shaqqa wrote:BSn wrote:Lutalica_sa wrote:BSN, ne palamudi ovuda majke ti, nemas veze o fudbalu. Po tebi je bolje sto je Susic tu pa iako je zijanio nego da je Ciro svojim "kakvim takvim" trenerskim profesionalizmom ostao i izvukao bolji rezultat? Smijesan si! Kolega, rezultat je ono sto je bitno, a dok mi kao savez budemo mijenjali trenere kao gache nikada necemo imati repku sa kvalitetom. Godine lete, a nama treba trener koji ce ostati tu nekoliko godina jer jedino tako mozemo stvoriti kolektiv koji ce pobjedjivati. Opet naglasavam, Ciro je trebao ostati i dalje graditi nasu reprezentaciju, a svi znao da je bio na dobrome putu:)
Rezultat u prijateljskoj utakmici poslije koje nema nista do slijedece prijateljske, pa onda opet nista do prijateljske u avgustu je
tebi bitniji od testiranja nekih novih igraca i novih taktika? Da se izrazim tvojim rijecnikom smijesan si, palamudis, veze nemas o nogometu.
Sta ti mislis, da Susic ima stimulator k'o oni u F1 pa moze testirati taktiku van utakmice.
Vidi se da si klasicni
Cirovac, tj. da veze nemas sta je prijateljska utakmica i za sta sluzi takva utakmica u uslovima kada imas nove igrace, samo jednu taktiku i moranje da uvdes nesto novo. Je l' de, Ciro je bas gradio reprezentaciju, nafur'o je da igra kontra Spanije s privh 11, zijanio na domacem terenu u nebitnoj tekmi, dozvolio kartoniranje najbitnijih igraca, a protiv Protugala u Zenici su mu igraci igrali totalno kukaviciki i s vodom u usima...
A to sto ti i novinari iz Avaza znate da je on "ono najbolje" ne znaci da smatraju i drugi.
I previse si reko o svom "poznavanju" nogometa.
Sto se tice morala, ako vi mislite da rezultat u prijateljskoj sa onoliko izmjena u nasem timu moze utjecati na moral profeionalnog nogometasa u nasem timu, e tek onda imate problem sa percipiranjem profesionalnog nogmeta.
Majstore, da ti kopiram svoj post sa druge teme:
Ja samo kažem da je po meni varijanta "isprobavanja" trebalo da znači da će 5-6 novih igrača dobiti priliku na svojim pozicijama (Merzić, Cocalić, Štilić) pa da vidimo jesu li kalibar a ne da igrače koji su već dvije godine unutra probamo na nekim drugim pozicijama, bezze...
Dakle, ovo večeras nije bilo "testiranje nekih novih igrača" jer novih igrača (osim Alispahića) nije bilo a također ni taktika nije bila nova jer smo igrali isto kao kod Ćire (preskakanje veznog reda)... Ako već misliš da si znalac onda bi ti valjda ovo trebalo biti jasno.
Pozdrav i ništa lično

Ne mislim ja da sam znalac, al' ne mislim da je i iko na forumu, jer niko ne prosipa svoju strucno znanje po forumu...
E sad, slazem se sa ovim sto si naveo, ali ne smatram ni da je pogresna odluka pokusavati s igracim na "neprirodnim" pozicijama u repki. Jedino ako vidis da neko moze igrati drugu poziciju, mozes i stvarati i drugu formaciju (ja sam danas pogled'o sveukupno 30 minuta i to iz dijelova)... Ako zelis da vidis prolazi li Pjanke i Miske u prvih 11, moras ih staviti u prvih 11, jer grah nije pouzdan po tom pitanju.

Po meni je sasvim normalno da pokusavas
u nebitnoj utakmici u nebitnom terminu nesto novo...
Jedino mi je smijesno kada neko misli da je pobjeda protiv Svedske bitna zbog morala, ili sl.
Liku zamjeram nepozivanje nekih igraca, ali nisam ja selektor... Ne mogu ja pljuvati po selektoru nakon jedne izgubljene
prijateljske utakmice. Nisam pljuv'o ni po Ciri, ni kada je pravio zijane samo takve i sjek'o u korjenu bilo kakvu nadu da se plasiramo, a odmah sam rekao da nas lik moze samo unazadit. Pustite covjeka, valjda i svako moze da vidi da danas nismo igrali na pobjedu (s tim brojem izmjena, s izbacivanjem najboljeg napadaca dok gubis...).
Budimo malo i relani. Nama danas nije trebala pobjeda.
Ponvaljam, slazem se da je treb'o pokusat s nekim novim imenima, ali je danasnja prijateljska napredak u odnosu na prijateljske koje smo igrali pod proslim selektorom.
Pozdrav i tebi i ne vidim razlog za nekim osjecajem uvrijedjenosti (valjda si to mislio pod nista licno), jer sam samo ovom gore liku citiro njegove rijeci i uopce ga ne smatram nekim s kim vrijedi diskutovati - shodno njegovom "tonu", vise nekim koga vrijedi vlastitim rijecima malo potpaliti.