Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#1901 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

lerdi wrote:
Lutalica_sa wrote:Rekoh ja vama, trebali smo zadrzati Ciru:)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evo ga sad će poćeti. Edine na tebe je red :lol: :lol: :lol:
Malo ste polupali loncice :oops:

Edin nikada nije podrzavao mufljuza Ciru. A ovim Papetovim eksperimentisanjem, kao sto vam je poznato nisam iznenadjen. Pa covjek ove igrace gleda drugi put u zivotu :roll: , posto je prije imao preca posla.

Samo je jedan Sergej, Sergej, Sergej Barbarez :dance:

Nego manite se vi zezanja, odnio vrag salu, valja u cetvrtak u Frankfurt, a nesto mi ovaj nastup bas nije ulio previse povjerenja.

Premda vjerovatno ce Pape ucvikati kada ja dodjem tamo i malo se uozbiljiti :oops:
dobarloszao

#1902 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dobarloszao »

Edin H. wrote:
lerdi wrote:
Lutalica_sa wrote:Rekoh ja vama, trebali smo zadrzati Ciru:)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evo ga sad će poćeti. Edine na tebe je red :lol: :lol: :lol:
Malo ste polupali loncice :oops:

Edin nikada nije podrzavao mufljuza Ciru. A ovim Papetovim eksperimentisanjem, kao sto vam je poznato nisam iznenadjen. Pa covjek ove igrace gleda drugi put u zivotu :roll: , posto je prije imao preca posla.

Samo je jedan Sergej, Sergej, Sergej Barbarez :dance:

Nego manite se vi zezanja, odnio vrag salu, valja u cetvrtak u Frankfurt, a nesto mi ovaj nastup bas nije ulio previse povjerenja.

Premda vjerovatno ce Pape ucvikati kada ja dodjem tamo i malo se uozbiljiti :oops:
Bas tako :thumbup: ..potuceni do nogu,valja istrcati svabama na noge..
BSn

#1903 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

Lutalica_sa wrote:BSN, ne palamudi ovuda majke ti, nemas veze o fudbalu. Po tebi je bolje sto je Susic tu pa iako je zijanio nego da je Ciro svojim "kakvim takvim" trenerskim profesionalizmom ostao i izvukao bolji rezultat? Smijesan si! Kolega, rezultat je ono sto je bitno, a dok mi kao savez budemo mijenjali trenere kao gache nikada necemo imati repku sa kvalitetom. Godine lete, a nama treba trener koji ce ostati tu nekoliko godina jer jedino tako mozemo stvoriti kolektiv koji ce pobjedjivati. Opet naglasavam, Ciro je trebao ostati i dalje graditi nasu reprezentaciju, a svi znao da je bio na dobrome putu:)

Rezultat u prijateljskoj utakmici poslije koje nema nista do slijedece prijateljske, pa onda opet nista do prijateljske u avgustu je tebi bitniji od testiranja nekih novih igraca i novih taktika? Da se izrazim tvojim rijecnikom smijesan si, palamudis, veze nemas o nogometu.

Sta ti mislis, da Susic ima stimulator k'o oni u F1 pa moze testirati taktiku van utakmice.
Vidi se da si klasicni Cirovac, tj. da veze nemas sta je prijateljska utakmica i za sta sluzi takva utakmica u uslovima kada imas nove igrace, samo jednu taktiku i moranje da uvdes nesto novo. Je l' de, Ciro je bas gradio reprezentaciju, nafur'o je da igra kontra Spanije s privh 11, zijanio na domacem terenu u nebitnoj tekmi, dozvolio kartoniranje najbitnijih igraca, a protiv Protugala u Zenici su mu igraci igrali totalno kukaviciki i s vodom u usima...

A to sto ti i novinari iz Avaza znate da je on "ono najbolje" ne znaci da smatraju i drugi. ;)

I previse si reko o svom "poznavanju" nogometa.

Sto se tice morala, ako vi mislite da rezultat u prijateljskoj sa onoliko izmjena u nasem timu moze utjecati na moral profeionalnog nogometasa u nasem timu, e tek onda imate problem sa percipiranjem profesionalnog nogmeta.
shalla

#1904 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

BSn wrote:
Lutalica_sa wrote:BSN, ne palamudi ovuda majke ti, nemas veze o fudbalu. Po tebi je bolje sto je Susic tu pa iako je zijanio nego da je Ciro svojim "kakvim takvim" trenerskim profesionalizmom ostao i izvukao bolji rezultat? Smijesan si! Kolega, rezultat je ono sto je bitno, a dok mi kao savez budemo mijenjali trenere kao gache nikada necemo imati repku sa kvalitetom. Godine lete, a nama treba trener koji ce ostati tu nekoliko godina jer jedino tako mozemo stvoriti kolektiv koji ce pobjedjivati. Opet naglasavam, Ciro je trebao ostati i dalje graditi nasu reprezentaciju, a svi znao da je bio na dobrome putu:)

Rezultat u prijateljskoj utakmici poslije koje nema nista do slijedece prijateljske, pa onda opet nista do prijateljske u avgustu je tebi bitniji od testiranja nekih novih igraca i novih taktika? Da se izrazim tvojim rijecnikom smijesan si, palamudis, veze nemas o nogometu.

Sta ti mislis, da Susic ima stimulator k'o oni u F1 pa moze testirati taktiku van utakmice.
Vidi se da si klasicni Cirovac, tj. da veze nemas sta je prijateljska utakmica i za sta sluzi takva utakmica u uslovima kada imas nove igrace, samo jednu taktiku i moranje da uvdes nesto novo. Je l' de, Ciro je bas gradio reprezentaciju, nafur'o je da igra kontra Spanije s privh 11, zijanio na domacem terenu u nebitnoj tekmi, dozvolio kartoniranje najbitnijih igraca, a protiv Protugala u Zenici su mu igraci igrali totalno kukaviciki i s vodom u usima...

A to sto ti i novinari iz Avaza znate da je on "ono najbolje" ne znaci da smatraju i drugi. ;)

Sto se tice morala, ako vi mislite da rezultat u prijateljskoj sa onoliko izmjena u nasem timu moze utjecati na moral profeionalnog nogometasa u nasem timu, e tek onda imate problem sa percipiranjem profesionalnog nogmeta.
Majstore, da ti kopiram svoj post sa druge teme:
Ja samo kažem da je po meni varijanta "isprobavanja" trebalo da znači da će 5-6 novih igrača dobiti priliku na svojim pozicijama (Merzić, Cocalić, Štilić) pa da vidimo jesu li kalibar a ne da igrače koji su već dvije godine unutra probamo na nekim drugim pozicijama, bezze...
Dakle, ovo večeras nije bilo "testiranje nekih novih igrača" jer novih igrača (osim Alispahića) nije bilo a također ni taktika nije bila nova jer smo igrali isto kao kod Ćire (preskakanje veznog reda)... Ako već misliš da si znalac onda bi ti valjda ovo trebalo biti jasno.

Pozdrav i ništa lično :bih:
Edin H.

#1905 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Ja bih sada zamolio selektora da prestane isprobavati i da pocne uigravati :oops:
Alfa_Ze

#1906 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Alfa_Ze »

Edin H. wrote: Ja bih sada zamolio selektora da prestane isprobavati i da pocne uigravati :oops:
Upravo tako !! :thumbup:
Alfa_Ze

#1907 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Alfa_Ze »

Moze li mi neko objasnti koju smo veceras formaciju igrali, ako se uopste na vecerasnjoj utakmici moze o tome diskutovati ?? :? :?
BSn

#1908 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

Edin H. wrote:
Ja bih sada zamolio selektora da prestane isprobavati i da pocne uigravati :oops:
:thumbup:
I ja isto ocekujem... Ocekujem da protiv Njemacke vidim jacu utakmicu, rezultat me ne interesuje, osim ako nije preko -1. :D
dobarloszao

#1909 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dobarloszao »

Alfa_Ze wrote:Moze li mi neko objasnti koju smo veceras formaciju igrali, ako se uopste na vecerasnjoj utakmici moze o tome diskutovati ?? :? :?
Bilo ih je vise..2-4-4,pa 4-4-2,pa 1-7-2....SATARAS FORMACIJA :x
BSn

#1910 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

shaqqa wrote:
BSn wrote:

Majstore, da ti kopiram svoj post sa druge teme:
Ja samo kažem da je po meni varijanta "isprobavanja" trebalo da znači da će 5-6 novih igrača dobiti priliku na svojim pozicijama (Merzić, Cocalić, Štilić) pa da vidimo jesu li kalibar a ne da igrače koji su već dvije godine unutra probamo na nekim drugim pozicijama, bezze...
Dakle, ovo večeras nije bilo "testiranje nekih novih igrača" jer novih igrača (osim Alispahića) nije bilo a također ni taktika nije bila nova jer smo igrali isto kao kod Ćire (preskakanje veznog reda)... Ako već misliš da si znalac onda bi ti valjda ovo trebalo biti jasno.

Pozdrav i ništa lično :bih:

Ne mislim ja da sam znalac, al' ne mislim da je i iko na forumu, jer niko ne prosipa svoju strucno znanje po forumu...
E sad, slazem se sa ovim sto si naveo, ali ne smatram ni da je pogresna odluka pokusavati s igracim na "neprirodnim" pozicijama u repki. Jedino ako vidis da neko moze igrati drugu poziciju, mozes i stvarati i drugu formaciju (ja sam danas pogled'o sveukupno 30 minuta i to iz dijelova)... Ako zelis da vidis prolazi li Pjanke i Miske u prvih 11, moras ih staviti u prvih 11, jer grah nije pouzdan po tom pitanju. :D
Po meni je sasvim normalno da pokusavas u nebitnoj utakmici u nebitnom terminu nesto novo...
Jedino mi je smijesno kada neko misli da je pobjeda protiv Svedske bitna zbog morala, ili sl.

Liku zamjeram nepozivanje nekih igraca, ali nisam ja selektor... Ne mogu ja pljuvati po selektoru nakon jedne izgubljene prijateljske utakmice. Nisam pljuv'o ni po Ciri, ni kada je pravio zijane samo takve i sjek'o u korjenu bilo kakvu nadu da se plasiramo, a odmah sam rekao da nas lik moze samo unazadit. Pustite covjeka, valjda i svako moze da vidi da danas nismo igrali na pobjedu (s tim brojem izmjena, s izbacivanjem najboljeg napadaca dok gubis...).
Budimo malo i relani. Nama danas nije trebala pobjeda.

Ponvaljam, slazem se da je treb'o pokusat s nekim novim imenima, ali je danasnja prijateljska napredak u odnosu na prijateljske koje smo igrali pod proslim selektorom.

Pozdrav i tebi i ne vidim razlog za nekim osjecajem uvrijedjenosti (valjda si to mislio pod nista licno), jer sam samo ovom gore liku citiro njegove rijeci i uopce ga ne smatram nekim s kim vrijedi diskutovati - shodno njegovom "tonu", vise nekim koga vrijedi vlastitim rijecima malo potpaliti. :D
Last edited by BSn on 30/05/2010 00:07, edited 1 time in total.
johnny_blazze

#1911 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by johnny_blazze »

pape je radio ono sto je i trebao u jednoj prijateljskoj utakmici,vecina prvenstava se zavrsilo prije 15-tak dana a za to vrijeme je najveci pad forme,sa 2 treninga prije utakmice nista se nije moglo uraditi. a ove izmjene formacija su neka testiranja jer se mora tim staviti u razlicite situacije da se sve isproba od bunkera pa do totalnog fudbala,i napadackog fudbala isto tako trebaju se igraci isprobati na pozicijama koje nisu prirodne da se vidi kako se snalaze u slucaju necije povrede ili kartona, i bolje je sto smo sad to uradili i primili 4 gola nego da se to desi protiv rumunije ili francuske :)
BaileyS

#1912 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

johnny_blazze wrote:pape je radio ono sto je i trebao u jednoj prijateljskoj utakmici,vecina prvenstava se zavrsilo prije 15-tak dana a za to vrijeme je najveci pad forme,sa 2 treninga prije utakmice nista se nije moglo uraditi. a ove izmjene formacija su neka testiranja jer se mora tim staviti u razlicite situacije da se sve isproba od bunkera pa do totalnog fudbala,i napadackog fudbala isto tako trebaju se igraci isprobati na pozicijama koje nisu prirodne da se vidi kako se snalaze u slucaju necije povrede ili kartona, i bolje je sto smo sad to uradili i primili 4 gola nego da se to desi protiv rumunije ili francuske :)

Samo da napomenem za sve one koji bi da prave alibi za selektora...

Svedska je igrala sa novim selektorom, u novoj 4231 formaciji i jos na kraju sa nekoliko debitanata iz U21 koji su nas i rasturili. Oni i kad eksperimentisu drze do ugleda i tu je razlika.
Dead Man Walking

#1913 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Susic je eksperimentisao na svim mogucim pozicijama, osim na onoj poziciji na kojoj je morao nekog probati (lijevog bocnog) gdje Sejo nema pravo nastupa. :-)

Inace, utakmica bezze skroz, igra bez glave i repa, sto je realno i razumljivo s obzirom da su u svakom trenu na terenu bila 4-5 igraca koji nikad vise na njemu nece biti zajedno. Tek protiv Svabije ce zaigrati najjaci sastav, pa cemo vidjeti otprilike gdje smo.
BSn

#1914 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

Dead Man Walking wrote:Susic je eksperimentisao na svim mogucim pozicijama, osim na onoj poziciji na kojoj je morao nekog probati (lijevog bocnog) gdje Sejo nema pravo nastupa. :-)

Inace, utakmica bezze skroz, igra bez glave i repa, sto je realno i razumljivo s obzirom da su u svakom trenu na terenu bila 4-5 igraca koji nikad vise na njemu nece biti zajedno. Tek protiv Svabije ce zaigrati najjaci sastav, pa cemo vidjeti otprilike gdje smo.

Tu ceka onog Hrvata.

Da, meni fakat nije jasno kako je neko mog'o ocekivati bilo sta s ovom postavom i ovom igrom. Ako ste ocekivali remi, ili pobjedu, ja fakat ne znam u sta ste vi gledali. :D
udrch

#1915 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Nemoj mi Pape ovoga više matere ti tvoje rođene..
jeza u ledja

#1916 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

BaileyS wrote:
Samo da napomenem za sve one koji bi da prave alibi za selektora...

Svedska je igrala sa novim selektorom, u novoj 4231 formaciji i jos na kraju sa nekoliko debitanata iz U21 koji su nas i rasturili. Oni i kad eksperimentisu drze do ugleda i tu je razlika.
U svedskoj reprezentaciji veceras je bio samo jedan debitant - onaj Olsson sto nam je dao dva gola.

Ovaj selektor Hamren je jos od proslog ljeta na toj poziciji.
Koliko vidim ovo im je vec cetvrta utakmica 2010-e.
BaileyS

#1917 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

jeza u ledja wrote:
U svedskoj reprezentaciji veceras je bio samo jedan debitant - onaj Olsson sto nam je dao dva gola.

Pa Bajrami i onaj Iranac na lijevom beku su igraci iz U21, koliko ja znam. Nisu se ni oni bas naigrali u ovoj postavi. Njima je cetvrta utakmica a nama druga sa novim selektorom s tim da su i oni po prvi put probali 4231 sa klasicnom 10 a mi po prvi put njihov stari sistem 442.
jeza u ledja

#1918 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

BaileyS wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa Bajrami i onaj Iranac na lijevom beku su igraci iz U21, koliko ja znam. Nisu se ni oni bas naigrali u ovoj postavi. Njima je cetvrta utakmica a nama druga sa novim selektorom s tim da su i oni po prvi put probali 4231 sa klasicnom 10 a mi po prvi put njihov stari sistem 442.
Pa jest, jedno 4-5 igraca im je relativno novih, ali samo je jedan bas debitant.

Ali i nama Zec, Begovic, Medunjanin su isto tako prakticno novi, a Alispahic debitant.
JBT

#1919 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JBT »

Pape je k´o Maradona. Bili su igracine, ali nisu za selektore. Mozda vise za direktore klubova ili saveza. :sad:
sezammm

#1920 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sezammm »

Pape bi bio razapet i prije ove utakmice,znaci nije bitan rezultata,taktika,probanje neki kombinacija sa igracima koji mi jednostavno nemamo!Zato su se udruzili cevapi(cirini),Sergejovi i manijaci,,,savi imaju zamjrke a neznaju kakve.
Koja smo mi gamad samo :x Znamo da smo pametni i sve znamo a ne znamo nista ustvari...pa jebote otkad smo mi to bolji od Svedske?do jucer smo gubili od jebene Rjeke sa istim igracima koji su danas igrali :skoljka:
Najbolje bi bilo da za repka igra prva postava Zelje pojacana sa Stilicem,Edinom,Co.....m :mrgreen:
U srjedu ce biti druga prica,druga repka,zacepice vama Pape svima usta,zato do srjede :run:
zecko_kupuz

#1921 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Ovaaaj, ja se nešto ne sjećam da ste se bunili kada je Sušić protiv Gane držao tri (ili možda sva četiri) špica na terenu i barem tri ofanzivna veznjaka. Niste se bunili, jer smo naravno POBIJEDILI!!!

Tada je bilo "šjooo Papeta majstora, igra sa tri špica...bravo Pape za Misketa i Pjanića u paru..." itd itd. Sada kad smo zijanili važi druga priča. :zzzz:

I ako ćemo svaljivati krivicu na nekoga, onda pored Sušića uključimo i igrače, jer su zaista igrali nonšalantno. I ne izvodite, formacija je bila najnormalnija 4-4-2, uz određene varijacije.
Sezam

#1922 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sezam »

Ja ne kontam zasto Susic nije poceo tekmu sa igracima koje je htio isprobati, pa ako vec vidi da ne ide, ubacivati provjerene reprezantativce. Tako naprimjer radi Capello.

Ovako zavrsili smo tekmu bez najiskusnijih igraca i bilo je smijesno i jadno u isto vrijeme gledati onu nasu patetiku od odbrane.

Ne mirisi na dobro.
The 51st State

#1923 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by The 51st State »

nema snage, nema brzine, tu sto madjioniraca ne moze pomoci, a kamoli pape, kod nas su igraci samo kotacici u timovima gdje igraju, osim mozda dzeke i misimovica koji su kao rotor u folksvagenu, sasvim nedovoljno za nafuravanje.
Edin H.

#1924 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Ma dobro sada sta je tu je.
Ovakvu slabu igru bez motivacije zaista nije zasluzilo onih nasih 12000 ljudi na stadionu, ali bi se vise trebali stiditi vecina igraca koji su veceras dobili priliku da igraju.
Pape ocigledno luta od pocetka, sto mnogi od vas nisu htjeli ranije priznati, ali ova izjava u vezi Salihovica koju je nasao jez veceras je zaista vrhunac :D
U svakom slucaju on je sada nas selektor i to se neko vrijeme nece promijeniti.
Nadajmo se da ce ovaj nepotrebni poraz protiv osrednje reprezentacije Svedske ipak pomoci da se fokusira u narednim urakmicama. Ali ako ovakvom igrom startujemo kvalifikacije ne pise nam se dobro. Ali ovo je ipak samo prijateljska utakmica i nadajmo se ne potpuni odraz trenutnog stanja.
Eto rekao je Pape da protiv Njemacke igramo na rezultat, velika je reprezentacija, pa motivacije sigurno nece nedostajati.
Sacekajmo cetvrtak za bilo kakve ozbiljnije analize.
Bosanski_kralj

#1925 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ma dobro ne treba dizati frku, prijateljska je to utakmica. Isprbavao je Sušić neke nove varijante, a vidi se da Pandža ne može igrati na desnoj strani.
Prvo poluvrijeme sasvim OK, a u drugom smo djelovali nezainteresovano, i tu krivim igrač, trebali su se kao što neko spomenu truditi zbog naših navijača koji su bili na stadionu
Locked