, uopšte ne shvatate šta je današnji razvod i koliko privilegija žene imaju u istom. U tekstu za čovjeka piše da je bio uzoran i cijenjen, po istom se prije (naravno, ne definitivno bez dokaza i još informacija) može zaključiti da je ona bila budala koja je zloupotrijebila brakorazvodne zakone, uzela djecu, nedavno uselila u stan (koji mu je otela razvodom) i nakačila mu tri alimentacije i vjerovatno ostatak kredita za stan u kojem lik i ne živi više. Znaš li ti šta znači robovati dvije decenije za najmanje cijelu dodatnu platu nekome ko nema nikakve obaveze prema tebi nakon razvoda, i to samo da bi vidio djecu jedan dan u sedmici kada je njoj ćejf?
Ne kažem da je ubistvo rješenje ni da je ovo gore navedeno slučaj, ali potpuno razumijem da bi u situaciji kada mu sistem oduzima sve i daje ludoj supruzi neko mogao pući i radije djecu ostaviti bez ikoga nego sa toksičnom lujkom.
A mislim da sam citala na forumu da si ti ustvari za neke tradiocinalne uloge izmedju muskarca i zene, muskarci su "providers" i zastitnici, na zeni je da se brine o kuci i djeci. Kako mozes zivjeti u istoj stvarnosti gdje je to podjela uloga zelis i za koju smatras da je ispravna, a zalis se kada muskarac upravo to treba i da uradi - tj. da iskesira za djecu koju je sam pravio? Zar to nije njegova uloga?
I da se ogradim tako kao ti, mozda nisi ti to pisao ili sam ja umislila
- vjeshalica
#19131 Re: Danasnji "feminizam"
Mozda je htjela da kaze da pretjeran ego koji se manifestovao nemogusnoscu prilagodjavanja na nove okolnosti,odnosno da je isti defektna karakteristika na Y ,ili je doticni imao vise nekih stanja u svom egu koje su zapravo usadjene na Y hromozom i samo im je trebao okidac-u ovom slicaju razvod i odlazak, da se ispolje na tako uzasan nacin
-
Hakiz
#19132 Re: Danasnji "feminizam"
Htjela je reći, šta drugo od muškaraca očekivativjeshalica wrote: ↑27/12/2021 15:39Mozda je htjela da kaze da pretjeran ego koji se manifestovao nemogusnoscu prilagodjavanja na nove okolnosti,odnosno da je isti defektna karakteristika na Y ,ili je doticni imao vise nekih stanja u svom egu koje su zapravo usadjene na Y hromozom i samo im je trebao okidac-u ovom slicaju razvod i odlazak, da se ispolje na tako uzasan nacin
- vjeshalica
#19133 Re: Danasnji "feminizam"
Kad si vec pomenula njegove stavove o tradicionalnim ulogama ima jedan detaljMariella wrote: ↑27/12/2021 15:38
A mislim da sam citala na forumu da si ti ustvari za neke tradiocinalne uloge izmedju muskarca i zene, muskarci su "providers" i zastitnici, na zeni je da se brine o kuci i djeci. Kako mozes zivjeti u istoj stvarnosti gdje je to podjela uloga zelis i za koju smatras da je ispravna, a zalis se kada muskarac upravo to treba i da uradi - tj. da iskesira za djecu koju je sam pravio? Zar to nije njegova uloga?
I da se ogradim tako kao ti, mozda nisi ti to pisao ili sam ja umislila![]()
Kad vec smatra obavezu muskarca da doprinosi i stvara,a zena da to kanalise kroz kucu i djecu, nek objasni zasto je muskarac ostavio u ovom slucaju 3 djece bez majke i sebe kao oca? to mudrovander ne komentarise jer je zauzet svojim mrzilackim projekcijama i fantazijama
on nije posao od toga da je mozda zena imala neki razlog zasto je otisla od njega,mozda jednostavno vise nije zeljela da zivi sa njim,mi to ne znamo, ali preskace cinjenicu da je idiotcina ostavila 3 djece bez roditelja ma kakvi oni bili,sami ko vuk na kijametu sto bi se reklo,toliko o njegovom tradicionalnom poimanju musko-zenskih odnosa,
- vjeshalica
#19134 Re: Danasnji "feminizam"
postoje i Y kromozomi koji nemaju usadjen taj defekt, vjerujem da je kroz ovaj slucaj samo precizirala da takvi postoje,ali da nisu sviHakiz wrote: ↑27/12/2021 15:45Htjela je reći, šta drugo od muškaraca očekivativjeshalica wrote: ↑27/12/2021 15:39
Mozda je htjela da kaze da pretjeran ego koji se manifestovao nemogusnoscu prilagodjavanja na nove okolnosti,odnosno da je isti defektna karakteristika na Y ,ili je doticni imao vise nekih stanja u svom egu koje su zapravo usadjene na Y hromozom i samo im je trebao okidac-u ovom slicaju razvod i odlazak, da se ispolje na tako uzasan nacin![]()
-
Hakiz
#19135 Re: Danasnji "feminizam"
Od svega je činjenica da ga je dovelo do ubistva i samoubistva.Mariella wrote: ↑27/12/2021 15:38Nevjerovatno kako lako optuzis druge da su odvojeni od realnosti a sam sebe ne vidis i ne slusas. To sto ubacis jednu recenicu kojom se pokusas ograditi kako tvoje fantazije mozda nisu 100% tacne, ne sakriva to da si izgradio cjelokupnu diskusiju na pretpostavci da je on (covjek koji je izvrsio ubistvo) uzoran i cijenjen, a ona nenormalna budala koja ga je iskoristavala i dovela do ludila pa samim tim ga do odredjene mjere oslobadja odgovornosti, jer ti potpuno razumijes koliko to moze tesko pasti jednom muskarcuFunkyzeitGames wrote: ↑27/12/2021 14:45
Vi ste apsolutno odvojene od realnosti, uopšte ne shvatate šta je današnji razvod i koliko privilegija žene imaju u istom. U tekstu za čovjeka piše da je bio uzoran i cijenjen, po istom se prije (naravno, ne definitivno bez dokaza i još informacija) može zaključiti da je ona bila budala koja je zloupotrijebila brakorazvodne zakone, uzela djecu, nedavno uselila u stan (koji mu je otela razvodom) i nakačila mu tri alimentacije i vjerovatno ostatak kredita za stan u kojem lik i ne živi više. Znaš li ti šta znači robovati dvije decenije za najmanje cijelu dodatnu platu nekome ko nema nikakve obaveze prema tebi nakon razvoda, i to samo da bi vidio djecu jedan dan u sedmici kada je njoj ćejf?
Ne kažem da je ubistvo rješenje ni da je ovo gore navedeno slučaj, ali potpuno razumijem da bi u situaciji kada mu sistem oduzima sve i daje ludoj supruzi neko mogao pući i radije djecu ostaviti bez ikoga nego sa toksičnom lujkom.![]()
I da se ogradim tako kao ti, mozda nisi ti to pisao ili sam ja umislila![]()
E, sad, da li je to rezultat njegove agresije, normalne defektnosti Y hromozoma, ili je rezvod prelio čašu koju je ona odavno punila, to mi nećemo saznati.
Trebalo bi i zvocanje, posebno X hromozoma, ubaciti u kažnjiva djela psihološkog maltretiranja
-
Hakiz
#19136 Re: Danasnji "feminizam"
Možda, meni je izgledalo kao generalizovanje. A odgovaraju mi obje varijante.vjeshalica wrote: ↑27/12/2021 15:49postoje i Y kromozomi koji nemaju usadjen taj defekt, vjerujem da je kroz ovaj slucaj samo precizirala da takvi postoje,ali da nisu svi
- ExNihilo
#19137 Re: Danasnji "feminizam"
Zašto bi bilo koja osobina koju percipiramo kao negativnu bila biološki specifična za muški spol?vjeshalica wrote: ↑27/12/2021 15:49postoje i Y kromozomi koji nemaju usadjen taj defekt, vjerujem da je kroz ovaj slucaj samo precizirala da takvi postoje,ali da nisu svi
Last edited by ExNihilo on 27/12/2021 15:54, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#19138 Re: Danasnji "feminizam"
kad je tako bio brizan a ona neki navodni krivac,sto nije brigu iskazao na drugi nacin vec se pobrinuo da 3 djece ostane bez roditelja na danasnjem vremenu i da jos zive sa tim u poganom drustvu cijeli usrani zivot...
- Nowicki
#19139 Re: Danasnji "feminizam"
- vjeshalica
#19140 Re: Danasnji "feminizam"
pa ne mora deformacija biti samo za Y moze i za X, mozda u nekoj drugoj manifestaciji npr.ocajnice koja jede govna?ExNihilo wrote: ↑27/12/2021 15:53Zašto bi bilo koja osobina koju percipiramo kao negitvnu bila biološki specifična za muški spol?vjeshalica wrote: ↑27/12/2021 15:49
postoje i Y kromozomi koji nemaju usadjen taj defekt, vjerujem da je kroz ovaj slucaj samo precizirala da takvi postoje,ali da nisu svi
moras njoj psotaviti to pitanje zasto je deformaciju usmjerila samo na Y,mozda zbog konkretnog slucaja??nmg ja znati u kojem smjeru ona razmislja,samo pretpostavljam
-
Mariella
#19141 Re: Danasnji "feminizam"
Ta cinjenica da je izvrsio ubistvo i samoubistvo ne mora govoriti nista o njoj kao osobi. Na kraju krajeva on je taj koji je ubio. I ne znam koji razlog bi mogao biti dovoljan da kazes "neka je, razumijem ga". Mozda da je ona zlostavljala djecu ili nesto slicno, ali bolje da ne fantaziramoHakiz wrote: ↑27/12/2021 15:50 Od svega je činjenica da ga je dovelo do ubistva i samoubistva.
E, sad, da li je to rezultat njegove agresije, normalne defektnosti Y hromozoma, ili je rezvod prelio čašu koju je ona odavno punila, to mi nećemo saznati.
Trebalo bi i zvocanje, posebno X hromozoma, ubaciti u kažnjiva djela psihološkog maltretiranja![]()
A i sama ta konstrukcija recenice "dovelo ga do ubistva" prebacuje krivicu na okolnosti umjesto na njega kao ubicu.
-
Hakiz
#19142 Re: Danasnji "feminizam"
Nisam rekao da ga razumijem, ne znam šta se desilo, ali jesam rekao neka je. U smislu da je to samo njihova stvar, možda je imao dobar razlog, možda nije. I nemoj mi samo da je ubistvo nešto haman nemoguće kod "normalnih" ljudi. Svako može biti doveden do trenutka u kojem će ubiti. Tako da ga jeste dovelo do ubistva.Mariella wrote: ↑27/12/2021 15:59Ta cinjenica da je izvrsio ubistvo i samoubistvo ne mora govoriti nista o njoj kao osobi. Na kraju krajeva on je taj koji je ubio. I ne znam koji razlog bi mogao biti dovoljan da kazes "neka je, razumijem ga". Mozda da je ona zlostavljala djecu ili nesto slicno, ali bolje da ne fantaziramoHakiz wrote: ↑27/12/2021 15:50 Od svega je činjenica da ga je dovelo do ubistva i samoubistva.
Trebalo bi i zvocanje, posebno X hromozoma, ubaciti u kažnjiva djela psihološkog maltretiranja![]()
A i sama ta konstrukcija recenice "dovelo ga do ubistva" prebacuje krivicu na okolnosti umjesto na njega kao ubicu.
Ne znaš ni ti šta se desilo, ali znaš da sigurno nije do nje, samo je do njega.
- geralt
#19143 Re: Danasnji "feminizam"
U pravu si, u crkvama se desavaju samo gay silovanja.saint_mirad wrote: ↑26/12/2021 19:38 bukvalno ono o čemu sam pisao danas.jasno je na kakvim mestima se ovo dešava. spoiler alert: nisu koncerti duhovne muzike.Djevojke koje žive u Beogradu na društvenim mrežama ovih dana masovno dijele jeziva iskustva o tome kako im je neko u večernjem izlasku sipao drogu u piće. Kako tvrde, u pitanju su supstance rufinol, poznatija kao 'rufi' i GHB.
"Droga za silovanje" im se sipa u piće dok ne gledaju, a nije rijetkost da kroz ovo užasno iskustvo prođu i kada su okružene bliskim ljudima, jer predatori ne prezaju i kada nisu same. Često se dešava da im momak priđe i to uradi u trenutku kad žrtva ne gleda u pravcu čaše.
- dale cooper
#19144 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam kako neko iole sa gramom mozga moze i poceti da opravdava i rezonuje ubistvo i samoubistvo. 
Last edited by dale cooper on 27/12/2021 17:34, edited 1 time in total.
-
no_sikiriki
#19145 Re: Danasnji "feminizam"
Čitam i ne vjerujem. Pa pročitam opet. Pa opet ne vjerujem.dale cooper wrote: ↑27/12/2021 17:02 Ne znam kako neko iole sa gramom mozga moze poceti i da opravdava i rezonuje ubistvo i samoubistvo.![]()
A taman došla sebi od jučerašnjeg prebacivanja krivice/rezonovanja za silovanje. I priče o tome kako bi većina silovala da nije zakona.
Znala sam da smo nazadno društvo, možda ja stvarno živim u nekom svom "balonu" s nekim mimosvjetovima, ali da smo do ove mjere nazadni nisam bila svjesna.
- vjeshalica
#19146 Re: Danasnji "feminizam"
Cinila se i pedofilija zar ne?geralt wrote: ↑27/12/2021 16:58U pravu si, u crkvama se desavaju samo gay silovanja.saint_mirad wrote: ↑26/12/2021 19:38 bukvalno ono o čemu sam pisao danas.
jasno je na kakvim mestima se ovo dešava. spoiler alert: nisu koncerti duhovne muzike.
-
Hakiz
#19147 Re: Danasnji "feminizam"
A postoji i Djed Mraz.no_sikiriki wrote: ↑27/12/2021 17:13Čitam i ne vjerujem. Pa pročitam opet. Pa opet ne vjerujem.dale cooper wrote: ↑27/12/2021 17:02 Ne znam kako neko iole sa gramom mozga moze poceti i da opravdava i rezonuje ubistvo i samoubistvo.![]()
A taman došla sebi od jučerašnjeg prebacivanja krivice/rezonovanja za silovanje. I priče o tome kako bi većina silovala da nije zakona.
Znala sam da smo nazadno društvo, možda ja stvarno živim u nekom svom "balonu" s nekim mimosvjetovima, ali da smo do ove mjere nazadni nisam bila svjesna.![]()
- Capajebo
#19148 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz ima filozofski pristup, sa teorijskim potpunim odbacivanjem emocija pri tim nekim konstatacijama.no_sikiriki wrote: ↑27/12/2021 17:13Čitam i ne vjerujem. Pa pročitam opet. Pa opet ne vjerujem.dale cooper wrote: ↑27/12/2021 17:02 Ne znam kako neko iole sa gramom mozga moze poceti i da opravdava i rezonuje ubistvo i samoubistvo.![]()
Znala sam da smo nazadno društvo, možda ja stvarno živim u nekom svom "balonu" s nekim mimosvjetovima, ali da smo do ove mjere nazadni nisam bila svjesna.![]()
O tim nekim stavovima/misljenjima bi se puno lakse dalo pricati na nekoj drugoj temi, i prigodnom podforumu za to, jer ovde ce uvijek biti shvaceno na "pogresan" nacin.
Pogresan je pod navodnicima, jer cemo svi ipak dopustiti emocijama da uticu na nase shvatenje i poimanje recenog - sto je sasvim normalno, a to nije nacin na koji Hakiz zeli da se shvati njegova poruka.
-
no_sikiriki
#19149 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz mi ne djeluje kao neko kome je potreban advokat.Capajebo wrote: ↑27/12/2021 18:33Hakiz ima filozofski pristup, sa teorijskim potpunim odbacivanjem emocija pri tim nekim konstatacijama.no_sikiriki wrote: ↑27/12/2021 17:13
Čitam i ne vjerujem. Pa pročitam opet. Pa opet ne vjerujem.
O tim nekim stavovima/misljenjima bi se puno lakse dalo pricati na nekoj drugoj temi, i prigodnom podforumu za to, jer ovde ce uvijek biti shvaceno na "pogresan" nacin.
Pogresan je pod navodnicima, jer cemo svi ipak dopustiti emocijama da uticu na nase shvatenje i poimanje recenog - sto je sasvim normalno, a to nije nacin na koji Hakiz zeli da se shvati njegova poruka.
Nema tu puno filozofije kad pitaš nekoga da li bi silovao da može proći nekažnjeno, to je jednostavno "da" ili "ne". Kod osobe s kakvom ja mogu/želim komunicirati je izravni odgovor "ne".
-
Hakiz
#19150 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro ti je Capajebo rekao, emocije ti ne dozvoljavaju da me shvatiš.no_sikiriki wrote: ↑27/12/2021 18:41Hakiz mi ne djeluje kao neko kome je potreban advokat.Capajebo wrote: ↑27/12/2021 18:33
Hakiz ima filozofski pristup, sa teorijskim potpunim odbacivanjem emocija pri tim nekim konstatacijama.
Nema tu puno filozofije kad pitaš nekoga da li bi silovao da može proći nekažnjeno, to je jednostavno "da" ili "ne". Kod osobe s kakvom ja mogu/želim komunicirati je izravni odgovor "ne".
Ti možeš dobiti odgovor "ne" na pitanje da li bih silovao sada.
Ali na pitanje da li bih silovao da silovanje nije bilo nikada, pa ni sada, nezakonito ne možeš dobiti odgovor "da" ili "ne". Jer, ako ne bi bilo protivzakonito, to bi impliciralo da ga možda ni društvo, pa čak možda ni žene, ne bi posmatrali kao napad, kao nešto loše. Zamisli da ne samo mene niko nije vaspitavao da je silovanje zlo, nego ni tebe, ni žene, da smo svi vaspitavani cijelom ljudskom istorijom da je to normalno ljudsko ponašanje, muškarci da siluju a žene da nemaju problem sa tim. Ne samo sad, nego tokom cijele ljudske istorije. Ne možeš to zamisliti? E, to je potrebno da bi dobila odgovor. Kako to nije slučaj, kako se silovanje uvijek smatralo lošim, nama je pomisao na takvo gledanje na silovanje nepojmljivo, u naš DNA je ugrađeno posmatranje silovanja kao jednog od najgorih zločina, i automatski reagujemo kako ti reaguješ. Zbog toga tvoje pitanje šta bih uradio da silovanje nikada nije bilo, i sada nije, protivzakonito je besmisleno. Ne znam jer ne mogu znati. Lako bi bilo sada, sa ovom determinisanosti posmatranja silovanja, reći naravno da ne bih. To bi bilo i meni lakše, ti bi bila zadovoljna sa odgovorom, a ja bih ispao "fin". Ali, hiljade godina kulture, vaspitanja, morala su nas determinirali kako da posmatramo silovanje. I pitanje ŠBBKBB je neodgovorivo jer to nikako ne možemo provjeriti.
To sam ti već odgovorio, ali ti naprosto nisi htjela da pročitaš odgovor. Ti zahtjevaš "da" ili "ne". A to ne možeš dobiti. Ne zato što ne želim, nego zato što je nemoguće tako odgovoriti na to pitanje.
Nisam neki filozof da sa diplomom iza sebe tvrdim da sam u pravu, i shvatam potrebu za definitivnim, jasnim odgovorima, ali mislim da su nekada nemogući. Da život ne dolazi sa uputstvom za upotrebu i nije precizno isprogramiran. A ja se sigurno neću pretvarati da bih "kupio poene" u forumskoj populaciji.
A mogao bih biti @dale cooper ( baš sam zločest