Jel' ovo konacno Bake iza resetaka?
P.S. Cestitke Velezu na ovome sto su do sada postigli ove godine, vejrujem da bi svi potpisali ovakav rezultat na pocetku evropskog puta.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Jel' ovo konacno Bake iza resetaka?
Ako je kritika iskrena onda stoji.So What! wrote: ↑13/08/2021 09:47
Postoji nesto sto se zove konstruktivna kritika, a to neki ljudi ne mogu prihvatiti i shvataju previse licno. Prolazak AEK-a je uspjeh, ali na nacionalnom nivou nije nesto sto je nevidjeno do sad.
Na temi o Olimpijadi, raja se dozvala i ustanovila da ne mozemo slaviti 6. mjesto Amela Tuke, jer to samo doprinosi nasem gubitnickom mentalitetu, gdje smo jos uvijek nacija bez olimpijske medalje, kao i ucesnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmicenja.
Ne govorim ja za tebe i ostale normalne ljude sa dužim stažom na forumu.hrasno38 wrote: ↑13/08/2021 13:13Sto se mene tice nije tacno!Crvena Tifoza wrote: ↑13/08/2021 03:36 Kako su ovi komentari iznad providni, svi spominju nekakvu neviđenu euforiju a da se primjetiti da su jedva dočekali ispadanje Veleža da mogu hraknuti po običaju.![]()
Ma ima ih... Evo prvi nas glavni trol gerro...Crvena Tifoza wrote: ↑13/08/2021 14:36Ne govorim ja za tebe i ostale normalne ljude sa dužim stažom na forumu.
Iskrena je i ne prizivam sudbinu Slavije, ja ne volim pretjerivanje i euforiju, jer ocigledno je da nijedan klub iz drzave nije napravio tako vazan iskorak kao sto je izlazak u Evropu.Crvena Tifoza wrote: ↑13/08/2021 14:34Ako je kritika iskrena onda stoji.
Možeš li objasniti kako ova neviđena euforija (kako većina kaže) nije opravdana? Pa prije par godina Velež je bio zamalo ugašen klub. Igrali su rođeni po blatu u prvoj ligi federacije i sad kao ovo što su ostvarili je nigdje veze.
Od rata na ovamo igrali su klubovi koje ti spominješ Evropu, pa smo svi slavili one ‘zamalo’ rezultate i godinama nam razvlačite pamet sa ŠBBKBB. Pusti nas da uživamo u ovome što je sam Velež postigao. Bez ikakvih para sa budžeta kantona, grada ili bilo kakve stranke.
Klub je samo za ove utakmice uzeo blizu 2miliona KM i ta sudbina koju ti prizivaš (Slavija) ne vidim kako nas može pogoditi. Nije Slavija reaktivirana zbog ljubavi nego zbog mržnje prema drugačijem. U supronom Velež se iz inata i ljubavi vratio tamo gdje mu je oduvjek bilo mjesto.
Budi pošten i daj kritiku na igru, a ne zato jer se raja veselila zbog uspjeha i to nije bilo po tvom ličnom ukusu.
U prevodu, htio si reci: "Halo velez nemojte pravit euforiju vidote kako slavija nije pravila nikakvu euforiju i zato nikad vise nisu odigrali evropsku utakmicu"So What! wrote: ↑13/08/2021 09:47Slavija Istocno Sarajevo, bio ugasen krajem Drugog svjetskog rata, obnovljen 1992. godine, zatim se 2009. godine plasira u Evropa ligu i hladno izbaci Aalborg, koji je godinu dana ranije bio treci u grupnoj fazi Lige Prvaka, a zatim ga na penale izbaci Manchester City u sesnaestini finala Evropa Lige.ultima_palabra wrote: ↑13/08/2021 04:48 Ljudi igraju Evropu nakon 33 godine (da ne pominjemo sta se izdesavalo u tom periodu), i onda izbace AEK iz Atine na onakav nacin.
Da nisu napravili euforiju, pitao bih se jesu li normalni![]()
Nisam vidio tada neki hype oko toga, jer su u sljedecem kolu su ispali na slican nacin poput Veleza od slovackih Kosica i nikada vise nisu odigrali evropsku utakmicu.
Ja zaista ne znam o kakvoj pretjeranoj euforiji je rijec. To si mozda zapazio jer je par hiljada ljudi u crvenom paradiralo Sarajevom u par navrata zadnjih mjesec dana. Da su imali uslove da igraju na svom stadionu ovdje se nebi nijedna rijec napisala o nekakvoj euforiji.So What! wrote: ↑13/08/2021 16:45Iskrena je i ne prizivam sudbinu Slavije, ja ne volim pretjerivanje i euforiju, jer ocigledno je da nijedan klub iz drzave nije napravio tako vazan iskorak kao sto je izlazak u Evropu.Crvena Tifoza wrote: ↑13/08/2021 14:34Ako je kritika iskrena onda stoji.
Možeš li objasniti kako ova neviđena euforija (kako većina kaže) nije opravdana? Pa prije par godina Velež je bio zamalo ugašen klub. Igrali su rođeni po blatu u prvoj ligi federacije i sad kao ovo što su ostvarili je nigdje veze.
Od rata na ovamo igrali su klubovi koje ti spominješ Evropu, pa smo svi slavili one ‘zamalo’ rezultate i godinama nam razvlačite pamet sa ŠBBKBB. Pusti nas da uživamo u ovome što je sam Velež postigao. Bez ikakvih para sa budžeta kantona, grada ili bilo kakve stranke.
Klub je samo za ove utakmice uzeo blizu 2miliona KM i ta sudbina koju ti prizivaš (Slavija) ne vidim kako nas može pogoditi. Nije Slavija reaktivirana zbog ljubavi nego zbog mržnje prema drugačijem. U supronom Velež se iz inata i ljubavi vratio tamo gdje mu je oduvjek bilo mjesto.
Budi pošten i daj kritiku na igru, a ne zato jer se raja veselila zbog uspjeha i to nije bilo po tvom ličnom ukusu.
Velez je manje vise ostao konstanta u domacem fudbalu i nakon rata, ono sto ih je jedan period zadesilo, zadesilo je i tuzlansku Slobodu, pa se vratila, doduse ne ovako u stilu poput Veleza, jer taj Sloboda je ukleta, ali definitivno se nije dizala euforija oko njihovog krajnje korektnog nastupa u Evropa ligi te godine.
Navijac sam Sarajeva, ali recimo kada su izbacili Levski iz Sofije, a to sve pokrivao Face TV, nabijala se neka nevidjena euforija, iako Sarajevo realno nije previse tu pokazalo. Na kraju ce se ispostaviti da smo dzabe dizali euforiju, jer nas je prizemljila Zeta iz Golubovaca.
Ne kontam sta bilo kome objasnjavas. Za razliku od svih ostalih klubova iz PL BiH koji su bili u Evropi Velez nas nije osramotio nego naprotiv napravio je sjajan posao i za sam klub, za svoje navijace ali i za one koji ne navijaju za Velez a u koje i sam spadam, za BiH fudbal i jednostavno nije izgubio recimo kao Sarajevo od autsajdera nego od znatno bolje ekipe a prije toga je izbacio znatno bolju ekipu. Mostar nas je sve ovo ljetu drzao u nekoj sportskoj pozitivnoj euforiji jer su nam Lana i Velez priustili vrhunske sportske izvedbe i ni jedan naavijac Veleza nema apsolutnio ni jedan jedini razlog da se nekome nesto pravda. Treba da se ponosite na svoj klub sta je uradjeno u posljednjih par godina i da nastavite da dajete maksimalni podrsku svome klubu a da ne dozvolite da vam se sada u klub uvuku govna kao sto su recimo u mog Zelju. Iskreno se nadam da ce doci i ta titula u Mostar i da cete ligu pravaka igrati na svom stadionu i svim klubovima i vrlim strucnjacima pokazati da se moze i bez milijardera ali i bez "velikih samoizvikanih trenerskih magova". Meni ce uvijek poslije Zelje Velez biti drugi klub prema kojem cu imati simpatije i samo Rodjeni naprijed pametno kao do sada!Crvena Tifoza wrote: ↑13/08/2021 17:15Ja zaista ne znam o kakvoj pretjeranoj euforiji je rijec. To si mozda zapazio jer je par hiljada ljudi u crvenom paradiralo Sarajevom u par navrata zadnjih mjesec dana. Da su imali uslove da igraju na svom stadionu ovdje se nebi nijedna rijec napisala o nekakvoj euforiji.So What! wrote: ↑13/08/2021 16:45
Iskrena je i ne prizivam sudbinu Slavije, ja ne volim pretjerivanje i euforiju, jer ocigledno je da nijedan klub iz drzave nije napravio tako vazan iskorak kao sto je izlazak u Evropu.
Velez je manje vise ostao konstanta u domacem fudbalu i nakon rata, ono sto ih je jedan period zadesilo, zadesilo je i tuzlansku Slobodu, pa se vratila, doduse ne ovako u stilu poput Veleza, jer taj Sloboda je ukleta, ali definitivno se nije dizala euforija oko njihovog krajnje korektnog nastupa u Evropa ligi te godine.
Navijac sam Sarajeva, ali recimo kada su izbacili Levski iz Sofije, a to sve pokrivao Face TV, nabijala se neka nevidjena euforija, iako Sarajevo realno nije previse tu pokazalo. Na kraju ce se ispostaviti da smo dzabe dizali euforiju, jer nas je prizemljila Zeta iz Golubovaca.
Ja licno mislim da je to sve stvar marketinga i brendinga. Neki to smatraju pretjeranom euforijom, dok drugi to gledaju na novcanu stranu. Ako klub i uprava nisu bili u stanju da dignu raju radi ovih evropskih utakmica onda ne znam kako bi ih digli za utakmice u domacem prvenstvu. Treba biti iskren. U evropskim ligama nikad ne zaostaje ta nekakva euforija oko utakmica, pa je niko i ne spominje. Nego svi gledaju koliko je klub "dobar" od tih utakmica ili dogadjaja oko kluba. Evo recimo ovaj prelazak Messija u PSG. Klub je u rekordnom vremenu rasprodao sve dresove kluba iz svog shopa, i jedina rasprava koja se vodi je koliko je klub dobio od sponzora, a niko ne spominje tu (ne)potrebnu euforiju o prelasku igraca iz kluba u klub. Mislim niko ne garantuje njegov uspjeh u novoj sredini, ali napravili su takav hype kao da im donosi Ligu Prvaka.
Isto tako i sa Velezom, niko nije garantovao nekakve rezultate u Evropi, ali svaka cast upravi na ovome sta su uradili, jer primjetio sam rekordan ljudi od rata na ovamo da pricaju o Velezu.
Tuzla CityGroup 3
Seeded
Qarabağ (AZE)
Sheriff (MDA)
Slovan Bratislava (SVK)
Lincoln Red Imps (GIB)
Shamrock Rovers (IRL)
Unseeded
Zrinjski (BIH)
Lech Poznań (POL)
Hibernians (MLT)
Shkupi (MKD)
Dinamo Batumi (GEO)
BoracGroup 5
Seeded
1. Shkëndija (MKD)
2. Dinamo Minsk (BLR)
3. Partizani (ALB)
4. SP Tre Penne (SMR)
5. Petrocub-Hîncești (MDA)
Unseeded
6. Saburtalo (GEO)
7. Floriana (MLT)
8. Ararat Yerevan (ARM)
9. Tuzla City (BIH)
10. Dečić (MNE)
VeležGroup 3
Seeded
1. Olimpija Ljubljana (SVN)
2. Budućnost Podgorica (MNE)
3. B36 Tórshavn (FRO)
4. Gzira United (MLT)
5. St Joseph's (GIB)
Unseeded
6. Borac Banja Luka (BIH)
7. Larne (NIR)
8. Differdange (LUX)
9. Atlètic Club d'Escaldes (AND)
10. Llapi (KOS)
Potencijalni protivnici Veleža u 2. pretkolu:
Antwerp, Basel, Osijek, Bate Borisov, Vaduz, Slavia Prag, Sparta Prag, Molde, Istanbul Basaksehir, Hapoel Be’er Sheva, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Astana, Vorskla, Bate Borisov, Vitoria Guimaraes, Aris, Mottherwell, Spartak Trnava, Suduva, CSKA Sofia, Osijek, Hajduk, Rijeka, Fehervar, Vaduz, Kairat Almaty, Čukarički, Mura, Dinamo Minsk, Mura, Lechia, Olimpija, Shhendija, Ruzomberok i Budućnost Podgorica.
Group 3
Seeded
Olympiacos (GRE)
Ludogorets (BUL) / Sutjeska (MNE)
Zrinjski (BIH) / Sheriff (MDA)
Pyunik (ARM) / CFR Cluj (ROU)
Unseeded
Maribor (SVN) / Shakhtyor Soligorsk (BLR)
Diddeleng (LUX) / Tirana (ALB)
Maccabi Haifa (ISR)
Shamrock Rovers (IRL) / Hibernians (MLT)
Group 2
Seeded
Lech Poznań (POL) / Qarabağ (AZE)
Zrinjski (BIH) / Sheriff (MDA)
Slovan Bratislava (SVK) / Dinamo Batumi (GEO)
Diddeleng (LUX) / Tirana (ALB)
Shamrock Rovers (IRL) / Hibernians (MLT)
Unseeded
Levadia Tallinn (EST) / Víkingur Reykjavík (ISL)
TuzlaGroup 2
Seeded
1 FCSB (ROU)
2 Hapoel Beer-Sheva (ISR)
3 CSKA-Sofia (BUL)
4 Alashkert (ARM) / Hamrun Spartans (MLT)
5 Neftçi (AZE)
Unseeded
6 Dinamo Minsk (BLR) / Dečić (MNE)
7 Aris Limassol (CYP)
8 Saburtalo (GEO) / Partizani (ALB)
9 Makedonija GP Skopje (MKD)
10 Velež (BIH)
BoracGroup 6
Seeded
1 AZ (NED)
2 Molde (NOR)
3 Motherwell (SCO)
4 Brøndby (DEN)
5 Dunajská Streda (SVK) / Cliftonville (NIR)
Unseeded
6 Elfsborg (SWE)
7 Víkingur (FRO) / Europa (GIB)
8 Tre Penne (SMR) / Tuzla City (BIH)
9 Bala Town (WAL) / Sligo Rovers (IRL)
10 Pogoń Szczecin (POL) / KR Reykjavík (ISL)
Group 7
Seeded
1 Derry City (IRL) / Riga (LVA)
2 Royal Antwerp (BEL)
3 Basel (SUI)
4 Tre Fiori (SMR) / Fola Esch (LUX)
5 Vaduz (LIE)
Unseeded
6 Inter Turku (FIN) / Drita (KOS)
7 Koper (SVN)
8 Ružomberok (SVK) / Kauno Žalgiris (LTU)
9 Magpies (GIB) / Crusaders (NIR)
10 Borac Banja Luka (BIH) / B36 Tórshavn (FRO)