splend wrote:Ellinor wrote:
Slušaj propagandni smradu,
Nije huso napravio ni arenu, ni magistralu ni stadion, niti je zemljište njegovo da ga može nekome "dati". Svi pomenuti projekti, koji su za ovu ekonomski propalu općinu ionako od sekundarnog i tercijarnog značaja, su finansirani iz kredita koje ćemo plaćati ja i ti, naša djeca, naši unuci i naši praunici. Nije ih Huso napravio niti keširao iz svog džepa, ja i ti ih pravimo i keširamo. Kao što sam već jednom rekao na ovoj temi: svaki dan ćemo dio radnog vremena provesti radeći "besplatno" kako bi se to otplatilo. Ne trebaš biti ekonomski genije da se zadužiš i gradiš na tuđi račun, to može svaki idiot. Da je Huso oživio privredu, ne izgradnjom jebenih fabrika, već stvaranjem ekonomsko-pravne klime koja pogoduje razvoju ekonomije, pa budžetskim suficitom finansirao projekte možda ovo što si napisao ne bi bilo tek verbalni proljev u režiji SDA-Jugend.
Što se džamije tiče, ko će bit izvođač radova? Jel opet "džamijski biznis" na djelu i fanstastični duo Almy i ITC?
tako u partiji pricaj, niko ti ne brani. odakle tebi pravo da me tako nazivas
ja sam itekako svjestan ko je sta i kako napravio. svjestan sam takodjer uticaja kojeg jedan nacelnik ima na izgradnju opcine. ja znam da on iz svog dzepa nije nista pravio, pa nije lud da iz svog dzepa izdvaja za bilo koga osim za svoju porodicu! al je najvise zasluzan, sto zenica danas lici na kakav-takav grad, i to mu vi komunjare nikada uzeti necete.
to za SDA-jugend ti takodjer ne stoji, ja cak na lokalnim izborima nikada nisam glasao za njih, iako realno uvijek imaju najjaci kadar. mada nije ga tesko ni imati, i sam vjerovatno znas kakve odrone prijavljuju druge stranke. al nebitno..
i za ovo zadnje. jel bi ti da odlucis liku koji daje 500.000 KM ko da mu bude izvodjac

znaci covjek daje svojih, pazi
SVOJIH 500.000 i neko dodje i pita ko ce mu biti izvodjac

odakle ti pravo da takvo pitanje postavis?? prosla su vam ta vasa vremena, i fala Bogu u zenicu se vise nikada nece ni vratiti.
prvo da ovdje repliciram. da li bi tebi bilo svejedno da neko da pola miliona i tebi na tvom zemljistu napravi pogon za uzgoj svinja? da li bi ti da odlucujes gdje ce on svoje pare uloziti? upravo zbog jako slicne stvari se Fata Orlovic spori vec dugo... nije ta livada nicija, nego vlasnistvo MZ, pa onda tek opstine.
eh sada...
za one koje pominju fabrike:
da je tu napravljena mini cementara, ili mini proizovnja lepenke svi bi rekli poubijase sve okolo...
za one koji pominju igraliste:
da ga je napravio mtel/eronet, rekli bi srpska/hrvatska propaganda...
za one koji prozivaju husu:
da je napravljeno bilo sta oni bi stali u kontru...
za one koji prozivaju komunjare:
na tom placu bi vec bilo nesto.
dakle, kada generalno pogledamo uvijek ce biti jednih i drugih. pravo pitanje, zaista, je pitanje te MZ. ako je to zaista preskoceno onda je to vrhunski prestup. i ne slazem se sa @eborgom da peticije ne sluze icemu. ja bih prvi stao uz ljude ove MZ ako je to mimo njih. volio bih da cujem upravo njihovo misljenje, kojeg do sada nema. na zblogu pisu da nisu pitani, ali mi oni nisu nikako pouzdan izvor. cak i na onaj tekst kerima sacka kojeg licno znam bih imao jako puno reci nemam zelju da napisem vise.
cinjenica je dosta malo, ali one koje su sigurne su:
- ondje je jako malo zelene povrsine koja je ostavljena s razlogom
- ako je njena namjena trebala biti promijenjena trebalo je prvo pitati one koji su u okolici (MZ)
- ako su oni pitani - sta su rekli?
- ako nisu pitani - koji su postupci da se to ispravii koje su posljedice po odgovorne?
- ako se ispostavi da procedura nije ispostovana ko ce odgovarati?
- da li ce iko postaviti husi ovo pitanje i sta ce on reci kao "glava kuce"?
- na osnovu onoga sto on kaze kakve ce akcije ostali poduzeti?
ja ovdje vidim jako puno neodgovorenih pitanja za sada. nadam se da ce se ubrzo znati vise. motorolini postovi mi izgledaju smisleno, samo dosta nepotvrdjeno. ako se sve potvrdi to ce izazvati samo jos vise pitanja.
za kraj - moje misljenje je da je ono zadnje mjesto gdje bih pravio dzamiju/fabriku/trafiku. no, kako nisam stanovnik te MZ, na njima je krajnja odluka.
P.S. imao sam zelju i da dam repliku @kamenu spoticanja, ali nisam mogao odskrolati do njegovog posta unazad...