dismantle znaci raspustiti, razvojaciti, rasturiti, ukinuti.....exliberal-ex wrote: ↑09/06/2020 00:30Pola ljudi nezna sta znaci to dismantle police.oaza85 wrote: ↑09/06/2020 00:18 Ovo se otelo kontroli, ne zna se ko je gluplji.
Na jednoj strani truNpovi zombiji, na drugoj nidje veze s mozgom ljevicari.
Pita frajer trebu koja je clan gradske skupstine/vijeca, ili kako se vec city council prevodi, sta ce uraditi ako neko pocne divljati i ubijati svijet na ulici, koga ce pozvati da ga zaustavi?
Gleda ga i poce pjevati vjeerujeeemmm uuu ljuubaavvv zaaa njjuuuu daajeeemmmm ssveeeee...
Gospodjo, niste odgovorili!
Kaze, ma zvacu policiju, zasto me to pitate?
Uze frajer mikrofon i puce se po glavi, pa jebote citavo vrijeme pricas da treba dismantle pooolice, a sad zvacu policiju.![]()
Nabit nogom. Mrs.
Jednostavo je ovo, smanjit ce se budget policije i te pare koje su isle policij ce se dati socijalnim ustanovama pa kad neko dobije napad sizofrenije nece zvati policiju nego socijalne sluzbe koje znaju kako da rijese taj problem, kad neko nazove i kaze ima pas lutalica nece zvat muriju nego human society....uostalom pogledajte Last night tonight sa John Oliverom , bas je on sinoc pricao o tome.
ono sto si ti objasnio protestanti zovu "defund" a ne dismantle. i te primjere sto si naveo naravno da ima smisla da se ne zovu drotovi. ne znam ni da se sada zovu drotovi za ovo niti da bi dosli. mozda, ne znam. ali koliko ja razmijem protestante, barem neke, oni su blizi ovom dismantlingu sto ja razumijem kao potpuno ukidanje, sto je totalni nonsense i sumnjam da ce se desiti. hajde da vidimo na primjeru mineapolisa sta to tacno znaci jer oni su izgleda dosli najdalje sa ovim pozivima i akcijom za tako nesto. mada ja ne mislim da ce se nesto tako desiti, ali evo ukinuli su drotove u skolama i gradsko vijece je glasovalo za nekakav opoziv ili neku vrstu ukidanja policije.