Je li moguce imati curu kad...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Irish

#1876 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Irish »

sarajlija_ba wrote: Hoću bona da se brinem za nju...ona je moj cvijet, sevdah srca moga...neću da je gledam da radi za 5-6 stoja kod privatnika...radije ću ja zapeti više i snaći se...ja sam staromodan...žao mi je :D
Laku noć.
:thumbup: :thumbup: :kiss: :kiss: :kiss:

uljepsa mi dan, nemas poooima koliko :thumbup:
Ovo su bile rijeci mog supruga kada sam svojevremeno slala po ne-znam-koliko prijava za raaazne poslove dnevno... omalovazavajuci sebe..prijavljivala sam se za sekretaricu (bez uvrede sekretaricama, ucila sam godinama da ne bih nasim guzonjama pravila kahve, a vani je posao sekretarice najuredniji posao..no slijedi i nastavak) pa nadalje :| (no to je vec tamo za temu fakultet i to) :D
Ne mogu opisati taj osjecaj podrske i zajednistva i koliko mi je to tada znacilo a znaci i sada..Danas sam njegova sekretarica i imam najbolji posao na svijetu( ne mislim na poslove u kuci, nego stvarno mu pomazem u poslu)..a vala..i zaradim ja svoje :D
Ma cijeli se moj svijet razvedri kada vidim da ovakvih slucajeva hvala Bogu ima i da nije sve crno i bijelo...kao i to da nisu svi balkanci brkati krkani koje se zene zarad pojacanih finansija i vruceg bureka na hastalu :-)
Sookie McSue

#1877 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Sookie McSue »

Gospoda Ministarka wrote: Pa evo ova sto mi rece da se zbog zivotnih ocekivanja puno razlikuje od mene, i vjeruj mi to u opste nije prvi put da mi je to upuceno na forumu.
evo ova (tj. ja) bi te molila da ne izvrćeš napisano - nisam nigdje spominjala moja životna očekivanja, već da brak ne vidim kao najveće životno postignuće. I to je tačno, ne vidim. Mislim da je mnogo važnije biti izgrađena osoba, koja je obrazovana i samostalna, koja je vidjela svijeta van svoje mahale, poznaje svoje želje, mogućnosti i preferencije i mislim da samo takva osoba može biti kvalitetan partner, žena ili muž nekome. I jeste, ja mislim da ti brak definitivno vidiš kao najveće moguće postignuće, jer kako drugačije objasniti tvoje čuđenje i žalost nad razvodima koji su rezultat ženinog dinara? Brak je očito neka nedodirljiva institucija, šta li.
Gospoda Ministarka wrote: Slazem se, ali koliko se danas ljudi razvodi iz pravih razloga? I koliko njih u opste se potrudi da poradi na odnosu? Uvijek je lakse pokupiti stvari i otici jer si finansijski neovisan nego se potruditi sacuvati brak.
izvini, ali niko (pa tako ni ti) nema pravo odučivati šta su "pravi" razlozi za razvod. To je privatna stvar dvoje ljudi i niko nema pravo zaključivati jesu li njih dvoje mogli "sačuvati" brak ili ne, i i iz kojih razloga.

Gospoda Ministarka wrote: Vec sam rekla par puta, nisam ovdje dosla da vjezbam pravopis, pisem brzo, ne obracam paznju na napisano, ali eto hvala na savjetu.
nema na čemu, zlata je vrijedan :)
juli84

#1878 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by juli84 »

i sta onda kad se udas?

ja nisam primijetila da je ijedna forumasica pricala protiv braka ili rekla da se ne zeli udati
razgovaramo o odnosima u braku, financijskoj neovisnosti u braku, treba li zena zadrzati posao kad se uda..

ako si se ti udala i sad si domacica, a sretna si tako, super
ali to ne znaci da se svaka zena treba i mora zadovoljiti time[/quote]
Ništa, što? Jel treba očekivati nešto od udaje? Mislim da se baš zbog tih očekivanja, koja su često nerealna i javljaju problemi u braku.
Ne vjerujem u finansijsku nezavisnost u braku jer je to zajednica, zajednica je jedno a nije moje tvoje.
Zar je teško povjerovat da postoje sretne domaćice?
Ja bih sad mijenjala svoj posao, fakultet, svakodnevni stres za dom, kuhinju, igranje sa svojim sinom i po čemu je ovo drugo primitivno i nepoželjno?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1879 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by plain vanilla »

juli84 wrote: Ništa, što? Jel treba očekivati nešto od udaje? Mislim da se baš zbog tih očekivanja, koja su često nerealna i javljaju problemi u braku.
Ne vjerujem u finansijsku nezavisnost u braku jer je to zajednica, zajednica je jedno a nije moje tvoje.
Ja bih sad mijenjala svoj posao, fakultet, svakodnevni stres za dom, kuhinju, igranje sa svojim sinom i po čemu je ovo drugo primitivno i nepoželjno?
Ko kaze da ne postoje sretne domacice? Ajde me citiraj kad sam to rekla?
Ja ni inace nemam obicaj osudjivati iciji izbor, pa tako nikad ne bih ni izbor-biti domacica i majka. To sto ja mislim da zena treba biti neovisna finansijski ne znaci da se zena ne treba udati, niti omalovazavam domacice.
Polozaj zene u porodici je nesto specificno i nije nimalo lako ici i na posao i brinuti o porodici.
Je li svaki brak dobar? Da li svaki muz postuje i cijeni zenu kao domacicu i majku? Je li stvarno nikad nisi cula primjere iz zivota kad muz nabija zeni na nos da mnogo trosi, a on jadnicak sve to zaradi?
Niti su svi brakovi dobri, niti losi..niti svi imamo isti pojam sretnog braka..

Kada se dvoje upoznaju, zavole, odluce na brak, u vecini slucajeva su sigurni u sretnu buducnost i da ce zivjeti u raju. Medjutim, zivot je nesto sasvim drugo. Pa sama diploma zavrsene skole ne nosi samo obrazovanje, nego i odredjenu sigurnost da jednog dana neces zavrsiti na cesti.
Irish

#1880 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Irish »

juli84 wrote:Ne vjerujem u finansijsku nezavisnost u braku jer je to zajednica, zajednica je jedno a nije moje tvoje.
:thumbup: :thumbup:
ja muzu pomazem u poslu zato sto volim a ne sto moram..tako da je kod mene malo specifican slucaj..ali hocu reci..primarno sam domacica i uzivam u tome :-D usko aBd i mama, i nema tog posla i te karijere zbog koje bih ja ostavljala svoju bebu u jaslice sa strancima :) naravno, nuzda sve mijenja..pa tako da ne daj Boze nemamo..radila bih ja..i to sta biiiilo da olaksam muzu i opcenito porodici, a ne sebi kao individui u braku...i da bih bila "neovisna":)
Sarajevski_Marlboro

#1881 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Sarajevski_Marlboro »

I je li moguće imati curu s 2 marke? :lol:
Gospoda Ministarka

#1882 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Gospoda Ministarka »

Sookie McSue wrote:evo ova (tj. ja) bi te molila da ne izvrćeš napisano - nisam nigdje spominjala moja životna očekivanja, već da brak ne vidim kao najveće životno postignuće. I to je tačno, ne vidim. Mislim da je mnogo važnije biti izgrađena osoba, koja je obrazovana i samostalna, koja je vidjela svijeta van svoje mahale, poznaje svoje želje, mogućnosti i preferencije i mislim da samo takva osoba može biti kvalitetan partner, žena ili muž nekome. I jeste, ja mislim da ti brak definitivno vidiš kao najveće moguće postignuće, jer kako drugačije objasniti tvoje čuđenje i žalost nad razvodima koji su rezultat ženinog dinara? Brak je očito neka nedodirljiva institucija, šta li.
Nakon sto se ostvaris u gore navedenim stvarima, putovanja manje-vise, njih nikad dosta, a ne zavrsavaju ni u braku, sta je lose u tome priznati da je brak to sto zelis?
To je zaljene za tim sto ljudi odustaju jedno od drugog, jer je lakse odustati nego se potruditi i sacuvati brak. Sta je tu cudno?
Sookie McSue wrote:izvini, ali niko (pa tako ni ti) nema pravo odučivati šta su "pravi" razlozi za razvod. To je privatna stvar dvoje ljudi i niko nema pravo zaključivati jesu li njih dvoje mogli "sačuvati" brak ili ne, i i iz kojih razloga.
Zasto da ne, pricamo opcenito, ne ulazimo neciju intimu ... postoje pravi razlozi za razvod braka i postoje brakovi koji su se mogli sacuvati samo da su se malo vise trudili. Samim tim sto ne dopustas da se prica o razlozima za razvod ti od braka pravis nedodirljivu instituciju.
Last edited by Gospoda Ministarka on 12/04/2011 11:39, edited 2 times in total.
Irish

#1883 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Irish »

Sarajevski_Marlboro wrote:I je li moguće imati curu s 2 marke? :lol:
:lol:
Jeste!!
Sarajevski_Marlboro

#1884 Re: Je li moguce imati curu kad...

Irish wrote:
Jeste!!
Vidim otišlo se u brak opasno :lol: ,pa da priupitam :D
Filter

#1885 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Filter »

citajuci sve ovo, onaj hudnik sto je postavio temu moze komotno da se frljne sa jekovca...
Bloo
Globalna šefica

#1886 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bloo »

komiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ženi meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Image
Sarajevski_Marlboro

#1887 Re: Je li moguce imati curu kad...

Što,možda se čovjek i oženio do sada ;-)
HAVANA

#1888 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by HAVANA »

Filter wrote:citajuci sve ovo, onaj hudnik sto je postavio temu moze komotno da se frljne sa jekovca...

Konta ...dje upitah...nikad se ozenit necu... :lol:
Irish

#1889 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Irish »

Sarajevski_Marlboro wrote:
Irish wrote:
Jeste!!
Vidim otišlo se u brak opasno :lol: ,pa da priupitam :D
jasta je..neka si :D
ali eto..ako veza pocne s tom vrstom problema oko te 2 markice...nema sumnje da ce kasnije naici na probleme i puuno prije braka, zapravo..do braka najvjerovatnije nece ni doci...tako da je to sve spojivo :)
missko

#1890 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by missko »

Jasta je, ako su te 2 marke Armani i Bentley :razz:
Filter

#1891 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Filter »

ma jeste ba, samo nemoj pretjerati.

:D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1892 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

Bloo wrote:komiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ženi meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Image
ako zaslužiš :D i ako odgovaramo jedno drugome

šta unosiš u brak od kolekcionarskih vrijednosti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

i naravno predbračni ugovor sve je moje moje a sve je tvoje tvoje :lol: :lol: :lol:
Sarajevski_Marlboro

#1893 Re: Je li moguce imati curu kad...

Ma dala sam ja odgovor na ovu temu davno,samo je pokušam vratiti na pravi smjer jer je bila zanimljiva :-D

Možeš imati curu s dvije marke ako ste mladi :D
Klodovik

#1894 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Klodovik »

Sarajevski_Marlboro wrote:Što,možda se čovjek i oženio do sada ;-)
Pa, dvije marke on, dvije marke ona i... lagano, ravnopravno.
Truba

#1895 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

Filter wrote:
ma jeste ba, samo nemoj pretjerati.

:D
bilo je moguće 1996. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1896 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Bloo »

Sarajevski_Marlboro wrote:Ma dala sam ja odgovor na ovu temu davno,samo je pokušam vratiti na pravi smjer jer je bila zanimljiva :-D

joj kad se sjetim srednje :D

markica za kafu markica za cigare i duge setnjeeeeeeeeeeeeeeeee :D

ponekad i keksici ako se bas ogrebes :D
Truba

#1897 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by Truba »

može li cura imati momka ako nema para
mislim nezaposlenost među ženama je veća a i plate su im manje čujem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1898 Re: Je li moguce imati curu kad...

Post by plain vanilla »

ako ne mozes naci curu s 2 marke, nadji momka..to moze garant :D
Sarajevski_Marlboro

#1899 Re: Je li moguce imati curu kad...

Bloo wrote:
Sarajevski_Marlboro wrote:Ma dala sam ja odgovor na ovu temu davno,samo je pokušam vratiti na pravi smjer jer je bila zanimljiva :-D

joj kad se sjetim srednje :D

markica za kafu markica za cigare i duge setnjeeeeeeeeeeeeeeeee :D

ponekad i keksici ako se bas ogrebes :D

A nekako bi bilo smiješno vidjeti tridesetogodišnjake u toj situaciji :mrgreen:
Sem ako se ne oblače kao metalci :lol:
Sarajevski_Marlboro

#1900 Re: Je li moguce imati curu kad...

plain vanilla wrote:
ako ne mozes naci curu s 2 marke, nadji momka..to moze garant :D
:mrgreen:
Post Reply