Neznas ti bit nepismen ba, uci se od hizemedvjed23 wrote:tobi bi lo lice mjerno jer bo sma isam ne pismen
Popularne stvari koje ne kontam
- triconja
#19101 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- medvjed23
#19102 Re: Popularne stvari koje ne kontam
hizo je arheuzor kojem ne mogu stići, al mogu težiti
-
dezurni_ucenik
#19103 Re: Popularne stvari koje ne kontam
grammar nazi
- Bluemore
#19104 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ć posudimvjesticanametli wrote:PloÄice...ovo ä je meko c nemam slovo hahahhah
- Sodom1
-
ovo_mi_je_nick
#19106 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam što se ljudi vjenčavaju ili ti ga ulaze u brak.
Zbog djece ? Nekoga svjesno ubaciti na ovaj svijet da se pati, radi do kraja života.
Zbog ljubavi? Voljeti se može i bez braka
Zbog sexa? Sexage danas na izvoz.
Moguće da se samo vjernici vjenčavaju, da im hođa kaže eto sad ga halal "turaj"
Zbog djece ? Nekoga svjesno ubaciti na ovaj svijet da se pati, radi do kraja života.
- cendlerbing
#19107 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da imaju nekog uzaSE, pod stare dane. 
-
moonca
#19108 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa i vjencani umiru tj jedan od para, tako da nije garancija za stare dane.
A ponajvise je ekonomski razlog, imovina, olaksice koje bracni parovi imaju( to je glavni razlog i zasto LGBT) se bore,pri porezu, nasljedstvu...
I mene cudi zasto to rade stariji parovi- preko 70 god starrosti-- a moguce zbog zabave, ipak je to neki 'obicaj' da je nesto 'stvarno', potpisuju se, zaklinju
A ponajvise je ekonomski razlog, imovina, olaksice koje bracni parovi imaju( to je glavni razlog i zasto LGBT) se bore,pri porezu, nasljedstvu...
I mene cudi zasto to rade stariji parovi- preko 70 god starrosti-- a moguce zbog zabave, ipak je to neki 'obicaj' da je nesto 'stvarno', potpisuju se, zaklinju
- ¤ jelena ¤
#19109 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kad smo kod tih brakova i zasnivanja porodice...meni, recimo, nije jasno kako ljudi, heteroseksualci, koji su u braku i srećno su udati/oženjeni, mogu biti protiv, i ponosno isticati da su protiv, braka homoseksualaca....samo zbog toga što su ovi homoseksualci.
Srećan si, veoma važno ti je bilo da stupiš u brak s voljenom osobom, da imaš djecu koju voliš najviše na svijetu...i sve to si u nekom periodu svog života stekao, zasnovao, postigao....Znači, znaš kolika je to sreća i koliko je to jednom ljudskom biću važno, a sve bi to, samo da možeš, ponosno zabranio drugom čovjeku, koji nije ništa lošiji i manje vrijedan od tebe.
E, po kojoj logici moje ja zaslužuje tu ogromnu sreću i ispunjenost, a neko drugi je ne zaslužuje
I na koji način to mene ugrožava taj drugi, svojim brakom i svojim srećnim porodičnim životom, ako sam već potpuno srećna i ispunjena, pa ja moram staviti nekakav "veto" na njegov brak, zasnivanje porodice i njegovu sreću...iliti... to mi dođe čak nekakva dužnost...nešto...da se borim protiv toga i dam svoj glas protiv...
Ne kontam taj rezon nikako...i pitam bez ikakve potrebe za raspravom.
Srećan si, veoma važno ti je bilo da stupiš u brak s voljenom osobom, da imaš djecu koju voliš najviše na svijetu...i sve to si u nekom periodu svog života stekao, zasnovao, postigao....Znači, znaš kolika je to sreća i koliko je to jednom ljudskom biću važno, a sve bi to, samo da možeš, ponosno zabranio drugom čovjeku, koji nije ništa lošiji i manje vrijedan od tebe.
E, po kojoj logici moje ja zaslužuje tu ogromnu sreću i ispunjenost, a neko drugi je ne zaslužuje
- pustopoljina
#19110 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zbog pravno-imovinskih-medicinskih razloga.ovo_mi_je_nick wrote:Ne kontam što se ljudi vjenčavaju ili ti ga ulaze u brak.
Ako nisi vjencan imas muke isusove kad samo jedan roditelj ide s djetetom preko granice, ako se razidjete, neko izvisi sto se tice stana, ako je neko u bolnici, supruga nije isto sto i cura, ako neko umre, porodica umrlog moze onom zivom partneru dobro zagorcati zivot.
Brak je ok.
Ako je samo mrtvo slovo na papiru-cega se onda bojati? Potpisi.
Lako je pricati.
- pustopoljina
#19111 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovo ni meni nije jasno.¤ jelena ¤ wrote:Kad smo kod tih brakova i zasnivanja porodice...meni, recimo, nije jasno kako ljudi, heteroseksualci, koji su u braku i srećno su udati/oženjeni, mogu biti protiv, i ponosno isticati da su protiv, braka homoseksualaca....samo zbog toga što su ovi homoseksualci.
E, po kojoj logici moje ja zaslužuje tu ogromnu sreću i ispunjenost, a neko drugi je ne zaslužujeI na koji način to mene ugrožava taj drugi, svojim brakom i svojim srećnim porodičnim životom, ako sam već potpuno srećna i ispunjena, pa ja moram staviti nekakav "veto" na njegov brak, zasnivanje porodice i njegovu sreću...iliti... to mi dođe čak nekakva dužnost...nešto...da se borim protiv toga i dam svoj glas protiv...
toliko ljudi zna kako je kad se hoces vjencati, a porodica ne odobrava vezu...te siromah, te iz lose kuce, te lose vjere...i koliko im je bilo bitno da citav svijet zna i prihvati da su skupa i onda postanes jedan od tih seronja sto traze zamjerku, samo zato jer su u pitanju dva muskarca ili dvije zene...i to iste argumente koriste (tipa: nije dobro za dijete), kakve su drugi kod njih koristili.
- JThomas
#19112 Re: Popularne stvari koje ne kontam
šta god ti smeta u životu kad ti seru - sve su šanse da ćeš nekad biti i u ulozi seratora po istom pitanju
to jednostavno tako ide.
- ¤ jelena ¤
#19113 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da, nevjerovatno, ali je tako. Masa primjera to potvrđuje.
@pustopoljina, upravo to. Dobra paralela...
@pustopoljina, upravo to. Dobra paralela...
- Jack Be Nimble
#19114 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kao sto se već napisalo brak je dobar samo radi ekonomsko - medicinski privilegija. Prije se raja ko fol uzimala za državljanstvo a sada za medicinsko osiguranje.
- pustopoljina
#19115 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kako mislis za medicinsko osiguranje?Jack Be Nimble wrote:Kao sto se već napisalo brak je dobar samo radi ekonomsko - medicinski privilegija. Prije se raja ko fol uzimala za državljanstvo a sada za medicinsko osiguranje.
- Jack Be Nimble
#19116 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To vise vrijedi za americko drustvo gdje je jedina opcija privatno ili preko dobre firme. Tako ako se dvoje vole, a jedno ima dobro osiguranje onda se uzmu da i ovo drugo se prikaci na to osiguranje. Znam takva dva para koji se zabavljaju duze vrijeme i uzeli se radi simbolike i porezapustopoljina wrote:kako mislis za medicinsko osiguranje?Jack Be Nimble wrote:Kao sto se već napisalo brak je dobar samo radi ekonomsko - medicinski privilegija. Prije se raja ko fol uzimala za državljanstvo a sada za medicinsko osiguranje.
- duminjo
#19117 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zamoli te neko zä Nesto.. Nasadis se na neku stvar da ucinis. Ustanes u 6 iako si sinoc Radio Do 3. Dodjes na dogovoreno mjesto u 7. Nazoves je da izadje a ona kaže "eeee Zar si već doso? Ja Evo tek ustala. Eto me za 15-20 min"
Ma idi u vraziju Mater
Ma idi u vraziju Mater
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19118 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako nisi čekao bar sat vremena, onda si dobro prošaoduminjo wrote:Zamoli te neko zä Nesto.. Nasadis se na neku stvar da ucinis. Ustanes u 6 iako si sinoc Radio Do 3. Dodjes na dogovoreno mjesto u 7. Nazoves je da izadje a ona kaže "eeee Zar si već doso? Ja Evo tek ustala. Eto me za 15-20 min"
Ma idi u vraziju Mater
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#19119 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Je li se ona nasadila na neku stvar kad je dosla?Mislim da nije i da je to problem.Tomahawk11 wrote:Ako nisi čekao bar sat vremena, onda si dobro prošaoduminjo wrote:Zamoli te neko zä Nesto.. Nasadis se na neku stvar da ucinis. Ustanes u 6 iako si sinoc Radio Do 3. Dodjes na dogovoreno mjesto u 7. Nazoves je da izadje a ona kaže "eeee Zar si već doso? Ja Evo tek ustala. Eto me za 15-20 min"
Ma idi u vraziju Mater
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19120 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Šuti, sad duminjo hoda tamo-vamo i ronda 
- pustopoljina
#19121 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svima se desilo u ovom ili onom obliku, a elvis j kurtovic cak i opjevao_BataZiv_0809 wrote:Je li se ona nasadila na neku stvar kad je dosla?Mislim da nije i da je to problem.Tomahawk11 wrote:Ako nisi čekao bar sat vremena, onda si dobro prošaoduminjo wrote:Zamoli te neko zä Nesto.. Nasadis se na neku stvar da ucinis. Ustanes u 6 iako si sinoc Radio Do 3. Dodjes na dogovoreno mjesto u 7. Nazoves je da izadje a ona kaže "eeee Zar si već doso? Ja Evo tek ustala. Eto me za 15-20 min"
Ma idi u vraziju Mater
- mali Ninja
#19122 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mozda nije popularno ali meni nije jasno zasto meteorolozi ne mogu dati tacnu prognozu, dzabe vire u one sprave i jedu govna...
- duminjo
#19123 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I kaže... Što pusisTomahawk11 wrote:Šuti, sad duminjo hoda tamo-vamo i ronda
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#19124 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mali Ninja wrote:mozda nije popularno ali meni nije jasno zasto meteorolozi ne mogu dati tacnu prognozu, dzabe vire u one sprave i jedu govna...
- pustopoljina
#19125 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ok, sad kontam...kontala da ne mislis mozda na zivotno osiguranje ili takvo nesto pa da jedno ceka da drugo umreJack Be Nimble wrote:To vise vrijedi za americko drustvo gdje je jedina opcija privatno ili preko dobre firme. Tako ako se dvoje vole, a jedno ima dobro osiguranje onda se uzmu da i ovo drugo se prikaci na to osiguranje. Znam takva dva para koji se zabavljaju duze vrijeme i uzeli se radi simbolike i porezapustopoljina wrote:kako mislis za medicinsko osiguranje?Jack Be Nimble wrote:Kao sto se već napisalo brak je dobar samo radi ekonomsko - medicinski privilegija. Prije se raja ko fol uzimala za državljanstvo a sada za medicinsko osiguranje.