Milijardu kuna za promidzbu vjere?Drvosjeca iz Dejcica wrote:![]()
![]()
Preneseno sa druge teme...
Kruhtejebo, covjek bi pomislio da u Hrvatskoj andjeli po zemlji hodaju.
Milijardu kuna za promidzbu vjere?Drvosjeca iz Dejcica wrote:![]()
![]()
Kako nije uspijsna, kolinda se ispred ograde od Bijele Kuce slikalaseln wrote:Srecom, hrvatska vanjska politika je puno aktivnija.... sto je rezultiralo sjebom Hrvatske, a bogami i Herceg-Posne.Hafis wrote:Ako ćemo iskreno: krajnji domet bošnjačke vanjske politike je hranjenje ribica u Stambolu i odlazak na proslavu povodom sunećenja malog Ešrefa, koji je inače amiđić Erdoganovog netjaka od svastike.
Bravo, samo nastavite!
Pa kršćanska verzija kalifata, metode su im iste.seln wrote:Milijardu kuna za promidzbu vjere?Drvosjeca iz Dejcica wrote:![]()
![]()
Kruhtejebo, covjek bi pomislio da u Hrvatskoj andjeli po zemlji hodaju.
UZP je brand, osmisljen i patentiran 100% domaci proizvodDrvosjeca iz Dejcica wrote:Imaš pravo ali ipak UZP je viša liga.Hafis wrote:Svoj ti posao. Netko izvozi pelene a netko ISIL-ovce. Bitno je samo da se para okrećepici wrote:
sirijski brend je sirijski nije madjarski a praljkovaca izvorna ercegovacka brlja ev priznata i poznata u vaskolikom svetu
Ma interesantna je ta logika kršćanski džihadista, kada pojedinci idu u Siriju to se čita kao bošnjačka podrška teroristima ali kada Međunarodni sud pravde u Hag-u dosudi UZP i proglasi šestorku ratnim zločincima to je onda u najboljem slučaju djelo pojedinaca i nikako podrška Hrvata zločinima i UZP-u. Jebena neka logika kod kršćanskih talibana.detroit-mercy wrote:UZP je brand, osmisljen i patentiran 100% domaci proizvodDrvosjeca iz Dejcica wrote:Imaš pravo ali ipak UZP je viša liga.Hafis wrote: Svoj ti posao. Netko izvozi pelene a netko ISIL-ovce. Bitno je samo da se para okreće
Tuzla jeste number 1, ali šta bi to bilo strašno da je i Mostar No 1.....opet MOstar nije u BiH........?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ipak mislim da je Tuzla br.1 jer u Tuzli jedini u BiH rade neke invanzivne metode operacija na srcu koje ne rade nigdje drugo u BiH osim u Zadru, Pragu...itd.The 51st State wrote:sarajevo, tuzla, kacila, pa tek onda kamenjar negdje na zacelju, jbt ko da je jane hopkins, a ne kc koji je uspio ostati duzan vise para nego kc sarajevo, sto je priznam poseban majstorluk.
palermo wrote:Tuzla jeste number 1, ali šta bi to bilo strašno da je i Mostar No 1.....opet MOstar nije u BiH........?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ipak mislim da je Tuzla br.1 jer u Tuzli jedini u BiH rade neke invanzivne metode operacija na srcu koje ne rade nigdje drugo u BiH osim u Zadru, Pragu...itd.The 51st State wrote:sarajevo, tuzla, kacila, pa tek onda kamenjar negdje na zacelju, jbt ko da je jane hopkins, a ne kc koji je uspio ostati duzan vise para nego kc sarajevo, sto je priznam poseban majstorluk.
ova tema jeste šaljiva.....ali pokatkad se provuku vrlo zlobne teze......
P.S i zaista posljednjih mjeseci postoje zahtjevi sarajlija da se liječe u Mostaru.....nema to veze ni sa Hrvatima i sa Bošnjacima, nego sa stanjem zdravstva u gradu Sarajevu
Ja sam dvojici Sarajlija nedavno omogućio kontakt na kardiokirurgiji i ugovorili su tretmane. Jedan je operiran ovaj mjesec a ovaj drugi će iza nove godine.palermo wrote:Tuzla jeste number 1, ali šta bi to bilo strašno da je i Mostar No 1.....opet MOstar nije u BiH........?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ipak mislim da je Tuzla br.1 jer u Tuzli jedini u BiH rade neke invanzivne metode operacija na srcu koje ne rade nigdje drugo u BiH osim u Zadru, Pragu...itd.The 51st State wrote:sarajevo, tuzla, kacila, pa tek onda kamenjar negdje na zacelju, jbt ko da je jane hopkins, a ne kc koji je uspio ostati duzan vise para nego kc sarajevo, sto je priznam poseban majstorluk.
ova tema jeste šaljiva.....ali pokatkad se provuku vrlo zlobne teze......
P.S i zaista posljednjih mjeseci postoje zahtjevi sarajlija da se liječe u Mostaru.....nema to veze ni sa Hrvatima i sa Bošnjacima, nego sa stanjem zdravstva u gradu Sarajevu
Dobar je Sveučilišni klinički centar u Mostaru......i Bošnjaci Mostara, Konjica, Jablanice, Stoca su sretni što postoji......makar se i zvao sveučilišni....Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ja govorim čisto sa strane struke i mdicine a ne politike. Upravo je Hafis pomenuo Mostar kao nešto super-duper a znamo da je sve to u pet deka. Pa evo uzmi samo skandal oko umiranja beba dole u Mostaru pa će ti se sve samo kazati, druga stvar je što se politika umiješala u zdravstvo. Ja znam ljude koji su iz Sl. Broda dolazili u Tuzlu na neke operacije i to ne znači ništa u tom političkom smislu.
ljudski....sto jest....jest....Hafis wrote: Ja sam dvojici Sarajlija nedavno omogućio kontakt na kardiokirurgiji i ugovorili su tretmane. Jedan je operiran ovaj mjesec a ovaj drugi će iza nove godine.
palermo wrote:Dobar je Sveučilišni klinički centar u Mostaru......i Bošnjaci Mostara, Konjica, Jablanice, Stoca su sretni što postoji......makar se i zvao sveučilišni....Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ja govorim čisto sa strane struke i mdicine a ne politike. Upravo je Hafis pomenuo Mostar kao nešto super-duper a znamo da je sve to u pet deka. Pa evo uzmi samo skandal oko umiranja beba dole u Mostaru pa će ti se sve samo kazati, druga stvar je što se politika umiješala u zdravstvo. Ja znam ljude koji su iz Sl. Broda dolazili u Tuzlu na neke operacije i to ne znači ništa u tom političkom smislu.
da ne ulazimo previše u raspravu o ovome, ja samo rekoh., počesto se na ovoj temi zaboravlja da Mostar jeste dio BiH, da hercegovina jeste dio BiH, a na kraju krajeva zaboravlja se i da Bošnjaci žive u ovim krajevima.....
Mi govorimo o odnosu jedne politike prema državi a znamo kakav je taj odnos. Moj prijašnji komentar je bio strktno vezan za struku, konekretno za neke invanzivne metode lječenja koje se obavljaju samo u Tuzli što jeste itekako argument da je Tuzla u tom smislu br. 1 po pitanju lječenja oboljenja srca i ispred Mostara za onoga ko želi da argumentovano raspravlja. Sveučilišni klinički centar, Sveučilište u Mostaru, javna preduzeća sa neustavnim nazivima su samo odraz jedne politike, de fakto nastavak onoga što je presuđeno na sudu i dokazano izvan svake razumne sumnje. Meni je gospodo to dovoljno da te ustanove ne smatram svojim i ne smatram dijelom ove zemlje jer oni svojim radom i bitisanjem negiraju opstojnost ove zemlje. Vi ste vrlo naivni, ili ste vrlo mladi, pa vam čovjek ne može tu naivnost uzeti za zlo. Eto to je suštinska razlika a ako kome treba podrobnije pojašnjenje stojim na raspolaganju.bh.tornjak wrote:palermo wrote:Dobar je Sveučilišni klinički centar u Mostaru......i Bošnjaci Mostara, Konjica, Jablanice, Stoca su sretni što postoji......makar se i zvao sveučilišni....Drvosjeca iz Dejcica wrote:
da ne ulazimo previše u raspravu o ovome, ja samo rekoh., počesto se na ovoj temi zaboravlja da Mostar jeste dio BiH, da hercegovina jeste dio BiH, a na kraju krajeva zaboravlja se i da Bošnjaci žive u ovim krajevima.....![]()
isto tako mene raduju poslovni uspjesti "Violete".....
majku mu....pa i to je firma iz ove jebene drzave...
Ne znam jesam li naivan, ali mlad sasvim sigurno nisam. Jedino što me malkice kvalifikuje za ovu priču je što živim u Mostaru, u Hercegovini i ponešto znam o ovomeDrvosjeca iz Dejcica wrote:[
Mi govorimo o odnosu jedne politike prema državi a znamo kakav je taj odnos. Moj prijašnji komentar je bio strktno vezan za struku, konekretno za neke invanzivne metode lječenja koje se obavljaju samo u Tuzli što jeste itekako argument da je Tuzla u tom smislu br. 1 po pitanju lječenja oboljenja srca i ispred Mostara za onoga ko želi da argumentovano raspravlja. Sveučilišni klinički centar, Sveučilište u Mostaru, javna preduzeća sa neustavnim nazivima su samo odraz jedne politike, de fakto nastavak onoga što je presuđeno na sudu i dokazano izvan svake razumne sumnje. Meni je gospodo to dovoljno da te ustanove ne smatram svojim i ne smatram dijelom ove zemlje jer oni svojim radom i bitisanjem negiraju opstojnost ove zemlje. Vi ste vrlo naivni, ili ste vrlo mladi, pa vam čovjek ne može tu naivnost uzeti za zlo. Eto to je suštinska razlika a ako kome treba podrobnije pojašnjenje stojim na raspolaganju.
Malo pažljivijeg čitanja nije na odmet. Znamo šta je JP a šta ustanova? To bi trebala biti premisa za ovaj razgovor. Znamo isto tako koja to JP nose neustavan naziv a ne konkretno Sveučilišni klinički centar i/ili Sveučilište u Mostaru. Ove dvije prvobitno pomenute ustanove su produžetak UZP politike, pogotovo ako se uzme da je sveučilište odalo minutu šutnje za Praljka. Naravno ti nastavi da guslaš po svom i pričaj priče za malu djecu kako je i to dio BiH. Ne, to je dio zločina, nastavak, samo drugim sredstvima kao što nije dio BiH ni onaj tzv. studentski dom na Palama koji nosi ime po ratnom zločincu.palermo wrote:Ne znam jesam li naivan, ali mlad sasvim sigurno nisam. Jedino što me malkice kvalifikuje za ovu priču je što živim u Mostaru, u Hercegovini i ponešto znam o ovomeDrvosjeca iz Dejcica wrote:[
Mi govorimo o odnosu jedne politike prema državi a znamo kakav je taj odnos. Moj prijašnji komentar je bio strktno vezan za struku, konekretno za neke invanzivne metode lječenja koje se obavljaju samo u Tuzli što jeste itekako argument da je Tuzla u tom smislu br. 1 po pitanju lječenja oboljenja srca i ispred Mostara za onoga ko želi da argumentovano raspravlja. Sveučilišni klinički centar, Sveučilište u Mostaru, javna preduzeća sa neustavnim nazivima su samo odraz jedne politike, de fakto nastavak onoga što je presuđeno na sudu i dokazano izvan svake razumne sumnje. Meni je gospodo to dovoljno da te ustanove ne smatram svojim i ne smatram dijelom ove zemlje jer oni svojim radom i bitisanjem negiraju opstojnost ove zemlje. Vi ste vrlo naivni, ili ste vrlo mladi, pa vam čovjek ne može tu naivnost uzeti za zlo. Eto to je suštinska razlika a ako kome treba podrobnije pojašnjenje stojim na raspolaganju.
By the way, šta je neustavno u nazivu Sveučilišni klinička bolnica ????.......
Mislim, drug da se ne lažemo, ova tema je zapravo najočitija ilustracija rastućeg bošnjačkog nacionalizma. A dotur Hafiz tu dođe samo kao bogomdani poticaj.......
Jedina pozitivna stvar je ono što Alfons napisa, jal juče jal danas, ne treba je uzimati ozbiljno.......barem ozbiljni ljudi....
Kakve ti gluposti valjaš pitam se kakvo opće obrazovanje imaš ili si završio vanderdno? Pa dovoljno je otići na stranicu http://bhsrce.ba/operativni-zahvati/ i uvjeriti se da pričaš gluposti motiviran mržnjom. Davno sam ja tebe stavio u filter ali ponekad vrijedi pročitati šta sve izvališ i potvrdiš samo opšte mišljenje foruma o tebi kao osobi sa vrlo plitkim razmišljanjem i još plićim razumijevanjem.Hafis wrote:Jao onoga delegata. Onome šovketu iz filtera su Sveučilišna klinička bolnica i Sveučilište u Mostaru neustavni nazivi. Sreća pa ovakvi ne žive u BiH.
Usput, SKB Mostar radi neke rekonstruktivne operacijske zahvate na aortalnom ušću što je za Tuzlu misaona rečenica. S druge strane i u Tuzli se rade neki zahvati koji se ne rade u Mostaru. Treba ipak imati na umu da se stjecajem okolnosti kardiokirurgija u Tuzli počela razvijati još u ratnom razdoblju, dok je u Mostaru zaživjela tek 2008. zahvaljujući entuzijazmu nekolicine ljudi i susretljivosti bivšeg ministra zdravstva Omerovića.
Ova sarajevska priča će ubiti Bosnu i Hercegovinu. Nažalost.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Malo pažljivijeg čitanja nije na odmet. Znamo šta je JP a šta ustanova? To bi trebala biti premisa za ovaj razgovor. Znamo isto tako koja to JP nose neustavan naziv a ne konkretno Sveučilišni klinički centar i/ili Sveučilište u Mostaru. Ove dvije prvobitno pomenute ustanove su produžetak UZP politike, pogotovo ako se uzme da je sveučilište odalo minutu šutnje za Praljka. Naravno ti nastavi da guslaš po svom i pričaj priče za malu djecu kako je i to dio BiH. Ne, to je dio zločina, nastavak, samo drugim sredstvima kao što nije dio BiH ni onaj tzv. studentski dom na Palama koji nosi ime po ratnom zločincu.
.
A dobro zar misliš da će valjda provincijalska i retrogradna, širokobriješka ksenofoba politika biti progresivna snaga koja će graditi BiH?palermo wrote:Ova sarajevska priča će ubiti Bosnu i Hercegovinu. Nažalost.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Malo pažljivijeg čitanja nije na odmet. Znamo šta je JP a šta ustanova? To bi trebala biti premisa za ovaj razgovor. Znamo isto tako koja to JP nose neustavan naziv a ne konkretno Sveučilišni klinički centar i/ili Sveučilište u Mostaru. Ove dvije prvobitno pomenute ustanove su produžetak UZP politike, pogotovo ako se uzme da je sveučilište odalo minutu šutnje za Praljka. Naravno ti nastavi da guslaš po svom i pričaj priče za malu djecu kako je i to dio BiH. Ne, to je dio zločina, nastavak, samo drugim sredstvima kao što nije dio BiH ni onaj tzv. studentski dom na Palama koji nosi ime po ratnom zločincu.
.
Svaka politika koja ne zna odvojiti bitno od nebitnog je unaprijed osuđena na neupsjeh.
Još uvijek je dobro što se politika ne kreira na forumu. Mada sam ja uvijek bio uvjerenja da je ovaj forum prilično dobra slika općeg raspoloženja. Malo sam ipak korigirao stavove, sada je to uglavnom slika raspoloženja sarajevske čaršije....
+UKC Tuzla u cijem je sastavu i Plava bonica u kojoj se radi sve sto je vezano za kardiologiju i kardiohirurgiju.....Tuzla ima dva centra za srceDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Kakve ti gluposti valjaš pitam se kakvo opće obrazovanje imaš ili si završio vanderdno? Pa dovoljno je otići na stranicu http://bhsrce.ba/operativni-zahvati/ i uvjeriti se da pričaš gluposti motiviran mržnjom. Davno sam ja tebe stavio u filter ali ponekad vrijedi pročitati šta sve izvališ i potvrdiš samo opšte mišljenje foruma o tebi kao osobi sa vrlo plitkim razmišljanjem i još plićim razumijevanjem.
Na zvaničnoj stranici https://skbm.ba/index.php?menuID=49 neamju čak ni karioološku kliniku ali eto Hafis kaže da su beton.kakabanja213 wrote:Kakva crna kardiohirugija u Mostaru?? Markote??? Hehehe.
Ma znam, dovoljna je referenca samo za BH Centar za srce pa da čovjek uvidi o čemu govorimo. Tuzla sa svojim zdravstvenim radnicima je sigurno dragulj BH zdravstva.spreca wrote:+UKC Tuzla u cijem je sastavu i Plava bonica u kojoj se radi sve sto je vezano za kardiologiju i kardiohirurgiju.....Tuzla ima dva centra za srceDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Kakve ti gluposti valjaš pitam se kakvo opće obrazovanje imaš ili si završio vanderdno? Pa dovoljno je otići na stranicu http://bhsrce.ba/operativni-zahvati/ i uvjeriti se da pričaš gluposti motiviran mržnjom. Davno sam ja tebe stavio u filter ali ponekad vrijedi pročitati šta sve izvališ i potvrdiš samo opšte mišljenje foruma o tebi kao osobi sa vrlo plitkim razmišljanjem i još plićim razumijevanjem.
Zavisi sta je za tebe bitno a sta nebitno u politici.palermo wrote:Ova sarajevska priča će ubiti Bosnu i Hercegovinu. Nažalost.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
.
Svaka politika koja ne zna odvojiti bitno od nebitnog je unaprijed osuđena na neupsjeh.
Još uvijek je dobro što se politika ne kreira na forumu. Mada sam ja uvijek bio uvjerenja da je ovaj forum prilično dobra slika općeg raspoloženja. Malo sam ipak korigirao stavove, sada je to uglavnom slika raspoloženja sarajevske čaršije....