Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
seln

#18801 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Drvosjeca iz Dejcica wrote::mrgreen: :lol:

Preneseno sa druge teme...

Image
Milijardu kuna za promidzbu vjere?

Kruhtejebo, covjek bi pomislio da u Hrvatskoj andjeli po zemlji hodaju.
detroit-mercy

#18802 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by detroit-mercy »

seln wrote:
Hafis wrote:Ako ćemo iskreno: krajnji domet bošnjačke vanjske politike je hranjenje ribica u Stambolu i odlazak na proslavu povodom sunećenja malog Ešrefa, koji je inače amiđić Erdoganovog netjaka od svastike.
Srecom, hrvatska vanjska politika je puno aktivnija.... sto je rezultiralo sjebom Hrvatske, a bogami i Herceg-Posne.
Bravo, samo nastavite! :thumbup:
Kako nije uspijsna, kolinda se ispred ograde od Bijele Kuce slikala :mrgreen: jes video jes daleko dobacila. Da je obecala popusit, mogo ju je Trump preko reda primit :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: .
Drvosjeca iz Dejcica

#18803 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

seln wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote::mrgreen: :lol:

Preneseno sa druge teme...

Image
Milijardu kuna za promidzbu vjere?

Kruhtejebo, covjek bi pomislio da u Hrvatskoj andjeli po zemlji hodaju.
Pa kršćanska verzija kalifata, metode su im iste.
detroit-mercy

#18804 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by detroit-mercy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hafis wrote:
pici wrote:
sirijski brend je sirijski nije madjarski a praljkovaca izvorna ercegovacka brlja ev priznata i poznata u vaskolikom svetu
Svoj ti posao. Netko izvozi pelene a netko ISIL-ovce. Bitno je samo da se para okreće :D
Imaš pravo ali ipak UZP je viša liga. :wink:
UZP je brand, osmisljen i patentiran 100% domaci proizvod :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#18805 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

detroit-mercy wrote:
Hafis wrote: Svoj ti posao. Netko izvozi pelene a netko ISIL-ovce. Bitno je samo da se para okreće :D
Imaš pravo ali ipak UZP je viša liga. :wink:
UZP je brand, osmisljen i patentiran 100% domaci proizvod :mrgreen:
Ma interesantna je ta logika kršćanski džihadista, kada pojedinci idu u Siriju to se čita kao bošnjačka podrška teroristima ali kada Međunarodni sud pravde u Hag-u dosudi UZP i proglasi šestorku ratnim zločincima to je onda u najboljem slučaju djelo pojedinaca i nikako podrška Hrvata zločinima i UZP-u. Jebena neka logika kod kršćanskih talibana.
palermo

#18806 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

The 51st State wrote:sarajevo, tuzla, kacila, pa tek onda kamenjar negdje na zacelju, jbt ko da je jane hopkins, a ne kc koji je uspio ostati duzan vise para nego kc sarajevo, sto je priznam poseban majstorluk.
Ipak mislim da je Tuzla br.1 jer u Tuzli jedini u BiH rade neke invanzivne metode operacija na srcu koje ne rade nigdje drugo u BiH osim u Zadru, Pragu...itd.
Tuzla jeste number 1, ali šta bi to bilo strašno da je i Mostar No 1.....opet MOstar nije u BiH........?

ova tema jeste šaljiva.....ali pokatkad se provuku vrlo zlobne teze......

P.S i zaista posljednjih mjeseci postoje zahtjevi sarajlija da se liječe u Mostaru.....nema to veze ni sa Hrvatima i sa Bošnjacima, nego sa stanjem zdravstva u gradu Sarajevu
Drvosjeca iz Dejcica

#18807 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

palermo wrote:
The 51st State wrote:sarajevo, tuzla, kacila, pa tek onda kamenjar negdje na zacelju, jbt ko da je jane hopkins, a ne kc koji je uspio ostati duzan vise para nego kc sarajevo, sto je priznam poseban majstorluk.
Ipak mislim da je Tuzla br.1 jer u Tuzli jedini u BiH rade neke invanzivne metode operacija na srcu koje ne rade nigdje drugo u BiH osim u Zadru, Pragu...itd.
Tuzla jeste number 1, ali šta bi to bilo strašno da je i Mostar No 1.....opet MOstar nije u BiH........?

P.S i zaista posljednjih mjeseci postoje zahtjevi sarajlija da se liječe u Mostaru.....nema to veze ni sa Hrvatima i sa Bošnjacima, nego sa stanjem zdravstva u gradu Sarajevu

Ja govorim čisto sa strane struke i mdicine a ne politike. Upravo je Hafis pomenuo Mostar kao nešto super-duper a znamo da je sve to u pet deka. Pa evo uzmi samo skandal oko umiranja beba dole u Mostaru pa će ti se sve samo kazati, druga stvar je što se politika umiješala u zdravstvo. Ja znam ljude koji su iz Sl. Broda dolazili u Tuzlu na neke operacije i to ne znači ništa u tom političkom smislu.
Hafis

#18808 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

palermo wrote:

Ja sam dvojici Sarajlija nedavno omogućio kontakt na kardiokirurgiji i ugovorili su tretmane. Jedan je operiran ovaj mjesec a ovaj drugi će iza nove godine.
palermo

#18809 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Ja govorim čisto sa strane struke i mdicine a ne politike. Upravo je Hafis pomenuo Mostar kao nešto super-duper a znamo da je sve to u pet deka. Pa evo uzmi samo skandal oko umiranja beba dole u Mostaru pa će ti se sve samo kazati, druga stvar je što se politika umiješala u zdravstvo. Ja znam ljude koji su iz Sl. Broda dolazili u Tuzlu na neke operacije i to ne znači ništa u tom političkom smislu.
Dobar je Sveučilišni klinički centar u Mostaru......i Bošnjaci Mostara, Konjica, Jablanice, Stoca su sretni što postoji......makar se i zvao sveučilišni....

da ne ulazimo previše u raspravu o ovome, ja samo rekoh., počesto se na ovoj temi zaboravlja da Mostar jeste dio BiH, da hercegovina jeste dio BiH, a na kraju krajeva zaboravlja se i da Bošnjaci žive u ovim krajevima.....
bh.tornjak

#18810 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

Hafis wrote: Ja sam dvojici Sarajlija nedavno omogućio kontakt na kardiokirurgiji i ugovorili su tretmane. Jedan je operiran ovaj mjesec a ovaj drugi će iza nove godine.
ljudski....sto jest....jest.... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
bh.tornjak

#18811 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

palermo wrote:
Dobar je Sveučilišni klinički centar u Mostaru......i Bošnjaci Mostara, Konjica, Jablanice, Stoca su sretni što postoji......makar se i zvao sveučilišni....

da ne ulazimo previše u raspravu o ovome, ja samo rekoh., počesto se na ovoj temi zaboravlja da Mostar jeste dio BiH, da hercegovina jeste dio BiH, a na kraju krajeva zaboravlja se i da Bošnjaci žive u ovim krajevima.....
:thumbup:

isto tako mene raduju poslovni uspjesti "Violete".....
majku mu....pa i to je firma iz ove jebene drzave...
Drvosjeca iz Dejcica

#18812 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

bh.tornjak wrote:
palermo wrote:

:thumbup:

isto tako mene raduju poslovni uspjesti "Violete".....
majku mu....pa i to je firma iz ove jebene drzave...
Mi govorimo o odnosu jedne politike prema državi a znamo kakav je taj odnos. Moj prijašnji komentar je bio strktno vezan za struku, konekretno za neke invanzivne metode lječenja koje se obavljaju samo u Tuzli što jeste itekako argument da je Tuzla u tom smislu br. 1 po pitanju lječenja oboljenja srca i ispred Mostara za onoga ko želi da argumentovano raspravlja. Sveučilišni klinički centar, Sveučilište u Mostaru, javna preduzeća sa neustavnim nazivima su samo odraz jedne politike, de fakto nastavak onoga što je presuđeno na sudu i dokazano izvan svake razumne sumnje. Meni je gospodo to dovoljno da te ustanove ne smatram svojim i ne smatram dijelom ove zemlje jer oni svojim radom i bitisanjem negiraju opstojnost ove zemlje. Vi ste vrlo naivni, ili ste vrlo mladi, pa vam čovjek ne može tu naivnost uzeti za zlo. Eto to je suštinska razlika a ako kome treba podrobnije pojašnjenje stojim na raspolaganju.
palermo

#18813 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:[

Mi govorimo o odnosu jedne politike prema državi a znamo kakav je taj odnos. Moj prijašnji komentar je bio strktno vezan za struku, konekretno za neke invanzivne metode lječenja koje se obavljaju samo u Tuzli što jeste itekako argument da je Tuzla u tom smislu br. 1 po pitanju lječenja oboljenja srca i ispred Mostara za onoga ko želi da argumentovano raspravlja. Sveučilišni klinički centar, Sveučilište u Mostaru, javna preduzeća sa neustavnim nazivima su samo odraz jedne politike, de fakto nastavak onoga što je presuđeno na sudu i dokazano izvan svake razumne sumnje. Meni je gospodo to dovoljno da te ustanove ne smatram svojim i ne smatram dijelom ove zemlje jer oni svojim radom i bitisanjem negiraju opstojnost ove zemlje. Vi ste vrlo naivni, ili ste vrlo mladi, pa vam čovjek ne može tu naivnost uzeti za zlo. Eto to je suštinska razlika a ako kome treba podrobnije pojašnjenje stojim na raspolaganju.
Ne znam jesam li naivan, ali mlad sasvim sigurno nisam. Jedino što me malkice kvalifikuje za ovu priču je što živim u Mostaru, u Hercegovini i ponešto znam o ovome

By the way, šta je neustavno u nazivu Sveučilišni klinička bolnica ????.......

Mislim, drug da se ne lažemo, ova tema je zapravo najočitija ilustracija rastućeg bošnjačkog nacionalizma. A dotur Hafiz tu dođe samo kao bogomdani poticaj.......

Jedina pozitivna stvar je ono što Alfons napisa, jal juče jal danas, ne treba je uzimati ozbiljno.......barem ozbiljni ljudi....
Hafis

#18814 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jao onoga delegata. Onome šovketu iz filtera su Sveučilišna klinička bolnica i Sveučilište u Mostaru neustavni nazivi. Sreća pa ovakvi ne žive u BiH.

Usput, SKB Mostar radi neke rekonstruktivne operacijske zahvate na aortalnom ušću što je za Tuzlu misaona rečenica. S druge strane i u Tuzli se rade neki zahvati koji se ne rade u Mostaru. Treba ipak imati na umu da se stjecajem okolnosti kardiokirurgija u Tuzli počela razvijati još u ratnom razdoblju, dok je u Mostaru zaživjela tek 2008. zahvaljujući entuzijazmu nekolicine ljudi i susretljivosti bivšeg ministra zdravstva Omerovića.
Drvosjeca iz Dejcica

#18815 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

palermo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:[

Ne znam jesam li naivan, ali mlad sasvim sigurno nisam. Jedino što me malkice kvalifikuje za ovu priču je što živim u Mostaru, u Hercegovini i ponešto znam o ovome

By the way, šta je neustavno u nazivu Sveučilišni klinička bolnica ????.......

Mislim, drug da se ne lažemo, ova tema je zapravo najočitija ilustracija rastućeg bošnjačkog nacionalizma. A dotur Hafiz tu dođe samo kao bogomdani poticaj.......

Jedina pozitivna stvar je ono što Alfons napisa, jal juče jal danas, ne treba je uzimati ozbiljno.......barem ozbiljni ljudi....
Malo pažljivijeg čitanja nije na odmet. Znamo šta je JP a šta ustanova? To bi trebala biti premisa za ovaj razgovor. Znamo isto tako koja to JP nose neustavan naziv a ne konkretno Sveučilišni klinički centar i/ili Sveučilište u Mostaru. Ove dvije prvobitno pomenute ustanove su produžetak UZP politike, pogotovo ako se uzme da je sveučilište odalo minutu šutnje za Praljka. Naravno ti nastavi da guslaš po svom i pričaj priče za malu djecu kako je i to dio BiH. Ne, to je dio zločina, nastavak, samo drugim sredstvima kao što nije dio BiH ni onaj tzv. studentski dom na Palama koji nosi ime po ratnom zločincu.
Hafis wrote:Jao onoga delegata. Onome šovketu iz filtera su Sveučilišna klinička bolnica i Sveučilište u Mostaru neustavni nazivi. Sreća pa ovakvi ne žive u BiH.

Usput, SKB Mostar radi neke rekonstruktivne operacijske zahvate na aortalnom ušću što je za Tuzlu misaona rečenica. S druge strane i u Tuzli se rade neki zahvati koji se ne rade u Mostaru. Treba ipak imati na umu da se stjecajem okolnosti kardiokirurgija u Tuzli počela razvijati još u ratnom razdoblju, dok je u Mostaru zaživjela tek 2008. zahvaljujući entuzijazmu nekolicine ljudi i susretljivosti bivšeg ministra zdravstva Omerovića.
Kakve ti gluposti valjaš pitam se kakvo opće obrazovanje imaš ili si završio vanderdno? Pa dovoljno je otići na stranicu http://bhsrce.ba/operativni-zahvati/ i uvjeriti se da pričaš gluposti motiviran mržnjom. Davno sam ja tebe stavio u filter ali ponekad vrijedi pročitati šta sve izvališ i potvrdiš samo opšte mišljenje foruma o tebi kao osobi sa vrlo plitkim razmišljanjem i još plićim razumijevanjem.
palermo

#18816 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Malo pažljivijeg čitanja nije na odmet. Znamo šta je JP a šta ustanova? To bi trebala biti premisa za ovaj razgovor. Znamo isto tako koja to JP nose neustavan naziv a ne konkretno Sveučilišni klinički centar i/ili Sveučilište u Mostaru. Ove dvije prvobitno pomenute ustanove su produžetak UZP politike, pogotovo ako se uzme da je sveučilište odalo minutu šutnje za Praljka. Naravno ti nastavi da guslaš po svom i pričaj priče za malu djecu kako je i to dio BiH. Ne, to je dio zločina, nastavak, samo drugim sredstvima kao što nije dio BiH ni onaj tzv. studentski dom na Palama koji nosi ime po ratnom zločincu.

.
Ova sarajevska priča će ubiti Bosnu i Hercegovinu. Nažalost.

Svaka politika koja ne zna odvojiti bitno od nebitnog je unaprijed osuđena na neupsjeh.

Još uvijek je dobro što se politika ne kreira na forumu. Mada sam ja uvijek bio uvjerenja da je ovaj forum prilično dobra slika općeg raspoloženja. Malo sam ipak korigirao stavove, sada je to uglavnom slika raspoloženja sarajevske čaršije....
horkesh

#18817 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by horkesh »

Ih, da se Bošnjaci i Hrvati ili bilo koji narodi u BiH ovako stalno takmiče ko i gdje ima bolje zdravstvo, ko proizvodi bolje i više... Lijepo bi bilo.
Drvosjeca iz Dejcica

#18818 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

palermo wrote:

.

Svaka politika koja ne zna odvojiti bitno od nebitnog je unaprijed osuđena na neupsjeh.

Još uvijek je dobro što se politika ne kreira na forumu. Mada sam ja uvijek bio uvjerenja da je ovaj forum prilično dobra slika općeg raspoloženja. Malo sam ipak korigirao stavove, sada je to uglavnom slika raspoloženja sarajevske čaršije....
A dobro zar misliš da će valjda provincijalska i retrogradna, širokobriješka ksenofoba politika biti progresivna snaga koja će graditi BiH? :mrgreen: Ta i takva politika je dovela do ovoga danas a ne obrnuto. O toj politici je sud u Hagu rekao svoje tako da je ona svoj legitimitet u demokratskom i pravnom smislu izgubila. Sarajevska čaršija koliko god imala svojih negativnosti je uvijek pa i u nekim vrlo jebenim trenucima znala razdvojiti dobro od lošeg uprakos nasrtajima sa svih strana pa tako i danas. Meni je drago da se razviju ovakve teme da se jasno vidi ko je za kakvu politiku. Tvoj pokušaj umotavanje jedne zločinačke politike u sjajni celofan priče da je i to BiH jednostavno ne prolazi više. U suštini nikada nije ni prolazio ali zbog mira u kući malo smo vas pustili i pravili se ludi. Ako treba još koje objašnjenje tu sam kao i za jarana ti Hafisa. Blagodarim!
Lincoln-Burrows

#18819 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Ja se u pravilu sa drugom @palermo slažem vrlo malo ali se
zato oko ovog bitno/nebitno slažem 100%.
kakabanja213

#18820 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kakabanja213 »

Kakva crna kardiohirugija u Mostaru?? Markote??? Hehehe.
spreca

#18821 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Kakve ti gluposti valjaš pitam se kakvo opće obrazovanje imaš ili si završio vanderdno? Pa dovoljno je otići na stranicu http://bhsrce.ba/operativni-zahvati/ i uvjeriti se da pričaš gluposti motiviran mržnjom. Davno sam ja tebe stavio u filter ali ponekad vrijedi pročitati šta sve izvališ i potvrdiš samo opšte mišljenje foruma o tebi kao osobi sa vrlo plitkim razmišljanjem i još plićim razumijevanjem.
+UKC Tuzla u cijem je sastavu i Plava bonica u kojoj se radi sve sto je vezano za kardiologiju i kardiohirurgiju.....Tuzla ima dva centra za srce
Drvosjeca iz Dejcica

#18822 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

kakabanja213 wrote:Kakva crna kardiohirugija u Mostaru?? Markote??? Hehehe.
Na zvaničnoj stranici https://skbm.ba/index.php?menuID=49 neamju čak ni karioološku kliniku ali eto Hafis kaže da su beton. :roll:
House

#18823 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by House »

je li prošao izborni zakon?
Drvosjeca iz Dejcica

#18824 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

spreca wrote:
+UKC Tuzla u cijem je sastavu i Plava bonica u kojoj se radi sve sto je vezano za kardiologiju i kardiohirurgiju.....Tuzla ima dva centra za srce
Ma znam, dovoljna je referenca samo za BH Centar za srce pa da čovjek uvidi o čemu govorimo. Tuzla sa svojim zdravstvenim radnicima je sigurno dragulj BH zdravstva. :thumbup:
spreca

#18825 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

palermo wrote:

.

Zavisi sta je za tebe bitno a sta nebitno u politici.
Post Reply