Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

karanana

#18626 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

exliberal-ex wrote: 09/06/2020 00:30
oaza85 wrote: 09/06/2020 00:18 Ovo se otelo kontroli, ne zna se ko je gluplji.
Na jednoj strani truNpovi zombiji, na drugoj nidje veze s mozgom ljevicari.
Pita frajer trebu koja je clan gradske skupstine/vijeca, ili kako se vec city council prevodi, sta ce uraditi ako neko pocne divljati i ubijati svijet na ulici, koga ce pozvati da ga zaustavi?
Gleda ga i poce pjevati vjeerujeeemmm uuu ljuubaavvv zaaa njjuuuu daajeeemmmm ssveeeee...
Gospodjo, niste odgovorili!
Kaze, ma zvacu policiju, zasto me to pitate?
Uze frajer mikrofon i puce se po glavi, pa jebote citavo vrijeme pricas da treba dismantle pooolice, a sad zvacu policiju. :lol:
Nabit nogom. Mrs.
Pola ljudi nezna sta znaci to dismantle police.
Jednostavo je ovo, smanjit ce se budget policije i te pare koje su isle policij ce se dati socijalnim ustanovama pa kad neko dobije napad sizofrenije nece zvati policiju nego socijalne sluzbe koje znaju kako da rijese taj problem, kad neko nazove i kaze ima pas lutalica nece zvat muriju nego human society....uostalom pogledajte Last night tonight sa John Oliverom , bas je on sinoc pricao o tome.
dismantle znaci raspustiti, razvojaciti, rasturiti, ukinuti.....
ono sto si ti objasnio protestanti zovu "defund" a ne dismantle. i te primjere sto si naveo naravno da ima smisla da se ne zovu drotovi. ne znam ni da se sada zovu drotovi za ovo niti da bi dosli. mozda, ne znam. ali koliko ja razmijem protestante, barem neke, oni su blizi ovom dismantlingu sto ja razumijem kao potpuno ukidanje, sto je totalni nonsense i sumnjam da ce se desiti. hajde da vidimo na primjeru mineapolisa sta to tacno znaci jer oni su izgleda dosli najdalje sa ovim pozivima i akcijom za tako nesto. mada ja ne mislim da ce se nesto tako desiti, ali evo ukinuli su drotove u skolama i gradsko vijece je glasovalo za nekakav opoziv ili neku vrstu ukidanja policije.
General War

#18627 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

exliberal-ex wrote: 09/06/2020 05:09
General War wrote: 09/06/2020 05:02
exliberal-ex wrote: 09/06/2020 00:30

Pola ljudi nezna sta znaci to dismantle police.
Jednostavo je ovo, smanjit ce se budget policije i te pare koje su isle policij ce se dati socijalnim ustanovama pa kad neko dobije napad sizofrenije nece zvati policiju nego socijalne sluzbe koje znaju kako da rijese taj problem, kad neko nazove i kaze ima pas lutalica nece zvat muriju nego human society....uostalom pogledajte Last night tonight sa John Oliverom , bas je on sinoc pricao o tome.
Sve je to super a sta sa kriminalcima sto glume sizofreniju?
to profesionalci koji se brinu o tim ljudima mogu vrlo lako da provale pa onda moze murija da djeluje...
problem sa amerikom je vrlo jednostavan, da bi ustedili pare ukidali su tamo gdje je naljakse, socijalna zastita, zdravstvo, obrazovanje...
kad su se poceli problemi javljat jer su ukinuli te socijalne servise poceo se osjecat pritisak na policiju i onda su ovi milirizirali policiju.
Sasvim normalo je da policijske jedinice imaju oklopna vozila koja su dobili od vojske..i onda je krenula spirala.
E sad zamisli u policijskim kolima grupu profesionalaca, kakom svaki put izlaze na teren da ustanove je li PTSP, neko drugo fizicko i psihicko oboljenje..ili se frajer pokusava izvuci na nesto jer je zaboga crne puti, a predpostavljam i drugi ce to koristiti...da sam policajac samo bi se naslonio na haubu i sok u ruke dok grupa tih preofesionalaca pocne debatovat kako tip moze se izvlaciti na klaustofobiju od vozila a ujedno ima urednu vozacku dozvolu..svakako bih ukljucio razne NVO u debatu dok na drugoj strani lezi mrtav vlasnik granapa gdje ga je taaj tip ucmekao za dvadeset dolara....
General War

#18628 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Kako se zvase onaj lutak, sto ga sarajevska specijala skembala pa ih IPTF sve otpusti jer su mu valjda povrijedili nekakva prava...a tip mafijas jos lazno svjedocio pa uzeo par stoja hiljada maraka za ubistvo Leutara cini mi se...
Haris.ba

#18629 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

karanana wrote: 09/06/2020 05:57 dismantle znaci raspustiti, razvojaciti, rasturiti, ukinuti.....
ono sto si ti objasnio protestanti zovu "defund" a ne dismantle. i te primjere sto si naveo naravno da ima smisla da se ne zovu drotovi. ne znam ni da se sada zovu drotovi za ovo niti da bi dosli. mozda, ne znam. ali koliko ja razmijem protestante, barem neke, oni su blizi ovom dismantlingu sto ja razumijem kao potpuno ukidanje, sto je totalni nonsense i sumnjam da ce se desiti. hajde da vidimo na primjeru mineapolisa sta to tacno znaci jer oni su izgleda dosli najdalje sa ovim pozivima i akcijom za tako nesto. mada ja ne mislim da ce se nesto tako desiti, ali evo ukinuli su drotove u skolama i gradsko vijece je glasovalo za nekakav opoziv ili neku vrstu ukidanja policije.
Mislim, nek su ukinuli policiju školama. Samo, kakve su to škole da im je trebala policija? :D

Jedan od osnovnih segregacijskih temelja su upravo škole. Ti njihovi školski rejoni, pa imaš "dobre" i "loše" škole, pa se vrši podjela prema bogatstvu, pa nekako uvijek crnci završe u "lošim" školama. Više i gore nego i naše dvije škole pod jednim krovom. Jer barem kod nas to znači da djeca koja idu u tu školu žive blizu, u istom rejonu. Uglavnom se radi o istoj kvaliteti školstva. Kod Amera nema toga. Tako, biće neka kozmetička priča. Ukinuće policajce, a dati nekoj firmi povezanoj sa demokratama posao na javnim nabavkama da obavlja zaštitu. Isto ko i kod nas, samo gospodskije će to odraditi.
AleksoMKD

#18630 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Image
General War

#18631 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Haris.ba wrote: 09/06/2020 09:37
karanana wrote: 09/06/2020 05:57 dismantle znaci raspustiti, razvojaciti, rasturiti, ukinuti.....
Mislim, nek su ukinuli policiju školama. Samo, kakve su to škole da im je trebala policija? :D

Jedan od osnovnih segregacijskih temelja su upravo škole. Ti njihovi školski rejoni, pa imaš "dobre" i "loše" škole, pa se vrši podjela prema bogatstvu, pa nekako uvijek crnci završe u "lošim" školama. Više i gore nego i naše dvije škole pod jednim krovom. Jer barem kod nas to znači da djeca koja idu u tu školu žive blizu, u istom rejonu. Uglavnom se radi o istoj kvaliteti školstva. Kod Amera nema toga. Tako, biće neka kozmetička priča. Ukinuće policajce, a dati nekoj firmi povezanoj sa demokratama posao na javnim nabavkama da obavlja zaštitu. Isto ko i kod nas, samo gospodskije će to odraditi.
:shock:
Image
Dobre i lose sklole su zavisno od dobrih i losih kvartova...nikakve veze nema sa nasim vidom segregacije djece...
Haris.ba

#18632 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

General War wrote: 09/06/2020 09:55 Dobre i lose sklole su zavisno od dobrih i losih kvartova...nikakve veze nema sa nasim vidom segregacije djece...
A dobri i loši kvartovi su napravljeni na osnovu čega? Ne kažem da je isto, ali ima sličnosti.
General War

#18633 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

Haris.ba wrote: 09/06/2020 09:58
General War wrote: 09/06/2020 09:55 Dobre i lose sklole su zavisno od dobrih i losih kvartova...nikakve veze nema sa nasim vidom segregacije djece...
A dobri i loši kvartovi su napravljeni na osnovu čega? Ne kažem da je isto, ali ima sličnosti.
Nisu oni napravljeni vec su naseljeni...Bronx, Queens...kao i u Hustonu Clinton's Drive su nekada bili OK naselja...ali ide socijala i socijalni stanovi ide i kriminal sa njom.
oaza85

#18634 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

Haris.ba wrote: 09/06/2020 09:37

Fine skole, sve blista, nema sta nemaju, od labaratorija do stadiona.
Stoji drot na vratima i vucjak, ako vucjak nesta nanjusi pocne lajat.
Da nema vucjaka svi bi se drogirali i niko nista ne bi ucio.
madner

#18635 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Detroit je 1950 bio najbogatiji grad na svijetu sa oko 83% bjelaca.
2010 nakon sto je pobjegao ko je mogao van grada, u gradu je oko 83% crnaca.

Ovaj fenomen se desio i u drugim gradovima koji su bili prosperitetni tokom velike migracije crnaca sa juga.

Fenomen je opisan jos 1969 kao model sahovske ploce, gdje preferencija svoje grupe dovodi do segregacije. Medjutim kljucni dio je da to nije svjesni rasizam, nego jednostavno preferencija kupaca koji imaju kumulativni efekt.
A_A_AKCIJA

#18636 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by A_A_AKCIJA »

General War wrote: 09/06/2020 11:17
Nisu oni napravljeni vec su naseljeni...Bronx, Queens...kao i u Hustonu Clinton's Drive su nekada bili OK naselja...ali ide socijala i socijalni stanovi ide i kriminal sa njom.
Generale, da nešto pročitaš na temu prije iznošenja mišljenja?

Google redlining.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Redlining

Takođe, googlajte termine poput, sundown laws, Crow laws, white privilege...

U Americi nema ništa slučajno kada je rasizam u pitanju. Sistemski se održava i razvija, sa ciljem održavanja statusa quo i uskraćivanja prava svima koji nisu bijelci.

Školovanje, zdravstvo, zapošljavanje, sudstvo... Sve je toliko rasistički baždareno da prosječan Bosanac stvarno ne može shvatiti kako to da crnac ne može normalno upisati školu, završiti normalnom ocjenom i dobiti posao...

Možda kada bi status crnaca usporedili sa Romima kod nas.

Problem rasizma je toliko sistemski ukorijenjen da ja ne vidim rješenje preko noći.

Ko ne voli čitati, neka pogleda Selma, Mississippi burning, Green book...
madner

#18637 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Samo to nije bas tako jednostrana slika. Nije NY Oakland ili Detroit imao segregaciju ili dugo plantaze robova. To su gradovi gdje su se crnci slobodnom voljom doselili jer je bilo puno posla i bijelci nisu imali problem da ih zaposle. Medjutim itekako su imali problem da zive skupa, pa su onda djelovi gradova postali crni, sto je dovelo do veceg odlaska bjelaca, dok je istovremeno vise crnaca dolazilo sa juga.

To onda dovodi do propadanja tog kvarta ili grada i onda su opet za sve bjelci krivi. :D

Inace ovaj fenomen je vidljiv i u Svedskoj ili Norveskoj, nema veze sa rasizmom.
oaza85

#18638 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

A_A_AKCIJA wrote: 09/06/2020 12:33
General War wrote: 09/06/2020 11:17

Generale, da nešto pročitaš na temu prije iznošenja mišljenja?

Google redlining.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Redlining

Takođe, googlajte termine poput, sundown laws, Crow laws, white privilege...

U Americi nema ništa slučajno kada je rasizam u pitanju. Sistemski se održava i razvija, sa ciljem održavanja statusa quo i uskraćivanja prava svima koji nisu bijelci.

Školovanje, zdravstvo, zapošljavanje, sudstvo... Sve je toliko rasistički baždareno da prosječan Bosanac stvarno ne može shvatiti kako to da crnac ne može normalno upisati školu, završiti normalnom ocjenom i dobiti posao...

Možda kada bi status crnaca usporedili sa Romima kod nas.

Problem rasizma je toliko sistemski ukorijenjen da ja ne vidim rješenje preko noći.

Ko ne voli čitati, neka pogleda Selma, Mississippi burning, Green book...
Naravno da moze normalno upisati i zavrsiti skolu, ako ga zanima. Isto vazi i za posao.
Ova tvoja prica danas ne pije vode, to je samo izgovor za lijenost.
sinuhe

#18639 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

U Americi su i milijarderi 2020. ljevicari kao sto Zizek kaze. :-D a ovdje prica kao da je Kunta Kinte juce sisao sa broda.
madner

#18640 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Nije to samo ljenost. Ako ides u skolu u djelu Malma gdje nema Svedjana imas losije izglede u zivotu nego ako si u djelu gdje je malo migranta, bio migrant ili ne.
A_A_AKCIJA

#18641 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by A_A_AKCIJA »

Mit o lijenosti crnaca je upravo to: mit. Stvoren sa ciljem da se održi razlika među rasama i da crnici nikada ne budu jednaki, sve zasnovano na tobože prirodnoj razlici.

Rasizam svakako može biti individualan i sistematiziran kroz politike, poslovne prakse i zakone. Za ovaj drugi, u USA su krivi bjelci 100%.

Npr. marš za pravo glasa od Selme do Montgomery-a je bio za pravo glasa crnaca. Govorim o 60im godinama prošlog stoljeća. Po zakonu su imali pravo glasa ali ga u praksi nije bilo moguće ostvariti. Recimo, crncima nije dozvoljen ulazak u gradsku vijećnicu, a tamo se vrši registracija za glasanje. Da bi se registrovali morao je neko od glasača garantovati za njih, što znači neki bijelac. Onda su morali plaćati porez za glasanje, koji je isti za bogate i siromašne, tj bijelce i crnce. Danas se sprječavaju da glasaju tako što im se to pravo oduzima kada su u zatvoru, gdje čine ogromnu većinu zahvaljujući svjesnoj kriminalizaciji i kažnjavanjem zatvorskim kaznama, za prestupe za koje bijelci ne idu u zatvor.

Ili recimo redlining. Crnci ne mogu kupovati nekretnine u bjelačkim četvrtima. Nije im zakonski zabranjeno, ali im banke neće dati kredit ako traže nekretninu mimo redlined comunity. Tako nastaju geta, a sva infrastruktura i podrška države ovisi od dohotka porodica koje žive u određenim naseljima. Bogata naselja imaju dobre škole, vrtiće i zdravstvenu zaštitu... Imaju šansu da se razvijaju jer je sistem na njihovoj strani, dobijaju povoljnije kredite, premije osiguranja, kredite za školovanje, a ako im dijete ukrade Hersheys čokoladu u prodavnici idu psihologu, za razliku od crnaca koji su automatski kriminalizirani i odatle se nikako ne mogu izvući jer ih dosije prati svuda u stopu.

Zamislite da imate sto bjelačkih i sto crnih porodica koje traže kuću. Samo na osnovu redlininga, bjelačke porodice će dobiti kredite koji im omogućavaju da kupe kuće od, npr 300.000 dolara sa jako povoljnom kamatnom stopom, naspram crnačkih koji će dobiti kredit na kuću od npr 60.000. Recimo da će svi platiti porez na imovinu od 10%, od kojeg će se finansirati škole u naselju. Bjelci su već u 5x boljoj situaciji od crnaca, samo po ovom osnovu. Jel mislite da će škola sa 5 puta manje novca pružiti isti kvalitet obrazovanja kao ona bogata? Jel mislite da crnci sa 600.000 mogu postići kao i bijelci sa 3.000.000 u državi gdje je novac sve?

Tako se i desio Detroit. Kada su se bijelci iselili, crnačka populacija, po defaultu višestruko siromašnija, porezima nije mogla finansirati infrastrukturu koju su bijelci finansirali svojim izdvajanjem za poreze.
Last edited by A_A_AKCIJA on 09/06/2020 13:16, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#18642 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

madner wrote: 09/06/2020 12:40 Samo to nije bas tako jednostrana slika. Nije NY Oakland ili Detroit imao segregaciju ili dugo plantaze robova. To su gradovi gdje su se crnci slobodnom voljom doselili jer je bilo puno posla i bijelci nisu imali problem da ih zaposle. Medjutim itekako su imali problem da zive skupa, pa su onda djelovi gradova postali crni, sto je dovelo do veceg odlaska bjelaca, dok je istovremeno vise crnaca dolazilo sa juga.

To onda dovodi do propadanja tog kvarta ili grada i onda su opet za sve bjelci krivi. :D

Inace ovaj fenomen je vidljiv i u Svedskoj ili Norveskoj, nema veze sa rasizmom.
Kada se belci useljuju to je gentrifikacija, kada se iseljuju to je "white flight". :D

Jednostavno su svi ljudi na planeti vise ili manje plemenski nastrojeni, zato imamo Kineske kvartove, Little Odessa, Arapske kvartove, Jevrejske......

Isto u Svedskoj i Norveskoj, nasi su bucniji u proseku i lokalni se udaljuju.

oaza85 wrote: 09/06/2020 12:48 Naravno da moze normalno upisati i zavrsiti skolu, ako ga zanima. Isto vazi i za posao.
Doduse problem oko skole je "peer pressure" od vrsnjaka. Svako ko uci, miran je i primeran je optuzen da pokusava biti belac.

Da citiram Baraka Obamu “the slander that says that a black youth with a book is acting white.”

Isto tako: https://en.wikipedia.org/wiki/Crab_mentality
detroit-mercy

#18643 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

A_A_AKCIJA wrote: 09/06/2020 13:14 Mit o lijenosti crnaca je upravo to: mit. Stvoren sa ciljem da se održi razlika među rasama i da crnici nikada ne budu jednaki, sve zasnovano na tobože prirodnoj razlici.

Rasizam svakako može biti individualan i sistematiziran kroz politike, poslovne prakse i zakone. Za ovaj drugi, u USA su krivi bjelci 100%.

Npr. marš za pravo glasa od Selme do Montgomery-a je bio za pravo glasa crnaca. Govorim o 60im godinama prošlog stoljeća. Po zakonu su imali pravo glasa ali ga u praksi nije bilo moguće ostvariti. Recimo, crncima nije dozvoljen ulazak u gradsku vijećnicu, a tamo se vrši registracija za glasanje. Da bi se registrovali morao je neko od glasača garantovati za njih, što znači neki bijelac. Onda su morali plaćati porez za glasanje, koji je isti za bogate i siromašne, tj bijelce i crnce. Danas se sprječavaju da glasaju tako što im se to pravo oduzima kada su u zatvoru, gdje čine ogromnu većinu zahvaljujući svjesnoj kriminalizaciji i kažnjavanjem zatvorskim kaznama, za prestupe za koje bijelci ne idu u zatvor.

Ili recimo redlining. Crnci ne mogu kupovati nekretnine u bjelačkim četvrtima. Nije im zakonski zabranjeno, ali im banke neće dati kredit ako traže nekretninu mimo redlined comunity. Tako nastaju geta, a sva infrastruktura i podrška države ovisi od dohotka porodica koje žive u određenim naseljima. Bogata naselja imaju dobre škole, vrtiće i zdravstvenu zaštitu... Imaju šansu da se razvijaju jer je sistem na njihovoj strani, dobijaju povoljnije kredite, premije osiguranja, kredite za školovanje, a ako im dijete ukrade Hersheys čokoladu u prodavnici idu psihologu, za razliku od crnaca koji su automatski kriminalizirani i odatle se nikako ne mogu izvući jer ih dosije prati svuda u stopu.

Zamislite da imate sto bjelačkih i sto crnih porodica koje traže kuću. Samo na osnovu redlininga, bjelačke porodice će dobiti kredite koji im omogućavaju da kupe kuće od, npr 300.000 dolara sa jako povoljnom kamatnom stopom, naspram crnačkih koji će dobiti kredit na kuću od npr 60.000. Recimo da će svi platiti porez na imovinu od 10%, od kojeg će se finansirati škole u naselju. Bjelci su već u 5x boljoj situaciji od crnaca, samo po ovom osnovu. Jel mislite da će škola sa 5 puta manje novca pružiti isti kvalitet obrazovanja kao ona bogata? Jel mislite da crnci sa 600.000 mogu postići kao i bijelci sa 3.000.000 u državi gdje je novac sve?

Tako se i desio Detroit. Kada su se bijelci iselili, crnačka populacija, po defaultu višestruko siromašnija, porezima nije mogla finansirati infrastrukturu koju su bijelci finansirali svojim izdvajanjem za poreze.
Banke ti daju kredit na osnovu toga koliko zaradjujes I kakav ti je kreditna istorija. Ti ako si inzinjer crnac niko ti nece reci ne mozes dobiti kredit od 300k ali ako ti vrhunac McDonalds onda ti ni ja ne bih dao taj kredit.
Ne znam kako onda u mom hudu crni dobise kredite za kuce :mrgreen:.
CikCikCikPogodi

#18644 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CikCikCikPogodi »

A_A_AKCIJA wrote: 09/06/2020 13:14 Mit o lijenosti crnaca je upravo to: mit. Stvoren sa ciljem da se održi razlika među rasama i da crnici nikada ne budu jednaki, sve zasnovano na tobože prirodnoj razlici.

To ko da zivis u Mississippiju.
CikCikCikPogodi

#18645 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

detroit-mercy wrote: 09/06/2020 14:26

Banke ti daju kredit na osnovu toga koliko zaradjujes I kakav ti je kreditna istorija. Ti ako si inzinjer crnac niko ti nece reci ne mozes dobiti kredit od 300k ali ako ti vrhunac McDonalds onda ti ni ja ne bih dao taj kredit.
Ne znam kako onda u mom hudu crni dobise kredite za kuce :mrgreen:.
Banka ti daje kredit i na osnovu tvoje ideje. Oni analiziraju, e kad oni odobre zbog ideje kredit, moras bas biti mutav da propadne.
CikCikCikPogodi

#18646 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

@jeza u ledja
Jesi li vidio da su oni BLM objavili, da se gradonacelnica DC-a udvara bijelcima :lol: :run:
madner

#18647 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

AleksoMKD wrote: 09/06/2020 13:15
madner wrote: 09/06/2020 12:40 Samo to nije bas tako jednostrana slika. Nije NY Oakland ili Detroit imao segregaciju ili dugo plantaze robova. To su gradovi gdje su se crnci slobodnom voljom doselili jer je bilo puno posla i bijelci nisu imali problem da ih zaposle. Medjutim itekako su imali problem da zive skupa, pa su onda djelovi gradova postali crni, sto je dovelo do veceg odlaska bjelaca, dok je istovremeno vise crnaca dolazilo sa juga.

Kada se belci useljuju to je gentrifikacija, kada se iseljuju to je "white flight". :D

Jednostavno su svi ljudi na planeti vise ili manje plemenski nastrojeni, zato imamo Kineske kvartove, Little Odessa, Arapske kvartove, Jevrejske......

Isto u Svedskoj i Norveskoj, nasi su bucniji u proseku i lokalni se udaljuju.

oaza85 wrote: 09/06/2020 12:48 Naravno da moze normalno upisati i zavrsiti skolu, ako ga zanima. Isto vazi i za posao.
Doduse problem oko skole je "peer pressure" od vrsnjaka. Svako ko uci, miran je i primeran je optuzen da pokusava biti belac.

Da citiram Baraka Obamu “the slander that says that a black youth with a book is acting white.”

Isto tako: https://en.wikipedia.org/wiki/Crab_mentality

Nije to cisto iracionalno. Ljudi zele najbolje za svoju djecu, pa onda ne zele da idu u skolu gdje ima puno migranta. I sami migranti imaju istu logiku, cim mogu pobjegnu gdje i bjelci bjeze.

Sve u svemu, nije bas lagan problem.
AleksoMKD

#18648 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Da, kompleksan problem je.

Nego nova doza debila:

Image
CikCikCikPogodi

#18649 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

AleksoMKD wrote: 09/06/2020 15:22 Da, kompleksan problem je.

Nego nova doza debila:

Image
To su crni Rusi na slici. :lol:
Haris.ba

#18650 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Ovo je isto ko kad bi Bosnjaci farbali po Potocarima zbog problema u entitetu RS.
Post Reply