"Trojka"

Post Reply
Kiki_Musampa

#1901 Re: "Trojka"

Post by Kiki_Musampa »

A_A_AKCIJA wrote: 20/11/2024 16:51
sime_cipol wrote: 20/11/2024 16:45 Taj odgovor vec ima smisla.
Samo se bojim da se zaduzujemo i zbog same potrosnje, kupovine socijalnog mira, za stvari koje ne donose nove vrijednosti, niti prave pare.
Opet, bolje od prošlih

Da te podsjetim, Fadil je u blok 7, Vranduk i Hranjen spržio milijardu a dobio krompir, nula.

Ako hoćeš da građani ostaju a ne idu u Njemačku, moraš im život učiniti boljim.
U KS su to naknade za porodilje, besplatni udžbenici, subvencije vrtića...

Suština je, ni blizu nismo kolapsa, propasti, bankrota...

Radi se i investira.

Da, para ima kada se ne krade.

Brzo se zaboravi kiosk od 250K maraka.
Zato mi se svidja promjena vlasti, jer onaj ko je stalno tu, ne radi na kraju ništa. SDP se usmrdio u Tuzli, a skuplji prevoz za učenika osnovne škole u Tuzli sa 2 ulice nego u Hamburgu sa 3 miliona stanovnika. Šminka se centar grada (kobajagi), dok svi ostali rastu na sve strane. Treba prvo pitanje biti za buduće gradonačelnike da navede gdje se nalaze table ulaza i izlaza iz grada :bih:
tramvajtrojka

#1902 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 20/11/2024 18:22
_BataZiv_0809 wrote: 20/11/2024 18:20
palermo wrote: 20/11/2024 18:07 Sta znaci, helicopter koji ce biti nenaoruzani ?? U oruzanim snagama ? O cemu se radi ovdje.
Udar na drzavu naravno :mrgreen:
Pa sta znaci ? Nenaoruzani helikopteri u sastavu Oruzanih snaga ? Nekako mi ne ide, al eto, rad sam da cujem objasnjenje.
A sadasnji su nam naoruzani :mrgreen: :mrgreen: pa nabavlja se bell 412epx kao i kanton Sarajevo što nabavlja a ne Apache :lol: al haj propade vam jos jedna izdaja
palermo

#1903 Re: "Trojka"

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 20/11/2024 19:35

Pa sta znaci ? Nenaoruzani helikopteri u sastavu Oruzanih snaga ? Nekako mi ne ide, al eto, rad sam da cujem objasnjenje.
A sadasnji su nam naoruzani :mrgreen: :mrgreen: pa nabavlja se bell 412epx kao i kanton Sarajevo što nabavlja a ne Apache :lol: al haj propade vam jos jedna izdaja
Ja stvarno ne znam, zato I pitam. Jel I druge zemlje nabavljaju ove nenaoruzane.helikoptere pa na njih onda kace sta se ima kaciti ili to kod njih drugacije fercera.

A nije mi jasno ni ovo, nabavljaju se helikopteri kao sto ima Kanton Sarajevo. Jel to postoje Oruzane snage Kantona Sarajevo ?. Ono, ako su isti, nekako mi na to ide. Ili je negdje drugo caka.

Rekoh,nisam bas vjest ovim pitanjima...
DonieBrasco

#1904 Re: "Trojka"

Post by DonieBrasco »

Hitna sjednica Vlade FBiH: Reuf Sulejmanović smijenen iz uprave Željeznica isti dan kada je imenovan
:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1905 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote: 20/11/2024 19:40

:lol:
mishic

#1906 Re: "Trojka"

Post by mishic »

Čudo da "TROJANCI" ne predlože penzionerima da se odreknu i to malo penzija što primaju. Oni su svakako potrošeni, prošlost su a trojanci grade budućnost... Ona bi svakako bila ljepša i udobnija bez ovih lezihljebovića...

"LOŠA VIJEST ZA FEDERALNE PENZIONERE: U narednoj godini penzije će porasti svega 4,6 posto!"

Uz ovakvo divljanje tržišta i ovakve cijene to što primaju i onako nije dovoljno za preživljavanje pa bi Vladi to bilo taman da malo poprave svoj standard. A ima ih skoro koliko i penzionera kada se zbroje sve vlade i činovnici u njima.
made_in_sarajevo

#1907 Re: "Trojka"

Post by made_in_sarajevo »

Pa ja treba ko fadil, davati kako mu se nadigne pa da moze vikati vidi budzet los, ja sam davo. Dizao plate i penzije parama koje nije napravio nego ga prosralo koronom i ogromnom uplatom pdva. Dakle bolje biti glup ko fadil nego realan
skrbavi-admin

#1908 Re: "Trojka"

Post by skrbavi-admin »

jel ko barem kamenja navaljo u onu rupu pod prugom....
tramvajtrojka

#1909 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 20/11/2024 19:40
tramvajtrojka wrote: 20/11/2024 19:35

Ja stvarno ne znam, zato I pitam. Jel I druge zemlje nabavljaju ove nenaoruzane.helikoptere pa na njih onda kace sta se ima kaciti ili to kod njih drugacije fercera.

A nije mi jasno ni ovo, nabavljaju se helikopteri kao sto ima Kanton Sarajevo. Jel to postoje Oruzane snage Kantona Sarajevo ?. Ono, ako su isti, nekako mi na to ide. Ili je negdje drugo caka.

Image
Image
Image

Nabavljamo isti model koji je nabavila crna gora prije nekoliko godina, moderna verzija nasih helikoptera koji su nam dosli prije nekoliko godina od amera, u odnosu na te nisu proizvedeni za vrijeme vijetnamskog rata, imaju motor vise, bolju avioniku, vecu mogućnost dizanja tereta, osbih nabavljaju vojnu verziju koja svakako dolazi sa tackama i instalacijama za montiranje nekih vrsta oruzja, to dodje sa svakim vojnim helikopterom, a nabavlja se isti model od Bella kao sto nabavlja ks koji se isto tako odlucio na Bell jer mi zadnjih tridesetak godina u nasim oruzanim snagama najvise na njemu letimo, pilote za njega obucavamo, mehanicare, itd.itd.

Image

znaci modernija,veca i bolja verzija ovog trenutnog

A ni crnogorci nisu uzeli svoje naoruzane
A_A_AKCIJA

#1910 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 20/11/2024 18:07 Sta znaci, helicopter koji ce biti nenaoruzani ?? U oruzanim snagama ? O cemu se radi ovdje.
Objašnjenje je da ne moraš svakom loncu biti poklopac i komentirati stvari o kojima nemaš pojma.

Mogo si malo gugla prije nego napišeš
relativno84

#1911 Re: "Trojka"

Post by relativno84 »

Image

:oops: :D :run:
A_A_AKCIJA

#1912 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Ken_M wrote: 20/11/2024 18:40
A_A_AKCIJA wrote: 20/11/2024 17:40 Neće, jer neće vječno ostati ovaj nakaradni raspored PDVa i ostalih poreza.

Inače, super je što je Trojka toliko osvijestila građane, da sada vode računa o državnim financijama.

SDA je nabila 300 miliona duga Grasa, a firma bi uskoro trebala izaći iz dubioze. I niko nije vodio računa dok se nabijao taj dug.

Željeznice FBiH duguju 170 miliona poreza koji je nastao za SDA vlada.

SDA zapravo priča priču o sebi i time prepada narod.

Priča o bankrotu, zaduženju je neviđena glupost i očajničko laganje SDA.
Možeš li pojasniti šta podrazumijevaš pod izlaskom iz dubioze, obzriom na ovu situaciju GRASa:
Image
Image
Mogu

2016. Porezni dug je bio 199+31 milion, dakle nekih 220 miliona KM.
Po tvom izvoru, danas je sto miliona manji, uz smanjen broj radnika sa 3000 na malo preko 1000.
A u međuvremenu je renovirana pruga, tramvaji, trolejbusi, pravi se pruga za Hrasnicu...
Prema evidenciji Porezne uprave FBiH, dug ovog preduzeća za porez i doprinose u periodu od 2009. do 2016. iznosi 131 miliona KM. Dug po osnovu direktnih poreza za navedeni period iznosi oko 199,3 miliona KM. Ured je konstatovao da dug GRAS-a po osnovu indirektnih poreza iznosi oko 31,2 miliona KM - rekao je.
https://www.akta.ba/vijesti/bih/176226/ ... HoJr1MFSQb
Jedan od najvećih poreskih dužnika u državi smanjio gubitak i povećao prihod u 2023.
Dugovi koji se mjere u stotinama miliona maraka, tužbe radnika i firmi, samo su dio problema s kojima se GRAS u prethodnim godinama suočavao.

Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS čija je osnovna djelatnost prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo, već godinama je jedan od najvećih poreskih dužnika u državi.

Dugovi, tužbe radnika i firmi, blokirani računi i višak radnika samo su dio problema s kojima se GRAS u prethodnim godinama suočavao.

Tako je i na osnovu dostupnih finansijskih izvještaja za 2023. godinu, GRAS prošlu godinu završio sa gubitkom od -18.990.830,00 KM i time se našao među TOP 20 najvećih gubitaša u FBiH, piše Akta.ba.

Ako ove podatke uporedimo sa 2022. godinom, onda je bitno naglasiti da je gubitak preduzeća manji, s obzirom da je on 2022. godine iznosio -22.095.632,00 KM.

Kada je riječ o ukupnom prihodu, 2023. godine došlo je do povećanja i to na 32.838.335,00 KM, što je za više od pet miliona maraka u odnosu na 2022. godinu kada je prihod preduzeća iznosio 27.374.966,00 KM.

GRAS je tokom 2023. godine zapošljavao 1053 zaposlenih i taj broj je manji u odnosu na pretprošlu godinu kada su imali 1206 radnika.
Podsjećamo, upravo zbog svih navedenih problema i dugova sa kojima se preduzeće suočava, Ministarstvo saobraćaja KS je 2022. godine najavilo da GRAS ulazi u proces restrukturiranja, a da će se istovremeno formirati novo preduzeće za javni prijevoz.

Vlada Kantona Sarajevo tada, pod vodstvom bivšeg premijera Edina Forte, usvojila je zaključak kojim se utvrdio prijedlog Odluke o osnivanju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Javni prijevoz Sarajevo d.o.o. Sarajevo.

Kako Akta.ba saznaje kompanija koja je u aprilu prošle godine izabrana za konsultanta za pomoć pri osnivanju novog preduzeća za usluge javnog prijevoza u KS, uključujući pravnu pomoć, uspostavu organizacije, politike zapošljavanja i upravljanja je KPMG Tax&Advisory B-H d.o.o.

Iako je formiranje novog sarajevskog preduzeća za javni prijevoz najavljeno još prije dvije godine, te potom i izabrana firma, to se i dalje nije desilo.

Određeni dugovi su vraćeni, međutim račun GRAS-a i dalje je blokiran, a vrijedna imovina i dalje je pod hipotekama.
Vjecita_zavrzlama

#1913 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/11/2024 20:30
tramvajtrojka wrote: 20/11/2024 14:33
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 20/11/2024 13:15

Pricas gluposti i botujes. Pogledaj malo u regionu sta su uradili aerodromi koji si dati pod koncesiju i oni koji nisu. Al bas botujes. I brukas se ozbiljno.

Lakeji iz Trojke, jebace nam mater vrlo brzo, zajedno sa botovima koji ce kasnije nestati. Al valja nekad carsaf zagristi, valjda ga ima gore, da se napate.
Nadji aerodrom u glavnim gradovima na Balkanu osim sarajevskog da nije pod koncesijom, i pogledaj sta su imali prije i poslije koncesije

jedno su fakti i cinjenice a drugo je o nakim carsafima pricati
Pa sta ti fakti i realnost govore dragi moj (š)njupaču Manjinih krempita i ostalih poslastica, znam da nema veze sto taj cetnik podrzava djenerala Ratka Mladica, tebi to ne smeta ( pisem za ostale, da znaju s kim imaju posla i kakvi likovi ove stetocine podrzavaju ).

Prema regionu se ponasaju kao da smo dvo kolonije, kao sto i jesmo. Dodje xy koorporacija, kaze hocu taj aerodrom i moze pride Telecom, nekoliko poziva iz ambasade, koji twit, dopis i urgencija i voila problem rijesen.

S tim da smo kolonije prema nama se ponasaju kao da smo divljaci po principu zavadi pa vladaj tako da mozes sisati resurse dok se debili medjusobno svadjaju i(li) mlate toljagama. Zvuci poznato, a (š)njupaĉu Manjinih krempita ?

Cemu onda izbori kad se ovi svakako ne pitaju, ne mislim samo na ove trenutne glodare mislim na sve redom.

Znam da tebe ne zanima ili nemas kapacitet da razumijes ali ne stetis samo nama zapravo stetis i sebi i svojima dugorocno bez obzira na solde koje, trenutno, imas.

Usput, kontrolisanje aerodroma je ozbiljan pritisak narocito za KS koji poprilicno zavisi od turizma i to onog arapskog, jer oni ubjedljivo najvise para trose. Samo se takse udesetostruce, neke kompanije odbiju i imamo ozbiljan problem. Jedan primjer iz moje branse, rente, Beograd je Sarajevu bjezao x5, x6, x7 cak i do x10 sto se tice ukupnih godisnjih prihoda jedne jake fransize. Ode aerodrom pod koncesiju i znas kakva je sitiacija ove godine ? Sarajevo jace od Beograda. Satrali ga.

Pozdrav (š)njupacu Manjinih krempita
Znaci arape treba po svaku cijenu zadrzati?
nivla

#1914 Re: "Trojka"

Post by nivla »

trojka u brckom u koaliciji sa sda, mora da su se tamo reformisali sdaovci pa sad moze i sa njima zarad vlasti
palermo

#1915 Re: "Trojka"

Post by palermo »

A_A_AKCIJA wrote: 20/11/2024 20:22

Objašnjenje je da ne moraš svakom loncu biti poklopac i komentirati stvari o kojima nemaš pojma.

Mogo si malo gugla prije nego napišeš
Ko pita taj ne skita. To sto ne znam je dobar razlog da pitam. Tako stvari funkçionoraju u zivotu, pa onda I u politici. Na taj nacin dobijas nova saznanja. To su vala I tebe mogli nauciti u toj politickoj skoli koju si zavrsio.

A vidis drug Trajvan se , za razliku od tebe, potrudio da objasni.
Mada, iskreno I ne cudi me, drug trajvan je sasvim sigurno bolju skolu od tvoje pohadjao.
Ken_M

#1916 Re: "Trojka"

Post by Ken_M »

A_A_AKCIJA wrote: 20/11/2024 20:37
Ken_M wrote: 20/11/2024 18:40
A_A_AKCIJA wrote: 20/11/2024 17:40 Neće, jer neće vječno ostati ovaj nakaradni raspored PDVa i ostalih poreza.

Inače, super je što je Trojka toliko osvijestila građane, da sada vode računa o državnim financijama.

SDA je nabila 300 miliona duga Grasa, a firma bi uskoro trebala izaći iz dubioze. I niko nije vodio računa dok se nabijao taj dug.

Željeznice FBiH duguju 170 miliona poreza koji je nastao za SDA vlada.

SDA zapravo priča priču o sebi i time prepada narod.

Priča o bankrotu, zaduženju je neviđena glupost i očajničko laganje SDA.
Možeš li pojasniti šta podrazumijevaš pod izlaskom iz dubioze, obzriom na ovu situaciju GRASa:
Image
Image
Mogu

2016. Porezni dug je bio 199+31 milion, dakle nekih 220 miliona KM.
Po tvom izvoru, danas je sto miliona manji, uz smanjen broj radnika sa 3000 na malo preko 1000.
A u međuvremenu je renovirana pruga, tramvaji, trolejbusi, pravi se pruga za Hrasnicu...
Prema evidenciji Porezne uprave FBiH, dug ovog preduzeća za porez i doprinose u periodu od 2009. do 2016. iznosi 131 miliona KM. Dug po osnovu direktnih poreza za navedeni period iznosi oko 199,3 miliona KM. Ured je konstatovao da dug GRAS-a po osnovu indirektnih poreza iznosi oko 31,2 miliona KM - rekao je.
https://www.akta.ba/vijesti/bih/176226/ ... HoJr1MFSQb
Jedan od najvećih poreskih dužnika u državi smanjio gubitak i povećao prihod u 2023.
Dugovi koji se mjere u stotinama miliona maraka, tužbe radnika i firmi, samo su dio problema s kojima se GRAS u prethodnim godinama suočavao.

Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS čija je osnovna djelatnost prijevoz putnika u Kantonu Sarajevo, već godinama je jedan od najvećih poreskih dužnika u državi.

Dugovi, tužbe radnika i firmi, blokirani računi i višak radnika samo su dio problema s kojima se GRAS u prethodnim godinama suočavao.

Tako je i na osnovu dostupnih finansijskih izvještaja za 2023. godinu, GRAS prošlu godinu završio sa gubitkom od -18.990.830,00 KM i time se našao među TOP 20 najvećih gubitaša u FBiH, piše Akta.ba.

Ako ove podatke uporedimo sa 2022. godinom, onda je bitno naglasiti da je gubitak preduzeća manji, s obzirom da je on 2022. godine iznosio -22.095.632,00 KM.

Kada je riječ o ukupnom prihodu, 2023. godine došlo je do povećanja i to na 32.838.335,00 KM, što je za više od pet miliona maraka u odnosu na 2022. godinu kada je prihod preduzeća iznosio 27.374.966,00 KM.

GRAS je tokom 2023. godine zapošljavao 1053 zaposlenih i taj broj je manji u odnosu na pretprošlu godinu kada su imali 1206 radnika.
Podsjećamo, upravo zbog svih navedenih problema i dugova sa kojima se preduzeće suočava, Ministarstvo saobraćaja KS je 2022. godine najavilo da GRAS ulazi u proces restrukturiranja, a da će se istovremeno formirati novo preduzeće za javni prijevoz.

Vlada Kantona Sarajevo tada, pod vodstvom bivšeg premijera Edina Forte, usvojila je zaključak kojim se utvrdio prijedlog Odluke o osnivanju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Javni prijevoz Sarajevo d.o.o. Sarajevo.

Kako Akta.ba saznaje kompanija koja je u aprilu prošle godine izabrana za konsultanta za pomoć pri osnivanju novog preduzeća za usluge javnog prijevoza u KS, uključujući pravnu pomoć, uspostavu organizacije, politike zapošljavanja i upravljanja je KPMG Tax&Advisory B-H d.o.o.

Iako je formiranje novog sarajevskog preduzeća za javni prijevoz najavljeno još prije dvije godine, te potom i izabrana firma, to se i dalje nije desilo.

Određeni dugovi su vraćeni, međutim račun GRAS-a i dalje je blokiran, a vrijedna imovina i dalje je pod hipotekama.
Imaš li podatak odakle je došao taj novac, obzirom na kontinuitet negativnog poslovanja?
A_A_AKCIJA

#1917 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Ken_M wrote: 20/11/2024 20:47 Imaš li podatak odakle je došao taj novac, obzirom na kontinuitet negativnog poslovanja?
Iz istog izvora kao i do sada.

Nešto od poslovnih djelatnosti, većina od Kantona Sarajevo.

Dosta je i zbog smanjenja broja zaposlenih, koji je sa Tri hiljade smanjen na hiljadu. Jednostavna kalkulacija kaže da je samo po ovom osnovu godišnje manje 50ak miliona troškova rada.

Fakat, ima para kada se ne krade
Ken_M

#1918 Re: "Trojka"

Post by Ken_M »

A_A_AKCIJA wrote: 20/11/2024 20:54
Ken_M wrote: 20/11/2024 20:47 Imaš li podatak odakle je došao taj novac, obzirom na kontinuitet negativnog poslovanja?

Dosta je i zbog smanjenja broja zaposlenih, koji je sa Tri hiljade smanjen na hiljadu. Jednostavna kalkulacija kaže da je samo po ovom osnovu godišnje manje 50ak miliona troškova rada.

To i jeste problem, gras i dalje negativo posluje dok kanton daje novac (što im je i obaveza).
Isto tako, nisam siguran da je smanjen broj zaposlenih i male plate u kombinaciji sa negativnim poslovanjem pozotivna stvar, ali eto.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1919 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Ken_M wrote: 20/11/2024 21:00

To i jeste problem, gras i dalje negativo posluje dok kanton daje novac (što im je i obaveza).
Isto tako, nisam siguran da je smanjen broj zaposlenih i male plate u kombinaciji sa negativnim poslovanjem pozotivna stvar, ali eto.
s obzirom na visinu troškova održavanja tramvajske infrastrukture, održavanja niske cijene karata, GRAS nikada neće biti firma koja posluje pozitivno, niti bi to trebala biti intencija. pozitivni efekti postojanja tramvajske mreže ogledaju se u drugim stvarima, a ne u pukom pozitivnom poslovanju.

nešto o tome je pričao forumaš dresdener koji se u većem obimu bavio gradskim tramvajskim prevozom.

da se sva javna preduzeća bave lukrativnim biznisima, ne bi bilo potrebe za javnim preduzećima.
Ken_M

#1920 Re: "Trojka"

Post by Ken_M »

Chmoljo wrote: 20/11/2024 21:06

s obzirom na visinu troškova održavanja tramvajske infrastrukture, održavanja niske cijene karata, GRAS nikada neće biti firma koja posluje pozitivno, niti bi to trebala biti intencija. pozitivni efekti postojanja tramvajske mreže ogledaju se u drugim stvarima, a ne u pukom pozitivnom poslovanju.

nešto o tome je pričao forumaš dresdener koji se u većem obimu bavio gradskim tramvajskim prevozom.

da se sva javna preduzeća bave lukrativnim biznisima, ne bi bilo potrebe za javnim preduzećima.
Nije riječ o tome da budu generator profita, nego da se rezultat poslovanja približi nuli.
Ono što je također problem je da uz sve subvencije taj rezultat je u 2023. Oko -19 miliona, što sigurno nije idealno, uzevši u obzir da su ostali sa 1/3 zaposlenih, a plate mizerne.
Chmoljo

#1921 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Ken_M wrote: 20/11/2024 21:13
Chmoljo wrote: 20/11/2024 21:06

Nije riječ o tome da budu generator profita, nego da se rezultat poslovanja približi nuli.
Ono što je također problem je da uz sve subvencije taj rezultat je u 2023. Oko -19 miliona, što sigurno nije idealno, uzevši u obzir da su ostali sa 1/3 zaposlenih, a plate mizerne.
kako su plate mizerne ako su ko u državnoj službi za istu stručnu spremu?

hoćeš reći da su onda uhljebi potplaćeni?
Ken_M

#1922 Re: "Trojka"

Post by Ken_M »

Chmoljo wrote: 20/11/2024 21:19

Za mene definicija uhljeba su poslanici u skupštini i ministri po vladama.
Vozač u grasu, radnik u vodovodu isl. su daleko od njihovih plata i beneficija.
Chmoljo

#1923 Re: "Trojka"

Post by Chmoljo »

Ken_M wrote: 20/11/2024 21:27
Chmoljo wrote: 20/11/2024 21:19

Za mene definicija uhljeba su poslanici u skupštini i ministri po vladama.
Vozač u grasu, radnik u vodovodu isl. su daleko od njihovih plata i beneficija.
poslanici u skupštini su izabrani ni od koga drugog nego od naroda. možda i jedino zaposlenje na budžetu za koje znamo da nije moglo biti štele. narod biro, narod zaposlio.

glede ministara, prije nego umre, trebao bi svako da jedno pola godine bude privatnik i ministar u malo jačoj vladi, da vidi koji je to rahatluk i ljepota.

vjerovatno je i Bojan Bošnjak mislio kako je super biti ministar. sad u miru razmišlja o vratniku, raji i taktici.

no između tih radnika i ovih pobrojanih postoji brdo zaposlenih.

pravnik u grasu? ekonomista u ministarstvu? jesu i oni uhljebi? šta su?
anelsol

#1924 Re: "Trojka"

Post by anelsol »

dr_Evil wrote: 20/11/2024 13:38
anelsol wrote: 19/11/2024 21:03

Nesposobnost ili nehtjenje da se rekonstruiše pruga u dužini od 80 metara je šokirajuća. Dakle svjesno se posmatra propadanje privrede i ne poduzima se ništa. Kada sam pročitao da će Autoceste raditi rekonstrukciju pruge, odmah mi je bilo jasno da je to jedna ili vrlo glupa ili zlonamjerna ideja da bi se postupak rekonstrukcije odužio što više. Ko je lično bio režiser svega toga možemo nagađati, ali da cjelokupna vlada tu ideju podrži, pa treba ih snoge na nogu. Teški debilizam. Što se mene tiče, nakon ovoga trojka sigurno neće dobiti moj glas na sljedećim izborima.
Pa susjed ja i ti se pazimo, ali mes cini da ti nisi ni bio glasaĆ Trojke :D
Nisam na pretprošlim lokalnim izborima 2020 godine.
A_A_AKCIJA

#1925 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Ken_M wrote: 20/11/2024 21:13 Nije riječ o tome da budu generator profita, nego da se rezultat poslovanja približi nuli.
Gras je imao ogroman višak radnika koji su primani preko štele na posao, a kao glasačka baza Stranke za BiH.

Plaćali su desetak hiljada KM za posao i imali obavezu da glasaju za SzaBiH.

Procjene su govorile da je optimalan broj uposlenika oko 600, ali eto hajmo zaokružiti na hiljadu.

Godišnja ušteda na platama i doprinosima je preko 50 miliona godišnje.

A već 2002. Godine kompletna imovina Grasa je bila pod hipotekom.
Post Reply