BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#18776 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Bobi »

joint union

#18777 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by joint union »

Bobi wrote: 13/08/2021 13:20
Jel' ovo konacno Bake iza resetaka?

P.S. Cestitke Velezu na ovome sto su do sada postigli ove godine, vejrujem da bi svi potpisali ovakav rezultat na pocetku evropskog puta.
Last edited by joint union on 13/08/2021 13:27, edited 1 time in total.
Logovan

#18778 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Lijepo mu stoje resetke haha
Crvena Tifoza

#18779 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Crvena Tifoza »

So What! wrote: 13/08/2021 09:47
Postoji nesto sto se zove konstruktivna kritika, a to neki ljudi ne mogu prihvatiti i shvataju previse licno. Prolazak AEK-a je uspjeh, ali na nacionalnom nivou nije nesto sto je nevidjeno do sad.

Na temi o Olimpijadi, raja se dozvala i ustanovila da ne mozemo slaviti 6. mjesto Amela Tuke, jer to samo doprinosi nasem gubitnickom mentalitetu, gdje smo jos uvijek nacija bez olimpijske medalje, kao i ucesnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmicenja.
Ako je kritika iskrena onda stoji.
Možeš li objasniti kako ova neviđena euforija (kako većina kaže) nije opravdana? Pa prije par godina Velež je bio zamalo ugašen klub. Igrali su rođeni po blatu u prvoj ligi federacije i sad kao ovo što su ostvarili je nigdje veze.
Od rata na ovamo igrali su klubovi koje ti spominješ Evropu, pa smo svi slavili one ‘zamalo’ rezultate i godinama nam razvlačite pamet sa ŠBBKBB. Pusti nas da uživamo u ovome što je sam Velež postigao. Bez ikakvih para sa budžeta kantona, grada ili bilo kakve stranke.
Klub je samo za ove utakmice uzeo blizu 2miliona KM i ta sudbina koju ti prizivaš (Slavija) ne vidim kako nas može pogoditi. Nije Slavija reaktivirana zbog ljubavi nego zbog mržnje prema drugačijem. U supronom Velež se iz inata i ljubavi vratio tamo gdje mu je oduvjek bilo mjesto.

Budi pošten i daj kritiku na igru, a ne zato jer se raja veselila zbog uspjeha i to nije bilo po tvom ličnom ukusu.
Last edited by Crvena Tifoza on 13/08/2021 16:23, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

#18780 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Crvena Tifoza »

Logovan wrote: 13/08/2021 13:26 Lijepo mu stoje resetke haha
Goni ga u pm.
Kako se lik samo pojavi kad vidi da bi mogao imati nekakvog interesa od toga.
Crvena Tifoza

#18781 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Crvena Tifoza »

hrasno38 wrote: 13/08/2021 13:13
Crvena Tifoza wrote: 13/08/2021 03:36 Kako su ovi komentari iznad providni, svi spominju nekakvu neviđenu euforiju a da se primjetiti da su jedva dočekali ispadanje Veleža da mogu hraknuti po običaju. :-)
Sto se mene tice nije tacno!
Ne govorim ja za tebe i ostale normalne ljude sa dužim stažom na forumu.
skafiskafsnjak

#18782 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by skafiskafsnjak »

Crvena Tifoza wrote: 13/08/2021 14:36
hrasno38 wrote: 13/08/2021 13:13

Sto se mene tice nije tacno!
Ne govorim ja za tebe i ostale normalne ljude sa dužim stažom na forumu.
Ma ima ih... Evo prvi nas glavni trol gerro...
So What!

#18783 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by So What! »

Crvena Tifoza wrote: 13/08/2021 14:34Ako je kritika iskrena onda stoji.
Možeš li objasniti kako ova neviđena euforija (kako većina kaže) nije opravdana? Pa prije par godina Velež je bio zamalo ugašen klub. Igrali su rođeni po blatu u prvoj ligi federacije i sad kao ovo što su ostvarili je nigdje veze.
Od rata na ovamo igrali su klubovi koje ti spominješ Evropu, pa smo svi slavili one ‘zamalo’ rezultate i godinama nam razvlačite pamet sa ŠBBKBB. Pusti nas da uživamo u ovome što je sam Velež postigao. Bez ikakvih para sa budžeta kantona, grada ili bilo kakve stranke.
Klub je samo za ove utakmice uzeo blizu 2miliona KM i ta sudbina koju ti prizivaš (Slavija) ne vidim kako nas može pogoditi. Nije Slavija reaktivirana zbog ljubavi nego zbog mržnje prema drugačijem. U supronom Velež se iz inata i ljubavi vratio tamo gdje mu je oduvjek bilo mjesto.

Budi pošten i daj kritiku na igru, a ne zato jer se raja veselila zbog uspjeha i to nije bilo po tvom ličnom ukusu.
Iskrena je i ne prizivam sudbinu Slavije, ja ne volim pretjerivanje i euforiju, jer ocigledno je da nijedan klub iz drzave nije napravio tako vazan iskorak kao sto je izlazak u Evropu.

Velez je manje vise ostao konstanta u domacem fudbalu i nakon rata, ono sto ih je jedan period zadesilo, zadesilo je i tuzlansku Slobodu, pa se vratila, doduse ne ovako u stilu poput Veleza, jer taj Sloboda je ukleta, ali definitivno se nije dizala euforija oko njihovog krajnje korektnog nastupa u Evropa ligi te godine.

Navijac sam Sarajeva, ali recimo kada su izbacili Levski iz Sofije, a to sve pokrivao Face TV, nabijala se neka nevidjena euforija, iako Sarajevo realno nije previse tu pokazalo. Na kraju ce se ispostaviti da smo dzabe dizali euforiju, jer nas je prizemljila Zeta iz Golubovaca.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#18784 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by izvrsni direktor »

So What! wrote: 13/08/2021 09:47
ultima_palabra wrote: 13/08/2021 04:48 Ljudi igraju Evropu nakon 33 godine (da ne pominjemo sta se izdesavalo u tom periodu), i onda izbace AEK iz Atine na onakav nacin.

Da nisu napravili euforiju, pitao bih se jesu li normalni :mrgreen:
Slavija Istocno Sarajevo, bio ugasen krajem Drugog svjetskog rata, obnovljen 1992. godine, zatim se 2009. godine plasira u Evropa ligu i hladno izbaci Aalborg, koji je godinu dana ranije bio treci u grupnoj fazi Lige Prvaka, a zatim ga na penale izbaci Manchester City u sesnaestini finala Evropa Lige.

Nisam vidio tada neki hype oko toga, jer su u sljedecem kolu su ispali na slican nacin poput Veleza od slovackih Kosica i nikada vise nisu odigrali evropsku utakmicu.
U prevodu, htio si reci: "Halo velez nemojte pravit euforiju vidote kako slavija nije pravila nikakvu euforiju i zato nikad vise nisu odigrali evropsku utakmicu" :-)

Ko im je kriv sto nije bio hype? Ko im je kriv sto su bili nesposobni pa nisu zaradili pare iz toga? Ko im je kriv sto taj momenat nisu znali iskoristit? Ko im je kriv sto nisu napravili brend?
Evo ja prvi sam potpuno bio zaboravio na taj slavijin "uspjeh", mislis da ce neko zaboraviti velezov aek za 10tak godina? Zaboravit ce vraga

Navodis to kao primjer neceg ispravnog, a klub skoro ugasen poslije toga?
Navodis to kao primjer neceg ispravnog i odma dalje navedes da vise nikad nisu odigrali evropsku utakmicu? Gdje ti je logika tu

Sta je ustvari porukaovdje: nemojte uzdizat klub niti pokusavati praviti brend niti niti pokusavati podizati vrijednost kluba, jer eto, niste ba realni?
Crvena Tifoza

#18785 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Crvena Tifoza »

So What! wrote: 13/08/2021 16:45
Crvena Tifoza wrote: 13/08/2021 14:34Ako je kritika iskrena onda stoji.

Iskrena je i ne prizivam sudbinu Slavije, ja ne volim pretjerivanje i euforiju, jer ocigledno je da nijedan klub iz drzave nije napravio tako vazan iskorak kao sto je izlazak u Evropu.

Velez je manje vise ostao konstanta u domacem fudbalu i nakon rata, ono sto ih je jedan period zadesilo, zadesilo je i tuzlansku Slobodu, pa se vratila, doduse ne ovako u stilu poput Veleza, jer taj Sloboda je ukleta, ali definitivno se nije dizala euforija oko njihovog krajnje korektnog nastupa u Evropa ligi te godine.

Navijac sam Sarajeva, ali recimo kada su izbacili Levski iz Sofije, a to sve pokrivao Face TV, nabijala se neka nevidjena euforija, iako Sarajevo realno nije previse tu pokazalo. Na kraju ce se ispostaviti da smo dzabe dizali euforiju, jer nas je prizemljila Zeta iz Golubovaca.
Ja zaista ne znam o kakvoj pretjeranoj euforiji je rijec. To si mozda zapazio jer je par hiljada ljudi u crvenom paradiralo Sarajevom u par navrata zadnjih mjesec dana. Da su imali uslove da igraju na svom stadionu ovdje se nebi nijedna rijec napisala o nekakvoj euforiji.
Ja licno mislim da je to sve stvar marketinga i brendinga. Neki to smatraju pretjeranom euforijom, dok drugi to gledaju na novcanu stranu. Ako klub i uprava nisu bili u stanju da dignu raju radi ovih evropskih utakmica onda ne znam kako bi ih digli za utakmice u domacem prvenstvu. Treba biti iskren. U evropskim ligama nikad ne zaostaje ta nekakva euforija oko utakmica, pa je niko i ne spominje. Nego svi gledaju koliko je klub "dobar" od tih utakmica ili dogadjaja oko kluba. Evo recimo ovaj prelazak Messija u PSG. Klub je u rekordnom vremenu rasprodao sve dresove kluba iz svog shopa, i jedina rasprava koja se vodi je koliko je klub dobio od sponzora, a niko ne spominje tu (ne)potrebnu euforiju o prelasku igraca iz kluba u klub. Mislim niko ne garantuje njegov uspjeh u novoj sredini, ali napravili su takav hype kao da im donosi Ligu Prvaka.
Isto tako i sa Velezom, niko nije garantovao nekakve rezultate u Evropi, ali svaka cast upravi na ovome sta su uradili, jer primjetio sam rekordan ljudi od rata na ovamo da pricaju o Velezu.
Herr Flick

#18786 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

Logovan wrote: 12/08/2021 22:34 Briši Armeniju iz grupe država čiji klubovi nikad nisu igrali grupnu fazu. :D
A mozda i Gibraltar i Estoniju,realne sanse imaju,e jesmo grohnuli :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18787 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote: 13/08/2021 17:15
So What! wrote: 13/08/2021 16:45

Ja zaista ne znam o kakvoj pretjeranoj euforiji je rijec. To si mozda zapazio jer je par hiljada ljudi u crvenom paradiralo Sarajevom u par navrata zadnjih mjesec dana. Da su imali uslove da igraju na svom stadionu ovdje se nebi nijedna rijec napisala o nekakvoj euforiji.
Ja licno mislim da je to sve stvar marketinga i brendinga. Neki to smatraju pretjeranom euforijom, dok drugi to gledaju na novcanu stranu. Ako klub i uprava nisu bili u stanju da dignu raju radi ovih evropskih utakmica onda ne znam kako bi ih digli za utakmice u domacem prvenstvu. Treba biti iskren. U evropskim ligama nikad ne zaostaje ta nekakva euforija oko utakmica, pa je niko i ne spominje. Nego svi gledaju koliko je klub "dobar" od tih utakmica ili dogadjaja oko kluba. Evo recimo ovaj prelazak Messija u PSG. Klub je u rekordnom vremenu rasprodao sve dresove kluba iz svog shopa, i jedina rasprava koja se vodi je koliko je klub dobio od sponzora, a niko ne spominje tu (ne)potrebnu euforiju o prelasku igraca iz kluba u klub. Mislim niko ne garantuje njegov uspjeh u novoj sredini, ali napravili su takav hype kao da im donosi Ligu Prvaka.
Isto tako i sa Velezom, niko nije garantovao nekakve rezultate u Evropi, ali svaka cast upravi na ovome sta su uradili, jer primjetio sam rekordan ljudi od rata na ovamo da pricaju o Velezu.
Ne kontam sta bilo kome objasnjavas. Za razliku od svih ostalih klubova iz PL BiH koji su bili u Evropi Velez nas nije osramotio nego naprotiv napravio je sjajan posao i za sam klub, za svoje navijace ali i za one koji ne navijaju za Velez a u koje i sam spadam, za BiH fudbal i jednostavno nije izgubio recimo kao Sarajevo od autsajdera nego od znatno bolje ekipe a prije toga je izbacio znatno bolju ekipu. Mostar nas je sve ovo ljetu drzao u nekoj sportskoj pozitivnoj euforiji jer su nam Lana i Velez priustili vrhunske sportske izvedbe i ni jedan naavijac Veleza nema apsolutnio ni jedan jedini razlog da se nekome nesto pravda. Treba da se ponosite na svoj klub sta je uradjeno u posljednjih par godina i da nastavite da dajete maksimalni podrsku svome klubu a da ne dozvolite da vam se sada u klub uvuku govna kao sto su recimo u mog Zelju. Iskreno se nadam da ce doci i ta titula u Mostar i da cete ligu pravaka igrati na svom stadionu i svim klubovima i vrlim strucnjacima pokazati da se moze i bez milijardera ali i bez "velikih samoizvikanih trenerskih magova". Meni ce uvijek poslije Zelje Velez biti drugi klub prema kojem cu imati simpatije i samo Rodjeni naprijed pametno kao do sada!
Point.

#18788 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Point. »

Ma krivo mu što FK Sarajevo ne zna je li pošlo ili došlo pa sad nešto euforija. Hvala Bogu da će biti euforija, klub je do juče igrao po livadama Hercegovine u federalnoj ligi, zna se kroz šta su prošli reinkarnacijom Zrinjskog, prvi put u Evropi, pobijedili ipak renomirani AEK, mora se malo dignuti atmosfera. A mi i jesmo šampioni u tome.
Logovan

#18789 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Zrinjski
Group 3
Seeded

Qarabağ (AZE)
Sheriff (MDA)
Slovan Bratislava (SVK)
Lincoln Red Imps (GIB)
Shamrock Rovers (IRL)

Unseeded
Zrinjski (BIH)
Lech Poznań (POL)
Hibernians (MLT)
Shkupi (MKD)
Dinamo Batumi (GEO)
Tuzla City
Group 5
Seeded

1. Shkëndija (MKD)
2. Dinamo Minsk (BLR)
3. Partizani (ALB)
4. SP Tre Penne (SMR)
5. Petrocub-Hîncești (MDA)

Unseeded
6. Saburtalo (GEO)
7. Floriana (MLT)
8. Ararat Yerevan (ARM)
9. Tuzla City (BIH)
10. Dečić (MNE)
Borac
Group 3
Seeded

1. Olimpija Ljubljana (SVN)
2. Budućnost Podgorica (MNE)
3. B36 Tórshavn (FRO)
4. Gzira United (MLT)
5. St Joseph's (GIB)

Unseeded
6. Borac Banja Luka (BIH)
7. Larne (NIR)
8. Differdange (LUX)
9. Atlètic Club d'Escaldes (AND)
10. Llapi (KOS)
Velež
Potencijalni protivnici Veleža u 2. pretkolu:
Antwerp, Basel, Osijek, Bate Borisov, Vaduz, Slavia Prag, Sparta Prag, Molde, Istanbul Basaksehir, Hapoel Be’er Sheva, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Astana, Vorskla, Bate Borisov, Vitoria Guimaraes, Aris, Mottherwell, Spartak Trnava, Suduva, CSKA Sofia, Osijek, Hajduk, Rijeka, Fehervar, Vaduz, Kairat Almaty, Čukarički, Mura, Dinamo Minsk, Mura, Lechia, Olimpija, Shhendija, Ruzomberok i Budućnost Podgorica.
Logovan

#18790 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Zrinjski - Sheriff

Nemaju srece :D
Logovan

#18791 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Borac - Torshavn (Farska Ostrva)

Tre Penne (San Marino) - Tuzla
ultima_palabra

#18792 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Ova dva imaju.
East_side

#18793 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by East_side »

Šta je s Veležom, kad oni saznaju protivnika?
El_comadante

#18794 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by El_comadante »

East_side wrote: 14/06/2022 17:58 Šta je s Veležom, kad oni saznaju protivnika?
Velez starta iz drugog pretkola zato ih nema danas. But ce sutra
Herr Flick

#18795 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

Mi smo fakat dotakli dno kad je klub s Gibraltara nositelj u prvom pretkolu LP, odnosno timovi sa Malte,Farskih ostrva noaitelji u konferenciji :lol:
Logovan

#18796 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Zrinjski
Group 3
Seeded
Olympiacos (GRE)
Ludogorets (BUL) / Sutjeska (MNE)
Zrinjski (BIH) / Sheriff (MDA)
Pyunik (ARM) / CFR Cluj (ROU)

Unseeded
Maribor (SVN) / Shakhtyor Soligorsk (BLR)
Diddeleng (LUX) / Tirana (ALB)
Maccabi Haifa (ISR)
Shamrock Rovers (IRL) / Hibernians (MLT)
Group 2
Seeded
Lech Poznań (POL) / Qarabağ (AZE)
Zrinjski (BIH) / Sheriff (MDA)
Slovan Bratislava (SVK) / Dinamo Batumi (GEO)
Diddeleng (LUX) / Tirana (ALB)
Shamrock Rovers (IRL) / Hibernians (MLT)

Unseeded
Levadia Tallinn (EST) / Víkingur Reykjavík (ISL)
Logovan

#18797 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Velež
Group 2
Seeded
1 FCSB (ROU)
2 Hapoel Beer-Sheva (ISR)
3 CSKA-Sofia (BUL)
4 Alashkert (ARM) / Hamrun Spartans (MLT)
5 Neftçi (AZE)

Unseeded
6 Dinamo Minsk (BLR) / Dečić (MNE)
7 Aris Limassol (CYP)
8 Saburtalo (GEO) / Partizani (ALB)
9 Makedonija GP Skopje (MKD)
10 Velež (BIH)
Tuzla
Group 6
Seeded
1 AZ (NED)
2 Molde (NOR)
3 Motherwell (SCO)
4 Brøndby (DEN)
5 Dunajská Streda (SVK) / Cliftonville (NIR)

Unseeded
6 Elfsborg (SWE)
7 Víkingur (FRO) / Europa (GIB)
8 Tre Penne (SMR) / Tuzla City (BIH)
9 Bala Town (WAL) / Sligo Rovers (IRL)
10 Pogoń Szczecin (POL) / KR Reykjavík (ISL)
Borac
Group 7
Seeded
1 Derry City (IRL) / Riga (LVA)
2 Royal Antwerp (BEL)
3 Basel (SUI)
4 Tre Fiori (SMR) / Fola Esch (LUX)
5 Vaduz (LIE)

Unseeded
6 Inter Turku (FIN) / Drita (KOS)
7 Koper (SVN)
8 Ružomberok (SVK) / Kauno Žalgiris (LTU)
9 Magpies (GIB) / Crusaders (NIR)
10 Borac Banja Luka (BIH) / B36 Tórshavn (FRO)
Logovan

#18798 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Maribor/Shaktyar Soligorsk - Sheriff Tiraspol/Zrinjski
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#18799 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ajdamo »

Velež je baš dobro prošao sa ovim protivnicima

Alashkert (ARM) / Hamrun Spartans (MLT)

oba protivnika se realno mogu proći :bih:
karanana

#18800 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by karanana »

dizem temu jer krece ovo. bolje je sad dici dok ovo jos traje vezano za naslov teme jer nece dugo trajati. a vidim da ste na premijer ligi malo poceli pisat o ovom.

igraj zrinjski voollim te.

haha, cuj 22% sanse za grupnu fazu. nemaju 22% sanse ni za prolazak sherifa.
Post Reply