Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#19101 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

medvjed23 wrote:tobi bi lo lice mjerno jer bo sma isam ne pismen
Neznas ti bit nepismen ba, uci se od hize :D
medvjed23

#19102 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by medvjed23 »

hizo je arheuzor kojem ne mogu stići, al mogu težiti
dezurni_ucenik

#19103 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dezurni_ucenik »

grammar nazi
Bluemore

#19104 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bluemore »

vjesticanametli wrote:PloÄice...ovo ä je meko c nemam slovo hahahhah
Ć posudim
Sodom1

#19105 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sodom1 »

ovo_mi_je_nick

#19106 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

Ne kontam što se ljudi vjenčavaju ili ti ga ulaze u brak.
Zbog djece ? Nekoga svjesno ubaciti na ovaj svijet da se pati, radi do kraja života.

Zbog ljubavi? Voljeti se može i bez braka

Zbog sexa? Sexage danas na izvoz.

Moguće da se samo vjernici vjenčavaju, da im hođa kaže eto sad ga halal "turaj" :lol:
cendlerbing

#19107 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

Da imaju nekog uzaSE, pod stare dane. :hm:
moonca

#19108 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Pa i vjencani umiru tj jedan od para, tako da nije garancija za stare dane.
A ponajvise je ekonomski razlog, imovina, olaksice koje bracni parovi imaju( to je glavni razlog i zasto LGBT) se bore,pri porezu, nasljedstvu...

I mene cudi zasto to rade stariji parovi- preko 70 god starrosti-- a moguce zbog zabave, ipak je to neki 'obicaj' da je nesto 'stvarno', potpisuju se, zaklinju :roll:
¤ jelena ¤

#19109 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ¤ jelena ¤ »

Kad smo kod tih brakova i zasnivanja porodice...meni, recimo, nije jasno kako ljudi, heteroseksualci, koji su u braku i srećno su udati/oženjeni, mogu biti protiv, i ponosno isticati da su protiv, braka homoseksualaca....samo zbog toga što su ovi homoseksualci.
Srećan si, veoma važno ti je bilo da stupiš u brak s voljenom osobom, da imaš djecu koju voliš najviše na svijetu...i sve to si u nekom periodu svog života stekao, zasnovao, postigao....Znači, znaš kolika je to sreća i koliko je to jednom ljudskom biću važno, a sve bi to, samo da možeš, ponosno zabranio drugom čovjeku, koji nije ništa lošiji i manje vrijedan od tebe.
E, po kojoj logici moje ja zaslužuje tu ogromnu sreću i ispunjenost, a neko drugi je ne zaslužuje :? I na koji način to mene ugrožava taj drugi, svojim brakom i svojim srećnim porodičnim životom, ako sam već potpuno srećna i ispunjena, pa ja moram staviti nekakav "veto" na njegov brak, zasnivanje porodice i njegovu sreću...iliti... to mi dođe čak nekakva dužnost...nešto...da se borim protiv toga i dam svoj glas protiv...

Ne kontam taj rezon nikako...i pitam bez ikakve potrebe za raspravom.
pustopoljina

#19110 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

ovo_mi_je_nick wrote:Ne kontam što se ljudi vjenčavaju ili ti ga ulaze u brak.
Zbog djece ? Nekoga svjesno ubaciti na ovaj svijet da se pati, radi do kraja života.

Zbog ljubavi? Voljeti se može i bez braka

Zbog sexa? Sexage danas na izvoz.

Moguće da se samo vjernici vjenčavaju, da im hođa kaže eto sad ga halal "turaj" :lol:
Zbog pravno-imovinskih-medicinskih razloga.
Ako nisi vjencan imas muke isusove kad samo jedan roditelj ide s djetetom preko granice, ako se razidjete, neko izvisi sto se tice stana, ako je neko u bolnici, supruga nije isto sto i cura, ako neko umre, porodica umrlog moze onom zivom partneru dobro zagorcati zivot.
Brak je ok.
Ako je samo mrtvo slovo na papiru-cega se onda bojati? Potpisi.
Lako je pricati.
pustopoljina

#19111 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

¤ jelena ¤ wrote:Kad smo kod tih brakova i zasnivanja porodice...meni, recimo, nije jasno kako ljudi, heteroseksualci, koji su u braku i srećno su udati/oženjeni, mogu biti protiv, i ponosno isticati da su protiv, braka homoseksualaca....samo zbog toga što su ovi homoseksualci.
Srećan si, veoma važno ti je bilo da stupiš u brak s voljenom osobom, da imaš djecu koju voliš najviše na svijetu...i sve to si u nekom periodu svog života stekao, zasnovao, postigao....Znači, znaš kolika je to sreća i koliko je to jednom ljudskom biću važno, a sve bi to, samo da možeš, ponosno zabranio drugom čovjeku, koji nije ništa lošiji i manje vrijedan od tebe.
E, po kojoj logici moje ja zaslužuje tu ogromnu sreću i ispunjenost, a neko drugi je ne zaslužuje :? I na koji način to mene ugrožava taj drugi, svojim brakom i svojim srećnim porodičnim životom, ako sam već potpuno srećna i ispunjena, pa ja moram staviti nekakav "veto" na njegov brak, zasnivanje porodice i njegovu sreću...iliti... to mi dođe čak nekakva dužnost...nešto...da se borim protiv toga i dam svoj glas protiv...

Ne kontam taj rezon nikako...i pitam bez ikakve potrebe za raspravom.
ovo ni meni nije jasno.
toliko ljudi zna kako je kad se hoces vjencati, a porodica ne odobrava vezu...te siromah, te iz lose kuce, te lose vjere...i koliko im je bilo bitno da citav svijet zna i prihvati da su skupa i onda postanes jedan od tih seronja sto traze zamjerku, samo zato jer su u pitanju dva muskarca ili dvije zene...i to iste argumente koriste (tipa: nije dobro za dijete), kakve su drugi kod njih koristili.
JThomas

#19112 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

šta god ti smeta u životu kad ti seru - sve su šanse da ćeš nekad biti i u ulozi seratora po istom pitanju :mrgreen: to jednostavno tako ide.
¤ jelena ¤

#19113 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ¤ jelena ¤ »

Da, nevjerovatno, ali je tako. Masa primjera to potvrđuje.

@pustopoljina, upravo to. Dobra paralela...
Jack Be Nimble

#19114 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

Kao sto se već napisalo brak je dobar samo radi ekonomsko - medicinski privilegija. Prije se raja ko fol uzimala za državljanstvo a sada za medicinsko osiguranje.
pustopoljina

#19115 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Jack Be Nimble wrote:Kao sto se već napisalo brak je dobar samo radi ekonomsko - medicinski privilegija. Prije se raja ko fol uzimala za državljanstvo a sada za medicinsko osiguranje.
kako mislis za medicinsko osiguranje?
Jack Be Nimble

#19116 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

pustopoljina wrote:
Jack Be Nimble wrote:Kao sto se već napisalo brak je dobar samo radi ekonomsko - medicinski privilegija. Prije se raja ko fol uzimala za državljanstvo a sada za medicinsko osiguranje.
To vise vrijedi za americko drustvo gdje je jedina opcija privatno ili preko dobre firme. Tako ako se dvoje vole, a jedno ima dobro osiguranje onda se uzmu da i ovo drugo se prikaci na to osiguranje. Znam takva dva para koji se zabavljaju duze vrijeme i uzeli se radi simbolike i poreza :-D
duminjo

#19117 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by duminjo »

Zamoli te neko zä Nesto.. Nasadis se na neku stvar da ucinis. Ustanes u 6 iako si sinoc Radio Do 3. Dodjes na dogovoreno mjesto u 7. Nazoves je da izadje a ona kaže "eeee Zar si već doso? Ja Evo tek ustala. Eto me za 15-20 min"

Ma idi u vraziju Mater :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#19118 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

duminjo wrote:Zamoli te neko zä Nesto.. Nasadis se na neku stvar da ucinis. Ustanes u 6 iako si sinoc Radio Do 3. Dodjes na dogovoreno mjesto u 7. Nazoves je da izadje a ona kaže "eeee Zar si već doso? Ja Evo tek ustala. Eto me za 15-20 min"

Ako nisi čekao bar sat vremena, onda si dobro prošao :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19119 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
duminjo wrote:Zamoli te neko zä Nesto.. Nasadis se na neku stvar da ucinis. Ustanes u 6 iako si sinoc Radio Do 3. Dodjes na dogovoreno mjesto u 7. Nazoves je da izadje a ona kaže "eeee Zar si već doso? Ja Evo tek ustala. Eto me za 15-20 min"

Je li se ona nasadila na neku stvar kad je dosla?Mislim da nije i da je to problem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19120 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Šuti, sad duminjo hoda tamo-vamo i ronda :lol:
pustopoljina

#19121 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:

Je li se ona nasadila na neku stvar kad je dosla?Mislim da nije i da je to problem.
Svima se desilo u ovom ili onom obliku, a elvis j kurtovic cak i opjevao
:lol:
mali Ninja

#19122 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali Ninja »

mozda nije popularno ali meni nije jasno zasto meteorolozi ne mogu dati tacnu prognozu, dzabe vire u one sprave i jedu govna...
duminjo

#19123 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by duminjo »

Tomahawk11 wrote:Šuti, sad duminjo hoda tamo-vamo i ronda :lol:
I kaže... Što pusis :lol: :lol:
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#19124 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by lmo »

mali Ninja wrote:mozda nije popularno ali meni nije jasno zasto meteorolozi ne mogu dati tacnu prognozu, dzabe vire u one sprave i jedu govna...
:lol: :thumbup:
pustopoljina

#19125 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Jack Be Nimble wrote:
pustopoljina wrote:
To vise vrijedi za americko drustvo gdje je jedina opcija privatno ili preko dobre firme. Tako ako se dvoje vole, a jedno ima dobro osiguranje onda se uzmu da i ovo drugo se prikaci na to osiguranje. Znam takva dva para koji se zabavljaju duze vrijeme i uzeli se radi simbolike i poreza :-D
ok, sad kontam...kontala da ne mislis mozda na zivotno osiguranje ili takvo nesto pa da jedno ceka da drugo umre :lol:
Post Reply